Top 5 – Cele Mai Bune Masini de Spalat Vase Bosch

Venind de la o compania germana ca Bosch, recunoscuta la nivel mondial pentru calitatea aparatelor electrocasnice produse, va puteti astepta ca si masinile lor de spalat vase sa fie excelente. Este in special adevarat daca discutam despre cele mai bune masini de spalat vase Bosch, iar mai jos avem un top 5 al unor astfel de produse de la ei.

Bosch

Am ales modele care sa acopere mai multe nevoi (standard vs incorporabile, accesibile si premium), astfel incat fiecare sa gaseasca o masina care sa i se potriveasca in acest top 5.

PE SCURT (detalii mai multe in articol):

Locul 1: Bosch SMS6ECI07E, 14 seturi, 6 programe, Home Connect (PREMIUM)

Locul 2: Bosch SMS4EVW14E, 13 seturi, 6 programe, Home Connect, Clasa C (locul 2)

Locul 3: Bosch SPV6ZMX23E, 10 seturi, 6 programe, Clasa C (45 cm, incorporabila slim)

Locul 4: Bosch SMV2ITX18E, 12 seturi, 5 programe, Clasa E (incorporabila 60 cm)

Locul 5: Bosch SMS4HTW33E, 12 seturi, 6 programe, Home Connect, Clasa D (ieftina)

Cele mai bune masini de spalat vase Bosch

1. Bosch SMS6ECI07E, 14 seturi, 6 programe, Home Connect, Inox Antiamprenta CEA MAI BUNA

Bosch SMS6ECI07E

Acest model de la Bosch ocupă locul fruntaș în clasament datorită unor caracteristici impresionante, deși aduce și câteva compromisuri.

Avantaje Bosch SMS6ECI07E

+ Capacitate Mare: Cu posibilitatea de a spăla 14 seturi, se adresează familiilor mari sau celor care preferă să acumuleze vasele pentru a le spăla deodată.

+ Aplicația Home Connect: Permite controlul și monitorizarea mașinii de spălat vase de la distanță, aducând un plus de comoditate.

+ Inox Antiamprentă: Finisajul din inox antiamprentă este estetic și practic, menținându-se curat mai mult timp.

+ Programe Variate: Cu 6 programe de spălare, oferă flexibilitate în funcție de nevoile utilizatorului.

Dezavantaje

– Clasa D: Clasificarea energetică D indică un consum mai mare de energie comparativ cu alte modele mai eficiente.

– Prețul: Este un model premium, iar prețul poate fi un impediment pentru cei cu buget limitat.

Bosch SMS6ECI07E este o mașină de spălat vase care oferă un echilibru între capacitate, funcționalități smart și estetică.

Vezi pretul de azi


2. Masina de spalat vase Bosch SMS4EVW14E, 13 seturi, 6 programe, Home Connect, Clasa C LOCUL 2

Bosch SMS4EVW14E

Avantaje Bosch SMS4EVW14E

+ Capacitate buna, 13 seturi;

+ 6 programe spalare;

+ Clasa energetica C;

+ Conectare prin aplicatia Home Connect;

+ Pornire programabila, senzor incarcare, alte tehnologii Bosch;

+ Pret bun;

+ Silentioasa, 44 dB.

Dezavantaje

– Culoarea alba, dar designul este unul frumos

Vezi pretul de azi


3. Masina de spalat vase incorporabila slim Bosch SPV6ZMX23E, 10 seturi, 6 programe, Clasa C, 45 cm CEA MAI BUNA INCORPORABILA

Cea mai buna masina de spalat vase incorporabila Bosch SPV6ZMX23E

Avantaje Bosch SPV6ZMX23E

+ Cea mai buna incorporabila din acest top;

+ Model Slim de 45 cm;

+ Clasa energetica C;

+ Home Connect (conectare de pe telefon la masina);

+ Silentioasa (43 dB);

+ Functii utile, pornire programabila si senzor incarcare.

Dezavantaje

– Consum usor ridicat de apa (9.5 l la 10 seturi vesela);

– Pretul destul de mare;

– Doar 10 seturi vesela, potrivita pentru familii cu 3-4 membri.

