Top 5 – Cele Mai Bune Masini de Spalat Rufe Arctic

Probabil cel mai popular producator de aparate electrocasnice prezent la noi in tara, un brand din Romania ce are succes in Europa, Arctic este in general asociat produselor cu raport pret/calitate excelent. Astazi, ne uitam la cele mai bune masini de spalat rufe Arctic, si analizam top 5 produse oferite de acestia in aceasta categorie. Veti gasi aparate cu un consum excelent de curent electric si apa, cu design placut, dar si foarte accesibile ca pret.

PE SCURT:

Locul 1: Arctic AB91223XLAB (CEA MAI BUNA)

Locul 2: Arctic AB101223XLAB (incapatoare)

Locul 3: Arctic APL91423XLW5 (cea mai buna centrifugare)

Locul 4: Arctic APL81223XLW2

Locul 5: Arctic APL61224XLW3 (Slim 45 cm)

1. Arctic AB91223XLAB, Masina Spalat Rufe 9 kg, 1200 RPM, Clasa B

Masina de spalat rufe Arctic AB91223XLAB locul 2

Masina de spalat rufe Arctic AB91223XLAB reprezintă o alegere excelentă pentru familiile mari, având o capacitate generoasă de 9 kg și o viteză maximă de centrifugare de 1200 rotatii pe minut. Se remarcă prin designul său atrăgător în culoare antracit și prin tehnologiile avansate precum Motorul Silent Inverter și funcția Aqua Surf.

Caracteristica sa de autocuratare a tamburului, Drum Clean, asigură un nivel ridicat de igienă, fiind ideală pentru menținerea curățeniei și eficienței pe termen lung. De asemenea, funcția Rapid+ și programul Materiale Delicate sunt aspecte notabile, oferind flexibilitate în alegerea programului de spălare în funcție de necesități.

Performanța acestei mașini de spălat este susținută de o serie de programe specializate, precum cel pentru camasi, paturi, cuverturi, și geaca cu puf, precum și programul Antialergic+, care este ideal pentru persoanele cu piele sensibilă.

Sistemul electronic de ajustare a cantității de apă maximizează eficiența, iar turatia variabilă oferă opțiuni adaptabile pentru diferite tipuri de rufe. Unghiul de deschidere larg al hubloului facilitează încărcarea și descărcarea, iar opțiunea de amânare a pornirii oferă flexibilitate în planificarea spălării. Toate aceste caracteristici sunt îmbinate cu un design ergonomic și intuitiv, oferind o experiență de utilizare plăcută și eficientă.

Avantaje

 • Capacitate generoasă de 9 kg, ideală pentru familiile numeroase.
 • Motor Silent Inverter pentru o funcționare silențioasă și eficientă energetic.
 • 15 programe de spălare diverse, adaptabile pentru diferite tipuri de textile.
 • Design Aqua Surf ce asigură o curățare eficientă și delicată a rufelor.
 • Sistem de autocurățare Drum Clean pentru menținerea igienei.
 • Funcția Add-In permite adăugarea rufelor uitate după începerea ciclului.
 • Display pentru afișarea timpului rămas și funcția de amânare a pornirii pentru o mai bună gestionare a timpului.

Dezavantaje

 • Nivelul de zgomot poate fi relativ mare la centrifugare (72 dB).
 • Clasa de eficiență energetică B, care nu este cea mai economă opțiune disponibilă.
 • Greutatea mașinii (72 Kg) poate fi un factor limitativ pentru unele spații de locuit.

Masina de spalat rufe Arctic AB91223XLAB se dovedește a fi o soluție robustă și versatilă pentru nevoile familiilor mari. Cu o capacitate generoasă, numeroase programe de spălare, și funcții inovatoare precum Motorul Silent Inverter și Aqua Surf, această mașină oferă o experiență de spălare eficientă și personalizată.

Vezi pretul de azi


2. Arctic AB101223XLAB, 10 kg, 1200 rpm, Clasa B, Hygiene+Steam

Arctic AB101223XLAB - cea mai buna masina de spalat rufe Arctic

Masina de spalat rufe Arctic AB101223XLAB se distinge în topul nostru prin capacitatea sa impresionantă de 10 kg, ideală pentru gospodăriile mari sau pentru cei care au nevoie de spălări frecvente ale unor cantități mari de rufe.

