Top 3 Masini De Spalat Vase Gorenje – Pareri Standard si Incorporabile

Aflati care este cea mai buna masina de spalat vase Gorenje anul acesta, din top 3+1 aparate mentionate mai jos. Avem un top 3 al masinilor de vase standard, impreuna cu o sugestie din categoria incorporabile.

Gorenje logo

Top 3 PE SCURT:

1. Gorenje GS620C10S, 14 seturi, 5 programe, 60 cm, Clasa C, Argintiu

2. Gorenje GS62040S, 13 seturi, 5 programe, 60 cm, Clasa E, Argintiu

3. Gorenje GV520E15, Incorporabila, 9 locuri, 45 cm, Clasa E

1. Gorenje GS620C10S, 14 seturi, 5 programe, 60 cm, Clasa C, Argintiu

Cel mai bun

Masina de Spalat Vase GORENJE GS620C10S

Pe prima poziție în topul celor mai bune mașini de spălat vase Gorenje se situează modelul GORENJE GS620C10S. Acesta impresionează cu o capacitate generoasă de 14 seturi și 5 programe de spălare, incluzând un program rapid, intensiv și Eco. Designul său modern în culoarea argintie, combinat cu un motor PowerDrive eficient și opțiuni precum Total AquaStop și TotalDry, face din acest model o alegere excelentă pentru orice gospodărie.

Avantaje

 • Capacitate mare: 14 seturi.
 • Programe variate: Inclusiv rapid și Eco.
 • Motor PowerDrive: Eficiență și durabilitate.
 • Uscare eficientă: Clasa A la uscare.
 • Nivel zgomot redus: 45 dB.
 • Consum redus de apă: 9.8 l/ciclu.
 • Design atrăgător: Argintiu modern.

Dezavantaje

 • Clasa energetică C: Nu cea mai eficientă.

GORENJE GS620C10S este o mașină de spălat vase ce oferă performanțe de top și o capacitate mare, fiind ideală pentru familiile numeroase sau pentru cei care gătesc frecvent. Cu un design elegant și funcționalități avansate, acest model asigură o curățare eficientă și uscare optimă a vaselor.

Vezi pretul de azi


2. Gorenje GS62040S, 13 seturi, 5 programe, 60 cm, Clasa E, Argintiu

Gorenje GS62040S

Modelul Gorenje GS62040S ocupă locul doi în topul nostru, oferind o combinație eficientă între capacitate și funcționalitate. Cu o capacitate de 13 seturi și 5 programe de spălare, inclusiv un program intensiv și unul economic, acest aparat este ideal pentru gospodăriile moderne. Funcția “3 in 1” detectează automat tipul de detergent utilizat, ajustând procesul de spălare pentru a obține rezultate optime.

Avantaje

 • Capacitate adecvată: 13 seturi.
 • Funcția “3 in 1”: Detectare automată a detergentului.
 • Programe variate: Inclusiv intensiv și Eco.
 • Design modern: Argintiu elegant.
 • Uscare eficientă: Clasa A la uscare.
 • Nivel zgomot redus: 47 dB.
 • Consum redus de apă: 11 l/ciclu.

Dezavantaje

 • Clasa energetică E: Consum mai mare de energie.
 • Dimensiuni mari: Adâncime de 67.5 cm.

Mașina de spălat vase Gorenje GS62040S este o opțiune excelentă pentru familiile care caută eficiență și capacitate într-un pachet elegant. Cu funcționalități adaptabile și un consum redus de apă, acest model oferă o performanță de spălare de înaltă calitate. Clasa sa energetică poate fi un dezavantaj pentru unii utilizatori, dar avantajele sale, inclusiv designul și funcția “3 in 1”, fac din acest model o alegere solidă pentru orice bucătărie.

Vezi pretul de azi


3. Gorenje GV520E15, Incorporabila, 9 locuri, 45 cm, Clasa E

Gorenje GV520E15 Complet incorporabila

Gorenje GV520E15 ocupă locul trei în clasamentul nostru, fiind o alegere ideală pentru spațiile restrânse datorită designului său slim de 45 cm și complet incorporabil. Cu o capacitate de încărcare de 9 seturi și 5 programe de spălare, inclusiv un program economic și unul intensiv, acest aparat oferă funcționalitate și eficiență într-un spațiu compact.

