Cele Mai Bune Combine Frigorifice Ieftine

Alegerea unei combine frigorifice ieftine nu trebuie neaparat sa insemne si calitate scazuta. Producatorii incearca sa ofere produse pentru toate buzunarele, la o calitate cat mai buna, astfel incat puteti gasi astfel de aparate frigorifice decente fara sa cheltuiti o suma enorma.

Recomandarea rapida:

Locul 1: Arctic AK60366M40NF CEA MAI BUNA

Locul 2: Indesit CAA 55

Locul 3: Arctic AK54270M30W

Aveti destule optiuni in ziua de astazi, incat sa fie o mica problema alegerea unei combine frigorifice in dauna alteia. In acest articol vom incerca sa va oferim un ghid de achizitie pentru astfel de aparate, dar si o sugestie de cateva modele de calitate, la un pret decent.

Modelele mentionate in topul nostru au plusurile si minusurile mentionate. Bineinteles, vorbind the modele ieftine, am incercat sa gasim combine cu o capacitate decenta, care sa isi faca treaba bine, fara sa cerem neaparat si tehnologii sau functii avansate de la ele.

Cele Mai Bune Combine Frigorifice Ieftine

Ce au in comun cele trei combine frigorifice din topul nostru:

• preturile de start sunt de maxim 1500 lei, astfel incat daca mai au si reduceri, vor fi cat mai ieftine, unele din ele coborand chiar sub 1000 de lei.
• reviewuri foarte bune din partea utilizatorilor

Mai jos aveti plusurile si minusurile fiecarui model, daca vreti sa aflati mai multe despre ele.


1. Arctic AK60366M40NF, 324 l, Full NoFrost, Air Flow Dual Tech

Arctic AK60366M40NF

Plusuri Arctic AK60366M40NF

+ Capacitate buna, 324 l;

+ Dezghetare automata, Full No Frost;

+ Tehnologie Air Flow Dual Tech;

+ Silentioasa, 38 dB;

+ Organizare buna (Sticle XXL, Zona Mix, Garden Fresh, rafturi ajustabile);

+ Raportul pret/calitate cel mai bun.

Minusuri

– Design culoare alba, destul de plictisitor.

Vezi pretul de azi


2. Indesit CAA 55, 234 l, Alb

Indesit CAA 55

Indesit CAA 55 are avantaje si dezavantaje si el, fiind modelul cel mai mic dintre cele mentionate in acest top. Are capacitatea cea mai mica, mai ales in zona frigiderului, nu are dezghetare automata nici macar pentru frigider, dar pe de alta parte are cel putin o tehnologie interesanta, sistemul antibacterian. Brandul Indesit este si el o garantie a calitatii. Este modelul pe care l-am ales pentru locul 2 din topul nostru, o alta combina frigorifica de care cumparatorii sunt foarte multumiti.

+ Brandul Indesit: pentru cei ce isi doresc un produs de la un producator din vest, cei de la Indesit sunt recunoscuti pentru produsele lor in lumea intreaga.

+ Congelator de capacitate buna: acest compartiment ocupa o buna parte din volumul total al Indesit CAA 55, fiind pe locul 2 in top, la mica distanta in spatele liderului.

+ Sistemul antibacterian: este foarte folositor si extrem de greu de gasit la alte modele din aceasta categorie de pret.

+ Functie super congelare: din nou, o functie folositoare, ce o veti gasi si la celelalte combine mentionate aici.

+ Usi reversibile: o optiune necesara pentru multi utilizatori.

Garantia de 2 ani: este cea mai mica din cele trei combine frigorifice

Capacitatea mica a frigiderului: la 234 litri total, sacrifica din zona frigiderului, dar congelatorul este al doilea din top

– Sistem dezghetare manual: nu are acest sistem nici macar pentru frigider, cum au celelalte doua modele.