Cu aceeași viteză de centrifugare de 1200 rpm și clasificare energetică Clasa B ca modelul de pe locul 1, acest model se remarcă prin adăugarea funcției Hygiene+Steam, ce oferă o curățire și igienizare superioară. De asemenea, este dotată cu Motorul Silent Inverter și un design elegant în culoare antracit, fiind o opțiune de lux în gama de mașini de spălat.

Această mașină de spălat oferă o serie de funcții avansate, inclusiv Steam Clean și Add-In, care permit o igienizare eficientă și adăugarea articolelor uitate după începerea ciclului. Cu un nivel de zgomot similar cu modelul anterior (72 dB la centrifugare și 54 dB la spălare) și un consum anual de energie de 214 kWh, reprezintă o combinație de performanță și conveniență.

Avantaje

 • Capacitate mare de încărcare de 10 kg.
 • Funcții avansate de igienizare, cum ar fi Hygiene+Steam și Steam Clean.
 • Motor Silent Inverter pentru un nivel redus de zgomot și eficiență energetică.
 • Display LCD intuitiv pentru o navigare și selectare ușoară a programelor.
 • Funcția Add-In pentru adăugarea articolelor uitate la începutul ciclului.
 • Numărul mare de programe de spălare, inclusiv opțiuni cu ExtraSteam.
 • Funcția Child Lock pentru siguranță sporită în casele cu copii.

Dezavantaje

 • Preț mai mare comparativ cu modelul anterior.

Masina de spalat rufe Arctic AB101223XLAB reprezintă o opțiune premium pentru cei care caută performanță și capacitate sporită. Cu o serie de funcții avansate, cum ar fi Hygiene+Steam și Steam Clean, și o capacitate generoasă de 10 kg, acest model este ideal pentru familiile mari sau pentru cei care au nevoie de flexibilitate maximă în gestionarea rufelor.

Deși prețul său este mai mare, calitatea și funcțiile suplimentare oferite justifică investiția pentru cei care doresc un nivel superior de curățenie și confort.

Vezi pretul de azi


3. Arctic APL91423XLW5, 9 Kg, 1400 RPM, Clasa C, Alb

Arctic APL91423XLW5

Mașina de spălat rufe Arctic APL91423XLW5 se distinge în acest top prin cea mai bună centrifugare, având o viteză impresionantă de 1400 RPM. Cu o capacitate de încărcare de 9 kg, este potrivită pentru familiile de 4-5 membri.

Acest model, cu designul său elegant în culoare albă, integrează tehnologia avansată a Motorului Silent Inverter și ExtraSteam, oferind performanțe de spălare superioare și igienizare prin abur. Caracteristica sa distinctivă, o centrifugare mai rapidă, este ideală pentru reducerea timpului de uscare al rufelor.

Arctic APL91423XLW5 vine echipată cu un ecran LCD intuitiv și diverse funcții inovatoare precum DrumClean+Steam și Add-In, care asigură o curățare eficientă și posibilitatea de a adăuga rufe uitate după începerea ciclului. Cu un nivel de zgomot de 73 dB la centrifugare, este comparabilă cu alte modele în ceea ce privește zgomotul, dar oferă o performanță superioară în stoarcere.

Clasa de eficiență energetică C și un consum de 62 kWh/100 de spălări indică un echilibru între performanță și eficiență energetică.

Avantaje

 • Viteză de centrifugare superioară de 1400 RPM, pentru un timp de uscare redus.
 • Capacitate de încărcare de 9 kg, adecvată pentru familiile medii și mari.
 • Funcții avansate de igienizare ExtraSteam și DrumClean cu ExtraSteam.
 • Motor Silent Inverter pentru un nivel redus de zgomot în timpul funcționării.
 • Ecran LCD pentru o utilizare intuitivă și ușoară.
 • Funcția Add-In permite adăugarea rufelor uitate la începutul ciclului.

Dezavantaje

 • Clasa de eficiență energetică C, inferioară celorlalte modele din top.
 • Design comun, de culoare alba.

Mașina de spălat rufe Arctic APL91423XLW5 este o opțiune excelentă pentru cei care caută o centrifugare rapidă și eficientă, fiind ideală pentru reducerea timpului de uscare al rufelor. Echipată cu tehnologii avansate precum ExtraSteam și Motorul Silent Inverter, oferă o curățare profundă și o funcționare relativ silențioasă.