Vezi pretul de azi


4. Masina de spalat vase incorporabila Bosch SMV2ITX18E, 12 seturi, 5 programe, Clasa E  LOCUL 2 INCORPORABILE

Bosch SMV2ITX18E incorporabila 60 cm

Avantaje Bosch SMV2ITX18E

+ Complet incorporabila de 60 cm;

+ Capacitate medie, de 12 seturi vesela;

+ 5 programe spalare;

+ Aplicatia Home Connect prin WiFi;

+ Functii precum ExtraDry si Easy Start;

+ Pret foarte bun.

Dezavantaje

– Clasa energetica E;

– Usor mai galagioasa decat celelalte din top (48 dB);

– Consum de apa ridicat, 10.5 l per ciclu spalare.

Vezi pretul de azi


5. Masina de spalat vase Bosch SMS4HTW33E, 12 seturi, 6 programe, Home Connect, Clasa D CEA MAI IEFTINA

Bosch SMS4HTW33E cea mai ieftina

Avantaje Bosch SMS4HTW33E

+ Cea mai ieftina masina de spalat vase Bosch din top;

+ Raport pret/calitate excelent;

+ Capacitate buna, 12 seturi vesela;

+ 6 programe spalare;

+ WiFi si Home Connect;

+ Clasa energetica D, buna la pretul asta;

+ Consum bun de apa, 9.5 l/ciclu.

Dezavantaje

– Culoarea alba, design frumos dar nu iese in evidenta.

Vezi pretul de azi


Istoria Bosch în domeniul mașinilor de spălat vase

Firma Bosch, fondată de Robert Bosch în Stuttgart, Germania, în 1886, a avut o evoluție semnificativă de la începuturile sale. Deși inițial s-a concentrat pe producția de componente auto, Bosch și-a extins treptat gama de produse pentru a include diferite tipuri de aparate electrocasnice, inclusiv mașini de spălat vase.

Mașinile de spălat vase Bosch au fost introduse pentru prima dată pe piață în anii 1960, marcând începutul unei ere noi în inovația tehnologică a companiei. Bosch a fost un pionier în dezvoltarea unor caracteristici care acum sunt standard în industrie, cum ar fi filtrarea eficientă a apei și sistemele de economisire a energiei. În plus, Bosch a fost recunoscut pentru designul său ergonomic, care a făcut utilizarea mașinilor de spălat vase mult mai simplă și mai eficientă.

În deceniile următoare, Bosch a continuat să inoveze în domeniul mașinilor de spălat vase, introducând tehnologii noi, cum ar fi senzorii de încărcare și programele automate de spălare, care ajustează ciclurile de spălare în funcție de gradul de murdărie al vaselor. De asemenea, a introdus sistemul AquaStop, o caracteristică de siguranță care previne inundațiile prin oprirea automată a apei în caz de defecțiune.

Pe măsură ce preocupările pentru mediu au devenit mai proeminente, Bosch și-a concentrat eforturile pentru a crea mașini de spălat vase mai eficiente din punct de vedere energetic și mai prietenoase cu mediul. Mașinile de spălat vase Bosch sunt acum cunoscute pentru eficiența lor energetică, operarea silențioasă și durabilitatea lor, continuând tradiția de inovație și calitate pentru care Bosch este cunoscut la nivel global.

Ghid de achizitie pentru masini spalat vase

Desi masina de spalat vase nu este un electrocasnic la fel de indispensabil precum masina de spalat rufe, aceasta ne usureaza foarte mult munca si ne economiseste timp. In special cand s-au adunat un morman mare de vase, este posibil ca spalarea manuala sa dureze chiar mai bine de o ora. Cu ajutorul unei masini de spalat vase, doar le introduceti in interior, puneti detergent si selectati programul pe care il doriti in functie de numarul de vase.

Exista 3 tipuri generale de masini de spalat vase, pe care le veti regasi si in oferta celor de la Bosch. Acestea sunt dupa cum urmeaza:

 • Masina de spalat vase incorporabila – se incorporeaza in mobila de bucatarie pentru a fi discreta si a nu ocupa un spatiu prea mare
 • Masina de spalat vase independenta – este un corp independent la fel ca masina de spalat rufe si se recomanda pentru bucatariile mai spatioase
 • Masina de spalat vase compacta – aceasta se pozitioneaza direct pe blatul de bucatarie pentru a nu ocupa spatiu prea mult

Din aceste 3 tipuri veti putea alege masina de spalat rufe potrivita cu spatiul de care dispuneti in bucataria dumneavoastra. Mai exista si o serie de alti factori de care trebuie sa tineti cont, cum ar fi capacitatea acesteia, clasa energetica, tehnologiile si pretul.