Vezi pretul de azi


3. Arctic AK54270M30W, 262 L, Garden Fresh

Arctic AK54270M30W

Plusuri Arctic AK54270M30W

+ Pretul cel mai mic din top (<1000 lei);

+ Reviewuri bune din partea utilizatorilor;

+ Silentioasa, 38 dB;

+ Tehnologia Garden Fresh;

+ Dimensiuni reduse (54 cm x 57.4 cm la sol).

Minusuri

– Clasa energetica F;

– Lipseste orice fel de tehnologii avansate.

Vezi pretul de azi


Ghidul de achizitie al unei combine frigorifice ieftine

Alegerea unei combine frigorifice de calitate nu este intotdeauna una usoara, mai ales daca bugetul de care dispuneti este unul foarte limitat. Exista totusi unele modele care sunt mai bune comparativ cu altele din aceeasi zona de pret. Mai jos, aveti cateva criterii la care ar trebui sa va uitati atunci cand alegeti o combina frigorifica ieftina.

Brandul: este un element ce trebuie si el luat in considerare, calitatea si gradul de satisfactie fiind deobicei mai bun pentru brandurile mai cunoscute. Indesit este un brand bun, la fel ca si Arctic, unul din cei mai mari producatori de aparate frigorifice din Europa, proprietari si ai brandului Beko.

Capacitatea (volum net)

Va puteti uita la volumul total, dar aveti grija sa analizati si cat din el se duce la frigider si la congelator. S-ar putea sa va doriti ca frigiderul sa fie mai mare, sau poate aveti nevoie in special de zona de congelare sa fie mai generoasa.

In general, o combina frigorifica are undeva intre 250 si 400 l volum net, dar pentru ca ne uitam la versiuni ieftine, acestea sunt in general din jumatatea inferioara.

Acel volum net ajunge pentru familii cu circa 2-3 persoane in partea inferioara, si este ok si pentru cele cu 4-5 membri daca gasiti o versiune cu dimensiuni mai generoase.

Dimensiunile

Dimensiunile unei combine frigorifice tind sa fie cele standard pentru aparate frigorifice de dimensiuni mari. 60×60 cm la sol ar fi necesari in mod normal, cele mai mici putand sa aiba si mai putin de atat, in timp ce o combina de 400 l se poate duce peste.

Asigurati-va ca achizitionati o combina pentru care aveti loc in bucatarie. Masurati spatiul disponibil, lasand si cativa centimetri liberi pe laterale si in spate.

Verificati si daca aparatul are usa reversibila, mai ales ca discutam de aparate ieftine. In mod normal, aceasta optiune n-ar trebui sa lipseasca. Depinde si daca aveti nevoie sa schimbati directia de deschidere.

Organizarea si rafturi ajustabile

Pentru ca vrei suficient loc si pentru un pachet de unt, dar si pentru o oala mare cu ciorba, asigurati-va ca aveti acel gen de flexibilitate de la aparatul ales. Desi nu este bine sa fim prea mofturosi cand vorbim de un aparat frigorific ieftin, totusi putem da prioritate unor aparate care au zone pentru sticle XXL, sau care permit ajustarea rafturilor, sau chiar eliminarea lor.

Rafturi ajustabile: este o optiune folositoare, ce poate fi gasita si la modele ieftine.

Tehnologii incluse

Tehnologiile suplimentare sunt mai rare la combinele ieftine, dar se mai gasesc. In principal, as merge pe combine frigorifice ieftine care au optiuni de genul:

  • Dezghetare automata la congelator (tehnologie No Frost), destul de rara pe aparatele ieftine;
  • Racire uniforma in interior (din nou, tehnologie rezervata aparatelor mai scumpe in mod normal);
  • Functii extra (racire sau congelare rapida);

Design si culoare

Designul este ceva ce se sacrifica deobicei, atunci cand vine vorba de un model cu pret mic, dar mai sunt si exceptii. Totusi, nu va asteptati sa gasiti o combina frigorifica cu un design deosebit, sau o culoare frumoasa, care sa fie atat ieftina cat si super performanta. Aveti noroc daca gasiti una care e OK macar la una din acestea.

