Reduceri mari la masini de spalat!

» Masinile de spalat rufe cu cele mai mari reduceri!

[Top 5] Cea Mai Buna Masina de Spalat Rufe Daewoo – Pareri, Plusuri si Minusuri, Ghid De Achizitie

Cu o istorie indelungata la noi in tara, marca Daewoo este inca apreciata si recunoscuta pentru calitatea aparatelor electrocasnice oferite. In cele ce urmeaza, va aratam care este cea mai buna masina de spalat rufe de la Daewoo.

In functie de bugetul disponibil, dar si dupa cat de complexa este masina sau daca are uscator sau nu, daca este de dimensiuni standard, slim sau chiar mini, avem cate o optiune pentru fiecare. Alegeti modelul care vi se potriveste.

Top 5 rapid:

Daca va grabiti, cele 5 produse recomandate de noi sunt mentionate mai jos.

Cea mai buna, cu uscator: Daewoo DWC-PD1213-2

Cea mai buna, standard: Daewoo DWD-8T1221P

Slim, cu uscator: Daewoo DWC-08M1411

Standard, mai ieftina: Daewoo DWD-FV5021-2

Mini, pentru 1 persoana: Daewoo DWD-CV703W

1. CEA MAI BUNA – Spala si Usuca (Premium)

Daewoo DWC-PD1213-2, 1200 RPM, Spalare 12 kg, Uscare 8 kg

Masina de spalat rufe Daewoo

Daewoo DWC-PD1213-2
Daewoo DWC-PD1213-2

Superba, cu o capacitate de spalare si uscare mult peste medie, Daewoo DWC-PD1213-2 este cea mai buna optiune din colectia acestui producator. O masina de spalat ce are si uscator inclus, este potrivita pentru utilizarea de catre familii medii spre mari, avand performante deosebite. Este cu adevarat o optiune Premium, pentru cei ce cauta asa ceva. Daca luati in considerare faptul ca indeplineste rolul a doua aparate electrocasnice diferite, cred ca veti vedea ca isi merita banii.

Daewoo DWC-PD1213-2 are capacitate de pana la 12 kg de rufe la spalare, si pana la 8 kg la uscare, mult peste competitorii sai. Are performante decente la centrifugare (1200 RPM) si clasa energetica B (maximum e A), iar calitatea spalarii este foarte buna (tehnologii precum AirBubble 4D, KidsCare sau Quick Wash & Dry).

Plusuri Daewoo DWC-PD1213-2

+ Design superb.

+ Capacitate foarte mare (12 kg spalare/8 kg uscare).

+ Motor Dynamic Inverter.

+ Tehnologii avansate spalare.

+ Viteza de centrifugare decenta.

Minusuri

– Clasa B, la o masina de spalat/uscat cu capacitate mare.

– Dimensiuni peste medie (98.6 cm inaltime, 63 cm latime si 76.7 cm adancime)

Vezi pretul de azi


2. Cea mai buna masina de spalat rufe Daewoo (Raport Pret/Calitate Excelent)

Daewoo DWD-8T1221P, 8.5 Kg, 1200 RPM, Clasa A+++

Daewoo DWD-8T1221P
Daewoo DWD-8T1221P

Daca e sa ne uitam dupa masini de spalat rufe simple, fara uscator inclus, atunci gasim in Daewoo DWD-8T1221P o varianta foarte accesibila. Capacitatea este suficient de mare pentru mai orice familie, eficienta energetica este maxima, iar viteza de centrifugare este potrivita pentru majoritatea situatiilor (desi se poate si mai bine). Adaugand si pretul foarte accesibil, avem un model de luat in calcul oricand.

Daewoo DWD-8T1221P este un model cu o capacitate de maxim 8.5 kg de rufe, cu 16 programe de spalare si o viteza de centrifugare de pana la 1200 RPM. Clasa energetica A+++ este unul din marile sale plusuri, mai ales la pretul accesibil la care este oferita.

Plusuri Daewoo DWD-8T1221P

+ Capacitate buna, 8.5 kg.

+ Clasa energetica A+++.

+ Viteza centrifugare 1200 RPM.

+ 16 programe spalare.

+ Pret foarte accesibil pentru ce ofera.

+ Panou comanda digital.

Minusuri

– Culoare alba, destul de simpla.