Vezi pretul de azi


4. Arctic APL81223XLW2, 8 Kg, 1200 rpm, Clasa C, Alb

Arctic APL81223XLW2

Modelul Arctic APL81223XLW2 ocupă locul patru în topul nostru, având o capacitate de 8 kg și o viteză de centrifugare de 1200 rpm, adecvată pentru familii de 3-4 membri. Cu un design curat și elegant în culoarea albă, această mașină de spălat este dotată cu tehnologii moderne precum Motorul Silent Inverter și funcția ExtraSteam.

Clasa de eficiență energetică C și un nivel de zgomot de 74 dB la centrifugare, o plasează într-o categorie medie în ceea ce privește eficiența energetică și confortul acustic.

Arctic APL81223XLW2 dispune de un ecran LCD pentru o navigare ușoară și setări intuitive. Printre funcțiile sale se numără DrumClean+Steam pentru curățare și igienizare sporită, și Child Lock pentru siguranța în prezența copiilor.

Consumul anual de energie de 175 kWh și un consum de 62 kWh/100 de spălări demonstrează o eficiență energetică rezonabilă pentru categoria sa. Diversele programe de spălare, inclusiv un program rapid de 14 minute, oferă flexibilitate și eficiență pentru diferite nevoi de spălare.

Avantaje

 • Capacitate adecvată de 8 kg pentru familiile de dimensiuni medii.
 • Motor Silent Inverter pentru o funcționare mai silențioasă.
 • Funcția ExtraSteam pentru o curățare profundă și igienizare.
 • Ecran LCD intuitiv pentru o utilizare ușoară și confortabilă.
 • Consum energetic eficient, cu un consum de 175 kWh/an.
 • Programe de spălare variate, inclusiv un ciclu rapid de 14 minute.
 • Funcție de siguranță Child Lock, ideală pentru familiile cu copii.

Dezavantaje

 • Clasa de eficiență energetică C, inferioară altor modele din top.
 • Nivel de zgomot relativ ridicat la centrifugare (74 dB).

Mașina de spălat rufe Arctic APL81223XLW2 reprezintă o opțiune solidă pentru gospodăriile de dimensiuni medii, oferind o combinație echilibrată de tehnologie, eficiență și confort. Cu funcționalități precum ExtraSteam și un ecran LCD intuitiv, acest model facilitează o experiență de spălare plăcută și eficientă.

Deși clasa de eficiență energetică și nivelul de zgomot sunt aspecte ce ar putea fi îmbunătățite, raportul calitate-preț al acestui model îl face o alegere atrăgătoare pentru multe gospodării.

Vezi pretul de azi


5. Arctic APL61224XLW3, 6 kg, 1200 rpm, Clasa D (SLIM 45 cm)

Masina de spalat rufe slim Arctic APL61224XLW3

Modelul Arctic APL61224XLW3 ocupă locul cinci în clasamentul nostru, fiind recunoscută ca cea mai bună opțiune slim, cu o adâncime de doar 44 cm. Această mașină de spălat este ideală pentru spații limitate, oferind totuși o capacitate decentă de 6 kg și o viteză de centrifugare de 1200 rpm.

Echipată cu Motorul Silent Inverter și tehnologia ExtraSteam, este potrivită pentru familii mici, de 2-3 membri. Cu un design modern în culoarea albă și un display digital, acest model combină estetica plăcută cu funcționalitatea eficientă.

Arctic APL61224XLW3 se remarcă prin eficiența în utilizarea spațiului, menținând în același timp un nivel bun de performanță. Cu un consum de energie de 64 kWh/100 de spălări și clasa de eficiență energetică D, se situează într-o gamă medie din punct de vedere al eficienței energetice.

Funcțiile sale includ Eco, Drum Clean ExtraSteam și Smart Sensors, oferind o varietate de opțiuni pentru diferite tipuri de rufe. De asemenea, include un program rapid de 14 minute, ideal pentru spălările ușoare și rapide.

Avantaje

 • Design slim cu o adâncime de doar 44 cm.
 • Capacitate de 6 kg adecvată pentru familii mici.
 • Motor Silent Inverter pentru un nivel redus de zgomot.
 • Diversitate de programe de spălare, inclusiv ExtraSteam și programe speciale.
 • Display digital pentru o utilizare intuitivă și ușoară.
 • Funcție de siguranță Child Lock.
 • Programe rapide și eficiente.

