Top 10 Masini de Spalat Rufe – Dupa Capacitate (6-10 kg) si Pret (500-3000 Lei)

Masini de spalat rufeCautati o masina de spalat rufe de calitate? Mai jos veti gasi o varietate destul de mare de modele de top, toate apreciate de catre utilizatorii lor, aranjate in functie de capacitatea de incarcare (6-10 kg) si de pret (de la 500 la 4.000+ lei).

PE SCURT: mai multe detalii aveti mai jos pentru fiecare, dar daca va grabiti aveti direct castigatorii din fiecare categorie si modelul de pe locul 2 (de obicei cu raport calitate/pret excelent, si mai ieftin).

Capacitate 6 kg: Locul 1 – Electrolux EW6SN426BI / Locul 2 – Indesit MTWSA61294WKEE

Capacitate 7 kg: Locul 1 – LG F2WV3S7AIDD / Locul 2 – Beko B3WFU7724MB

Capacitate 8 kg: Locul 1 – Samsung WW80T504DAE/S7 / Locul 2 – Whirlpool FFD8648BVEE

Capacitate 9 kg: Locul 1 – LG F4WT209S6A / Locul 2 – Beko B3WFR79425WB

Capacitate 10 kg: Locul 1 – LG F4WV910P2SE / Locul 2 – Beko B5WFT510419W

Pentru mai multe detalii, specificatii, plusuri si minusuri, alegeti categoria care va intereseaza din cuprinsul de mai jos.

De 6 kg – Cea Mai Buna Masina Spalat Rufe de 6 Kg

1. Electrolux EW6SN426BI, 6 kg, 1200 rpm, Clasa C, SensiCare, TimeManager

Cel mai bun

Electrolux EW6SN426BI

Masina de spalat Electrolux EW6SN426BI are o capacitate de 6 kg și o viteză maximă de centrifugare de 1200 rpm. Este de clasa C din punct de vedere energetic și vine cu un Motor Inverter. Dispune de un display LED și utilizează tehnologii precum Sensicare și TimeManager.

Acest model oferă performanțe solide pentru o familie de până la 3 membri. Sistemul Sensicare ajustează durata programului în funcție de dimensiunea încărcăturii, economisind astfel energie și apă. TimeManager vă permite să ajustați durata ciclului de spălare în funcție de timpul disponibil. Este o alegere bună pentru cei cu spațiu limitat, având un profil slim.

Avantaje

 • Capacitate de 6 kg, bună pentru 3 membri;
 • Motor Inverter, durabil și eficient;
 • TimeManager, pentru flexibilitate de timp;
 • Sensicare, pentru spălare eficientă.

Dezavantaje

 • Pretul, maricel pentru o masina de 6 kg.

Vezi pretul de azi


2. Indesit New MyTime MTWSA61294WKEE, 6 kg, 1200 rpm, Clasa C, Fast Cycles

Raport Calitate/Pret Bun

Masina de spalat rufe Slim Indesit New MyTime MTWSA61294WKEE

Masina de spalat Indesit New MyTime MTWSA61294WKEE se adresează familiilor cu 3-4 membri, având o capacitate de încărcare de 6 kg și o viteză maximă de centrifugare de 1200 rpm. Cu un design compact și o clasa energetica C, aparatul include tehnologii inovatoare cum ar fi Fast Cycles și Motor Inverter.

FastCycles oferă trei cicluri de spălare sub o oră. E ideal pentru cei care au nevoie de flexibilitate și eficiență în gestionarea timpului. Motorul Inverter asigură o funcționare silențioasă și eficientă, făcând-o potrivită pentru apartamente mici și familii ocupate.

Avantaje

 • Dimensiune compactă, potrivită pentru spații mici;
 • Tehnologia FastCycles pentru cicluri rapide;
 • Motor Inverter pentru funcționare silențioasă;
 • Display LED pentru ușurința în utilizare.

Dezavantaje

 • Culoare alba si design simplu.

Vezi pretul de azi


De 7 kg – Cea Mai Buna Masina Spalat Rufe de 7 Kg

1. LG F2WV3S7AIDD, 7 kg, 1200 rpm, AI Direct Drive, Steam, Smart Diagnosis, Clasa D

Cel mai bun

LG F2WV3S7AIDD

Mașina de spălat LG F2WV3S7AIDD are o capacitate de încărcare de 7 kg și o viteză maximă de centrifugare de 1200 rpm. Printre funcțiile sale avansate se numără Motorul AI Direct Drive și tehnologia Steam.

Motorul AI DD îngrijește în mod inteligent țesăturile, oferind o mișcare de spălare optimizată. Tehnologia Steam elimină 99,9% din alergeni, făcând-o ideală pentru persoanele cu alergii. Această mașină se adresează celor care caută eficiență și funcții inteligente într-un design Slim.

Avantaje

+ Motor AI Direct Drive Inverter

+ Smart Diagnosis

+ Tehnologia LG Steam™

+ Model slim, adâncime de 47.5 cm

+ Funcție Reload

+ Indicator blocare ușă

+ Timer

+ Centrifugare până la 1200 rpm

+ Panou de control cu Touch screen

Dezavantaje

– Clasa energetică D

Vezi pretul de azi


2. Beko B3WFU7724MB, 7 kg, 1200 RPM, Recycled Tub, Homewiz, Clasa D

Raport Calitate/Pret Bun

Beko B3WFU7724MB

Această mașină de spălat rufe Beko B3WFU7724MB are o capacitate de 7 kg și o viteză de centrifugare de 1200 RPM. Vorbim despre o clasă energetică D. Printre tehnologiile cheie se numără Recycled Tub și Homewiz Remote Control. Masina vine, de asemenea, cu Motor ProSmart Inverter și diverse alte funcții ca SteamCure și Hygiene+.

Masina performează bine și este durabilă, grație Motorului ProSmart Inverter. Este potrivită pentru familii mici sau pentru cei cu nevoi specifice de îngrijire a rufelor. Tehnologiile inovative precum SteamCure și Hygiene+ fac din acest model o opțiune excelentă pentru persoanele cu piele sensibilă sau pentru familiile cu copii.

