Top 3 – Cele Mai Bune Masini de Spalat Rufe cu Uscator

Ce fel de masina de spalat cu uscator este mai buna? Care sunt functiile fara care nu puteti trai si care model va ofera cel mai bun raport calitate-pret? Aveti mai jos toate aceste informatii, astfel incat la final veti putea face o achizitie in cunostinta de cauza.

In primul rand, principalul motiv pentru care ati alege o masina de spalat rufe cu uscator este ca aceasta va ocupa mai putin spatiu. Daca locuiti intr-un apartament, uscarea rufelor poate fi un chin in unele conditii, iar prezenta rufelor in mijlocul incaperii pe un suport improvizat nu este doar urat din punct de vedere vizual, dar mai poate si ridica nivelul de umiditate din incapere. Uscatorul de rufe, fie ca este inclus intr-o masina de spalat, fie ca este de sine statator, va fi o solutie excelenta pentru multe familii, din aceste motive.

Recomandarea Rapida: pentru cei care se grabesc, va prezentam top 3 masini de spalat cu uscator recomandate mai jos.

Locul 1: Samsung WD90TA046BE/LE (9/6 kg)

Locul 2: Beko B5DFT59447W (9/6 kg)

Locul 3: LG F2DV5S7N0E (7/5 kg, Slim)

Cele Mai Bune Masini De Spalat Rufe cu Uscator

Cele trei masini de spalat rufe cu uscator inclus care le-am inclus in acest mic top sunt toate de calitate, dar se gasesc la preturi diferite, astfel incat nu sunt direct comparabile. Prima optiune din lista, masina de la Indesit, este cea care vi-o si recomandam, avand un raport calitate-pret excelent. Daca va doriti un model nou lansat, cu multiple tehnologii interesante incorporate, aveti a doua masina, cea de la Samsung care este si mai scumpa. In fine, pentru cei cu bugetul limitat, exista si varianta mai ieftina, masina de la Beko, dar totusi de calitate foarte buna si aceea.


1. Samsung WD90TA046BE/LE, 9 kg Spalare, 6 kg Uscare, 1400 RPM, Clasa B

Samsung WD90TA046BE

Avantaje:

 • Eco Bubble și Bubble Soak pentru curățare eficientă și îndepărtarea petelor dificile.
 • Functia Steam pentru reducerea ridurilor și a bacteriilor.
 • Motorul Digital Inverter asigură o funcționare silențioasă și durabilitate crescută.
 • Airwash pentru curățarea și împrospătarea hainelor fără utilizarea apei.
 • Capacitate de încărcare mare de 9 kg pentru spălare și 6 kg pentru uscare, ideală pentru familii mari.

Dezavantaje:

 • Zgomotul de 72 dB la centrifugare poate fi deranjant pentru unii utilizatori.

Vezi pretul de azi


2. Beko B5DFT59447W, Spalare 9 kg, Uscare 6 kg, 1400 RPM, Clasa C, HomeWhiz

Beko B5DFT59447W

Avantaje:

 • Tehnologia SteamCure pentru reducerea ridurilor și îmbunătățirea rezultatelor de spălare.
 • Motorul ProSmart Inverter pentru funcționare mai silențioasă și mai eficientă.
 • Funcția HomeWhiz permite controlul și monitorizarea mașinii de spălat prin smartphone.
 • Capacitate de încărcare mare de 9 kg pentru spălare și 6 kg pentru uscare, ideală pentru familii mari.
 • 15 programe de spălare pentru o adaptare la diverse tipuri de materiale și niveluri de murdărie.

Dezavantaje:

 • Clasa energetică C, ceea ce înseamnă un consum mai mare de energie decât alte modele mai eficiente.
 • Nivel de zgomot mai ridicat la centrifugare (76 dB).

Vezi pretul de azi


3. LG F2DV5S7N0E, 7 kg spalare, 5 kg uscare, 1200 RPM, Clasa D, SLIM

LG F2DV5S7N0E

Avantaje:

 • Tehnologia Inverter Direct Drive pentru o funcționare silențioasă și durabilitate crescută.
 • Funcția TurboWash pentru spălare rapidă și eficientă în mai puțin de o oră.
 • Conectivitate WiFi și compatibilitate cu aplicația ThinQ pentru control și diagnosticare inteligentă.
 • Design Slim, potrivit pentru spații mai mici.