Avantaje

 • Design slim: Perfect pentru spații mici.
 • Complet incorporabil: Integrare armonioasă în bucătărie.
 • Programe variate: Inclusiv intensiv și Eco.
 • Consum redus de apă: 9 l/ciclu.
 • Nivel zgomot redus: 47 dB.
 • Eficient la uscare: Clasa A la condensare.

Dezavantaje

 • Clasa energetică E: Eficiență energetică redusă.
 • Capacitate mai mică: Potrivită pentru gospodăriile mici.

Mașina de spălat vase Gorenje GV520E15 este soluția ideală pentru cei care au nevoie de un aparat compact, dar eficient, care să se integreze perfect în designul bucătăriei. Deși clasa sa energetică nu este cea mai eficientă, acest model rămâne o opțiune atractivă datorită designului său slim și funcționalităților adaptate nevoilor gospodăriilor cu spații limitate.

Vezi pretul de azi


Despre brandul Gorenje

O companie infiintata in anul 1950, Gorenje este un brand care provine din Slovenia, ce are un procent destul de important din piata de aparate electrocasnice in Europa. Din 2018, 95% din actiunile companiei au fost achizitionate de Hisense, o companie de stat din China, producator important la nivel mondial. Chiar si inainte de achizitie, Gorenje era o multinationala cu 83 de companii incluse in grup, dintre care 59 erau din afara Sloveniei.

Veniturile Gorenje au fost de 1.18 miliarde EUR in 2018, iar numarul de angajati a depasit 11,000 de oameni. Printre produsele oferite sub acest brand, veti descoperi ceramica, mobila pentru baie si bucatarie, si multe tipuri de aparate electrocasnice. Aparatele oferite de catre aceasta firma sunt in general produse in Europa (Slovenia, Cehia, Serbia), mai ales in cazul celor mai mari.

In ce priveste prezenta acestei companii in Romania, Gorenje are aproximativ 5-6% din piata locala de electrocasnice, oferind peste 300 de modele diferite. Cifra de afaceri in 2007 era de 20 milioane EUR, dar probabil au mai crescut de atunci.

Puteti sa aruncati si o privire la articolul nostru despre top 10 masini de spalat vase, aranjate pe patru categorii de pret, cate ceva pentru toata lumea.

Cum alegem o masina de spalat vase Gorenje

Alegerea unei mașini de spălat vase potrivite necesită analiza mai multor criterii esențiale. Acestea includ tipul mașinii – standard sau incorporabilă, dimensiunea, nivelul de zgomot, programele de spălare disponibile, funcțiile suplimentare, clasa energetică, și consumul de apă.

Fiecare dintre aceste elemente influențează performanța, eficiența și confortul în utilizare, adaptându-se nevoilor și preferințelor fiecărui utilizator. În continuare, vom explora aceste criterii pentru a vă ajuta să faceți o alegere informată și potrivită nevoilor dvs.

Standard vs Incorporabile

Mașinile de spălat vase se împart în două categorii principale: standard și incorporabile. Modelele standard sunt independente și pot fi plasate oriunde în bucătărie, având panourile de control și ușa vizibile. Avantajele acestora includ instalarea simplă și posibilitatea mutării ușoare. Un dezavantaj este că pot ocupa mai mult spațiu vizual.

Pe de altă parte, mașinile de spălat vase incorporabile sunt concepute să se integreze perfect în mobilierul de bucătărie. Acestea oferă un aspect unitar și estetic, armonizându-se cu designul general al bucătăriei. Avantajul major este aspectul estetic, ele fiind ascunse în spatele unei uși care se potrivește cu restul mobilierului. Un dezavantaj este că instalarea poate fi mai complicată și necesită un mobilier adaptat.

Dimensiune: 60 vs 45 cm (Slim)

Dimensiunea este un factor esențial în alegerea unei mașini de spălat vase. Modelele standard au de obicei o lățime de 60 cm, în timp ce modelele slim sunt mai înguste, având doar 45 cm lățime. Diferența principală între aceste două tipuri este spațiul pe care îl ocupă în bucătărie. Modelele de 60 cm sunt potrivite pentru familii mai mari sau pentru cei care gătesc frecvent, oferind mai mult spațiu pentru vase.

În ceea ce privește capacitatea, mașinile de spălat vase de 60 cm pot găzdui mai multe seturi de vase, fiind ideale pentru gospodăriile cu mai multe persoane. De exemplu, ele pot spăla până la 12-14 seturi de vase odată.