Avantaje

+ Motor ProSmart Inverter

+ Tehnologie SteamCure

+ Model smart

+ Funcție AddXtra

+ Tehnologie Optisense

+ Preț bun

Dezavantaje

– Clasa energetică D

Vezi pretul de azi


De 8 kg – Cea Mai Buna Masina Spalat Rufe de 8 kg

1. Samsung WW80T504DAE/S7, 8 kg, 1400 RPM, Clasa B, AI Control, Steam

Cel mai bun

Samsung WW80T504DAE

Mașina de spălat Samsung WW80T504DAE/S7 oferă o capacitate de încărcare de 8 kg, potrivită pentru o familie de 4 membri. Cu o viteză maximă de centrifugare de 1400 RPM și un nivel de zgomot de 72 dB, aparatul este dotat cu tehnologii ca Eco Bubble, AI Control și Digital Inverter.

Performanța acestei mașini de spălat este solidă și eficientă, datorită tehnologiilor incluse. Eco Bubble asigură curățarea eficientă chiar și la temperaturi mici. AI Control personalizează experiența de spălare. Digital Inverter promite durabilitate și eficiență energetică. Este potrivită pentru familiile mari ce caută un aparat fiabil, dar și inteligent.

Avantaje

+ Motor Digital Inverter

+ Tehnologie Eco Bubble

+ Conexiune WiFi

+ Program Hygiene Steam

+ Centrifugare până la 1400 rpm

+ 22 programe de spălare

+ Clasa energetică B

+ Program rapid de doar 15 minute

Dezavantaje

– Ușor zgomotoasă, până la 72 dB la centrifugare

Vezi pretul de azi


2. Whirlpool FreshCare+ FFD8648BVEE, 8 kg, 1600 RPM, Clasa C, Steam

Raport Calitate/Pret Bun

Whirlpool FreshCare FFD8648BVEE

Whirlpool FreshCare+ FFD8648BVEE este o mașină de spălat rufe cu o capacitate de încărcare de 8 kg și o viteză maximă de centrifugare de 1600 RPM. În plus, dispune de tehnologii precum Steam Refresh, Steam Hygiene și al-6lea Simt. Motorul Inverter și Display-ul LCD adaugă valoare.

Această mașină oferă performanțe de top, cu un accent pe îngrijirea țesăturilor și eficiența energetică. Este ideală pentru familii de 4-5 membri și pentru cei care caută opțiuni avansate de spălare și dezinfectare.

Avantaje

 • Capacitate mare, 8 kg: Ideală pentru familii.
 • 1600 RPM: Spălare eficientă.
 • Steam Refresh și Steam Hygiene: Împrospătare și dezinfectare.
 • Motor Inverter: Eficient și silențios.

Dezavantaje

 • Culoarea alba

Vezi pretul de azi


De 9 kg – Cea Mai Buna Masina Spalat Rufe de 9 kg

1. LG F4WT209S6A, 9 kg, 1400 rpm, Clasa A, TwinJet, Allergy Care

Cel mai bun

LG F4WT209S6A

LG F4WT209S6A este o mașină de spălat rufe standard, excelentă pentru familiile de 4-5 membri, având o capacitate de încărcare de 9 Kg. Cu o viteză maximă de centrifugare de 1400 rpm și un nivel de zgomot de 76 dB la centrifugare, mașina este eficientă și destul de silențioasă. Este prevăzută cu un motor Inverter care asigură funcționarea lină și reduce consumul de energie, clasificată ca fiind de clasă energetică A.

Este o mașină robustă, cu o cuvă fabricată din oțel inoxidabil și o deschidere a hubloului pe partea stângă. Panoul digital facilitează selectarea și monitorizarea programelor de spălare, iar afișajul LED și funcțiile de temporizare adaugă un plus de comoditate. Unul dintre programele sale speciale este cel antialergic, denumit Allergy Care, care ajută la eliminarea alergenilor din țesături.

Avantaje LG F4WT209S6A:

 • Capacitate mare de 9 Kg;
 • Motor Inverter pentru eficiență ridicată;
 • 15 programe de spălare diverse;
 • Funcția antialergică Allergy Care.

Dezavantaje:

 • Zgomot relativ mare la centrifugare.

Vezi pretul de azi


2. Beko B3WFR79425WB, 9 kg, 1400 RPM, ProSmart Inverter, HomeWhiz, Clasa B

Raport Calitate/Pret Bun

Beko B3WFR79425WB

Beko B3WFR79425WB iese in evidenta prin performanta si eficienta. Acest model vine cu un motor ProSmart Inverter, silentios si economic. Cu o capacitate de 9 kg si o viteza de 1400 RPM, este ideal pentru familii mari. Tehnologia SteamCure asigura un tratament blând al hainelor, inlaturand cutrele si mirosurile neplacute. HomeWhiz ofera control de la distanta, astfel incat sa puteti seta masina de spalat chiar si cand nu sunteti acasa.

Avantaje

+ Capacitate mare de 9 kg

+ Clasa energetică B

+ Program Anti-șifonare

+ Motor ProSmart Inverter

+ Funcție AddXtra

+ Sistem automat de reglare a consumului de apă

+ Model smart

Dezavantaje

– Culoare albă, design ce nu iese în evidență

Vezi pretul de azi


De 10 kg – Cea Mai Buna Masina Spalat Rufe de 10 kg

1. LG F4WV910P2SE, 10.5 kg, 1400 rpm, Clasa A, Direct Drive, TurboWash, Steam, WiFi

Cel mai bun

LG F4WV910P2SE

Masina de spalat rufe LG F4WV910P2SE este un model standard, robust, cu o capacitate mare de incarcare de 10.5 Kg, ideal pentru familiile numeroase. Cu o viteza maxima de centrifugare de 1400 rpm, acest aparat asigura o spalare eficienta si o stoarcere rapida a rufelor. Design-ul modern, culoarea neagra si panoul digital de comanda contribuie la aspectul estetic placut, dar si la utilizarea facila a masinii.