Dezavantaje:

 • Capacitate de încărcare mai mică, de 7 kg pentru spălare și 5 kg pentru uscare, ceea ce poate fi limitativ pentru familii mai mari.
 • Clasa energetică D, care indică un consum mai mare de energie în comparație cu alte modele mai eficiente.
 • Viteza de centrifugare mai mică de 1200 RPM, ceea ce poate duce la haine mai umede după centrifugare.

Vezi pretul de azi


Cum functioneaza?

Masinile de spalat rufe care au si uscator nu sunt foarte diferite de cele normale in majoritatea timpului. Va puteti bucura in continuare de performante foarte ridicate in faza de spalare a rufelor, doar ca la final puteti porni un alt program si le va si usca (sau totul poate fi automat din start). Cele mai noi masini de spalat rufe cu uscator vor avea si tehnologii avansate incorporate, astfel incat rufele sunt protejate in timpul procesului de uscare, fiind potrivite si pentru cele mai delicate tesaturi.

Care este avantajul unei masini de spalat cu uscator inclus?

Marele avantaj al unei astfel de masini vine din faptul ca nu ocupa spatiu in plus. Aveti deja un spatiu rezervat pentru masina de spalat rufe, iar uscatorul este o functie in plus care vine cu acest model. Aceste masini au dimensiuni standard, astfel incat nu prezinta niciun inconvenient. Desigur, daca doriti aveti si optiunea folosirii a doua masini separate, una pentru spalare, a doua pentru uscare, dar pentru un volum normal de rufe nu ar trebui sa fie necesar.

Fiind un model care incorporeaza doua functii, va fi mai scump decat o masina de spalat clasica, dar veti economisi bani daca comparati costurile achizitiei unei masini de spalat si a unui uscator separat.

Deasemenea, uscatorul fiind incorporat, nu va trebui sa mutati rufele dintr-o masina in alta, pentru a le usca dupa ce sunt spalate.

Care ar fi posibilele dezavantaje?

Un element de luat in considerare ar fi faptul ca o astfel de masina va avea o capacitate de uscare mai mica decat cea de spalare, astfel incat fie va trebui sa spalati o cantitate mai mica de rufe, fie mai scoateti din ele dupa ce se termina ciclul de spalare si le uscati dupa ce se termina prima incarcatura.

Ghid de achizitie al unei masini de spalat rufe cu uscator

A-ti citit care sunt avantajele si dezavantajele unui astfel de aparat electrocasnic, dar si despre modul in care functioneaza. In cele ce urmeaza, puteti invata mai multe despre elementele ce ar trebui luate in considerare, la achizitia unei masini de spalat rufe cu uscator inclus.

In functie de cerintele familiei si de preferintele dumneavoastra, unele din aceste criterii s-ar putea sa fie mai importante pentru dumneavoastra, sau total irelevante. Designul poate sa conteze pentru unii, in timp ce altii vor cea mai silentioasa masina pentru ca au copii mici. Fiind o investitie pe termen foarte lung, ganditi-va bine la ce aveti nevoie in urmatorii 10 ani.

Capacitate

Masina spalat supraincarcata
Masina spalat supraincarcata

Capacitatea masinii de spalat rufe cu uscator este un criteriu important in alegerea produsului potrivit pentru necesitatile unei familii. Capacitatea poate fi extinsa sau moderata. Potentialii cumparatori trebuie sa analizeze foarte bine atat obiceiurile familiei, cat si programul saptamanal dedicat preocuparilor casnice, astfel incat sa determine in ce masura vor folosi cea mai buna masina de spalat cu uscator incorporabil.

Asadar, utilizatorii care spala putin si des pot opta pentru un model care are in dotare o cuva cu o capacitate redusa si care isi face treaba foarte bine. Familiile mari vor avea nevoie de o masina de spalat rufe cu uscator de mare capacitate.

Capacitatea masinii de spalat in functie de marimea familiei
Capacitatea masinii de spalat in functie de marimea familiei

Capacitatea de uscare

Capacitatea de uscare este un alt aspect important de care trebuie sa se tina cont. Aceasta difera de cele mai multe ori de capacitatea de spalare efectiva, iar producatorii mentioneaza care sunt diferentele, astfel incat utilizatorii sa isi poata calcula un raport ca indice al randamentului dispozitivului ales. Atat capacitatea de spalare, cat si cea de uscare reprezinta criterii importante de luat in calcul pentru un model care lucreaza optim.