– Model fara functii/tehnologii avansate.

Vezi pretul de azi


3. Pentru Spatii Inguste, Cel Mai Bun Model Daewoo SLIM cu Uscator.

Daewoo DWC-08M1411, Spalare 8 kg, Uscare 6 kg, 1400 RPM, Slim cu Uscator

Daewoo DWC-08M1411
Daewoo DWC-08M1411

Daca nu aveti foarte mult spatiu la dispozitie, Daewoo DWC-08M1411 este o masina de spalat rufe cu uscator inclus, ce are doar 47 cm adancime. Economisiti astfel circa 10-13 cm, putand pune acest model si pe un hol ceva mai ingust. Altfel, are capacitate buna si consum acceptabil, dar si un pret accesibil.

Daewoo DWC-08M1411 este o masina de spalat rufe ce are si uscator. Spala pana la 8 kg rufe, usuca pana la 6 kg, se incadreaza la clasa B (maxim este A) si are o viteza excelenta la centrifugare de pana la 1400 RPM.

Plusuri Daewoo DWC-08M1411

+ Capacitate buna, 8 kg spalare/6 kg uscare.

+ Viteza de centrifugare 1400 RPM.

+ Adancime mica, doar 47 cm.

+ Nu face foarte mult zgomot, 59 dB.

+ 16 programe spalare (inclusiv Rapid 15 minute).

Minusuri

– Clasa energetica B.

– Design simplu, Alb.

– Panou comanda mecanic.

Vezi pretul de azi


4. Alternativa mai simpla, ceva mai ieftina

Daewoo DWD-FV5021-2, 8 kg, 1000 RPM, Clasa A+++

Daewoo DWD-FV5021-2
Daewoo DWD-FV5021-2

O alternativa, pentru cei ce isi doresc o masina de spalat simpla, ar fi si Daewoo DWD-FV5021-2. In functie si de reducerile disponibile, poate fi la fel de ieftina ca si modelul de pe locul 2, si vi-l recomand in continuare pe acela daca ar fi de ales intre aceste masini de spalat. Cel de fata are capacitate similara, dar nu se descurca la fel de bine la centrifugare. Este un aparat foarte apreciat de utilizatori totusi, iar reviewurile acestora arata ca este o optiune solida.

Daewoo DWD-FV5021-2 este o masina de spalat rufe standard, ce poate spala pana la 8 kg de rufe. Are clasa A+++, cu o viteza de centrifugare de pana la 1000 RPM. Potrivita pentru familii medii sau chiar mari, si cu 14 programe de spalare ce acopera mai toate situatiile.

Plusuri Daewoo DWD-FV5021-2

+ Capacitatea decenta, 8 kg rufe.

+ Clasa energetica A+++.

+ 14 programe spalare (Rapid 15 minute).

+ Functie Anti Allergy (utila la piele sensibila si copii mici)

+ Nu e zgomotoasa (58 dB).

Minusuri

– Designul anost, culoare Alba.

– Viteza centrifugare/stoarcere (1000 RPM)

Vezi pretul de azi


5. Masina de spalat mini/compacta (pentru garsoniere si persoane singure)

Daewoo DWD-CV703W, 3 kg, 700 RPM, Clasa A+++

Daewoo DWD-CV703W
Daewoo DWD-CV703W

In sfarsit, ajungem si la Daewoo DWD-CV703W, un model mini/compact, recomandat pentru persoane singure ce traiesc in garsoniere, unde fiecare centimetru conteaza. Are doar jumatate/o treime din capacitatea unui model standard, dar va face o treaba foarte buna in situatiile in care se cere o astfel de masina mica.

Un model compact, Daewoo DWD-CV703W va spala pana la 3 kg de rufe, are un consum foarte mic de energie (clasa A+++), motor tip Inverter modern, dar si o viteza de centrifugare foarte slaba, de 700 RPM. Poate fi montata si pe perete, are un design atragator si o greutate de 17.3 kg (goala). Inaltimea este de 60 cm, latimea de 55 cm iar adancimea de doar 32.4 cm.

Plusurile Daewoo DWD-CV703W

+ Ocupa putin spatiu, se monteaza si pe perete la nevoie.

+ Design atragator, iese in evidenta oriunde.

