Top 3 – Cele Mai Bune Gantere Pentru Acasa (Hexagonale, Kettlebell, Seturi Ajustabile Cu Discuri)

Practicarea unui sport este foarte importanta in zilele noastre, mai ales daca nu avem posibilitatea de a ajunge la o sala de fitness, pe motiv de pandemie. Fie ca incercam sa mergem mai mult, fie ca facem exercitii acasa cu greutatea proprie sau cu niste gantere, conteaza ca avem acele 3 ore de efort mediu/intensiv ce sunt recomandate pentru a ne mentine sanatosi pe termen lung. Una din posibilitati, este de a achizitiona un set de gantere, si de a face diverse exercitii cu acestea. Fie ca vorbim de exercitii pentru piept, spate, biceps, tricepts, etc, toate pot fi acoperite cu niste simple gantere.

Cei de la Decathlon au o intreaga sectiune dedicata sportului de acasa, ce acopera atat culturismul, cat si fitness, yoga, etc.

Astazi, ne uitam in special la ganterele oferite de acestia, si le vom imparti dupa tipul lor, in special pe baza formei dar si a greutatii.

Gantere Tip Kettlebell

Gantera Kettlebell
Gantera Kettlebell

Cu forma lor specifica, ganterele Kettlebell sunt gandite pentru a simula ridicarea obiectelor normale, situatii cu care va intalniti in viata de zi cu zi. Fie ca simulati ridicarea unui copil, a unei pungi mari cu cumparaturi, sau chiar o sacosa, cu acest tip de gantera rezultatele sunt foarte bune. Datorita formei sale, este posibila si schimbarea exercitiului fara sa lasati gantera jos. In general, aceste gantere sunt excelente pentru cresterea masei musculare sau pentru ardere de grasimi.

In functie de greutate, cei de la Decathlon au mai multe variante dintre care puteti alegere: 4kg, 6 kg, 8 kg, 12 kg, 16 kg, 20 kg.

Gantere Hexagonale

Gantera hexagonala
Exercitiu cu gantera hexagonala

Unul din avantajele ganterelor hexagonale (se refera la forma discurile din capat, nu la maner), este ca acestea nu se rostogolesc cand sunt puse jos. Daca doriti sa faceti flotari cu ele, nu se vor misca, deci nu va faceti grija din acest punct de vedere. Altfel, sunt destul de similare cu cele normale cu discuri. In general, cele hexagonale sunt cu greutate fixa, acesta fiind un dezavantaj pentru multi.

Variantele din oferta Decathlon au urmatoarele greutati (click pe link pentru a vedea pretul si disponibilitatea lor): 2.5 kg, 5 kg, 7.5 kg si 10 kg.

Seturi de Gantere cu Discuri (Greutate Ajustabila)

Bineinteles, aveti si posibilitatea achizitionarii unor gantere normale, cu discuri, ce pot fi aduse la greutatea dorita prin adaugarea sau scoaterea de discuri cu diferite greutati.

As recomanda achizitionarea a doua astfel de seturi de gantere pentru bodybuilding, de 20 kg.

Set gantere 20 kg