LG F4DR509SBW, Masina de Spalat Rufe cu Uscator 9 kg/6 kg, 1400 rpm, Clasa B, Alb – Pareri si Review

LG F4DR509SBW, Masina de Spalat Rufe cu Uscator 9 kg/6 kg, 1400 rpm, Clasa B, Alb - Pareri si Review
Masina de spalat rufe cu uscator LG F4DR509SBW

Product Name: F4DR509SBW

Product Description: LG F4DR509SBW este o mașină de spălat rufe de ultimă generație, oferind o capacitate impresionantă de 9 kg, ideală pentru familii mari. Dotată cu o viteză de centrifugare de 1400 rpm și clasificată în clasa energetică B, asigură performanță și eficiență. Acest model se distinge prin tehnologii avansate precum Motor AI Direct Driver Inverter pentru funcționare silențioasă și eficientă, și funcții precum Smart Diagnosis și Auto Restart.

Brand: LG

 • Design
  (4.2)
 • Functii si programe
  (4.4)
 • Centrifugare
  (4.7)
 • Eficienta energetica spalare
  (4.7)
 • Eficienta energetica spalare+uscare
  (4.1)
 • Pret
  (3.8)
4.3

Review pe scurt

Având în vedere caracteristicile și performanțele LG F4DR509SBW, această mașină de spălat este o alegere excelentă pentru familii mari sau pentru cei care au nevoie de o capacitate mare de încărcare. Cu o varietate de programe de spălare și funcții avansate, cum ar fi Motor AI Direct Driver Inverter și Smart Diagnosis, oferă o combinație ideală de eficiență și confort.

Principalele sale avantaje sunt capacitatea mare de încărcare, viteza mare de centrifugare și funcțiile tehnologice avansate. Cu toate acestea, pretul maricel și clasa energetică D (la spalare+uscare) pot fi considerate dezavantaje, în funcție de preferințele și necesitățile individuale.

LG F4DR509SBW este potrivită pentru familiile care caută o mașină de spălat performantă, cu o capacitate generoasă și funcții moderne, care să facă procesul de spălare mai eficient și mai convenabil.

Pros

 • Capacitate mare de încărcare, 9 kg
 • Motor AI Direct Driver Inverter
 • Viteză mare de centrifugare, 1400 rpm
 • Clasa energetică B la spalare
 • Programe diversificate
 • Funcții avansate
 • Design elegant

Vezi pretul de azi

Cons

 • Clasa energetică D la spalare + uscare
 • Pretul peste medie

LG F4DR509SBW este o mașină de spălat rufe cu capacitate de 9 kg, ideală pentru familii de până la 4 sau 5 membri. Provenind de la un brand recunoscut pentru inovație și calitate, LG, originar din Coreea de Sud, acest model se adresează atât familiilor numeroase, cât și celor care doresc să economisească timp și energie. Cu o capacitate generoasă și funcții avansate, LG F4DR509SBW reprezintă o alegere excelentă pentru cei care caută eficiență și fiabilitate în gospodărirea locuinței.

Masina de spalat rufe cu uscator LG F4DR509SBW
Vezi pretul de azi

LG F4DR509SBW: Design și Prima Impresie

Specificatie
Descriere
Nume
LG F4DR509SBW
Capacitate
9 Kg – ideală pentru familii de 4-5 membri
Centrifugare
1400 rpm
Clasa energetică
Clasa B
Nivel sunet
Informație nespecificată
Nr. programe
12 programe de spălare
Functii Importante
Prespalare, Smart Diagnosis, Auto restart, Pornire întârziată
Dimensiuni și greutate
60×56.5×85 cm, 73 Kg
Culoare
Alb

Designul LG F4DR509SBW, în culoarea albă, se integrează ușor în orice decor modern. Panoul său de comandă combină elemente mecanice cu cele digitale, oferind un echilibru între tradițional și modern. Dimensiunile sale standard, de 60×56.5×85 cm, fac ca această mașină să fie potrivită pentru majoritatea spațiilor de locuit.

Fiind un model robust, cu o greutate de 73 kg, LG F4DR509SBW nu este o mașină de spălat slim, necesitând un spațiu adecvat pentru instalare (care poate fi facuta si de un profesionist). Totuși, designul său compact permite integrarea ușoară în spațiile de dimensiuni medii.

LG F4DR509SBW

Prima impresie la vederea mașinii de spălat LG F4DR509SBW a fost una pozitivă. Designul simplu, dar elegant, se potrivește perfect în bucătăria mea modernă (o versiune pe negru si ceva mai eficienta este LG F4DR509SBM). Panoul de comandă intuitiv a făcut utilizarea ei simplă chiar și pentru membrii mai puțin tehnici ai familiei mele.