Eficienta energetica (consum curent)

Clasa E sau F este cam maxim ce puteti sa sperati la o combina frigorifica foarte accesibila din punct de vedere al pretului. In timp, probabil vor aparea si aparate ieftine mai eficiente, dar cum abia am trecut de la scara veche la cea noua (G-A), majoritatea vor parea ca au consumuri oribile (desi sunt echivalentul a unor modele A+ sau A++ pe scara veche).

Nivelul zgomotului

Un pret mic nu este deobicei asociat cu combine frigorifice silentioase, dar modelul mentionat pe locul 1 in topul nostru se comporta destul de bine si la acest capitol. Va recomand sa va uitati dupa aparate cu mai putin de 40 dB.

Atunci cand pretul este principalul criteriu dupa care va ghidati, multe din celelalte optiuni vor trebui sacrificate. Dupa cum vedeti in topul celor mai bune combine ieftine, se poate totusi gasi un model calitativ chiar si in aceste conditii.

Producatori

In ce priveste producatorii la care ar trebui sa va uitati cand cautati un aparat frigorific, lista este destul de lunga. Cei despre care am vorbit noi in trecut sunt aici:

Recomandari din trecut

Modelele mentionate mai jos au fost in topul nostru in trecut. Fie ca nu se mai produc, fie ca au aparut aparate mai bune, au fost inlocuite de altele, dar sunt in continuare combine frigorifice de calitate, astfel cat le-am pastrat in aceasta sectiune.

1. Arctic AK54305+

Arctic AK54305+ este modelul cu cea mai mare capacitate din top, volumul fiind de 291 litri, cu o garantie de 3 ani, sistem dezghetare automat pentru frigider si cel mai incapator congelator dintre modelele mentionate de noi. Este un model cinstit, ce va ofera performante decente la un pret mic.

Arctic AK54305+ Capacitatea: la 291 litri volum net, primiti destul de mult la schimb pentru putinii bani cheltuiti pe aceasta combina.

+ 3 ani garantie

+ Sistem dezghetare automata pentru zona frigiderului

+ Congelator de capacitate mare: la 87 litri, este cel mai mare congelator din top

+ Optiune congelare rapida

+ Rafturile ajustabile

+ XXL Bottle: raft in usa, pentru sticle mari

+ Silentioasa: la 40 dB, este cea mai silentioasa combina frigorifica ieftina din top

– Fara tehnologii moderne incorporate

Vezi pretul de azi

3. Heinner HC-H273WA+

Pe locul 3 in topul general, dar pe 2 daca ne uitam la capacitatea oferita, avem combina frigorifica Heinner HC-H273WA+. Are volumul net de 273 litri, un pret mic de sub 1000 de lei si toate caracteristicile de baza ce le puteti astepta de la o combina ieftina. Este un model cu care clientii sunt multumiti, notele sale reflectand acest lucru. Din nou, o combina de capacitate decenta, ce isi face treaba bine fara sa va scoata multi bani din buzunar.

Heinner HC-H273WA+ Capacitatea destul de buna: are un volum total de 273 litri, partea leului mergand la zona frigiderului, care este comparabil cu ce gasiti la modelul de pe locul 1. Congelatorul este cel are sufera.

+ Garantie 3 ani: al doilea model din acest top, ce ofera aceasta garantie peste medie.

+ Sistem dezghetare automat pentru frigider: ca si la celelalte modele, congelatorul are sistemul manual.

+ Lumina LED: vizibilitate buna in interior, consum minim de energie.

+ Usi reversibile: in functie de spatiul unde este montata combina, se pot deschide spre stanga sau dreapta.

– Congelator de capacitate mica: la 68 de litri, este cel mai mic congelator din topul nostru.

– Brandul Heinner: nu este unul la fel de apreciat la noi, cum sunt Indesit sau Arctic, dar castiga teren in cazul celor ce isi doresc produse ieftine si decente din punct de vedere al calitatii.

– Consumul cel mai mare din top: desi este tot din clasa A+, consumul de curent electric este cu circa 15% mai ridicat decat la combina celor de la Arctic (310 vs 267 kWh pe an).

Vezi pretul de azi