Pe de altă parte, modelele slim de 45 cm sunt mai potrivite pentru gospodăriile mai mici sau pentru cei care nu au nevoie să spele o cantitate mare de vase în mod regulat. Acestea pot încăpea între 7 și 10 seturi de vase, fiind mai compacte și economisind spațiu în bucătăriile mai mici.

Nivelul de zgomot al mașinii de spălat vase

Nivelul de zgomot produs de o mașină de spălat vase este un aspect crucial în procesul de selecție. Acesta este măsurat în decibeli (dB) și poate influența semnificativ confortul în bucătărie, mai ales în cazul spațiilor deschise sau al bucătăriilor integrate în zona de living. Un nivel scăzut de zgomot este preferabil pentru a nu perturba activitățile cotidiene sau momentele de relaxare.

Majoritatea mașinilor de spălat vase moderne au un nivel de zgomot cuprins între 45 și 60 de decibeli. Modelele mai silențioase, cu un nivel de zgomot sub 50 de decibeli, sunt ideale pentru gospodăriile care doresc un mediu liniștit. Este important să știți că producătorii sunt obligați să indice nivelul de zgomot al fiecărui aparat, facilitând astfel alegerea consumatorului.

Programe de spălare a mașinii de spălat vase Gorenje

Alegerea programelor de spălare pentru o mașină de spălat vase este esențială pentru a obține eficiență și economie de energie. Fiecare program este destinat unor nevoi specifice și poate influența atât calitatea spălării, cât și consumul de resurse.

Gorenje oferă o varietate de programe, adaptate diferitelor nevoi:

 • Program rapid: Ideal pentru vesela puțin murdară sau când aveți nevoie de rezultate rapide. Este eficient pentru economisirea timpului.
 • Intensiv: Conceput pentru vase foarte murdare sau cu resturi de mâncare uscate. Folosește temperaturi mai ridicate pentru o curățare profundă.
 • Înmuiere: Acest program este util pentru vasele care necesită înmuiere prealabilă, facilitând eliminarea murdăriei.
 • Spălare zilnică: O opțiune versatilă, potrivită pentru uzul zilnic, oferind un echilibru între curățare eficientă și consum moderat.
 • Program Eco: Optim pentru economisirea energiei și a apei. Este ideal pentru vasele standard, nefiind nevoie de temperaturi ridicate sau cicluri intense.

Funcții disponibile pe mașinile Gorenje

Mașinile de spălat vase Gorenje, disponibile și în gama Arctic, includ o serie de funcții avansate care sporesc eficiența și siguranța utilizării. Fiecare dintre aceste funcții adaugă un plus de valoare mașinii, oferind utilizatorilor confort și siguranță.

Total AquaStop: Această funcție asigură protecție împotriva scurgerilor de apă. Total AquaStop monitorizează constant fluxul de apă și oprește alimentarea în cazul detectării unei scurgeri. Este esențială pentru prevenirea inundatiilor și a avariilor care pot apărea în bucătărie.

TotalDry: Această funcție facilitează uscarea completă a veselei după spălare. TotalDry elimină necesitatea ștergerii manuale a veselei și asigură că aceasta este complet uscată și gata de folosit imediat după ciclul de spălare. Este ideală pentru economisirea timpului și efortului.

Status program: Această funcție oferă utilizatorilor posibilitatea de a monitoriza stadiul ciclului de spălare. Acest lucru permite ajustarea programelor sau intervenția în cazul necesității, oferind un control sporit asupra procesului de spălare.

Protecție împotriva inundatiilor: Similar cu Total AquaStop, această funcție oferă un nivel suplimentar de siguranță, prevenind posibilele daune cauzate de scurgerile neașteptate de apă. Este un element esențial pentru menținerea siguranței în bucătărie.

Pornire programabilă: Această funcție permite utilizatorilor să programeze începerea ciclului de spălare la un moment ulterior. Este ideală pentru planificarea spălărilor în funcție de programul personal sau pentru a profita de tarifele reduse de energie electrică din anumite intervale orare.

Clasa energetică

Clasa energetică a mașinilor de spălat vase este un indicator crucial atunci când vine vorba de eficiența energetică și impactul asupra mediului. Aceasta reflectă consumul de energie al mașinii, influențând direct costurile de funcționare.

