LG F4DR509SBM, Masina de Spalat Rufe cu Uscator 9 kg/6 kg, 1400 rpm, Clasa A/D, Direct Drive, Negru – Pareri si Review

LG F4DR509SBM, Masina de Spalat Rufe cu Uscator 9 kg/6 kg, 1400 rpm, Clasa B, Direct Drive, Negru - Pareri si Review
LG F4DR509SBM masina spalat cu uscator

Product Name: F4DR509SBM

Product Description: LG F4DR509SBM este o mașină de spălat rufe cu uscător, având o capacitate impresionantă de 9 kg pentru spălare și 6 kg pentru uscare, ideală pentru familii de 4-5 membri. Echipată cu un motor AI Direct Drive™ care optimizează automat mișcările tamburului în funcție de greutatea și tipul țesăturilor, acest model asigură o spălare eficientă și protejează hainele.

Brand: LG

 • Design
  (4.7)
 • Functii si programe
  (4.4)
 • Centrifugare
  (4.7)
 • Eficienta energetica spalare
  (5)
 • Eficienta energetica spalare+uscare
  (4.1)
 • Pret
  (3.8)
4.5

Review pe scurt

Luând în considerare specificațiile, tehnologiile și experiența mea cu LG F4DR509SBM, acest model se dovedește a fi o alegere excelentă pentru familiile moderne, care caută o combinație de eficiență, tehnologie avansată și design atractiv.

Cu o capacitate generoasă de spălare, motor inteligent AI Direct Drive™, și funcții versatile, inclusiv Steam™ și Smart Diagnosis™, această mașină de spălat rufe îndeplinește nevoile unei game largi de utilizatori. Este ideală pentru familiile de 4-5 membri, oferind performanțe remarcabile în spălare și uscare, în timp ce menține un nivel ridicat de eficiență energetică și confort în utilizare.

Cu toate acestea, cumpărătorii ar trebui să țină cont și de clasificarea energetică la spălare și uscare și de necesitatea unui spațiu adecvat pentru instalare. În ansamblu, LG F4DR509SBM este o investiție solidă pentru cei care doresc calitate și inovație în îngrijirea rufelor.

Pros

 • Capacitate mare de spălare, 9 kg
 • Motor AI Direct Drive™ eficient
 • Viteză mare de centrifugare, 1400 rpm
 • Clasa energetică A pentru spălare
 • Funcții multiple, inclusiv Steam™ și Smart Diagnosis™
 • Design elegant, culoare neagră
 • Panou de control intuitiv, combinație digitală și mecanică

Vezi pretul de azi

Cons

 • Clasa energetică D la spălare și uscare
 • Pretul este unul destul de ridicat

LG F4DR509SBM este o mașină de spălat rufe cu capacitate de 9 kg pentru spălare și 6 kg pentru uscare, ideală pentru familii de 4 sau 5 membri. Acest model, produs de LG, o companie cu renume mondial în tehnologia electrocasnicelor și originară din Coreea de Sud, se adresează în special familiilor care caută eficiență și tehnologie avansată.

LG F4DR509SBM masina spalat cu uscator
Vezi pretul de azi

Cu o clasă energetică de A și numeroase funcții inovatoare, cum ar fi Steam™ și AI DD™, această mașină de spălat oferă economie de energie și performanță de top, fiind o alegere excelentă pentru cei care doresc să combine confortul cu respectul față de mediu.

LG F4DR509SBM: Design și Prima Impresie

Specificație
Detalii
Nume
LG F4DR509SBM
Capacitate
9 kg spălare, 6 kg uscare
Centrifugare
1400 rpm
Clasa energetică
A-10% pentru spălare, D pentru spălare și uscare
Nivel sunet
Nedeterminat
Nr. programe
12 programe spălare
Funcții Importante
Steam™, AI DD™, 3D Multi Spray, Smart Diagnosis
Dimensiuni și greutate
85 x 60 x 56.5 cm, 73 kg
Culoare
Negru

Designul mașinii LG F4DR509SBM impresionează prin culoarea neagră elegantă și panoul de comandă digital combinat cu mecanic. Această culoare și stilul modern se potrivesc perfect într-o bucătărie sau o baie contemporană.