Dezavantaje

 • Clasa de eficiență energetică D.
 • Capacitatea mai mică de încărcare.
 • Nivelul de zgomot de 74 dB la centrifugare.

Mașina de spălat rufe slim Arctic APL61224XLW3 este o soluție ideală pentru cei cu spații limitate, oferind un echilibru între dimensiunea compactă, performanță și funcționalitate. Cu o varietate de programe, inclusiv ExtraSteam și un ciclu rapid, acest model este perfect pentru utilizarea zilnică în gospodăriile mici.

Deși eficiența energetică și capacitatea sunt mai scăzute comparativ cu alte modele din top, calitățile sale distincte o fac o alegere excelentă pentru cei care caută o mașină de spălat eficientă într-un pachet compact.

Vezi pretul de azi


Ghid de Achizitie Masini Spalat Rufe Arctic

Arctic electrocasnice logo

Masina de spalat rufe, la fel cum este si combina frigorifica este un electrocasnic mare, folosit foarte des, daca nu chiar zilnic. Fiind un electrocasnic destul de mare, aceasta nu va fi schimbata atat de des. Poate ca unii o schimbati la 2 ani, altii la 5, insa cu certitudine nu o schimbati in fiecare an. Asadar, alegerea unei masini de spalat rufe nu va fi o alegere atat de simpla. Insa, cu ajutorul acestui ghid veti putea sa va orientati spre masina de spalat necesara dupa nevoile familiei dumneavoastra.

Exista mai multe lucruri de luat in calcul cand cautati o masina de spalat rufe, cum ar fi capacitatea acesteia de spalare, clasa energetica, consumul de apa, functiile cu care vine aceasta si chiar si pretul. Cu ajutorul unei masini de spalat bune veti reusi sa va curatati hainele in mod perfect si sa le pastrati curate si cu un miros proaspat.

Design și ergonomie

Atunci când vine vorba de dimensiuni, este esențial să măsurați spațiul în care intenționați să plasați mașina de spălat înainte de a face o achiziție. Fiecare locuință are particularitățile sale, iar o mașină de spălat care nu se potrivește corect poate cauza inconveniente. De asemenea, este important să luați în considerare spațiul necesar pentru deschiderea ușii mașinii și pentru conectarea la sursele de apă și electricitate.

În ceea ce privește panoul de control, tehnologia modernă a adus inovații semnificative. Panourile tactile sunt mai moderne și oferă un aspect estetic plăcut, fiind adesea echipate cu ecrane LCD sau LED care afișează informații despre ciclul de spălare. Acestea permit, de asemenea, o interacțiune intuitivă și pot fi ușor de curățat. Pe de altă parte, mașinile cu butoane tradiționale sunt adesea considerate mai rezistente și mai puțin susceptibile la defecte tehnice. Alegerea dintre aceste două opțiuni depinde în mare măsură de familiaritatea cu tehnologia și de dorința de a avea un design modern sau tradițional în casa dumneavoastră.

În ceea ce privește materialul cuvei, fiecare tip vine cu propriile sale avantaje. Cuvele din inox sunt extrem de durabile, rezistente la coroziune și nu păstrează mirosurile. Ele sunt, de asemenea, cunoscute pentru capacitatea lor de a menține o temperatură constantă a apei, ceea ce poate îmbunătăți eficiența spălării. Cuvele din plastic sunt mai ușoare și, în general, mai silențioase în timpul funcționării, dar pot fi mai susceptibile la colorare sau la reținerea mirosurilor. Cuvele emailate, deși sunt lucioase și estetice, pot fi predispuse la zgârieturi sau ciobire dacă obiecte dure, cum ar fi nasturii sau fermoarele, lovesc suprafața.

Capacitatea masinii de spalat rufe Arctic

Capacitatea masinii de spalat rufe este probabil cel mai important criteriu pentru majoritatea oamenilor. Masinile de spalat rufe vin cu 2 tipuri de incarcare: incarcare frontala sau incarcare verticala.

Cele mai intalnite tipuri de masini de spalat rufe sunt cele cu incarcarea frontala. Acestea au o usa ce se deschide in partea din fata pe unde veti putea introduce cu usurinta hainele si veti putea vedea ce se intampla in interiorul masinii de spalat in timpul programului de spalare.

Pe de alta parte, cele cu incarcare verticala au o usa in partea de sus cu ajutorul careia se vor introduce hainele in masina de spalat. Acestea nu ofera in general posibilitatea de a vedea in interiorul masinii, insa exista si masini de spalat care au un geam transparent.

