Cea Mai Buna Masina de Spalat Vase Compacta / Mini

O masina de spalat vase compacta se va dovedi folositoare in orice bucatarie, indiferent cat de mica este aceasta. Chiar si atunci cand spatiul disponibil este unul foarte limitat, se pot gasi solutii (modele compacte incap si sub masa). Cele mai bune modele compacte sunt cele de mai jos, si aveti atat plusuri cat si minusuri pentru fiecare, facand alegerea mai usoara.

Top 3 pe scurt:

1. Bosch SKS51E38EU, 6 seturi, 5 programe (CEA MAI BUNA)

2. Hansa ZWM536SH, 6 seturi, 6 programe, HotAir

3. Beko DTC36610W, 6 seturi, 6 programe, Clasa F

1. Bosch SKS51E38EU, 6 seturi, 5 programe (CEA MAI BUNA)

Cea mai buna masina de spalat vase compacta Bosch SKS51E38EU
Cea mai buna masina de spalat vase compacta: Bosch SKS51E38EU

Bosch SKS51E38EU se clasează pe prima poziție în topul mașinilor de spălat vase compacte, fiind un model ideal pentru spațiile mici, cu o înălțime de doar 45 cm. Acesta are o capacitate de 6 seturi și este echipată cu 5 programe, inclusiv un program economic și unul rapid. Tehnologiile ActiveWater și EcoSilence Drive asigură eficiență și funcționare silențioasă, iar finisajul argintiu adaugă un plus de stil oricărei bucătării.

Avantaje

 • Compactă: Înălțime de 45 cm.
 • Capacitate adecvată: 6 seturi.
 • Tehnologie ActiveWater: Eficiență la spălare.
 • Funcție ExtraDry: Uscare îmbunătățită.
 • Design elegant: Argintiu modern.
 • EcoSilence Drive: Funcționare silențioasă.
 • Consum redus de apă: 8 l/ciclu.

Dezavantaje

 • Clasa energetică F: Eficiență energetică scăzută.
 • Nivel zgomot: 49 dB.

Mașina de spălat vase Bosch SKS51E38EU este o soluție excelentă pentru cei cu spațiu limitat în bucătărie, oferind performanțe eficiente într-un design compact și atractiv. Cu funcții precum ActiveWater și EcoSilence Drive, acest model asigură o curățare eficientă și silențioasă a vaselor. Deși clasa sa energetică nu este cea mai eficientă, avantajele sale, inclusiv designul și funcționalitățile adaptate nevoilor gospodăriilor mici, fac din acest model o alegere valoroasă.

Vezi pretul de azi


2. Hansa ZWM536SH, 6 seturi, 6 programe, HotAir

Hansa ZWM536SH

Modelul Hansa ZWM536SH ocupă locul doi în topul mașinilor de spălat vase compacte. Cu o capacitate de 6 seturi și 6 programe de spălare, inclusiv opțiuni delicate și economice, această mașină de spălat vase este perfectă pentru gospodăriile mici. Funcțiile HotAir și AntiFlood, împreună cu WashRestart și CleanReminder, oferă un plus de confort și siguranță. Designul său argintiu și dimensiunile compacte o fac ideală pentru spații restrânse.

Avantaje

 • Dimensiuni compacte: Înălțime de 43.8 cm.
 • Capacitate adecvată: 6 seturi.
 • Funcție HotAir: Uscare eficientă.
 • Protecție AntiFlood: Siguranță sporită.
 • WashRestart: Convenabil la întreruperi.
 • Consum redus de apă: 6.5 l/ciclu.
 • Design modern: Argintiu.

Dezavantaje

 • Clasa energetică F: Eficiență energetică scăzută.
 • Nivel zgomot: 49 dB.

Hansa ZWM536SH este o opțiune excelentă pentru cei care au nevoie de o mașină de spălat vase compactă, dar eficientă. Cu o varietate de programe și funcții avansate, acest model asigură curățarea eficientă și convenabilă a vaselor. Deși clasa sa energetică nu este cea mai înaltă și nivelul de zgomot poate fi considerat mediu, avantajele sale, precum designul compact și funcționalitățile adaptate nevoilor gospodăriilor mici, fac din acest model o alegere valoroasă pentru orice bucătărie

Vezi pretul de azi


3. Beko DTC36610W, 6 seturi, 6 programe, Clasa F

Beko DTC36610W

Pe locul trei în clasamentul nostru pentru cele mai bune mașini de spălat vase compacte se află Beko DTC36610W. Acest model are o capacitate de 6 seturi și vine echipat cu 6 programe, inclusiv opțiuni delicate și economice. Designul său alb și dimensiunile compacte o fac potrivită pentru bucătăriile mici, iar caracteristicile precum protecția împotriva inundatiilor și indicatorul de sare asigură o funcționare fiabilă și eficientă.