Capacitatea masinii de spalat vase

Incarcarea masinii de spalat vase

Atunci când alegeți o mașină de spălat vase Bosch, veți observa că există diferite modele, fiecare cu o capacitate diferită. De exemplu, un model poate spăla 9 seturi de vase într-un singur ciclu, în timp ce altul poate spăla 13 seturi. Este important să știți câte seturi de vase folosiți în mod regulat, astfel încât să puteți alege o mașină de spălat vase cu capacitatea potrivită.

Alegerea corectă a capacității mașinii de spălat vase este vitală pentru a asigura eficiența și pentru a evita spălarea repetată a acelorași vase sau așteptarea acumulării unui număr mare de vase înainte de a porni mașina. Dacă sunteți o persoană singură sau o familie mică, o mașină de spălat vase cu o capacitate mai mică ar putea fi suficientă.

Dacă aveți o familie mare sau găzduiți frecvent evenimente, o mașină de spălat vase cu o capacitate mai mare ar fi mai potrivită. Acest lucru vă va permite să spălați un volum mai mare de vase odată, economisind timp și resurse. În plus, Bosch oferă opțiuni flexibile, cum ar fi zonele ajustabile, care vă permit să configurați interiorul mașinii în funcție de nevoile dumneavoastră, optimizând astfel spațiul disponibil.

Dimensiuni

Modelele de mașini de spălat vase Bosch vin în diferite dimensiuni, pentru a se potrivi diverselor tipuri de bucătării și spații. De exemplu, puteți găsi mașini de spălat vase compacte care sunt ideale pentru bucătării mici sau pentru persoanele care nu au mult spațiu disponibil.

Există și modele mai mari, care sunt perfecte pentru bucătării spațioase sau pentru cei care au nevoie de o capacitate mai mare de spălare. Diferența dintre aceste modele nu este doar în dimensiune, ci și în capacitatea de încărcare pe care o oferă.

Este esențial să luați în considerare spațiul disponibil din bucătăria dumneavoastră atunci când alegeți o mașină de spălat vase. Măsurarea spațiului în care doriți să plasați mașina de spălat vase este un prim pas important. Un model mai mare va avea nevoie de mai mult spațiu, dar va oferi, de asemenea, o capacitate mai mare de spălare, ceea ce poate fi benefic pentru familiile mari sau pentru cei care găzduiesc adesea.

Un model compact poate fi mai ușor de încadrat în spații restrânse, dar va avea o capacitate de spălare mai mică. Bosch oferă modele care se pot încadra atât în spații înguste, cât și în bucătării mai largi, oferind astfel flexibilitate și opțiuni pentru toate nevoile.

Clasa energetica

Clasa energetica

Consumul de energie electrica este un alt factor de care sa tineti cont cand va alegeti o masina de spalat vase. Desi poate nu veti folosi in fiecare zi masina de spalat vase, este recomandat ca aceasta sa fie cat mai eficienta, intrucat in combinatie cu celelalte electrocasnice se va aduna destul de multa energie consumata la final de luna. Majoritatea masinilor de spalat vase de la Bosch vin cu clasa energetica A, una dintre cele mai bune chiar si pentru modelele mai ieftine.

Clasele energetice incep de la clasa G, cea mai ineficienta si se termina la clasa A, cea mai eficienta. Costul de achizitie tinde sa fie mai ridicat la modelele eficiente, dar costul de utilizare lunar va fi mai scazut, iar pe termen lung sunt sanse bune sa va recuperati banii in plus platiti pe o astfel de masina de spalat vase.

Consumul de apa

Tehnologiile Bosch sunt concepute pentru a economisi apa, fără a compromite performanța de curățare. De exemplu, multe modele Bosch sunt echipate cu senzori speciali care măsoară gradul de murdărie al apei, permițând mașinii să ajusteze consumul de apă în funcție de necesități. Aceasta este o caracteristică valoroasă care poate reduce semnificativ consumul de apă pe termen lung.

De asemenea, programul Eco, disponibil pe majoritatea modelelor Bosch, este proiectat pentru a utiliza cea mai mică cantitate de apă necesară pentru a obține vase curate, contribuind astfel la economisirea resurselor.