Dimensiunile de 85 x 60 x 56.5 cm o fac o mașină de dimensiuni standard, care poate fi integrată ușor în majoritatea spațiilor de locuit. Instalarea o puteti face destul de usor, dar puteti apela si la un profesionist daca vreti sa evitati o bataie de cap.

LG F4DR509SBM

Din perspectiva unui utilizator care a testat produsul, prima impresie despre LG F4DR509SBM a fost pozitivă. Stilul său modern și finisajul negru adaugă o notă elegantă oricărei încăperi. Fiind o mașină de dimensiuni standard, nu necesită un spațiu suplimentar pentru instalare, ceea ce a fost un avantaj în casa mea.

Specificatii LG F4DR509SBM – Pareri

Capacitatea de spălare este un aspect cheie al LG F4DR509SBM. Cu o capacitate de 9 kg pentru spălare și 6 kg pentru uscare, acest model se potrivește perfect pentru o familie de 4-5 membri. În experiența mea, capacitatea a fost mai mult decât suficientă pentru nevoile familiei mele de patru persoane, permițând spălarea eficientă a unei cantități generoase de haine, incluzând tricouri și cămăși.

Viteza maximă de centrifugare de 1400 rpm oferă un echilibru ideal între eficiență și protejarea țesăturilor. Această viteză asigură îndepărtarea eficientă a apei din haine, reducând timpul de uscare. În situațiile în care hainele delicate necesită o abordare mai blândă, viteza de centrifugare poate fi ajustată, oferind flexibilitate în funcție de tipul de rufe spălate.

Motorul AI Direct Drive™ este un alt punct forte al acestui model. Tehnologia avansată detectează automat greutatea și tipul țesăturilor, optimizând mișcările tamburului pentru o spălare eficientă și protecția hainelor. Această caracteristică aduce un plus de confort și eficiență, făcând spălarea mai inteligentă și mai adaptată nevoilor specifice.

Clasa A spalare si D la uscare

În ceea ce privește clasa energetică, LG F4DR509SBM se încadrează în clasa A pentru spălare (laudandu-se chiar cu un consum cu 10% mai mic decat alte masini din aceeasi clasa) și D pentru spălare și uscare, indicând o eficiență energetică mult scazuta in al doilea caz. Cel putin pentru spalare, clasa indica economii semnificative de energie și costuri reduse pe termen lung.

Consumul de energie și apă variază în funcție de programul ales, cu programe precum Eco 40-60 care oferă cea mai bună eficiență (50 l de apa). În utilizarea mea, am observat că, deși consumul poate varia, mașina rămâne în general eficientă din punct de vedere energetic și al consumului de apă.

Tehnologii Speciale

LG F4DR509SBM este echipată cu tehnologii avansate, ce aduc un plus semnificativ experienței de spălare.

Steam™: Această tehnologie utilizează aburi pentru a elimina alergenii din țesături. Este deosebit de utilă pentru familiile cu membri sensibili la alergii, oferind o curățare profundă și igienică.

AI DD™: Motorul AI Direct Drive™ ajustează automat mișcările tamburului în funcție de tipul țesăturilor și greutatea încărcăturii. Acest lucru maximizează eficiența de spălare și oferă o protecție suplimentară hainelor.

3D Multi Spray (New Turbo Wash): Această funcție utilizează jeturi multiple de apă pentru a îmbunătăți eficiența de spălare și a scurta durata ciclurilor.

Smart Diagnosis™: Această tehnologie oferă posibilitatea de a diagnostica rapid și eficient orice probleme ale mașinii, prin intermediul unui smartphone.

Folosind aceste tehnologii, am observat că hainele sunt spălate mai eficient, păstrându-și calitatea pe termen lung. În special, funcția Steam™ s-a dovedit a fi un mare avantaj pentru hainele de zi cu zi ale familiei mele, eliminând eficient alergenii.

Programe de Spălare

LG F4DR509SBM usa deschisa

LG F4DR509SBM dispune de 12 programe de spălare, acoperind o gamă largă de nevoi și tipuri de haine. Acest lucru asigură flexibilitate și eficiență în gestionarea diferitelor tipuri de rufe.