+ Excelenta pentru spatii mici (32.4 cm adancime)

+ Panou comanda cu touch screen.

+ Clasa energetica A+++.

+ Silentioasa, 54 dB.

Minusuri

– Capacitatea redusa, doar 3 kg.

– Puterea de stoarcere mica, doar 700 RPM centrifugare.

– Mai putin versatila

Vezi pretul de azi


Ghid de achizitie masina de spalat rufe

Daca in trecut rufele se spalau cu mare greutate, acum tot procesul este mult mai usor, consumand mai putin timp si efort, multumita tehnologiilor avansate care au facut posibila inventarea masinilor de spalat rufe. Prima masina de spalat rufe electrica a fost inventata in SUA, in anul 1908, iar productia in masa a inceput in anul 1950.

De atunci si pana la ora actuala, masinile de spalat rufe au devenit indispensabile, cele mai utilizate aparate electrocasnice, cele mai des achizitionate si necesare in orice gospodarie. Masina de spalat rufe este menita sa faca utilizatorilor viata mai usoara, sa ii ajute sa economiseasca timp, detergent, efort si sa obtina rezultate foarte bune, chiar si in cazul rufelor foarte murdare.

Pentru o viata confortabila si pentru ca treburile casnice sa fie duse la bun sfarsit cu multa lejeritate, masina de spalat rufe nu trebuie aleasa la intamplare, ci in functie de anumite criterii importante de achizitie.

Capacitatea masinii de spalat rufe

Unul din criteriile importante, in functie de care se alege masina de spalat, este pe baza numarului de membri ai familiei. Cu cat familia este mai numeroasa, cu atat masina de spalat rufe trebuie sa fie mai incapatoare, adica sa aiba o capacitate mai mare de rufe (exprimata in kilograme de rufe). Pentru o familie de 3-4 membri, o masina de spalat rufe cu o capacitate de 5 kilograme este mai mult decat suficienta, in timp ce familiile mai mari de 4 persoane au nevoie de o masina de spalat rufe cu o capacitate de 7+ kilograme.

In cazul in care cumparatorii aleg o masina de spalat rufe cu uscator incorporat, trebuie sa aiba in vedere faptul ca difera capacitatea de spalare de cea de uscare, criterii ce pot fi gasite in cartea si specificatiile tehnice ale masinii. Este important de avut in vedere faptul ca numarul kilogramelor ce pot fi spalate trebuie respectat, deoarece masina functioneaza cel mai bine atunci cand umplerea tamburului se face la limita stabilita la fiecare program.

Viteza de centrifugare

Aceasta viteza este reprezentata de numarul de rotatii pe minut si exprimata sub forma RPM. Acest indice face referire la numarul de rotatii pe minut pe care le face cuva in cazul stoarcerii, nu al spalarii. Rufele vor fi mai bine stoarse cu cat numarul de rotatii pe minut este mai mare. Viteza maxima de centrifugare a masinilor de spalat variaza intre 1000 si 1800 de rotatii pe minut, acesta fiind un criteriu care poate influence pretul masinii de spalat rufe.

Cu cat viteza este mai mare, cu atat pretul creste. Insa, nu intotdeauna un model cu o viteza de centrifugare foarte mare este mai performanta decat o alta ce are viteza mai mica.

Clasa energetica

La achizitionarea unei masini de spalat rufe cumparatorii trebuie sa ia in calcul clasa de eficienta energetica in care este incadrata. O greseala in acest sens se va dovedi costisitoare pe termen lung. Desi preturile de achizitie sunt mai mici in cazul masinilor de spalat rufe incadrate in clasele de eficienta energetica B, C, D, E, F, G, pe termen lung costurile de intretinere sunt mai mari.

Costul energiei electrice consumata de masina de spalat variaza de la cel mai mic la cel mai mare pret, fiind influentat de dimensiunea tamburului. Cea mai inalta clasa de eficienta energetica a unei masini de spalat rufe poate fi A+++, care aduce cel mai mic consum atat la energia electrica, dar si la apa.

Consumul de apa, cat de important este

Nu numai consumul de electricitate este important pentru alegerea unei masini de spalat rufe, ci si consumul de apa. Acesta este influentat foarte mult de gradul de incarcare. Spre exemplu, daca are o capacitate de 5 kilograme, iar cuva este incarcata cu peste 6 kilograme, acest lucru nu numai ca va influenta consumul de apa, ci si calitatea rezultatului final.