Tehnologia Direct Drive reduce zgomotul si vibratiile, creste durabilitatea masinii, iar functia TurboWash permite spalarea rapida a rufelor in doar 39 de minute. Cu ajutorul functiei Steam, rufele sunt igienizate si curatate in profunzime, iar conectivitatea WiFi permite controlul si monitorizarea masinii de spalat rufe de la distanta, prin aplicatia SmartThinQ.

De asemenea, acest model ofera o varietate larga de programe de spalare, 14 la numar, incluzand programe speciale pentru spalarea rufelor delicate, sport, plapumi, lana si altele, oferind flexibilitate si adaptabilitate la nevoile de spalare diverse.

Avantaje LG F4WV910P2SE

 • Capacitate mare de incarcare, 10.5 Kg;
 • Eficienta energetica Clasa A;
 • Tehnologie Inverter Direct Drive;
 • Functii avansate: TurboWash, Steam, WiFi;
 • Varietate larga de programe de spalare;
 • Design modern, culoare neagra.

Dezavantaje

 • Dimensiuni mari, necesita spatiu amplu.

Vezi pretul de azi


2. Beko B5WFT510419W, 10 kg, 1400 RPM, Clasa A, AddXtra, Motor ProSmart Inverter

Raport Calitate/Pret Bun

Beko B5WFT510419W masina spalat rufe

Beko B5WFT510419W este un echipament fiabil și eficient din categoria mașinilor de spălat rufe, potrivit pentru familiile cu 4-6 membri, datorită capacității generoase de încărcare de 10 kg. Cu o viteză maximă de centrifugare de 1400 RPM și un nivel de zgomot de 75 dB, acest aparat asigură haine curate și aproape uscate, cu un nivel de zgomot acceptabil.

Motorul ProSmart Inverter contribuie la eficiența energetică a mașinii, clasificată în clasa A, ceea ce se traduce printr-un consum redus de energie. Tehnologia SteamCure adaugă valoare prin eliminarea petelor dificile și a mirosurilor neplăcute, fără a deteriora țesăturile.

Controlul prin Bluetooth via HomeWhiz împreună cu sistemul FiberCatcher, care captează fibrele textile pierdute, sunt doar câteva dintre caracteristicile care fac din Beko B5WFT510419W o alegere inteligentă pentru orice gospodărie modernă.

Avantaje Beko B5WFT510419W

 • Capacitate mare de încărcare 10 kg;
 • Eficiență energetică Clasa A;
 • Tehnologie SteamCure pentru curățare eficientă;
 • Control Bluetooth prin HomeWhiz;

Dezavantaje

 • Nivel zgomot centrifugare 75 dB;

Vezi pretul de azi


Cum alegem o mașină de spălat rufe? Ghid de achiziție.

O masina de spalat rufe este esentiala in orice casa din zilele noastre, fiind un aparat electrocasnic fara de care ne-am descurca cu greu. Spalatul automat al rufelor ne economiseste enorm de mult timp, iar in lipsa unui astfel de aparat propriu, multi din noi ar trebui sa le dam la spalatorie, altfel nu ne-am descurca cu timpul liber. Este o investitie destul de mare, dar nu absurda, pe care o recuperam intr-o perioada lunga de timp, fiind un aparat electrocasnic ce este folosit pentru 10+ ani de cele mai multe ori.

În acest ghid, vom explora aspectele cheie pe care trebuie să le aveți în vedere când cumpărați o mașină de spălat, inclusiv capacitatea de încărcare, viteza de centrifugare, eficiența energetică și multe altele. Aceste informații vă vor ajuta să luați o decizie informată și să alegeți mașina de spălat care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs.

În funcție de capacitatea sa de încărcare (kg rufe)

Capacitatea de încărcare a unei mașini de spălat rufe reprezintă greutatea maximă de rufe pe care o poate spăla într-un singur ciclu, măsurată în kilograme (kg). Acesta este un factor crucial în determinarea modelului potrivit. Un aparat cu o capacitate mai mare este ideal pentru familii numeroase, în timp ce unul cu o capacitate mai mică poate fi suficient pentru o persoană singură sau un cuplu.

Pe piață există o gamă largă de modele cu diferite capacități de încărcare, de la cele mai mici, de 5-6 kg, la cele mai mari, de 12 kg sau mai mult. Exemple de modele includ Samsung WW90T534DTN/S7 cu o capacitate de 9 kg, LG F4J609WS cu 9 kg, sau Bosch WAW28570 cu 8 kg.

Este important de știut că unele programe de spălare pot limita capacitatea de încărcare pentru a asigura o spălare eficientă. De exemplu, un program de spălare delicată poate avea o restricție de capacitate mai mică comparativ cu un program standard. Aceste limitări ajută la protejarea țesăturilor și asigurarea unei curățări eficiente. De asemenea, programele specializate pentru spălarea rapidă sau economisirea energiei pot avea, de asemenea, restricții de încărcare.

Astfel, înainte de a alege o mașină de spălat rufe, este esențial să luați în considerare numărul de persoane din gospodărie, tipurile de țesături pe care le spălați cel mai des și programele de spălare pe care le veți folosi.

Viteza de centrifugare (puterea de stoarcere)

Viteza de centrifugare, măsurată în rotații pe minut (rpm), indică cât de rapid se rotește tamburul mașinii de spălat rufe pentru a extrage apa din haine. Puterea de stoarcere este crucială, deoarece influențează nivelul de curățare, clătire și uscarea a hainelor.

O viteză de centrifugare mai mare poate extrage mai multă apă din haine, reducând astfel timpul necesar pentru uscarea acestora. De exemplu, o mașină de spălat cu o viteză de centrifugare de 1200 rpm va lăsa hainele mai uscate decât una cu 800 rpm. Aceasta poate fi deosebit de utilă în zilele ploioase sau în perioadele friguroase când uscarea la aer liber este mai dificilă.