Mașinile de spălat vase sunt clasificate pe o scară de la A (cea mai eficientă) la G (cea mai puțin eficientă). Modelele cu clasificare A consumă semnificativ mai puțină energie comparativ cu cele clasificate inferior.

Consumul de energie estimat al unei mașini de spălat vase este exprimat în kilowați-oră pe an (kWh/an). Această valoare se bazează pe un număr standard de cicluri de spălare.

Consumul de apă/ciclu de spălare

Consumul de apă pe ciclu de spălare al mașinilor de spălat vase este un factor important atunci când vine vorba de eficiența resurselor și impactul asupra mediului. Acesta indică cantitatea de apă folosită pentru fiecare ciclu complet de spălare.

Consumul mediu de apă pentru o mașină de spălat vase modernă variază între 7 și 13 litri pe program. Valoarea exactă depinde de programul selectat și de capacitatea mașinii. De exemplu, un program Eco poate consuma mai puțină apă comparativ cu un program Intensiv sau Rapid.

Masini de Spalat Vase Recomandate de la Gorenje

Mai jos, aveti o serie de masini de spalat vase Gorenje despre care am discutat in trecut.

 

Recomandari din trecut

Aici gasiti masini de spalat vase pe care le-am recomandat in trecut, dar care nu mai sunt disponibile. Daca le gasiti pe undeva, sunt bune in continuare.

1. Gorenje GS66260X, 16 seturi, 5 programe, Clasa A+++, 60 cm

Masina de spalat vase Gorenje GS66260X pareri
Masina de spalat vase Gorenje GS66260X

Recomandarea noastra, de cea mai buna masina de spalat vase Gorenje, se duce la un model destul de scump, dar si specificatiile sale sunt mult superioare celor gasite in mod normal pe astfel de aparate. Gorenje GS66260X este o masina cu o capacitate de 16 seturi de vesela, deci este mult mai incapatoare decat un model mediu. In plus, are clasa energetica A+++, deci consumul de curent electric este unul foarte mic, iar asta conteaza atunci cand discutam despre masini de spalat vase.

Functionarea acestei masini de spalat vase XXL se va face prin cele 5 programe disponibile, utilizand 5 trepte diferite de temperatura. La acest capitol, Gorenje GS66260X nu exceleaza neaparat, oferind optiunile standard (Rapid, Intensiv, Auto, Economic si Prespalare). Accesul la optiuni se face prin intermediul unui panou de comanda electronic.

Dimensiunile sale sunt de 84.8 cm inaltime, 60 cm latime si 59.6 cm adancime, deci reuseste sa ofere acea capacitate foarte mare de incarcare dar ocupa un spatiu normal in bucatarie.

Avantaje masina de spalat vase Gorenje GS66260X

 • Capacitatea de incarcare peste medie, 16 seturi vesela.

 • Clasa energetica A+++, consum minim de energie.

 • Dimensiuni standard, in ciuda capacitatii enorme.

 • Design frumos, culoare Inox.

 • Consum bun de apa, 9.5 litri la un ciclu de spalare.

 • Motorul Inverter PowerDrive, modern, fiabil si economic.

 • Tehnologie IonTech, elimina mirosurile prin ionizare.

 • Flexibilitate organizare vesela, prin sistemul SmartFlex.

 • Program ultra-rapid de spalare, 15 minute (SpeedWash)

 • Posibilitatea de incarcare la jumatate

 • Functia auto-curatare

 • Panou comanda electronic

Dezavantaje

 • Pretul foarte ridicat.

 • Doar cele 5 programe standard de spalare.

Vezi pretul de azi  


2. Gorenje GS62010S, 12 Seturi, 5 Programe, Clasa A++, 60 cm

Gorenje GS62010S

Un model mult mai accesibil ca pret, Gorenje GS62010S este genul de aparat cu un raport calitate/pret excelent. Balanseaza foarte bine specificatiile pentru a obtine un pret bun pentru utilizator, fiind accesibila fara sa sacrifice din performante. Modelul acesta este unul de culoare Argintie, are o capacitate de 12 seturi vesela, iar clasa energetica A++ este una buna.

Cu mici avantaje si dezavantaje fata de alte aparate din top, Gorenje GS62010S merita cu prisosinta locul 2 in topul nostru si este modelul cu cel mai bun raport pret/calitate. Are panou de comanda electronic, 5 programe de spalare, dar ar fi de mentionat si ca este un pic mai galagioasa decat competitia.