Capacitatea masinii de spalat rufe se masoara in kilogramele pe care aceasta le poate spala intr-un ciclu de spalare. Cu cat suporta un numar mai mare de kilograme, cu atat veti putea introduce mai multe haine pentru a le spala. Cu cat sunteti mai multe persoane in gospodarie si in locuinta dumneavoastra, cu atat veti avea nevoie de o masina de spalat cu o capacitate mai mare.

Aceasta capacitate are de obicei valori de la 4 kilograme, pana undeva cam pe la 10. Pentru familiile formate din 4 membrii, consider ca este suficienta o capacitate de pana la 7-8 kilograme.

Viteza de centrifugare

Aceasta viteza de centrifugare reprezinta numarul de rotatii pe minut pe care masina le executa in timpul stoarcerii. Acest lucru va indica faptul ca, cu cat masina va avea mai multe rotatii pe minut, cu atat hainele vor fi mai bine stoarse la finalul programului de spalare.

Un numar standard intalnit pe majoritatea masinilor de spalat este 1200 RPM. Veti regasi pe majoritatea masinilor de spalat functia de selectare a numarului de rotatii pe minut in functie de programul ales. Pentru rufele mai delicate, acestea nu vor fi rotite la fel de mult pentru a evita distrugerea tesaturii sau deterioarea acesteia.

Clasa energetica

Pe langa faptul ca masina consuma apa curenta pentru a putea spala rufele, aceasta foloseste si energie electrica pentru a functiona. Asadar, pentru a nu avea surprize in momentul primirii facturi de energie electrica, este bine sa va orientati spre o clasa energetica cat mai eficienta.

Clasele energetice pentru masinile de spalat pornesc de la clasa G, care este cea mai ineficienta, pana la clasa A, aceasta fiind cea mai eficienta. Exista clase chiar mai bune decat clasa A, cum este A+, A++ sau A+++, aceasta din urma fiind cea mai eficienta dintre toate.

Consumul de apa

Consumul de apa este si acesta foarte important, intrucat apa este folosita in foarte multe activitati zilnice. Astfel, nu doriti nici sa supraincarcati masina de spalat, intrucat s-ar putea sa aveti un consum mai mare de apa si sa aveti rezultate neplacute in urma spalarii rufelor. Daca apa din zona dumneavoastra este foarte dura, puteti folosi pastile din supermarket special dedicate pentru spalare.

Programele de spalare ale masinii de spalat

Masinile de spalat rufe vin cu diferite programe de spalare, iar cele mai des intalnite vor fi acestea:

 • Rapid – spala rufele intr-un timp foarte scurt
 • Eco – pentru un consum de energie si apa redus
 • Rufe delicate – pentru cele cu tesatura mai fina
 • Lenjerii – pentru lenjeriile de pat
 • Programe speciale pentru diferite tipuri de materiale

Tehnologii speciale Arctic

Masinile de spalat vin cu diferite tehnologii, iar cu cat are mai multe tehnologii, cu atat va avea si un pret mai mare. Insa aceste tehnologii imbunatatesc spalarea hainelor sau consumul de energie si apa. Cateva tehnologii specifice celor de la Arctic sunt:

 • ExtraSteam – rufele introduse in masina de spalat vor fi curatate cu ajutorul aburului pentru a fi patrunse cat mai mult in tesatura si pentru a nu lasa foarte multe cute pe ele dupa spalare
 • Motor Silent Inverter – Masinile de spalat cu aceasta functie au un motor special care ajuta la economisirea energiei electrice si a apei consumate si un nivel redus de zgomot
 • Child Lock – permite blocarea butoanelor de la masina pentru a nu lasa copiii sa opreasca accidental sau sa schimbe programul de spalare
 • Aqua Surf – Cuva are un contur unic pentru a nu distruge tesatura si a pastra hainele cat mai proaspete si in stare perfecta dupa spalare

Functii aditionale

Alte functii aditionale, pe langa cele standard ale masinilor Arctic sunt:

 • XL Door – usa cu gabarit redus pentru o incarcare usoara
 • Capacitate generoasa de incarcare
 • Bumbac 40 grade pentru rufele din bumbac
 • Eco 40-60 care va ofera o varietate de programe de spalare

Eficiența și durabilitatea

Durata de viață a unei mașini de spălat este un aspect crucial de luat în considerare atunci când faceți o investiție într-un astfel de electrocasnic. În medie, o mașină de spălat rufe poate dura între 10 și 15 ani, dar acest lucru poate varia în funcție de marca, model și frecvența de utilizare. Calitatea componentelor, precum motorul sau pompa, precum și modul în care este întreținută mașina, pot influența semnificativ durata sa de viață. Este recomandat să verificați recenziile și feedback-ul altor utilizatori și să vă informați despre garanția oferită de producător pentru a avea o idee despre durabilitatea produsului.