Multe mașini de spălat moderne oferă viteze de centrifugare reglabile, permițându-vă să alegeți o viteză mai mică pentru țesături delicate și o viteză mai mare pentru țesături mai rezistente. Acest lucru ajută la prevenirea deteriorării țesăturilor și la asigurarea unei curățări eficiente.

Pe lângă acestea, este vital să se ia în considerare nivelul de zgomot produs de mașina de spălat în timpul centrifugării. Un nivel de zgomot mai ridicat poate fi deranjant, mai ales dacă mașina de spălat este plasată în apropiere de zonele de trai. Unele mașini de spălat sunt proiectate pentru a funcționa mai silențios, chiar și la viteze mai mari de centrifugare, oferind un confort sporit.

Programe, funcții și tehnologii

Mașinile de spălat rufe moderne vin cu o varietate de programe de spălare, funcții auxiliare și tehnologii inovatoare care vizează îmbunătățirea performanței, economisirea energiei și oferirea unui nivel mai ridicat de comoditate utilizatorilor. Aceste caracteristici permit adaptarea procesului de spălare la diferite tipuri de țesături, gradul de murdărie și preferințele personale.

Un exemplu de funcție utilă este Add Wash de la Samsung, care permite adăugarea de articole suplimentare în timpul spălării, fără a fi necesară oprirea ciclului. Eco Bubble, tot de la Samsung, este o tehnologie care transformă detergentul în bule pentru a penetra țesăturile mai rapid și a îmbunătăți performanța de curățare, chiar și la temperaturi scăzute.

NFC (Near Field Communication) oferă posibilitatea de a controla mașina de spălat și de a accesa programe suplimentare prin smartphone. LG oferă Turbo Wash, o funcție care reduce timpul de spălare prin jeturi de apă puternice. Automatic Load Sensing, disponibil în multe modele, ajustează cantitatea de apă în funcție de încărcarea de rufe, contribuind la economisirea resurselor.

Fiecare dintre aceste funcții și tehnologii contribuie la crearea unei experiențe de spălare mai eficiente și mai convenabile. În funcție de nevoile și preferințele dvs., aceste caracteristici pot influența semnificativ alegerea mașinii de spălat rufe.

Eficiența energetică

Eficiența energetică este un aspect crucial atunci când vine vorba de alegerea unei mașini de spălat rufe. Aceasta se referă la cantitatea de energie electrică utilizată de aparat pentru a efectua un ciclu de spălare. Un aparat energetic eficient nu numai că este mai prietenos cu mediul, dar poate aduce și economii pe termen lung prin reducerea facturilor la electricitate.

Ratingul energetic este un indicator ușor de înțeles al eficienței energetice, variind de la A la G, unde A reprezintă cea mai mare eficiență energetică.

O mașină de spălat cu un rating A sau mai bun va consuma mai puțină energie per ciclu, ceea ce poate duce la economii semnificative de energie și costuri pe termen lung. În plus față de economiile de energie, multe mașini de spălat eficiente energetic au și un consum redus de apă, ceea ce poate reduce și costurile aferente apei.

Investiția într-o mașină de spălat rufe cu eficiență energetică ridicată poate părea costisitoare inițial, dar economiile realizate în timp prin costuri reduse de funcționare pot compensa diferența de preț. Astfel, eficiența energetică este un factor important de luat în considerare pentru a asigura o funcționare cost-eficientă și responsabilă din punct de vedere ecologic a mașinii de spălat alese

Nivel zgomot la centrifugare (în dB)

Nivelul de zgomot produs de o mașină de spălat rufe în timpul centrifugării este un aspect important de considerat, mai ales în gospodăriile unde spațiul este limitat sau mașina de spălat este plasată în apropierea zonelor de trai. Nivelul de zgomot este măsurat în decibeli (dB), iar un nivel mai scăzut indică o funcționare mai silențioasă.

Un nivel de zgomot mai mic de 60 dB în timpul spălării și 76 dB în timpul centrifugării este dorit pentru a asigura o funcționare silențioasă a mașinii de spălat. Aceste valori pot varia în funcție de model și brand, iar mașinile de spălat de calitate superioară tind să aibă un nivel mai scăzut de zgomot datorită construcției lor robuste și tehnologiilor avansate de izolare a zgomotului.

Alegerea unei mașini de spălat cu un nivel de zgomot redus poate contribui la crearea unui mediu de viață mai confortabil și mai liniștit, mai ales în cazul familiilor cu copii mici sau persoanelor care lucrează de acasă.

Cele mai bune branduri cu mașini de spălat rufe

Când vine vorba de achiziționarea unei mașini de spălat rufe, brandul este un factor important. Fiecare brand are o istorie și o reputație care îl distinge pe piață. Vom discuta despre câteva dintre cele mai bune branduri de mașini de spălat rufe – LG, AEG, Miele, Electrolux și Samsung.

LG este un gigant tehnologic sud-coreean cunoscut pentru inovația și fiabilitatea produselor sale. Mașinile de spălat rufe LG sunt apreciate pentru eficiența energetică, funcțiile inteligente și designul estetic. Compania are o istorie bogată în producția de electrocasnice de înaltă calitate care încorporează tehnologii avansate.

AEG este un brand cu o istorie lungă în domeniul electrocasnicelor, fiind fondat în Germania în 1887. Mașinile de spălat rufe AEG sunt recunoscute pentru performanța solidă, eficiența energetică și designul elegant. Acest brand are o reputație de încredere, oferind produse durabile și fiabile.

Miele, un alt brand german, este renumit pentru fabricarea de electrocasnice de lux de înaltă calitate. Mașinile de spălat rufe Miele sunt apreciate pentru durabilitate, eficiența energetică și funcțiile avansate. Sunt cunoscute pentru construcția robustă și longevitatea impresionantă.

Electrolux, cu rădăcini în Suedia, este un jucător important în industria electrocasnicelor. Mașinile de spălat rufe Electrolux oferă o gamă largă de funcții, incluzând sisteme avansate de economisire a apei și energiei, și sunt apreciate pentru fiabilitate și performanță consistentă.

