Cel Mai Bun Dedurizator De Apa

Alegerea unui dedurizator de apa de calitate nu trebuie sa fie neaparat o problema, chiar daca nu va pricepeti. Avem mai jos cateva sugestii de astfel de dedurizatoare de calitate, modele ce sunt potrivite pentru diferite bugete si familii mai mici sau mai mari.

Top 3: Recomandarea rapida

1. Ferroli Sweet Water 15, 15 litri, 1500 l/h, 1.5 – 8 bari

2. Dedurizator apa Bluesoft K100-VR34

3. EWS 20 XP, Dedurizator 20 L, Vana Expert, Clack SUA, 2-4 persoane

Cu aceste dedurizatoare vei scapa imediat de toate problemele si neplacerile create de apa dura din locuinta ta.


1. Ferroli Sweet Water 15, 15 litri, 1500 l/h, 1.5 – 8 bari

Ferroli Sweet Water 15

Statia de dedurizare Ferroli Sweet Water 15 se prezintă ca o soluție eficientă și robustă pentru a aborda problemele de apă dură într-o casă. Cu o capacitate generoasă de 15 litri și un debit maxim impresionant de 1500 l/h, acest dedurizator este proiectat să asigure o apă moale și de calitate superioară pentru întreaga locuință.

Plusuri

 • Capacitate Mare: Rezervorul de 15 litri este ideal pentru casele cu consum mare de apă, reducând frecvența regenerării.
 • Debit Ridicat: Un debit maxim de 1500 l/h asigură că necesarul de apă al casei este întotdeauna satisfăcut, chiar și în perioadele de vârf de utilizare.
 • Pompă de Presiune: Inclusă pentru a asigura o distribuție eficientă și constantă a apei dedurizate în toată casa.
 • Durabilitate: Fabricat din materiale rezistente, garantează o durată lungă de viață și fiabilitate.
 • Interval de Temperatură Larg: Funcționează eficient într-un interval de temperatură de la 2 la 38°C, ceea ce îl face versatil și adaptabil la diverse medii.

Minusuri

 • Dimensiuni Mari: Cu dimensiunile sale considerabile, poate fi o provocare să găsești spațiu adecvat pentru instalare în unele case.
 • Greutate Mare: La 27 Kg, instalarea și manipularea pot necesita efort suplimentar sau asistență profesională.
 • Complexitate: Pentru cei neobișnuiți cu sistemele de dedurizare, operarea și întreținerea pot părea complicate la început.

Statia de dedurizare Ferroli Sweet Water 15 este o alegere excelentă pentru gospodăriile care se confruntă cu probleme cauzate de apa dură. Este o investiție pe termen lung care poate îmbunătăți semnificativ calitatea apei din casă, protejând aparatele și instalațiile de efectele calcarului. Este o soluție ideală pentru cei care caută performanță și eficiență fără compromisuri în tratarea apei.

Vezi pretul de azi


2. Dedurizator apa Bluesoft K100-VR34

 

Bluesoft K100-VR34

Statia pentru dedurizare Bluesoft K100VR34 este o statie pentru dedurizare de uz rezidential cu o valva de comanda RX LED Control in functie de timp si cu volum de Vana By-pass inclusa. Datorita particularitatilor sale constructive este un aparat perfect pentru dedurizarea apei din locuinta si in plus, pretul este cel care atrage foarte multi clienti in ultima vreme, raportat la calitatea produsului.