Rezistența la calcar este o altă caracteristică esențială, mai ales pentru cei care locuiesc în zone cu apă dură. Calcarul se poate acumula în timp în interiorul mașinii de spălat, afectând performanța acesteia și scăzând eficiența. Depunerile de calcar pot duce la consum crescut de energie, deoarece mașina trebuie să lucreze mai intens pentru a încălzi apa.

Aceste depuneri pot deteriora elementele de încălzire și pot reduce durata de viață a mașinii. Pentru a combate această problemă, multe mașini de spălat moderne sunt echipate cu sisteme de protecție împotriva calcarului sau cu programe speciale de curățare.

De asemenea, este recomandat să utilizați periodic soluții de decalcifiere sau să instalați un sistem de filtrare a apei pentru a preveni acumularea de calcar.

Conectivitate și tehnologie

În era digitală în care trăim, electrocasnicele nu au rămas în urmă în ceea ce privește inovațiile tehnologice.

Conectivitatea Wi-Fi este una dintre aceste inovații care transformă modul în care interacționăm cu mașinile de spălat. O mașină de spălat cu conectivitate Wi-Fi poate fi sincronizată cu o aplicație pe smartphone sau tabletă, permițându-vă să controlați și să monitorizați ciclurile de spălare de la distanță.

Aceasta poate fi extrem de utilă, de exemplu, dacă doriți să începeți un ciclu de spălare în timp ce sunteți la serviciu, astfel încât rufele să fie gata când ajungeți acasă. De asemenea, notificările în timp real despre starea spălării sau eventualele erori pot fi trimise direct pe dispozitivul dvs. mobil, oferindu-vă o experiență de spălare mai fluidă și mai convenabilă.

Funcția de auto-diagnosticare reprezintă un alt pas înainte în tehnologia mașinilor de spălat. Aceasta permite mașinii să monitorizeze în mod constant performanța și să detecteze orice anomalie sau defecțiune. Dacă apare o problemă, sistemul de auto-diagnosticare va identifica sursa acesteia și va oferi soluții sau recomandări pentru remediere.

Acest lucru nu numai că vă poate economisi timp și bani pe termen lung, evitând vizitele costisitoare la service, dar vă poate și asigura că mașina funcționează la capacitate maximă. În plus, în cazul unor probleme mai complexe, informațiile oferite de sistemul de auto-diagnosticare pot fi transmise direct tehnicianului sau serviciului de asistență, facilitând astfel procesul de reparație.

Siguranță

Siguranța este o prioritate atunci când vine vorba de electrocasnice, iar mașinile de spălat nu fac excepție. Fluctuațiile de tensiune sunt o problemă comună în multe rețele electrice și pot provoca daune serioase echipamentelor electronice.

Protecția la supratensiune este o caracteristică esențială pentru mașinile de spălat, protejând componentele interne de eventualele vârfuri de tensiune sau scăderi bruște de curent. Aceasta funcționează ca un scut, deviind sau limitând curentul electric excesiv pentru a preveni daunele.

Pe lângă protejarea mașinii de spălat, aceasta poate prelungi și durata de viață a aparatului, asigurându-se că funcționează la parametrii optimi pentru o perioadă îndelungată.

Apa este esențială pentru funcționarea mașinilor de spălat, dar poate deveni rapid o problemă în cazul unei defecțiuni.

Sistemul anti-inundație este o măsură de siguranță care detectează scurgerile sau nivelurile anormale de apă în interiorul mașinii. Dacă sistemul detectează o problemă, acesta va opri imediat alimentarea cu apă și va drena orice lichid rămas în interior, prevenind astfel inundațiile.

Unele sisteme avansate pot chiar să închidă automat robinetul de apă și să trimită o notificare utilizatorului. Această caracteristică nu numai că protejează mașina de spălat și locuința de eventualele daune cauzate de apă, dar oferă și liniștea sufletească că, indiferent de situație, riscul de inundație este minimizat.