Samsung este un alt brand sud-coreean cunoscut pe plan global pentru inovațiile sale tehnologice. Mașinile de spălat rufe Samsung sunt populare pentru funcțiile inteligente, eficiența energetică și designul modern. Brandul este un lider în incorporarea tehnologiei în electrocasnice, oferind caracteristici precum conectivitatea smart și programe de spălare inovatoare.

Exista foarte multi producatori pe piata in acest moment. In afara de cei deja mentionati, va recomand sa analizati si masinile de spalat de la:

Mașina de spălat standard vs incorporabilă

Există două tipuri principale de mașini de spălat rufe – standard și incorporabilă. Diferența fundamentală între ele este modul în care sunt proiectate să se integreze în spațiul dvs.

O mașină de spălat standard este autoportantă și poate fi plasată în orice parte a casei, atâta timp cât există conexiuni adecvate pentru apă și drenaj. Acestea sunt versatile, ușor de instalat și mutat în cazul în care reorganizați spațiul. În general, mașinile de spălat standard au un panou de control vizibil și sunt disponibile într-o varietate de culori și finisaje.

Pe de altă parte, o mașină de spălat incorporabilă este destinată să fie integrată în mobilierul existent al bucătăriei sau al utilităților, oferind un aspect curat și ordonat. Panoul frontal al mașinii de spălat incorporabile se potrivește cu ușile dulapurilor, ascunzând astfel aparatul. Acestea sunt ideale pentru persoanele care doresc o bucătărie sau o zonă de utilitate fără cabluri sau aparate vizibile.

Avantajele unei mașini de spălat standard includ ușurința de instalare și portabilitatea, în timp ce dezavantajele pot include un aspect mai puțin estetic și posibilitatea de a ocupa mai mult spațiu. În contrast, avantajele unei mașini de spălat incorporabile includ un aspect estetic mai plăcut și conservarea spațiului, în timp ce dezavantajele pot include un proces de instalare mai complex și costuri inițiale mai mari.

Pe lângă aspectul estetic, alte caracteristici specifice pot include dimensiunile, cu mașinile de spălat incorporabile fiind adesea mai mici decât cele standard, și opțiunile de control, cu mașinile de spălat standard oferind adesea un acces mai ușor la controale. Ambele tipuri de mașini de spălat pot oferi o gamă largă de programe și funcții, astfel încât alegerea între ele se va baza în mare parte pe preferințele personale și pe configurația spațiului dvs.

Standard vs cu uscător inclus

Diferența principală între o mașină de spălat rufe standard și una cu uscător inclus se referă la funcționalitate și spațiu. O mașină de spălat standard se ocupă doar de spălarea rufelor, în timp ce un model cu uscător inclus oferă atât spălare, cât și uscare într-o singură unitate.

Un model cu spălare și uscător integrat oferă o economie semnificativă la spațiu, fiind ideal pentru locuințele cu spațiu redus, cum ar fi apartamentele mici sau garsonierele. Este, de asemenea, posibil să fie mai cost-eficient la achiziție în comparație cu achiziționarea separată a unei mașini de spălat și a unui uscător.

Cu toate acestea, eficiența de uscare a unui model integrat poate fi mai redusă comparativ cu un uscător dedicat. Uscătoarele dedicate au adesea capacități mai mari și programe mai eficiente de uscare, reducând astfel timpul necesar pentru a avea rufele complet uscate.

Avantajele unei mașini de spălat cu uscător inclus includ economia de spațiu, costul de achiziție mai scăzut și comoditatea de a avea ambele funcții într-o singură unitate.

Dezavantajele pot include performanțe de uscare mai scăzute, o capacitate de uscare mai mică comparativ cu un uscător dedicat și posibile costuri de reparații mai mari în cazul defectării uneia dintre funcții.

Pe de altă parte, avantajele unei configurații separate, cu o mașină de spălat standard și un uscător dedicat, includ performanțe de uscare mai bune și capacitatea de a spăla și usca simultan mai multe încărcături de rufe.

Dezavantajele pot include necesitatea unui spațiu mai mare și costuri de achiziție mai mari.

Încărcare Frontală vs Verticală

Diferențele între mașinile de spălat cu încărcare frontală și cele cu încărcare verticală sunt legate de design, spațiu și eficiență. Mașinile cu încărcare frontală au hubloul în partea frontală, în timp ce cele cu încărcare verticală au hubloul în partea de sus.

Încărcarea frontală este adesea considerată mai eficientă din punct de vedere energetic și al consumului de apă. Aceste mașini pot fi, de asemenea, așezate una peste alta sau sub un blat, economisind spațiu. Mai mult, sunt cunoscute pentru performanța superioară de spălare și capacitatea de a găzdui încărcături mai mari de rufe. Cu toate acestea, pot fi mai scumpe inițial și necesită o îngrijire mai mare pentru a preveni mucegaiul și mirosurile neplăcute.

Pe de altă parte, mașinile cu încărcare verticală sunt mai accesibile și mai ușor de încărcat și descărcat, fiind o alegere bună pentru persoanele care preferă să nu se aplece. Cu toate acestea, ele pot consuma mai multă apă și energie, și adesea au o capacitate de încărcare mai mică.