Comparativ cu alte modele, mașinile de spălat vase Bosch tind să aibă un consum mai redus de apă datorită acestor tehnologii avansate. Când comparați diferite modele, este util să verificați eticheta energetică și informațiile privind consumul de apă pentru a avea o idee mai bună despre cât de eficientă este fiecare mașină din punct de vedere al consumului de apă.

Unele modele Bosch pot consuma mai puțin de 10 litri de apă pe ciclu, ceea ce este semnificativ mai mic comparativ cu media industriei. Aceste economii de apă nu numai că sunt benefice pentru mediul înconjurător, dar pot duce și la reducerea costurilor facturilor de apă pe termen lung. Astfel, investiția într-o mașină de spălat vase Bosch cu tehnologii de economisire a apei poate fi o decizie înțeleaptă și ecologică.

Programele de spalare ale masinii

Masinile de spalat vase ceva mai performante vin cu cateva programe standard de spalare:

 • Eco – program ce reduce timpul, energia si apa consumata
 • Auto – program ce detecteaza automat gradul de murdarie al vaselor
 • Mini – program scurt pentru pre-curatare
 • Prewash – prespala vasele
 • Intensive – program pentru spalarea vaselor foarte murdare
 • Baby protect – extra curatare si protectie impotriva bacteriilor
 • Inner cleaning – spalarea automata a masinii de spalat vase

Programele specializate sunt extrem de utile pentru a se asigura că diferitele tipuri de vase sunt spălate și îngrijite corespunzător. Fiecare tip de veselă poate avea cerințe diferite în ceea ce privește temperatura apei și durata ciclului de spălare. De exemplu, tigăile și oalele murdare pot necesita un ciclu mai intensiv și mai cald pentru a îndepărta resturile alimentare, în timp ce paharele delicate pot necesita un ciclu mai blând și mai răcoros.

Prin oferirea unei varietăți de programe de spălare, Bosch permite utilizatorilor să aleagă cel mai potrivit program pentru tipul de vase pe care le au, asigurându-se că fiecare obiect este curățat eficient, dar și în siguranță.

Design si culori

Mașinile de spălat vase Bosch sunt cunoscute pentru designul lor elegant și modern. Ele aduc un echilibru între funcționalitate și estetică, oferind un aspect curat și profesional bucătăriei. Deși varietatea de culori poate fi mai limitată, cu opțiuni clasice precum alb, negru și inox, aceste culori neutre permit integrarea ușoară a mașinii de spălat vase în majoritatea stilurilor de bucătărie.

Designul simplu, dar sofisticat, cu linii drepte și finisaje de calitate, reflectă angajamentul Bosch pentru calitate și atenție la detalii.

Comparativ cu alte mărci, designul Bosch tinde să fie mai minimalistic și mai contemporan. În timp ce alte mărci pot oferi o varietate mai mare de culori sau designuri cu aspect mai tradițional, Bosch se mândrește cu un design care emite eficiență și modernitate. Acest lucru poate fi deosebit de atrăgător pentru consumatorii care apreciază un aspect mai modern și mai curat în bucătăria lor.

În plus, finisajele de înaltă calitate și materialele durabile folosite de Bosch sugerează o durabilitate mai mare și o calitate superioară comparativ cu unele alte mărci.

Tehnologii speciale Bosch

Bosch

Fiecare producator implementeaza anumite tehnologii specifice marcii sale, iar printre cele pe care le veti regasi pe modelele celor de la Bosch ar fi optiuni precum:

 • SilencePlus – masina de spalat vase este foarte silentioasa chiar si in timpul programului de spalat
 • ExtraDry – optiune de uscare suplimentara pentru vasele dificil de uscat
 • Cosuri VarioFlex si sertar Vario pentru tacamuri cu spatiu dedicat pentru fiecare tip de vase

Sistemul Rackmatic permite ajustarea înălțimii rafturilor pentru a se potrivi diferitelor dimensiuni de vase, oferind flexibilitate și maximizând spațiul disponibil. Alte caracteristici notabile includ Detergent Automation și Aqua Sensor care ajustează automat ciclurile de spălare în funcție de nivelul de murdărie și tipul de detergent utilizat, optimizând consumul de apă și detergent.