Plusuri

 • Este un aparat destinat pentru toata casa – datorita tuturor caracteristicilor sale pe care le vom enumera mai jos
 • Metoda moderna de filtrare – utilizand rasina cationica
 • Filetul este exterior
 • Curatarea se face in mod automat
 • Materiale constructive de cea mai buna calitate – aparatul este construit din titan, plastic, platina si abs
 • Iti asigura portabilizarea apei
 • Vine in pachet complet – odata cu acest produs vine si cabinetul, tancul pentru rasina, sistemul de distributie al rasinii, valva cu furtune si conectori, rasina cationica, putul de saramura si preaplinul.
 • Culori prietenoase – aparatul poate fi cumparat fie alb fie albastru si se potriveste in general cu orice interior fara sa faca nota discordanta, este perfect pentru bucatariile luminoase daca ne referim strict la caracteristicile sale cromatice.
 • Debit maxim bun – 2.5 metri cubi pe ora
 • Temperatura de lucru rezonabila – 2-45 de grade Celsius
 • Presiune corespunzatoare mai multor tipuri de utilizari – 6 bari

Minusuri

 • Aparatul functioneaza doar pe apa rece, deci pentru persoanele care vor sa dedurizeze inclusiv apa calda, acest aparat nu va functiona in parametri doriti. Pentru persoanele care vor sa dedurizeze doar apa rece, aparatul acesta este perfect.

Verdict: Dedurizatorul de apa Bluesoft K100 este un dispozitiv construit din materiale de cea mai buna calitate, la un pret avantajos, care se adreseaza in primul rand persoanelor care au nevoie de un volum mare de apa rece dedurizata. Este ideal pentru familiile mai mari cum sunt cele de 5 persoane si isi va face foarte bine treaba asigurandu-ti tot confortul si siguranta generate de o apa fara calcar.

Vezi pretul de azi


3. EWS 20 XP, Dedurizator 20 L, Vana Expert, Clack SUA, 2-4 persoane

Expert Water EWS20EXP

Acesta este un dedurizator cu capacitate de 20 l, recomandat pentru familii cu 2-4 persoane. Permite tratarea apei dure de pana la 35 grade germane.

Plusuri

 • Dedurizare pentru toata casa;
 • Recomandat pentru 2-4 persoane;
 • 8 trepte de filtrare;
 • Capacitate 20 l.

Minusuri

 • Pretul cel mai mare din acest top

Verdict: EWS 20 XP este un dedurizator de calitate, excelent pentru o familie de dimensiune medie. Are un pret ceva mai ridicat decat celelalte aparate din top, dar este un model bun.

Vezi pretul de azi


Cum alegem cel mai bun dedurizator de apa pentru noi?

Alegerea unui dedurizator de apă potrivit este esențială pentru a asigura calitatea apei din locuință. Acest ghid vă va ajuta să înțelegeți diferitele aspecte de care trebuie să țineți cont, de la capacitatea necesară până la considerații legate de întreținere, pentru a face cea mai bună alegere. Vom explora cum să identificăm nevoile specifice ale gospodăriei dumneavoastră și să alegeți un dedurizator care să corespundă acestora, garantând astfel o apă mai pură și sănătoasă pentru familia dumneavoastră.

De ce ai nevoie de un dedurizator?

Un dedurizator de apă oferă avantaje semnificative într-o gospodărie. Primul și cel mai evident beneficiu este că elimină impuritățile din apă. Acest lucru este crucial pentru a menține sănătatea și binele familiei. Apa dură, încărcată cu minerale precum calciul și magneziul, poate afecta nu doar gustul apei, ci și calitatea acesteia.

Un alt avantaj major al folosirii unui dedurizator este protejarea electrocasnicelor. Calcarul și mineralele pot acumula depozite în mașinile de spălat, boilere și alte aparate, reducând eficiența și scurtând durata de viață a acestora. Prin filtrarea acestor minerale, un dedurizator ajută la protejarea electrocasnicelor, economisind astfel bani pe termen lung.

În plus, utilizarea unui dedurizator contribuie la prevenirea bolilor de rinichi. Mineralele în exces pot fi dăunătoare pentru rinichi, iar prin filtrarea acestora, riscul de afecțiuni renale scade.

Ce duritate ar trebui să aibă apa?

Duritatea apei este un criteriu esențial atunci când vine vorba de alegerea unui dedurizator. Ideal, apa nu ar trebui să fie nici prea dură, nici prea moale. Apa prea dură conține niveluri ridicate de minerale precum calciul și magneziul, ceea ce poate duce la depuneri de calcar și probleme ale aparatelor și a instalațiilor. Pe de altă parte, apa prea moale poate lipsi de mineralele necesare pentru sănătate.