Instalarea unei mașini de spălat

Instalarea corectă a unei mașini de spălat rufe este crucială pentru funcționarea sa adecvată și siguranță. Următoarea este o îndrumare pas cu pas pentru procesul de instalare:

 1. Alegerea locației: Alegeți un loc cu suprafață plană, aproape de conexiunile de apă și de scurgere. Evitați zonele cu temperaturi extreme sau umiditate ridicată.
 2. Verificarea conexiunilor: Asigurați-vă că aveți acces la o priză electrică, un robinet de apă și o scurgere.
 3. Scoaterea suruburilor de transport: Suruburile de transport protejează interiorul mașinii de spălat în timpul transportului. Acestea trebuie îndepărtate înainte de utilizare. Consultați manualul de instrucțiuni pentru detalii despre cum să le scoateți.
 4. Conectarea la apă: Conectați furtunul de alimentare cu apă la robinet și la mașina de spălat. Asigurați-vă că conexiunile sunt etanșe pentru a preveni scurgerile.
 5. Conectarea la scurgere: Conectați furtunul de scurgere la scurgerea de apă. Poziționați-l conform instrucțiunilor producătorului pentru a evita refluxul apei.
 6. Verificarea nivelului: Utilizați un nivel pentru a verifica că mașina de spălat este nivelată corect. Dacă este necesar, ajustați picioarele mașinii.
 7. Alimentarea cu energie electrică: Conectați mașina de spălat la priza electrică. Evitați utilizarea prelungitoarelor, deoarece acestea pot cauza riscuri de incendiu.
 8. Testarea: Rulați un ciclu gol (fără rufe) pentru a verifica dacă totul funcționează corect. Acest pas va ajuta și la curățarea tamburului de orice reziduuri de la fabricare.
 9. Consultarea manualului de utilizare: Manualul de utilizare poate oferi informații și sfaturi suplimentare pentru instalarea și utilizarea mașinii de spălat.

FAQ: Întrebări frecvente

1. Cum aleg o mașină de spălat potrivită nevoilor mele?

Alegerea unei mașini de spălat potrivite depinde de mai mulți factori, inclusiv dimensiunea încărcăturii de rufe, spațiul disponibil, bugetul și preferințele personale. Este important să comparați diferite modele și să luați în considerare eficiența energetică, viteza de centrifugare, nivelul de zgomot și programele disponibile.

2. Cum se compară prețurile și caracteristicile diferitelor modele de mașini de spălat?

Prețurile variază în funcție de marca, capacitatea și caracteristicile mașinii de spălat. Modelele cu mai multe caracteristici, cum ar fi programe multiple de spălare și tehnologii inovatoare, tind să fie mai scumpe. Este recomandabil să comparați modele diferite și să citiți recenzii pentru a înțelege valoarea oferită.

3. Cum se curăță o mașină de spălat?

Curățarea regulată a mașinii de spălat este importantă pentru a menține performanța. Rulați un ciclu gol cu apă fierbinte și un detergent de curățare special. Curățați manual garnitura ușii și tamburul cu o cârpă umedă. Verificați și curățați filtrele de scurgere și folosiți soluții anticalcar pentru a preveni acumularea de depuneri.

4. Ce este eficiența energetică și cum afectează alegerea unei mașini de spălat?

Eficiența energetică se referă la consumul de energie al mașinii de spălat. O mașină cu un rating energetic mai bun, cum ar fi A++ sau A+++, va consuma mai puțină energie și apă, economisind bani pe termen lung.

5. Care sunt avantajele și dezavantajele mașinilor de spălat cu încărcare frontală față de cele cu încărcare verticală?

Mașinile cu încărcare frontală sunt adesea mai eficiente energetic, au o capacitate mai mare și pot fi așezate una peste alta sau sub un blat. Cele cu încărcare verticală sunt mai ușor de încărcat și descărcat, mai accesibile din punct de vedere al prețului, dar pot avea o eficiență energetică și o capacitate de încărcare mai scăzute.

Recomandari din trecut

Masinile de spalat de mai jos au fost recomandarile noastre in trecut. Nu se mai produc, astfel incat le-am scos din top, dar le-am mutat aici pentru a ramane totusi recomandarea, in caz ca le mai gasiti pe undeva.

De 6 kg – Cea Mai Buna Masina Spalat Rufe de 6 Kg

1. LG F2J5WN7S, Direct Drive, 6.5 kg, 1200 RPM, Clasa A+++

Cel mai bun

LG F2J5WN7S

Cu o capacitate bunicica, de 6.5 kg, LG F2J5WN7S se potriveste de minune pentru o familie mai mica, de maxim 2-3 persoane. Performanta, frumoasa si cu un consum minim de energies (A+++), este un model SLIM de doar 45 cm, deci este si genul care nu va stinghereste prea tare. Pretul nu este unul chiar accesibil, dar este un model Smart, ce poate fi controlat prin aplicatie de mobil, deci obtineti o masina de spalat de top.

Avantaje LG F2J5WN7S

 • Clasa energetica A+++.

 • Brandul LG, din categoria Premium.

 • Viteza centrifugare buna, 1200 RPM.

 • Capacitate suficienta, cat timp familia este mica (3 membri)

 • Model SLIM, 45 cm, nu ocupa mult loc.

 • Design frumos, culoare argintie, cu touch screen.

 • Model SMART, cu tehnologie NFC, aplicatie mobil.

 • Motor Inverter Direct Drive

 • 14 Programe Spalare.

Dezavantaje

 • Familiile de 4+ persoane ii vor gasi capacitatea insuficienta.

Verifica pretul la: eMAG 


2. Indesit IWSNE 61253 C, 6 kg, 1200 RPM, Clasa A+++

Raport Calitate/Pret Bun

Indesit IWSNE 61253 C
Indesit IWSNE 61253 C

Pentru cei ce sunt in cautarea unui model mult mai ieftin, dar cu performante in continuare bune, avem pe Indesit IWSNE 61253 C ca alternativa. Are si acesta clasa A+++, centrifugarea tot la 1200 RPM, doar capacitatea este un pic mai mica (6 kg), iar pretul la jumatate. Foarte apreciata de utilizatori, este genul de masina cu tehnologie mai putina, dar ca specificatii si pret este greu de batut.

Avantaje Indesit IWSNE 61253 C

 • Pretul excelent, maxim 800 de lei.

 • Clasa energetica A+++

 • Viteza centrifugare de 1200 RPM

 • Model cu adancime mica, de 42 cm, latimea fiind standard de 59.5 cm.

 • Panou comanda digital.

 • 16 programe spalare.

 • Programul rapid de 20 minute.

Dezavantaje

 • Design mai simplu, culoare alba.

 • Capacitatea de 6 kg, buna pentru familii de 2 persoane.