Avantaje Gorenje GS62010S

 • Model cu raport pret/calitate excelent.

 • Capacitatea decenta, 12 seturi vesela, potrivita pentru majoritatea familiilor.

 • Clasa energetica A++.

 • Filtru auto-curatare.

 • Design frumos, culoare Argintie.

 • Sistemul AquaStop anti-inundatie.

 • Optiunea incarcare la jumatate.

 • Performante excelente la uscare.

 • 5 programe de spalare, toate optiunile necesare la acest pret.

Dezavantaje

 • Un pic mai zgomotoasa (49 dB, fata de 40-45 la modelele de top).

 • Consumul de apa, 11 litri/ciclu este mai ridicat decat la modele de top, dar altfel foarte OK.

Vezi pretul de azi  


3. Gorenje GS52115W, 9 seturi, 6 Programe, Clasa A++, Model SLIM 45 cm

Masina de spalat vase slim 45 cm Gorenje GS52115W
Masina de spalat vase slim 45 cm Gorenje GS52115W

Gorenje GS52115W este o varianta SLIM, o masina de spalat vase cu o latime de doar 45 cm, perfecta deci pentru bucatariile mici, dar si pentru familiile cu 2-3 membri. Capacitatea sa de incarcare este mai redusa, de 9 seturi vesela, dar aparatul este totusi unul bun, ce se incadreaza la clasa energetica A++. Are si 6 programe cu 5 trepte de temperatura, este dotata cu un filtru pentru auto-curatare, iar per total modelul este unul foarte bun daca aveti nevoie de o masina de spalat vase de pus intr-o bucatarie mai mica (alternative ar fi si modelele de masini de spalat vase mini/compacte)

Gorenje GS52115W se descurca binisor si cand vine vorba de optiunile sale, gen filtrul auto-curatare sau prezenta senzorului anti-inundatii.

Avantaje Gorenje GS52115W

 • Model SLIM, incape usor in bucatariile mici, 45 cm latime.

 • Clasa energetica A++.

 • Consum bun si de apa, doar 9 litri/ciclu spalare, cel mai bun din top.

 • Filtru auto-curatare.

 • Cuva din inox.

 • 6 programe spalare cu 5 trepte temperatura.

Dezavantaje

 • Usor mai zgomotoasa decat modelul de top, la 49 dB.

 • Capacitatea redusa, 9 seturi, nu va fi foarte potrivita pentru familiile mari.

 • Panoul de comanda mecanic.

Vezi pretul de azi  


+ Bonus Masina Incorporabila – Gorenje GS65160X, 16 seturi, 5 programe, Clasa A+++, 60 cm

Masina spalat vase incorporabila Gorenje GS65160X
Masina spalat vase incorporabila Gorenje GS65160X

Avem si o recomandare pentru o masina de spalat vase incorporabila de la Gorenje. Gorenje GS65160X este un model premium, foarte similar cu aparatul standard pe care l-am pus pe primul loc, atat ca performante cat si ca pret. Un model incapator, cu o capacitate de 16 seturi vesela, reuseste in acelasi timp sa se incadreze la clasa energetica A+++.

Gorenje GS65160X are 5 programe de spalare, cu reglare pe 5 trepte diferite de temperatura. Modelul are mai multe functii si tehnologii interesante, de la filtrul auto-curatare, pana la incarcare la jumatate, interior ajustabil sau deschidere automata a usii la final.

Dimensiunile lui Gorenje GS65160X sunt de 84.8 cm inaltime, 60 cm latime si 59.6 cm adancime.

Avantaje Gorenje GS65160X

 • Model complet incorporabil, isi are locul in orice bucatarie moderna.

 • Capacitatea enorma, 16 seturi de vesela.

 • Clasa energetica cea mai buna, A+++.

 • Panou comanda electronic integrat.

 • Filtru auto-curatare.

 • Deschidere automata a usii la final, pentru uscare si reducere consum energie.

 • Incarcarea la jumatate posibila, cu consum redus de apa si energie.

 • Consum apa de 9.5 l/ciclu de spalare

 • Nivel zgomot destul de OK, la 45 dB

 • Pornire programabila, 24 ore.

Dezavantaje

 • 5 programe spalare, cele standard, parca prea putin pentru un model premium.

 • Pretul poate fi destul de ridicat.

Vezi pretul de azi