Consum energie electrica

Eficienta energeticaConsumul este un alt criteriu pe baza caruia persoanele interesate aleg o masina de spalat rufe cu uscator. Acest dispozitiv nu trebuie sa consume prea mult, ci sa aiba un consum moderat sau economic. Aparatele electrocasnice de acest tip, cu un consum moderat, trebuie incadrate in clasa A, cu subdiviziunile A+, A++ sau A+++. Un numar mai mare de “+” inseamna si o economie mai buna.

Consum apa

Pe de alta parte, nu numai consumul de energie trebuie luat in calcul, ci si consumul de apa la o singura spalare. Varianta economica a modelelor conventionale asigura macar o setare pentru economia de apa. Astfel, se reduc cheltuielile, beneficiind de toate facilitatile oferite de un asemenea aparat electrocasnic.

Economia de energie si de detergent reprezinta un aspect important, si multe aparate electrocasnice ofera sisteme inteligente care regleaza consumul de apa si de electricitate la fiecare incarcare, cu mentiunea ca folosesc numai strictul necesar. Aceste aparate sunt mult mai economice decat in trecut.

Functiile masinii de spalat rufe cu uscator

Optiuni masina spalatFunctiile masinii de spalat cu uscator pot fi obligatorii sau facultative. Cele obligatorii includ programele de spalare, optiunea separata de uscare, optiunea ECO, pornirea conditionata de inchiderea etansa a masinii. Cu cat garderoba membrilor familiei este mai diversificata, cu atat va fi nevoie de o gama cat mai variata de programe de spalare si de uscare. Pentru familiile numeroase se poate aplica aceeasi regula, deoarece numai prin adaptarea optiunilor de spalare la tipologia tesaturilor hainele vor fi pastrate in stare buna pe o perioada de timp mai lunga. Folosirea programelor cu viteze mari de rotatie reprezinta un risc de deteriorare a articolelor vestimentare confectionate din tesaturi mai sensibile sau care implica masuri specifice de igienizare.

Cele mai bune asemenea aparate sunt cele care ajuta la programarea inceperii amanate a spalarii cu pana la 24 de ore, folosind un temporizator foarte eficient. Mai mult decat atat, optiunile de uscare sunt foarte importante. Este necesara luarea unei decizii in privinta alegerii unui produs care sa ofere mai multe trepte de temperatura. In cazul in care exista si extra-optiuni speciale, cum ar fi uscarea pentru o calcare usoara sau functiile de eliminare a alergenilor si bacteriilor, alegerea este una reusita.

Programele de spalare rapida in mai putin de 30 de minute sunt important de luat in calcul pentru utilizatorii care obisnuiesc sa puna la spalat haine putin murdare, iar programele de spalare delicata sunt importante pentru cei care isi spala articole de in, matase sau dantela in mod constant.

Viteza de centrifugare maxima

Viteza de centrifugare este un aspect important pentru alegerea unui electrocasnic de dimensiuni mari, cu functii de spalare si de uscare. Ciclurile de clatire si centrifugare sunt prezente la orice model. Clatirea are rolul de a indeparta reziduurile de detergent de pe haine, in timp ce centrifugarea extrage apa. centrifugarea eficienta inlatura umiditatea din haine, ceea ce va duce la o uscare foarte rapida a acestora. Cu cat este mai mare viteza de centrifugare, cu atat umezeala este indepartata din haine. De regula, viteza maxima de centrifugare variaza intre 1000 si 1600 de rotatii pe minut, iar modelele cu viteze mari costa si mai mult.

Apa extrasa la centrifugare cu viteze mai mari
Apa extrasa la centrifugare cu viteze mai mari

Nivel de zgomot

Zgomotul este un criteriu important pe baza caruia persoanele interesate aleg un astfel de produs electrocasnic. Acest criteriu tine in special de confortul personal, fiind mai important atunci cand masina este amplasata in apropierea zonelor in care se doarme. Cele mai silentioase modele sunt si cele preferate de catre cumparatori.

Zgomotul se masoara in decibeli, iar persoanele interesate trebuie sa tina cont de faptul ca intensitatea unei conversatii normale este cotata la valoarea de 60 de decibeli. Cu toate acestea, raportarea la aceasta cifra este necesara, deoarece tot ceea ce trece de 70 de decibeli este deranjant pentru urechea umana. Ceea ce inseamna ca o valoare de 80 de decibeli a aparatului electrocasnic cu functii de spalare si de uscare nu este cea mai fericita alegere.