Verifica pretul la: eMAG 


De 7 kg – Cea Mai Buna Masina Spalat Rufe de 7 Kg

1. Samsung WW70J5246FX/LE, EcoBubble, Motor Inverter Digital, 7 kg, 1200 RPM, Clasa A+++

Cel mai bun

Samsung WW70J5246FX
Samsung WW70J5246FX

Pentru categoria masinilor de spalat rufe de 7 kg, avem acest model foarte frumos, Samsung WW70J5246FX/LE aratand si functionand ca o masina de spalat din clasa Premium. Capacitatea nu este una foarte mare, dar pentru familii cu 3 membri va fi suficienta. Are casa A+++, viteza de centrifugare este de 1200 RPM, iar motorul este de tip Inverter Digital.

Avantaje Samsung WW70J5246FX/LE

 • Model de la Samsung, calitatea constructiei si tehnologia sunt de top.

 • Capacitatea de 7 kg este suficienta pentru o familie mica, de 3 persoane.

 • Clasa A+++, consum minim de energie.

 • Viteza de centrifugare de 1200 RPM, stoarcerea rufelor se realizeaza bine.

 • Motorul Inverter Digital.

 • Design excelent, culoare tip Ivory/Inox.

 • Tehnologiile Diamond Drum si Eco Bubble.

 • Program rapid de doar 15 minute.

Dezavantaje

 • Doar 10 programe de spalare, mai putine optiuni pentru cei pretentiosi.

 • Poate fi destul de scumpa, daca nu prindeti si o reducere mica.

Verifica pretul la: eMAG 


2. Whirlpool FreshCare+ FWSD71283WS EU, 7 kg, 1200 RPM, Clasa A+++

Raport Calitate/Pret Bun

Whirlpool FreshCare FWSD71283WS EU
Whirlpool FreshCare FWSD71283WS EU

Dupa cum v-am obisnuit deja, avem si o varianta de buget, dar cu aceleasi specificatii excelente. Whirlpool FreshCare+ FWSD71283WS EU este un model tot cu 7 kg capacitate, 1200 RPM la centrifugare, iar clasa energetica este tot A+++. Pretul este unul sensibil mai mic, iar ca dezavantaje in cazul sau as mentiona designul plictisitor, culoarea fiind alba. Altfel, este un model foarte apreciat de catre utilizatori, ce utilizeaza tehnologie si functii specifice Whirlpool.

Avantaje Whirlpool FreshCare+ FWSD71283WS EU

 • Calitatea Whirlpool, la un pret destul de accesibil.

 • Model destinat pentru familii mici, maxim 3 membri, 7 kg capacitate.

 • Clasa energetica A+++.

 • Viteza centrifugare 1200 RPM.

 • Tehnologia Al 6-Lea Simt Colours de la Whirlpool.

 • Motorul Sense Inverter.

 • Program rapid 30 minute.

Dezavantaje

 • Doar 9 programe de spalare.

 • Design alba, simplu, nu iese deloc in evidenta.

Verifica pretul la: eMAG


De 8 kg – Cea Mai Buna Masina Spalat Rufe de 8 kg

1. Masina de spalat rufe Samsung WW80J5345MW/LE, 8 kg, 1200 RPM, Clasa A+++

Cel mai bun

Samsung WW80J5345MW
Samsung WW80J5345MW

Este o alegere excelenta pentru o familie cu pana la 4 persoane, Samsung WW80J5345MW/LE fiind o masina de spalat rufe ce are un pret bun, capacitate de 8 kg, clasa energetica A+++ pentru un consum minim de energie, iar functiile de tip Smart sunt un bonus mare in favoarea sa. Am apreciat atat prezenta celor 15 programe de spalare, cat si programul rapid de doar 15 minute, perfect pentru improspatarea rufelor ce nu sunt foarte murdare.

Avantaje Samsung WW80J5345MW/LE

 • Capacitatea buna pentru o familie medie, de 4 persoane, cu 8 kg rufe.

 • Clasa energetica A+++.

 • Centrifugare pana la 1200 RPM.

 • 15 programe spalare, inclusiv program rapid de 15 minute.

 • Tehnologie avansata, inclusiv Evo Bubble, Bubble Soak, Tambur Diamond si StayClean Drawer.

 • Functie Smart Check de diagnostic, prin aplicatie de smartphone.

 • Protectie impotriva accesului copiilor.

 • Panou de comanda digital.

 • Pret mai mult decat decent, pentru ce ofera (Masina Samsung, smart, eficienta).

Dezavantaje

 • Design destul de simplu, culoare alba, nu iese in evidenta.

Verifica pretul la: eMAG 


2. Beko WMY81483LMB1, 8 kg, 1400 RPM, Clasa A+++

Beko WMY81483LMB1
Beko WMY81483LMB1

Pe locul 2, avem o masina de spalat rufe ce se descurca chiar un pic mai bine decat Samsung-ul de pe locul 1, dar vorbim doar de specificatii aici. Beko WMY81483LMB1 este un model cu capacitate de 8 kg si clasa A+++, dar cu viteza de centrifugare un pic mai buna, de pana la 1400 RPM. Cu motor ProSmart Inverter (10 ani garantie) si cu garantia extinsa de pana la 5 ani tipica pentru Beko, este o alternativa puternica, in ciuda faptului ca brandul Samsung este mult mai bine vazut.

Avantaje Beko WMY81483LMB1

 • Capacitatea de 8 kg, merge bine pentru familii de 4 persoane.

 • Clasa energetica A+++.

 • Centrifugarea foarte buna, pana la 1400 RPM (stoarcere foarte buna).

 • Motorul ProSmart Inverter cu 10 Ani Garantie.

 • 5 Ani Garantie Extinsa (la inregistrare pe site-ul Beko).

 • Silentioasa, 54 dB.

 • Panou comanda digital.

 • 16 programe spalare.

 • Tehnologiile incorporate (Silent Tech, Optisense, AquaFusion, Tambur Aquawave).