Duritatea apei se măsoară în grade de duritate (°dH) sau în miligrame pe litru (mg/L). Iată cum sunt clasificate:

 • Apa Moale: Sub 60 mg/L sau sub 3,37 °dH
 • Duritate Moderată: 61-120 mg/L sau 3,37-6,74 °dH
 • Duritate Dură: 121-180 mg/L sau 6,74-10,07 °dH
 • Foarte Dură: Peste 180 mg/L sau peste 10,07 °dH

Pentru majoritatea aplicațiilor casnice, apa cu duritate moderată este ideală. Apa moale poate fi prea agresivă pentru unele metale, iar apa prea dură poate lăsa depuneri de calcar.

 • Pentru Băut: Duritatea moderată (între 60-120 mg/L) este preferată pentru gust și pentru a furniza minerale esențiale.
 • Pentru Uz Casnic: Evitați apa foarte dură pentru a preveni acumularea de calcar și pentru a menține eficiența detergenților.
 • Pentru Aparate: Verificați recomandările producătorului. Unele aparate, cum ar fi fierbătoarele, pot necesita apă cu duritate mai scăzută pentru a preveni acumularea rapidă de calcar.

Pentru a determina duritatea apei, este recomandat să se facă testarea nivelului de calcar. Aceasta poate fi realizată cu ajutorul kiturilor de testare disponibile pe piață sau prin servicii profesionale. După determinarea durității apei, se poate alege dedurizatorul corespunzător.

Dedurizatoarele de apă sunt proiectate pentru a trata ape cu diferite grade de duritate. De aceea, este important să știi exact duritatea apei din locuința ta pentru a alege un dedurizator eficient.

Tipuri de dedurizatoare de apă

Există mai multe tipuri de dedurizatoare de apă, fiecare cu specificații și funcții diferite. Iată o descriere a celor mai comune tipuri:

Dedurizatoare cu schimb de ioni: Acestea sunt cele mai răspândite tipuri de dedurizatoare. Funcționează prin înlocuirea ionilor de calciu și magneziu, responsabili pentru duritatea apei, cu ioni de sodiu. Sunt eficiente pentru reducerea durității apei, dar necesită reîncărcare periodică cu sare.

Dedurizatoare magnetice sau electronice: Aceste dedurizatoare folosesc câmpuri magnetice sau electrice pentru a preveni formarea depunerilor de calcar. Avantajul lor este că nu necesită sare și sunt ușor de instalat, dar eficacitatea lor poate varia în funcție de calitatea apei.

Dedurizatoare cu osmoză inversă: Aceste sisteme elimină nu numai mineralele cauzatoare de duritate, dar și alte impurități, oferind o apă de foarte bună calitate. Sunt mai costisitoare și necesită întreținere regulată.

Filtre de dedurizare: Sunt soluții mai simple și mai accesibile pentru a reduce duritatea apei. Acestea se atașează direct la robinete sau la intrarea apei în casă și sunt bune pentru utilizări specifice.

Cum funcționează un dedurizator de apă?

Un dedurizator de apă operează prin procese chimice și mecanice pentru a elimina particulele de calciu și magneziu, responsabile pentru duritatea apei. Principiul de bază implică utilizarea unei rășini speciale care captează ionii de calciu și magneziu și îi înlocuiește cu ioni de sodiu.

În detaliu, apa dură intră în dedurizator și trece printr-un strat de rășină. Această rășină conține ioni de sodiu, care sunt schimbați cu ionii de calciu și magneziu din apă. Procesul este un schimb de ioni eficient, transformând astfel apa dură în apă moale.

