Top 5 – Cele Mai Bune Masini de Spalat Vase Samsung
Alegerea unei masini de spalat vase de buna calitate nu este intotdeauna usoara, mai ales daca avem un buget decent si vrem un aparat care sa isi faca treaba pentru cel putin 10 ani. Topul nostru va da o idee buna in ce priveste masinile de spalat vase Samsung, aparate electrocasnice de cea mai buna calitate ce sunt oferite de un producator cu renume la nivel mondial.
Ca sa va facem viata mai usoara, aveti aici o lista rapida cu acel top 5 masini pe care le recomandam de la Samsung. Puteti sa vedeti si plusurile/minusurile lor daca va uitati mai jos.
3. Samsung DW60A6092IB/EO (incorporabila)
4. Samsung DW60M6050BB/EO (incorporabila)
Cele mai bune masini de spalat vase Samsung
1. Samsung DW60M5050FS/EC , 13 seturi, 5 programe, Clasa F
Avantaje
+ Pornire programabilă
+ Încarcare la jumătate
+ 13 seturi
+ Culoare Inox
+ Preț bun
Dezavantaje
– Clasa energetică F
– Consum mare de apă, 12 litri
2. Samsung DW60M6040FW/EC , 13 seturi, 6 programe, Clasa E, HalfLoad
Avantaje
+ Pornire programabilă
+ Încarcare la jumătate
+ Blocare interfață
+ 13 seturi
+ 6 programe de spălare
Dezavantaje
– Design simplu de culoare albă
– Clasa energetică E
3. Masina de spalat vase incorporabila DW60A6092IB/EO Samsung, 14 seturi, 7 programe, Auto Open, Hygine Care, Clasa D
Avantaje
+ Auto Open
+ Încărcare la jumătate
+ 14 seturi
+ 7 programe de spălare
+ Aqua Stop
+ Hygine Care
+ Tavă tacâmuri
Dezavantaje
– Nu are opțiune de pornire programabilă
4. Masina de spalat vase incorporabila Samsung DW60M6050BB/EO , 14 seturi, 7 programe, Clasa E
Avantaje
+ Model incorporabil
+ Blocare butoane
+ Pornire programabilă
+ Încarcare la jumătate
+ Capacitate mare, 14 seturi
+ 7 programe de spălare
+ Preț avantajos
Dezavantaje
– Clasa energetică E
5. Samsung DW60M5050FW/EC, 13 seturi, 5 programe, Clasa F
Avantaje
+ Încarcare la jumătate
+ 13 seturi
+ Pornire programabilă
+ Preț bun
+ Afișaj LED
Dezavantaje
– Culoare albă
– Cam zgomotoasă, 48 db
Ghid de achizitie masini de spalat vase Samsung
Mașina de spălat vase a devenit un electrocasnic tot mai des întâlnit în casele românilor. Este foarte util, reușind să spele cantități mari de vase cu minimum de efort din partea noastră.
Alegând modelul potrivit, vă ajută și să economisiți, spălatul manual al vaselor necesitând mult mai multă apă.
Dimensiunile mașinii de spălat vase
Unul dintre cele mai importante aspecte de luat în considerare atunci când sunteți în căutarea unei mașini de spălat vase sunt dimensiunile acesteia.
Mașinile de spălat vase sunt împărțite în 3 categorii: compacte, slim și standard.
Mașinile de spălat vase slim au o lățime de 45 cm fiind potrivite pentru bucătăriile mai mici, iar varianta standard are o lățime de 60 cm.
Dacă spațiul nu vă permite, dar totuși vă doriți o mașină de spălat vase, există și varianta compactă.
Capacitate, măsurată în seturi de veselă
Capacitatea mașinilor de spălat vase este indicată de numărul maxim de vase pe care îl are.
Mașinile de spălat vase compacte sunt potrivite pentru o singură persoană, acestea având o capacitate de 6-7 seturi de vase.
Mașinile de spălat vase slim sunt ideale pentru familiile mici, având o capacitate de 9-10 seturi de vase.
Mașinile de spălat vase standard sunt sunt potrivite pentru familiile numeroase ce au mai tot timpul vase murdare, capacitatea lor fiind de 12 până la 16 seturi de vase.
Modul de organizare al vaselor
Sistemul de organizare al vaselor este diferit pentru fiecare model în parte. În general coșul de jos este ideal pentru vase de dimensiuni mari, cosul superior este indicat pentru vase mai mici, cum ar fi căni sau pahare.
Pentru tacâmuri există un suport special, coș sau sertar, unele modele le au incluse pe ambele, și pot fi îndepărtate cu ușurință în cazul în care nu este nevoie.