Dezavantaje

 • Design plictisitor, culoare alba.

Verifica pretul la: eMAG 


De 9 kg – Cea Mai Buna Masina Spalat Rufe de 9 kg

1. Samsung Eco Bubble AddWash WW90K6414QX/LE, 1400 RPM, 9 kg, Inverter, Clasa A+++

Cel mai bun

Samsung WW90K6414QX
Samsung WW90K6414QX

Samsung WW90K6414QX/LE, o masina de spalat superba, de culoare Inox inchis, are si toate celelalte specificatii de top care o recomanda, pe langa capacitatea de 9 kg, avand centrifugarea de 1400 RPM si clasa energetica A+++. Adaugand si motorul de tip Inverter, rezulta un model de top in categoria sa, si primeste locul 1 la sub-categoria masinilor de spalat de 9 kg.

Avantaje Samsung Eco Bubble AddWash WW90K6414QX/LE

 • Capacitatea excelenta, 9 kg, potrivita pentru majoritatea familiilor (5-7 membri).

 • Clasa energetica A+++, cost minim de utilizare.

 • Motorul Inverter.

 • Centrifugarea/stoarcerea la 1400 RPM.

 • Silentiosa, doar 53 dB, cu vibratii reduse (tambur in echilibru perfect).

 • Tehnologii ce imbunatatesc rezultatul final (Eco Bubble, etc).

 • Model inteligent, cu aplicatie si diagnoza Smart.

 • Design superb.

Dezavantaje

 • Poate fi destul de scumpa, dar mai apare si la reducere.

Verifica pretul la: eMAG 


2. Indesit BWE 91484X WSSS EU, 9kg, 1400 rpm, Clasa A+++

Raport Calitate/Pret Bun

Indesit BWE 91484X WSSS EU
Indesit BWE 91484X WSSS EU

Din nou, am ales o varianta foarte accesibila pentru locul 2 in acest top, Indesit BWE 91484X WSSS EU. Cu multe din specificatiile modelului mai modern si avansat de la Samsung, aceasta masina pare a fi in aceeasi clasa, cel putin pe hartie. Nu are functiile smart si tehnologiile ce asigura o calitate mai ridicata a spalarii, dar altfel pentru pretul foarte mic la care este oferita, Indesit BWE 91484X WSSS EU este cu siguranta buna. 9 kg capacitate, clasa A+++, centrifugare 1400 RPM, toate sunt bune.

Avantaje Indesit BWE 91484X WSSS EU

 • Raportul pret/calitate, specificatiile fiind foarte bune pentru cat platiti.

 • Capacitatea mare de incarcare, 9 kg rufe (familii cu 4-7 membri).

 • Clasa energetica A+++, mai ales la pretul acestei masini.

 • Viteza centrifugare, de 1400 RPM.

 • Destul de silentioasa, 52 dB.

 • Panoul de comanda digital.

 • 16 programe spalare, destul de multe optiuni.

 • Program rapid, 30 minute.

Dezavantaje

 • Design simplu, culoare alba.

Verifica pretul la: eMAG


De 10 kg – Cea Mai Buna Masina Spalat Rufe de 10 kg

1. AEG L7FEC41S, 10 kg, 1400 RPM, Clasa A+++

Cel mai bun

Masina de spalat AEG L7FEC41S

AEG L7FEC41S este o alegere buna in special pentru profesionisti, fiind un model ce are si tehnologii speciale de protectie si spalare a camasilor, ProSteam asigurandu-se ca se reduc si cutele. Cu o capacitate generoasa de incarcare, de 10 kg, incadrandu-se la clasa A+++ si avand viteza de centrifugare de pana la 1400 RPM, AEG L7FEC41S va poate oferi tot ce aveti nevoie de la un astfel de aparat electrocasnic.

Avantaje masina de spalat rufe AEG L7FEC41S

 • Capacitatea foarte mare, 10 kg rufe.

 • Clasa energetica A+++.

 • Viteza centrifugare, 1400 RPM.

 • Motorul Inverter, consum mai mic de energie si durabilitate ridicata.

 • Silentiosa, 51 dB.

 • Functii Anti Sifonare si Start Intarziat.

 • Tehnologia ProSteam, cu abur.

 • Design frumos, un mix de alb dar cu accente pe gri si negru in zona display-ului.

 • Display digital.

Dezavantaje

 • Pretul ridicat, dar normal pentru performantele sale.

 • Lipseste optiunea de control prin telefon.

Verifica pretul la: eMAG 


2. Beko WTE10744XWAT, 10 kg, 1400 RPM, Clasa A+++

Beko WTE10744XWAT

In privinta locului 2, nu mai avem un model mult mai ieftin aici, mai degraba ceva in aceeasi zona de pret sau chair mai scump. In functie de preferinte, puteti merge fie pe varianta de la AEG, fie pe Beko WTE10744XWAT, aceasta fiind o masina tot de 10 kg capacitate, clasa A+++ si 1400 RPM fiind identice si ele. Cu motor ProSmart Inverter, acest produs Beko beneficiaza de garantiile extinse foarte mari ale acestei companii, ceea ce poate fi un plus care inclina balanta in favoarea sa.

Avantaje masina de spalat Beko WTE10744XWAT

 • Model cu raport pret/calitate foarte bun.

 • Capacitatea mare, 10 kg rufe.

 • Clasa A+++, consumul de energie mic.

 • Centrifugare 1400 RPM.

 • Motorul ProSmart Inverter (10 ani garantie).

 • 5 Ani Garantie Extinsa (2 Ani Standard + 3 la inregistrare pe siteul Beko).

 • Functie Iluminare Cuva, dar si alte optiuni interesante (Silent Mode, DrumClean+, AntiCrease+, etc).

 • Tehnologii ce imbunatatesc performantele sale (OptiSense, AquaWave, AquaFusion, etc).

 • 16 programe spalare.

 • Program rapid 14 minute.

Dezavantaje

 • Pretul poate fi chiar mai mare decat al masinii aleasa pe primul loc.

Vezi pretul la: eMAG