O parte crucială a funcționării dedurizatorului este faza de regenerare. În timp, rășina se saturează cu ioni de calciu și magneziu, scăzând eficiența dedurizatorului. Pentru a reactiva rășina, dedurizatorul trece printr-un proces de regenerare, unde o soluție salină curge prin rășină, eliberând ioni de sodiu și captând din nou ioni de calciu și magneziu, pregătind dedurizatorul pentru un nou ciclu de purificare a apei.

Cum se instalează un dedurizator de apă?

Instalarea unui dedurizator de apă începe prin urmarea atentă a instrucțiunilor producătorului. Este important să verificați toate piesele necesare înainte de a începe. Primul pas este verificarea fluxului de apă în locul unde va fi instalat dedurizatorul.

Procesul de instalare include tăierea conductei principale de apă pentru a insera dedurizatorul. Acest lucru permite conectarea furtunurilor de intrare și ieșire la sistem. De asemenea, este esențial să instalați furtunurile de scurgere și de revarsare, conform instrucțiunilor, pentru a asigura o funcționare corectă și sigură.

Ultimul pas este punerea în funcțiune a dedurizatorului. După ce toate conexiunile sunt verificate și sigilate, dedurizatorul poate fi pornit. Este important să verificați dacă aparatul funcționează corect și să ajustați setările conform necesităților specifice ale apei din locuința dumneavoastră.

Unde se instalează dedurizatorul de apă?

Instalarea dedurizatorului de apă se face de obicei la intrarea principală a apei în locuință. Acest lucru asigură că toată apa care intră în casă este tratată. Locația ideală pentru instalare este un loc accesibil, care permite întreținerea ușoară și verificarea periodica a dedurizatorului.

Este important ca dedurizatorul să fie conectat corect la sistemul de apă al casei. Acesta trebuie poziționat astfel încât să nu interfereze cu fluxul normal al apei și să nu creeze disconfort în utilizarea zilnică a spațiului respectiv. De asemenea, trebuie să fie suficient spațiu pentru a facilita etapele de întreținere și de regenerare ale dedurizatorului.

Recomandari din trecut

Produsele de mai jos sunt modele ce au fost recomandate de noi in trecut, dar care nu mai sunt oferite pe piata de la noi, sau nu se mai produc. Au fost inlocuite de alte dedurizatoare in topul nostru, dar le-am pastrat in aceasta zona a articolului.

Dedurizator, 3-5 persoane, EWS 25 L

Expert Water EWS 25 L

Acest model de dedurizator dispunde de o vana de comanda Clack SUA. Modelul este de o capacitate mare si de aceea este ideal pentru familiile de 5 persoane care au in casa o duritate de cel mult 55 de grade Germane. Beneficiezi de o autonomie foarte mare de functionare. Cu acest dedurizator ai acum ocazia sa oferi familiei tale apa de cea mai buna calitate, chiar daca cea furnizat de sistemul de apa este dura si greu de utilizat.

Plusuri

 • Protejeaza electronicele din casa – deoarece filtrarea asigura eliminarea calcarului din apa masina de spalat rufe, masina de spalat vase si centrala sunt protejate de actiunea acestui mineral care le poate distruge
 • Instalatiile sanitare sunt protejate de calcar
 • Nu se mai formeaza pete pe obiectele sanitare si nici pe pahare
 • Beneficiezi de confort sporti la dus si atunci cand speli rufele
 • Rasina de uz alimentar – filtrarea se bazeaza pe rasina cationica de tipul dow, pentru uz alimentar
 • Cea mai eficienta metoda de curatare automata – curatarea este realizata in contra curent cu saramura
 • Poti alege ora de regenerare volumetrica
 • Aparat dotat cu microprocesor – vei vedea volumul de apa si debitul acesteia
 • Sistem automat – sistemul este controlat in mod automat de un microprocesor
 • Componente ferite de depuneri – componentele care iau contact cu apa sunt confectionate din teflon sau plastic si sunt ferite de depuneri
 • Fiabilitate sporita datorita vanei cu constructie simpla
 • Producator cu traditie de peste 65 de ani
 • Consum de regenerare 4 g
 • Debit 2 metri cubi pe ora
 • Capacitate stocare sare 50 de kilograme
 • Culoare usor de integrat – aparatul este albastru cu alb, si se va integra usor in orice bucatarie sau in orice alt spatiu va fi montat fara sa intre in disonanta cu restul decorului, chiar si atunci cand culorile de amenajare sunt diferite