Comparativ cu alte mărci, tehnologiile Bosch sunt adesea văzute ca fiind mai avansate și bine gândite. Deși și alte mărci pot oferi caracteristici similare, calitatea și eficiența tehnologiilor Bosch sunt adesea evidențiate în recenziile utilizatorilor și în evaluările experților. De exemplu, tehnologia de uscare cu zeolit oferită de Bosch este unică și oferă o uscare superioră comparativ cu tehnologiile standard de uscare prin căldură oferite de alte mărci.

Sistemul de filtrare eficient și opțiunile de programare flexibile ale mașinilor de spălat vase Bosch sunt adesea apreciate pentru capacitatea lor de a oferi rezultate excelente de curățare cu un consum redus de resurse. În comparație cu concurența, Bosch tinde să stea un pas înainte în ceea ce privește inovația și calitatea, oferind utilizatorilor un echilibru ideal între performanță, eficiență și comoditate.

Functii aditionale

Pe langa tehnologiile specifice marcii Bosch, veti regasi si cateva functii aditionale destul de utile, precum:

 • Glass 40 grade – program special pentru protejarea paharelor de sticla, ce asigura curatarea si uscarea cat mai sigura a acestora
 • Sistem Rackmatic triplu – inaltimea rafturilor ajustabila cu pana la 5 cm
 • Detergent automation – detectare automata a detergentului
 • Aqua Sensor – detectare automata a gradului de murdarie a vaselor si ajustarea automata a programelor

Pretul

Pretul este un alt factor important in alegerea unei masini de spalat vase ideale pentru bucataria dumneavoastra. Cei de la Bosch au o gama foarte variata de preturi, bineinteles aceasta fiind influentata de tipul de masina ales, functii si tehnologii incorporate, precum si clasa energetica. Veti gasi in oferta lor modele cu preturi cuprinse intre 900 lei si chiar 4000+ lei pentru cele mai noi si mai performante.

Garantia masinii de spalat vase

Majoritatea masinilor de spalat vase ale celor de la Beko vin standard cu garantie de 2 ani. Aceasta garantie poate sa fie extinsa in functie de magazinul de la care cumparati pentru extra pret.

Producatori

Principalii producatori mondiali de masini de spalat vase sunt: Bosch, Beko, Whirlpool, Samsung, LG, Arctic. Pe langa acestia, exista si producatori mai mici, insa calitatea acestora nu se ridica intotdeauna la nivelul celor mai de top producatori.

Comparând Bosch cu alți producători majori de mașini de spălat vase, cum ar fi Whirlpool, Samsung sau LG, există unele diferențe semnificative. Bosch este adesea recunoscut pentru calitatea superioară a construcției și durabilitatea mașinilor sale de spălat vase. Sunt cunoscute pentru funcționarea silențioasă, eficiența energetică și capacitatea de a curăța vasele foarte bine. De asemenea, Bosch este apreciat pentru designul său elegant și simplu, care se integrează ușor în multe stiluri de bucătărie.

Pe de altă parte, mărci ca Samsung și LG pot oferi mai multe caracteristici tehnologice inovatoare, cum ar fi conectivitatea smart home sau ecranele touch. Whirlpool este adesea laudat pentru fiabilitatea și eficiența costurilor sale. Cu toate acestea, aceste mărci pot fi uneori mai zgomotoase în funcționare sau pot avea o rată mai mare de reparații comparativ cu Bosch.

Unul dintre avantajele Bosch față de alți producători este gama sa largă de opțiuni, oferind modele pentru aproape orice buget și nevoie. De asemenea, Bosch oferă o garanție solidă și are o reputație bună pentru serviciul său de asistență pentru clienți.

Dezavantajele pot include un preț inițial mai mare pentru unele modele, în comparație cu alte mărci care oferă modele mai accesibile. De asemenea, în timp ce Bosch oferă o varietate de caracteristici utile, poate să nu aibă câteva dintre cele mai recente inovații tehnologice oferite de concurenți, cum ar fi funcționalitatea smart home avansată.

În concluzie, Bosch este o alegere solidă pentru cei care caută o mașină de spălat vase durabilă, eficientă și estetic plăcută.

Masini de Spalat Vase Recomandate de la Bosch

Mai jos, aveti o serie de masini de spalat vase Bosch despre care am discutat in trecut.