Service și asistență

Atunci când investiți într-un electrocasnic precum o mașină de spălat, nu doar performanța și caracteristicile tehnice sunt importante, ci și serviciile post-vânzare oferite de producător.

Disponibilitatea pieselor de schimb este un aspect crucial. Oricât de bine ar fi construită o mașină de spălat, există întotdeauna posibilitatea ca anumite componente să se uzeze sau să se defecteze în timp. A avea acces rapid și ușor la piese de schimb înseamnă că mașina dvs. poate fi reparată și readusă la funcționare în cel mai scurt timp posibil.

În cazul Arctic, datorită popularității sale pe piața locală, piesele de schimb sunt adesea ușor de găsit, ceea ce înseamnă că reparațiile pot fi efectuate rapid și fără bătăi de cap.

În ceea ce privește rețeaua de service, este esențial să aveți încredere că, în cazul unei defecțiuni, există experți calificați în apropiere care pot interveni. Arctic, fiind unul dintre liderii pieței la nivel național, are o rețea extinsă de centre de service. Aceasta înseamnă că indiferent de locul în care vă aflați, este foarte probabil să aveți un centru Arctic în apropiere, gata să vă ajute.

Mai mult, datorită scalei lor și a eficienței în aprovizionare, reparațiile pentru aparatele Arctic sunt adesea mai ieftine comparativ cu alte mărci. Aceasta este o veste bună pentru consumatori, deoarece reduce costurile pe termen lung și asigură o durată de viață mai lungă pentru mașina de spălat.

Pretul

Pretul creste in functie de tehnologiile cu care vine masina de spalat si functiile pe care le are. In plus, si capacitatea de spalare si viteza de centrifugare vor afecta acest aspect. Asadar, consultati mai multe modele si asigurati-va ca intr-adevar aveti nevoie de anumite tehnologii si functii.

Producatori

Producatori renumiti pe piata de masini de spalat rufe sunt: Beko, Arctic, LG, Samsung, Whirlpool. Mai exista si altele, insa nu sunt la fel de calitative.

Garantia masinii de spalat

Majoritatea masinilor de spalat vin cu o garantie de 24 luni, insa puteti opta si pentru garantie extinsa daca este nevoie.

Istoria Arctic SA

Arctic SA este o companie emblematică în industria electrocasnicelor din România, având o tradiție care se întinde pe mai multe decenii. Înființată în anul 1968 în orașul Găești, județul Dâmbovița, compania a început ca un producător local de frigidere, dar a crescut rapid, devenind în scurt timp unul dintre cei mai mari producători de electrocasnice din Europa de Est.

În anii '70 și '80, Arctic SA a consolidat poziția sa pe piața internă, oferind produse de calitate la prețuri accesibile. Brandul a devenit sinonim cu durabilitatea și fiabilitatea, iar frigiderele produse de Arctic erau prezente în multe gospodării românești.

Cu trecerea anilor, Arctic SA a continuat să inoveze, extinzându-și gama de produse pentru a include nu doar frigidere, ci și congelatoare, mașini de spălat rufe și alte electrocasnice. În anii '90, în contextul schimbărilor economice și politice din România, compania a trecut printr-o serie de modernizări și restructurări, adaptându-se la cerințele pieței și la noile tendințe tehnologice.

În 2002, Arctic SA a fost achiziționată de grupul turc Arçelik, parte a conglomeratului Koç Holding, marcând începutul unei noi ere pentru companie. Cu sprijinul și expertiza grupului Arçelik, Arctic SA și-a consolidat poziția pe piața locală și a început să se extindă și pe piețele internaționale.

Astăzi, Arctic SA nu este doar un jucător major pe piața electrocasnicelor din România, ci și un exportator semnificativ, cu produsele sale fiind vândute în numeroase țări din Europa și din afara ei. Fabrica din Găești a rămas un punct central în operațiunile Arctic, fiind una dintre cele mai mari și mai moderne fabrici de electrocasnice din Europa.

Valorile tradiționale ale brandului, precum calitatea, durabilitatea și inovația, combinat cu investițiile continue în tehnologie și dezvoltare, asigură că Arctic SA rămâne un nume de încredere în industria electrocasnicelor, atât în România, cât și la nivel internațional.