Avantaje

 • Compactă: Înălțime de 43.8 cm.
 • Capacitate adecvată: 6 seturi.
 • Programe variate: Inclusiv intensiv și Eco.
 • Protecție împotriva inundatiilor: Siguranță sporită.
 • Consum redus de apă: 6.5 l/ciclu.
 • Eficient la uscare: Clasa A la condensare.

Dezavantaje

 • Clasa energetică F: Eficiență energetică redusă.
 • Nivel zgomot: 49 dB.
 • Design simplu: Alb elegant.

Mașina de spălat vase Beko DTC36610W este o soluție ideală pentru cei care caută un aparat compact și eficient, perfect pentru spații restrânse sau gospodării mici. Deși clasa sa energetică nu este cea mai eficientă, acest model oferă performanțe de spălare de înaltă calitate și un design care se integrează ușor în orice bucătărie. Cu funcționalități utile și un consum redus de apă, reprezintă o alegere excelentă pentru utilizatorii conștienți de spațiu și eficiență.

Vezi pretul de azi 


Avantajele unei masini de spalat vase mini

In cazul in care spatiul din bucatarie este foarte mic, dar nevoia unei masini de spalat vase se resimte la nivelul intregii familii, o investitie reusita este reprezentata de modelul compact sau mini.

Acest model dispune atat programe mai scurte, cat si de programe mai lungi, care prin utilizare vor asigura ca vasele vor iesi curate si imaculate, iar utilizatorii, membrii familiei, la modul general, nu trebuie sa mai depuna niciun fel de efort in acest sens, in afara de aranjarea vaselor pe rafturile masinii si asezarea acestora inapoi in dulap. Curatarea vaselor se face in conditii foarte bune, mult mai bune decat in cazul spalarii manuale.

In plus, utilizatorii vor face o economie de apa semnificativa, dar si economie la electricitate, daca aleg un model incadrat intr-o clasa de eficienta economica buna, si anume A, cu subdiviziunile +, ++ si +++. Nu in ultimul rand, sunt familii in care membrii aleg sa investeasca in masini de spalat vase compacte, deoarece vor sa castige timp pentru alte indatoriri casnice care nu pot fi efectuate in mod automat sau pentru propriile placeri sau hobby-uri.

Cum alegem cea mai buna masina de spalat vase compacta

Programele si functiile masinii de spalat vase compacta

Programele si functiile acestui tip de masina de spalat reprezinta unul din cele mai importante criterii la care potentialii cumparatori trebuie sa fie atenti. Acestia trebuie sa urmareasca existenta unui program de spalat vase rapid, de 30 de minute, un program de spalat economic, un program pentru vasele foarte murdare, un program de spalat pahare, un program de spalare normal pentru vasele cu un grad mediu de murdarie.

In ceea ce priveste functiile masinii de spalat vase compacta, acestea trebuie sa fie performante. Mai concret spus, trebuie sa existe functia de pornire intarziata, astfel incat utilizatorii sa aiba posibilitatea de a amana pornirea masinii de spalat cu un anumit numar de ore, pentru un moment convenabil, dar si functia de ajustare a duratei de spalare sau a consumului de apa si a temperaturii. Afisajul electronic si filtrul cu autocuratare care elimina resturile de mancare reprezinta alte functii utile ale acestui tip de masina de spalat vase.

Capacitatea si dimensiunea

Capacitatea si marimea masinii de spalat vase compacta necesita masurarea spatiului disponibil pentru instalarea acesteia, luand in condiderare nevoia de racord la apa si canalizare. Achizitionarea unui astfel de aparat electrocasnic trebuie facuta in functie de nevoile fiecaruia in parte. Pentru cei care gatesc mai mult si mai des, folosind tigai si vase de marimi diferite, capacitatea masinii de spalat mini nu se va dovedi suficienta. Un astfel de electrocasnic mic are o capacitate de stocare de cateva seturi de vase.

Durata programelor

Durata programelor de spalat vase depinde de necesitatile utilizatorilor, dar si de gradul de murdarie al vaselor. Vasele foarte murdare trebuie spalate mai mult la o temperatura mai mare, in timp ce vasele putin murdare pot fi spalate la programul rapid de 30 de minute.

Usurinta in utilizare

Usurinta in utilizare a masinii de spalat vase compacta este un alt criteriu important. Masina de spalat vase trebuie sa fie intuitiva, manualul ce o insoteste trebuie sa fie usor de inteles si de aplicat, iar clientii sa urmareasca toate componentele si aspectele aparatului electrocasnic, de la dispunerea butoanelor de comanda, pana la umplerea sertarului cu detergent, deschiderea usii, marimea si diversitatea rafturilor, dar si usurinta incarcarii si descarcarii veselei. Tot procesul trebuie sa fie simplu si usor.