Specificatii LG F4DR509SBW – Pareri

Capacitatea de spălare a acestui model este de 9 kg, adecvată pentru familii de 4-5 membri. În experiența mea, această capacitate s-a dovedit mai mult decât suficientă, permitându-mi să spăl o cantitate considerabilă de haine la un singur ciclu. De exemplu, pot încărca cu ușurință până la 45 de tricouri sau o combinație echivalentă de articole vestimentare.

LG F4DR509SBW nu este doar o mașină de spălat rufe, ci include și o funcție de uscare eficientă, cu o capacitate de 6 kg. Acest lucru o face ideală pentru familii care doresc să economisească timp și spațiu, eliminând necesitatea unui uscător separat. Uscătorul incorporat este o soluție convenabilă, mai ales în zilele ploioase sau în apartamentele fără acces la un spațiu de uscare exterior.

Printre programele de uscare disponibile, se numără:

 • Uscare Standard: Potrivit pentru majoritatea tipurilor de rufe.
 • Iron Dry: Uscă rufele la un nivel care facilitează călcarea ulterioară.
 • Cupboard Dry: Asigură uscarea completă a rufelor, gata de a fi așezate în dulap.
 • Temperatura Scazută: Ideal pentru țesături delicate care necesită o uscare blândă.

Această varietate de opțiuni permite adaptarea uscării în funcție de tipul de rufe și necesitățile specifice. În utilizarea mea, am constatat că hainele ies suficient de uscate pentru a fi purtate imediat sau pentru a fi ușor călcate, ceea ce este extrem de util pentru articolele care necesită îngrijire specială.

Viteza de centrifugare atinge 1400 rpm, asigurând o uscare eficientă a rufelor. Această viteză înaltă este importantă pentru reducerea timpului de uscare, dar există și situații când prefer o viteză mai mică, de exemplu, pentru haine delicate. Fiecare program de spălare vine cu setări adaptate tipului de rufe spălate.

Motorul LG F4DR509SBW, un Motor AI Direct Driver Inverter, oferă avantaje semnificative, cum ar fi eficiența energetică și reducerea zgomotului. Aceasta a făcut ca mașina de spălat să fie surprinzător de silențioasă, chiar și la viteze mari de centrifugare.

Clasa A spalare D uscare

În ceea ce privește clasa energetică, modelul este clasificat la Clasa B. Deși nu este cea mai economică clasă, consumul de energie rămâne rezonabil. Consumul de energie al mașinii variază în funcție de programul ales, cu programul ECO fiind cel mai eficient. Acest lucru m-a ajutat să economisesc energie, în special când nu aveam nevoie de cicluri intense de spălare.

Atunci cand vine vorba de functia de uscare, situatia nu mai sta asa de bine. Clasa D este mentionata pentru modul de spalare + uscare, deci veti simti costul ceva mai ridicat al utilizarii acestei optiuni.

Consumul de apă la spălare este, de asemenea, un factor important. Deși cifra exactă nu este specificată, am observat că mașina nu consumă excesiv de multă apă, ceea ce este benefic atât pentru facturile mele, cât și pentru mediu.

Tehnologii Speciale

LG F4DR509SBW se distinge printr-o serie de tehnologii speciale. Acest model nu este doar o simplă mașină de spălat, ci este dotat cu funcții avansate, care îmbunătățesc experiența de spălare și eficiența acesteia.

Motor AI Direct Driver Inverter: Această tehnologie asigură o eficiență energetică ridicată și reduce nivelul de zgomot. În utilizarea mea, motorul a funcționat impecabil, făcând spălarea mai silențioasă și mai puțin deranjantă.

3D Multi Spray (New Turbo Wash): Această funcție utilizează jeturi de apă pentru a îmbunătăți eficiența spălării. Am observat că hainele sunt curățate mai temeinic și într-un timp mai scurt.

Smart Diagnosis: Această funcționalitate permite diagnosticarea rapidă a oricăror probleme ale mașinii de spălat. Personal, nu am avut nevoie să o folosesc, dar este reconfortant să știu că este disponibilă.

Auto Restart: În cazul unei pene de curent, mașina de spălat reia automat programul de spălare de unde a fost întrerupt. Acest lucru s-a dovedit util în câteva ocazii, menținând continuitatea ciclurilor de spălare fără intervenția mea.

Pornire Întârziată: Permite programarea începerii ciclului de spălare. Am folosit această funcție pentru a planifica spălarea când nu sunt acasă, ceea ce a fost convenabil.