In specificatiile tehnice ale masinii este inclus acest detaliu, anume consumul de apa, care influenteaza decizia de achizitie.

Programele de spalare ale masinii alese

Programele de spalare disponibile reprezinta un criteriu de alegere foarte important. Cu cat programele sunt mai bine structurate si explicate, cu atat utilizatorii vor fi mai multumiti de alegerea facuta. Practic, cumparatorii trebuie sa fie atenti ca masina sa dispuna de urmatoarele programe de spalare:

 • rapida – spalarea rapida este dedicata rufelor mai putin murdare si utilizatorilor aflati in criza de timp;

 • eco – spalarea ecologica este special conceputa pentru a face economie de apa, timp si energie;

 • delicata – spalarea delicata este necesara rufelor delicate pentru tesaturi care necesita o atentie sporita;

 • prespalare – acest program este dedicat rufelor foarte murdare;

 • bebelusi – program special conceput pentru rufele delicate ale copiilor

 • usor de calcat si antisifonare – programe necesare rufelor care se sifoneaza usor si se calca greu;

 • clatire intensiva – programe necesare hainelor care trebuie clatite suplimentar;

 • uscare delicata – pentru masinile de spalat rufe cu uscator.

Tehnologiile speciale

Masinile de spalat rufe Daewoo pot avea si programe speciale pe langa cele mai sus mentionate. Aceste modele sunt de regula mai costisitoare, dar si mai eficiente si reprezinta o investitie pe termen lung.

Multe aparate avansate, cu tehnologii speciale si functii inteligente, au capacitatea de a ajusta consumul de electricitate si de apa in functie de dimensiunea fiecarei sarcini, in timp ce altele dispun de dozarea inteligenta a detergentului.

Ce functii aditionale are o masina de spalat rufe?

Masinile de spalat rufe pot fi dotate si cu urmatoarele functii aditionale:

 • dozarea inteligenta a detergentului;

 • reimprospatarea aspectului hainelor foarte rapid;

 • pentru indepartarea mirosurilor neplacute ale hainelor imbracate o singura data;

 • pentru ca nivelul de zgomot emis de ventilatorul masinii de spalat sa scada sub nivelul soaptelor;

 • anti cute – pentru ca munca in ceea ce priveste calcarea rufelor sa fie mult usurata;

 • cu abur, pentru a elimina dezvoltarea germenilor si bacteriilor.

Pretul masinii de spalat rufe – un criteriu de selectie important

Masina de spalat rufe poate costa de la cateva sute de lei, pana la cateva mii de lei. Cu cat aceasta este mai performanta, cu atat pretul acesteia va fi mai mare. Pentru cumparatorii romani, pretul este un criteriu important de achizitie, mai ales in contextul economic actual.

Nu in ultimul rand, o masina de spalat rufe Daewoo este o investitie pe termen lung. De aceea este important ca potentialii cumparatori sa aiba in vedere beneficiile referitoare la consumul de apa, de energie si de detergent, nu neaparat pretul mic de achizitie.

Producatori de masini de spalat rufe

Cu cat brandul masinii de spalat rufe va fi mai cunoscut, cu atat investitia va fi mai buna. Printre cele mai cunoscute branduri ce ofera astfel de aparate electrocasnice se numara:

 • Daewoo
 • BEKO;

 • Bosch;

 • Arctic;

 • Daewoo;

 • Electrolux;

 • Hotpoint;

 • Hansa;

 • LG;

 • Indesit;

 • Miele;

 • Samsung;

 • Siemens;

 • Whirlpool;

 • Toshiba.

Alte marci de masini de spalat rufe mai putin cunoscute sunt:

 • Vortex;

 • Star Light;

 • Samus;

 • PRIMER;

 • LDK;

 • Gorenje;

 • Candy;

 • Albatros;

 • AEG;

 • Arielli.

Garantia si extra-garantia masinii de spalat rufe

Masinile de spalat rufe vin insotite de o garantie de minim 24 de luni in zilele noastre, dar sunt si producatori care ofera posibilitatea inregistrarii pe siteul lor, pentru a obtine o extra garantie.