Consum

Consumul masinii de spalat vase compacta este un criteriu pe care utilizatorii il iau in calcul pentru pretul pe care urmeaza sa il plateasca dupa achizitionarea masinii. Consumul de curent si de apa, dar si de detergent sunt esentiale. O masina de spalat vase incadrata in clasa de eficienta energetica A, cu una din subdiviziunile +, ++ sau +++ se va dovedi alegerea ideala din punct de vedere al consumului de electricitate. In plus, consumul de apa eficient nu va depasi 15 litri pe ciclul de spalare in cazul masinilor de spalat vase compacte. Majoritatea producatorilor au si un program eco, ce scade consumul de apa si de energie, insa creste durata programelor.

Siguranta utilizarii

Siguranta folosirii masinii de spalat vase este importanta mai ales in familiile cu copii mici. O masina care ofera siguranta si protectia impotriva inundatiilor pe timpul functionarii, dar si repaos in cazul caderilor de tensiune este cat se poate de utila.

Design

Aspectul sau designul masinii de spalat vase compacte trebuie sa fie pe masura asteptarilor clientilor. Cu alte cuvinte, acestea fiind destul de limitate ca si dimensiuni, finisajele si designul sunt optiuni foarte importante de care clientii trebuie sa tina cont. Cele mai bune modele sunt cele care beneficiaza de controale ascunse, de un ecran tactil, de un aspect unitar, dar si de o culoare foarte frumoasa, care se va potrivi cu mobila din bucatarie sau cu celelalte obiecte electrocasnice.

Garantie

Garantia este un alt criteriu de care cumparatorii tin cont atunci cand fac o asemenea investitie. O garantie pe o perioada mai indelungata, de 12 sau 24 de luni, cu posibilitate de prelungire, se va dovedi alegerea ideala pentru utilizatorii care doresc sa se simta “acoperiti” pentru o buna perioada de folosire a aparatului electrocasnic.

Pretul si brandul

Pretul si brandul masinii de spalat vase sunt criterii aflate in stransa legatura. Masina de spalat vase ce apartine unui brand cunoscut la nivel national si international va avea un pret pe masura renumelui producatorului si a eficientei aparatului electrocasnic. Cu siguranta foarte multi dintre potentialii cumparatori au un buget alocat acestei investitii pentru intreaga familie, buget care nu trebuie sa fie depasit cu o suma foarte mare.

Exista foarte multi producatori pe piata romaneasca, dar mai ales pe piata internationala care produc masini de spalat vase mini, ideale pentru familiile cu copii, dar si cu un spatiu restrans in bucatarie. Brandurile sunt extrem de cunoscute, simpla lor denumire reprezentand pentru cumparatori o garantie a calitatii. Masinile de spalat vase mini Bosch au un design simplu si de efect, dar si tehnologii moderne cu care sunt prevazute. Pe de alta parte, produsele din gama Electrolux au capacitati de stocare mai modeste, o gama diversa de programe de lucru si diferite functii de protectie pentru utilizatori, fiind fiabile si excelente in utilizare.

Whirlpool ofera utilizatorilor masini de spalat vase compacte cu diferite functii menite sa eficientizeze munca, dar si cu un sistem de comanda destul de usor de gestionat, chiar intuitiv. Nu in ultimul rand, masinile de spalat vase compacte Miele sunt cele mai apreciate, gratie performantelor de care dau dovada, dar si a renumelui pe care acest brand il are la nivel international.

Veti descoperi ca site-ul nostru gazduieste o serie destul de interesanta de articole cu cele mai bune masini de spalat vase de la multi producatori importanti. Aici as mentiona:

Intretinerea masinii de spalat vase compacta

Desi nu are mari dimensiuni, ca si in cazul masinii de spalat vase mari sau incorporabile, pentru a functiona o perioada cat mai indelungata de timp, aceasta trebuie curatata si intretinuta in mod frecvent, astfel incat durata de functionare sa fie cea pe care si-o doresc proprietarii. Pentru a functiona la capacitate maxima, utilizatorii trebuie sa foloseasca numai produse de cea mai buna calitate. Duritatea apei de spalare depinde in general de zona geografica.

Detergentul folosit la masina de spalat vase poate sa fie praf sau sub forma de tablete. Folosirea tabletelor este mai facila, in timp ce detergentul praf trebuie pus in compartimentul special destinat. Exista si detergent de vase sub forma de pernute sau sub forma lichida.

Sarea este folosita in vederea neutralizarii ionilor de calciu si de magneziu din apa dura, pentru a nu se forma calcarul care s-ar depozita in interiorul masinii, sau chiar pe vase. Solutia de clatire, pe de alta parte, este importanta deoarece determina ca vasele sa straluceasca si scurgerea apei ca si o pelicula, fara a forma picaturi care se vad la uscare pe pahare sau pe farfurii.

Masina de spalat vase compacta nu necesita o ingrijire speciala, cu exceptia curatarii regulate a garnituirii usii si a indepartarii depozitelor de calcar si de mizerie ce se formeaza in interior.