Minusuri

 • Dimensiunile de 49 cm x 32cm x 108 il fac destul de mare pentru bucatariile mici. Pentru persoanele care au probleme cu spatiu poate fi complicat de amplasat caz in care va fi nevoie de un dedurizator mai mic sau cu o forma neconventionala.

Verdict: Dedurizatorul EWS 25 L este ideal pentru familiile cu 5 persoane unde necesarul de apa dedurizata este mare. Datorita particularitatilor sale constructive si de design acest dedurizator este foarte usor de montat si de curatat fiind realizat din plastic. In plus, beneficiezi de toate caracteristicile de siguranta.

Vezi pretul de azi

Dedurizator 30 litri, AUTOMAT, By-Pass inclus

Iti prezentam un model de dedurizator cu by-pass inclus. In plus, la pachet cu acest produs primesti si un filtru grosier si un test de duritate. Dedurizatorul functioneaza automat avand regenerare la volum si facand economie de sare. In momentul in care iti doresti un aparat confortabil, de foarte buna calitate si care sa faca treaba singur pentru tine, acesta se poate dovedi produsul ideal. In plus, pretul raportat la toate beneficiile oferite face ca acest dedurizator sa fie o achizitie inteligenta.

Plusuri

 • Este un aparat destinat pentru toata casa – datorita volumului mare de apa dedurizata pe care o produce
 • Curatare automata – filtrele mecanice sunt curatate in mod automat cu ajutorul tehnologiei moderne incluse in acest aparat
 • Pachet complet – dedurizatoarele includ un cabinet, tancul pentru rasina, sistemul de distributie pentru rasina, furtunele, valva cu conectori, rasina cationica, preaplinul si putul de saramura
 • Culoare prietenoasa cu orice mediu – aparatul este alb si se va potrivi perfect in orice bucatarie indiferent de decorul acesteia si de culorile dominante
 • Material usor de curatat – exteriorul acestui aparat este confectionat din plastic ceea ce il transforma intr-un dedurizator usor si simplu de curatat prin metode clasice si cu detergenti normali
 • Temperatura de lucru buna – aparatul functioneaza pentru apa cu temperatura cuprinsa intre 1 si 45 de grade
 • Capacitate mare a rezervorului – rezervorul are o capacitate de 30 de litri
 • Materiale constructive de cea mai buna calitate – aparatul este confectionat din titan, abs, plastic si platina
 • Garantie mare de functionare – acest aparat va rezista foarte bine solicitarilor la care este supus de-a lungul timpului datorita structurii sale compacte si datorita pieselor componente de o calitate superioara

Minusuri

 • Debitul de apa este de 1.8 metri cubi pe ora ceea ce il face cel mai slab la aceasta categorie din topul prezentat. Nu este destinat familiilor cu multi membri unde necesarul de apa dedurizata este foarte mare.
 • Greutatea de 33 kg il poate face greu de manevrat si de instalat.
 • Dimensiunile de 50 x 32 x 114 cm fac ca acest aparat sa fie cel mai mare din topul prezentat ceea ce inseamna ca in bucatariile mici unde spatiu disponibil este limitat si sunt cautate solutii ergonomice care sa permita economia de spatu, este un aparat mare si greu de integrat.

Verdict: Acest dedurizator este destinat familiilor cu mai putin membri sau in care necesarul de apa dedurizata pe ora nu este foarte mare. Raportul calitate pret este unul bun pentru un aparat compact, care dispune de curatare automata si care va face singur treaba pentru tine. Pentru familiile numeroase este recomandat primul aparat din acest top si chiar al doilea.

Vezi pretul de azi