 • Bumbac: Ideal pentru hainele de zi cu zi din bumbac.
 • Jeans: Special conceput pentru a curăța blugi fără a afecta materialul.
 • Sport: Acest program este optim pentru îmbrăcămintea sport, asigurând o curățare eficientă.
 • Delicate: Pentru țesături sensibile, acest program spală hainele într-un mod blând.
 • Clătire și centrifugare: Util pentru clătirea suplimentară și eliminarea eficientă a apei din haine.
 • Easy Care: Pentru haine care necesită un tratament mai puțin intensiv.
 • Duvet: Perfect pentru articole voluminoase, cum ar fi pilotele.
 • Mix: Ideal pentru încărcături mixte de rufe.
 • Allergy Care: Utilizează Steam™ pentru a elimina alergenii.
 • Spălare + Uscare: Combină spălarea și uscarea într-un singur ciclu.
 • Tub Clean: Curăță interiorul mașinii de spălat.
 • Eco 40-60: Eficient din punct de vedere energetic pentru hainele de zi cu zi.
 • AI Wash: Ajustează automat setările în funcție de încărcătură.
 • Rapid 14 minute: Pentru încărcături mici și rapiditate.

Folosind aceste programe, am constatat că LG F4DR509SBM se adaptează nevoilor diverse ale familiei mele, de la spălarea eficientă a hainelor de zi cu zi până la gestionarea articolelor delicate și voluminoase. Programele sunt intuitive și ușor de selectat, asigurând că fiecare spălare este optimizată pentru tipul de rufe încărcate.

Panou Control și Funcții

Primul aspect care iese în evidență la LG F4DR509SBM este panoul său de control, care combină elemente digitale și mecanice. Acesta oferă acces la 12 programe de spălare și diverse funcții, inclusiv posibilitatea de activare a funcțiilor speciale, precum Steam™ sau AI Wash.

Funcțiile disponibile la acest model includ:

 • PreSpalare: Ideal pentru haine foarte murdare, adaugă un ciclu de prespălare înainte de programul principal.
 • Smart Diagnosis™: Permite diagnosticarea rapidă a oricăror probleme ale mașinii de spălat.
 • Auto Restart: În caz de întrerupere a alimentării, mașina își reia ciclul de spălare de unde a fost întrerupt.
 • Pornire Întârziată: Util pentru programarea spălărilor în avans, în funcție de preferințe.
 • 3D Multi Spray (New Turbo Wash): Îmbunătățește eficiența de spălare printr-un jet de apă multidirecțional.
 • Functii de Siguranță: Include opțiuni precum întreruperea programului, semnalizare finalizare program, semnalizare eroare și blocare acces copii.

Fie ca sunteti in cautarea de masini de spalat simple sau cu uscator, LG are multe solutii. Printre cele din urma as mentiona modele precum LG F4DR509SBW (versiunea pe alb) si LG F4DR510S2M.

Plusuri LG F4DR509SBM

 • Capacitate mare de spălare, 9 kg
 • Motor AI Direct Drive™ eficient
 • Viteză mare de centrifugare, 1400 rpm
 • Clasa energetică A pentru spălare
 • Funcții multiple, inclusiv Steam™ și Smart Diagnosis™
 • Design elegant, culoare neagră
 • Panou de control intuitiv, combinație digitală și mecanică

Minusuri

 • Clasa energetică D la spălare și uscare
 • Pretul este unul destul de ridicat

Concluzia

Luând în considerare specificațiile, tehnologiile și experiența mea cu LG F4DR509SBM, acest model se dovedește a fi o alegere excelentă pentru familiile moderne, care caută o combinație de eficiență, tehnologie avansată și design atractiv.

Cu o capacitate generoasă de spălare, motor inteligent AI Direct Drive™, și funcții versatile, inclusiv Steam™ și Smart Diagnosis™, această mașină de spălat rufe îndeplinește nevoile unei game largi de utilizatori. Este ideală pentru familiile de 4-5 membri, oferind performanțe remarcabile în spălare și uscare, în timp ce menține un nivel ridicat de eficiență energetică și confort în utilizare.

Cu toate acestea, cumpărătorii ar trebui să țină cont și de clasificarea energetică la spălare și uscare și de necesitatea unui spațiu adecvat pentru instalare. În ansamblu, LG F4DR509SBM este o investiție solidă pentru cei care doresc calitate și inovație în îngrijirea rufelor.

Vezi pretul de azi