Programe de Spălare

Functii si programe

LG F4DR509SBW vine cu 12 programe de spălare, acoperind o gamă largă de nevoi și tipuri de haine. Această varietate asigură că aproape orice necesitate de spălare poate fi îndeplinită eficient. În utilizarea mea, am găsit programele diversificate și adaptate diferitelor tipuri de rufe.

 • Bumbac: Ideal pentru majoritatea articolelor de îmbrăcăminte din bumbac.
 • Jeans: Acest program este optimizat pentru spălarea denimului, păstrând culorile și structura materialului.
 • Sport: Special conceput pentru hainele sport, eliminând eficient transpirația și murdăria.
 • Delicate: Pentru rufele sensibile, asigurând o spălare blândă care protejează țesăturile.
 • Clătire și Centrifugare: Potrivit pentru o spălare rapidă sau pentru rufe care necesită doar clătire.
 • Easy Care: Pentru hainele care nu necesită o îngrijire specială.
 • Duvet: Perfect pentru articole voluminoase precum pilote sau pături.
 • Mix: Pentru o varietate de țesături în aceeași încărcătură.
 • Allergy Care: Elimină alergenii, potrivit pentru persoanele cu sensibilități.
 • Spălare + Uscare: O combinație convenabilă pentru spălare și uscare rapidă.
 • Tub Clean: Curăță și întreține tamburul mașinii.
 • Eco 40-60: Eficient din punct de vedere energetic pentru rufe ușor murdare.
 • AI Wash: Ajustează automat setările în funcție de tipul și cantitatea de rufe.
 • Rapid 14 minute: Ideal pentru rufe puține și ușor murdare, economisind timp.

Panou Control și Funcții

Primul aspect notabil la LG F4DR509SBW este panoul său de control, care combină elemente mecanice și digitale. Acesta oferă acces la cele 12 programe de spălare și permite activarea diverselor funcții, oferind astfel un grad ridicat de personalizare a ciclurilor de spălare. Am apreciat în mod deosebit ușurința cu care se poate naviga prin meniu și setările intuitive.

Printre funcțiile disponibile se numără:

 • Prespalare: Utilă pentru îndepărtarea petelor dificile înainte de ciclul principal de spălare.
 • Smart Diagnosis: Permite diagnosticarea rapidă a problemelor tehnice.
 • Auto Restart: Repornește automat ciclul de spălare după o întrerupere de curent.
 • Pornire Întârziată: Programează începerea spălării la un moment ulterior.
 • 3D Multi Spray (New Turbo Wash): Îmbunătățește eficiența spălării prin jeturi multiple de apă.
 • Blocare Acces Copii: Previne modificările accidentale ale setărilor de către copii.

LG va vine in intampinare cu o colectie destul de bogata de masini de spalat. Printre cele care au si uscator inclus, as mentiona lansari recente precum LG F4DR510S2M (10/6 kg) sau LG F2DR508SWW (8/5 kg).

Plusuri LG F4DR509SBW

 • Capacitate mare de încărcare, 9 kg: Perfectă pentru familii mari sau pentru a spăla volume mari de rufe odată.
 • Motor AI Direct Driver Inverter: Eficiență energetică și funcționare silențioasă.
 • Viteză mare de centrifugare, 1400 rpm: Uscare eficientă a rufelor.
 • Clasa energetică B la spalare: Consum rezonabil de energie.
 • Programe diversificate: Acoperă o gamă largă de necesități de spălare.
 • Funcții avansate: Inclusiv Smart Diagnosis și Auto Restart.
 • Design elegant: Se integrează ușor în orice bucătărie modernă.

Minusuri

 • Clasa energetică D la spalare + uscare: Nu este cea mai economică clasă disponibilă.
 • Pretul peste medie: calitatea produselor de la LG le plaseaza in zona Premium.

Concluzia

Având în vedere caracteristicile și performanțele LG F4DR509SBW, această mașină de spălat este o alegere excelentă pentru familii mari sau pentru cei care au nevoie de o capacitate mare de încărcare. Cu o varietate de programe de spălare și funcții avansate, cum ar fi Motor AI Direct Driver Inverter și Smart Diagnosis, oferă o combinație ideală de eficiență și confort.

Principalele sale avantaje sunt capacitatea mare de încărcare, viteza mare de centrifugare și funcțiile tehnologice avansate. Cu toate acestea, pretul maricel și clasa energetică D (la spalare+uscare) pot fi considerate dezavantaje, în funcție de preferințele și necesitățile individuale.

LG F4DR509SBW este potrivită pentru familiile care caută o mașină de spălat performantă, cu o capacitate generoasă și funcții moderne, care să facă procesul de spălare mai eficient și mai convenabil.

Vezi pretul de azi