Nivelul de zgomot (decibeli)
Nivelul de zgomot (decibeli)

Buget

Bugetul este criteriul foarte important pe care cumparatorii il iau in considerare de la primul contact cu modelele disponibile pe piata. Acesta poate fi destul de limitat sau, dimpotriva, foarte generos. Totusi, tinand cont de faptul ca este vorba de un aparat electrocasnic de dimensiuni mari si cu functii 2 in 1, cumparatorii trebuie sa se pregateasca pentru o investitie pe masura, luand in considerare si reducerile disponibile. Asadar, persoanele interesate trebuie sa tina cont de faptul ca achizitionarea separata a uscatorului si a masinii de spalat rufe ar reprezenta o investitie mult mai mare si ar ocupa si mai mult spatiu in locuinta.

Garantia si service-ul

Garantia si service-ul reprezinta importante aspecte pe baza carora se va lua decizia achizitionarii unui aparat electrocasnic cu rolul de a spala si de a usca hainele. Achizitionarea celei mai bune masini de spalat cu uscator depinde si de compania producatoare, dar si de garantia oferita, care poate fi intre 2 si 5 ani, in functie de brand. Unele perioade de garatie se pot prelungi in timp, ceea ce aduce un avantaj in plus cumparatorilor.

Exista foarte multi producatori de masini de spalat rufe pe piata, iar majoritatea ofera si variante cu uscator inclus. Va recomand sa analizati produse de la urmatorii producatori, pentru ca ofera o gama variata de produse la specificatii si zone de pret diferite.

Recomandari din trecut

Mai jos veti gasi unele din recomandarile noastre din trecut. Aceste masini nu se mai produc, dar daca le gasiti totusi pe undeva vi le recomandam in continuare.

Indesit Innex XWDA 751480X – Raport Calitate-Pret Imbatabil

Indesit Innex XWDA 751480X este o masina de spalat rufe cu uscator inclus, un model ce are o capacitate de pana la 7 kg de rufe la spalare si 5 kg in modul de uscare. Viteza de centrifugare este de 1400 RPM. Va ofera un total de 16 programe din care puteti alege, inclusiv cea foarte rapida de doar 45 minute (spalare si uscare, fiind gata de purtat la finalul programului). Are senzori ce detecteaza nivelul de uscare si include un ciclu pentru indepartarea mirosurilor, fiind un model foarte bun pentru majoritatea familiilor.

Avand in vedere cele peste 100 de reviewuri pozitive lasate de catre proprietarii acestor masini de spalat, Indesit Innex XWDA 751480X este aleasa noastra, pentru primul loc ca masina cu cel mai bun raport calitate-pret.

Vezi pretul de azi


Samsung WD90J6A10AW/LE – Cele Mai Bune Performante, Pentru Pretentiosi

Daca aveti un buget ceva mai mare si cautati performanta cu orice chip, atunci va recomand un model cum este Samsung WD90J6A10AW/LE. Nou lansata pe piata, aceasta masina de spalat rufe cu uscator de la Samsung va ofera tehnologii avansate, cum ar fi motorul digital cu inverter sau tehnologia Eco Bubble ce va curata rufele folosind apa rece. Tehnologiile Air Wash, Speed Spray, Bubble Soak, Eco Drum Clean si Smart Check sunt si ele motive foarte bune pentru a alege acest model modern. Are o capacitate de spalare de 9 kg si una de uscare de 6 kg, astfel incat este si potrivita pentru familiile mai mari.

Modelul nu are un pret absurd, dar este totusi ceva mai scumpa decat celelalte doua masini de spalat rufe cu uscator recomandate. Daca aveti bugetul necesar, va recomand acest model, desi si celelalte doua masini isi vor face treaba.

Vezi pretul de azi 


Beko HTV8733C0M – Cel Mai Accesibil Model De Calitate

Beko HTV8733C0M, in ciuda faptului ca are pretul cel mai mic, vine si cu avantaje in fata competitorilor sai din acest top. In primul rand, are o garantie de 5 ani, fata de 2 ani celelalte modele, aceasta fiind o politica a celor de la Arctic (detinatorii brandului Beko). Capacitatea sa de spalare/uscare este similara cu cea a modelului de la Indesit, de 8 kg/5kg, in timp ce viteza de centrifugare este tot de 1400 RPM.

Beko HTV8733C0M este modelul care l-am ales pentru titlul de “Cea Mai Accesibila”, a treia optiune care vi-o dam in acest top. Este o masina foarte buna, ce include si ea mai multe tehnologii avansate a celor de la Arctic.

Vezi pretul de azi