Cât de ușor este de utilizat
La achiziționarea mașinii de spălat vase veți primi manualul cu instrucțiunile de montare și punere în funcțiune. Înainte de a folosi mașina de spălat vase este indicat să parcurgeți manualul de instrucțiuni și să vă familiarizați cu programele și opțiunile disponibile.
Ideal ar fi să optați pentru un model cu o interfață simplă și ușor de folosit, ce vă permite o setare ușoară a opțiunilor dorite.
Programe disponibile
În funcție de modelul ales, programele disponibile de spălare a mașinilor de vase pot varia, marea majoritate având în medie 5-6 programe.
Programele de bază sunt de obicei: standard, ECO, intensiv, rapid, pre-spălare și delicate.
În funcție de gradul de murdărie al vaselor se alege programul potrivit.
Programul ECO este cel mai avantajos din punct de vedere al consumului de apă și energie. Programul rapid are în medie o durată de aproximativ 30 de minute și este ideal pentru vasele puțin murdare, iar programul intensiv folosește apa la temperaturi înalte fiind potrivit pentru vasele foarte murdare.
Funcții speciale
În funcție de brand și model, mașinile de spălat vase vin dotate cu unele funcții speciale foarte utile care ne ușurează viața, cum ar fi:
– încărcare la jumătate: pornirea mașinii cu jumătate din încărcătura cu un consum redus de apă și curent.
– pornire întârziată: posibilitatea de a programa pornirea programului cu o întârziere de până la 24 de ore.
– blocare butoane: pentru a evita apăsarea accidentală a butoanelor acestea se pot bloca când mașina este pornită.
– protecție împotriva inundațiilor: senzori ce opresc alimentarea cu apă a mașinii dacă sesizează scurgeri.
Consum de curent și apă
Un alt factor important de care trebuie ținut cont atunci când sunteți în căutarea unei mașini de spălat vase, este consumul.
În ceea ce privește consumul de energie, mașinile de spălat vase sunt clasificate în clase de energie. Mașinile care apartțin clasei energetice A sunt cele care au consumul cel mai mic, undeva la 100 kWh pe an. Cu cât clasa energetică se depărtează de top, cu atât consumul de energie este mai mare.
Consumul de apă varază în funcție de capacitatea de încărcare a mașinii și de programul ales. În general consumul de apă pare să fie în 9 și 12-13 litri de apă pentru un ciclu de spălare.
Nivel de zgomot
Nivelul de zgomot produs de mașină în timpul funcționării poate fi destul de important, mai ales dacă doriți să o porniți pe timpul nopții.
Nivelul de zgomot este clasificat în decibeli, majoritatea modelelor sunt cuprinse între 40 și 60 dB.
Design și culoare
Aspectul mașinii de spălat vase nu este un factor așa important, mai ales dacă optați pentru un model incorporabil ce oricum va fi încastrat în mobilă.
Performanțele mașinii sunt mai importante decât aspectul, dar dacă totuși vă doriți un model care să arate bine ideal ar fi să vă orientați spre cele de culoare tip inox.
Pasi de urmat pentru folosirea corecta a masinii de spalat vase
Pentru a beneficia de vase perfect curate și de o viață cât mai lungă a mașinii de spălat vase, aveți de urmat câțiva pași în acest sens.
Clătirea vaselor înainte: este important să curățați resturile de mâncare de pe vase doarece acestea vor ajunge în zona filtrelor și pot provoca blocaje la sistemul de evacuare a apei.
Încărcarea mașinii la capacitate maximă: capacitatea mașinii de spălat vase trebuie folosită corect și eficient, nu puneți mai multe vase decât capacitatea recomandată. Este indicat să umpleți de fiecare dată mașina la capacitate maximă pentru a economi energie, apă și detergent.
Organizarea vaselor pe zone: pentru a beneficia la maximum de spațiul interior al mașinii este important să grupați vasele pe zone. Coșul inferior este ideal pentru așezarea vaselor de dimensiuni mari, cum ar fi farfuriile întinse. Paharele și cănile se pun cu fața în jos în partea superioară a mașinii, iar tacâmurile se pun în coșul dedicat cu vârfurile în jos.
Verificarea filtrelor: verificarea filtrelor trebuie făcută regulat deoarece resturile alimentare ce vor ajunge inevitabil acolo pot produce blocaje iar mașina nu va mai curăța așa bine vasele.
Alegerea programului potrivit: mașina de spălat vase vă pune la dispoziție un anumit număr de programe de spălare în funcție de gradul de murdărie al acestora, pentru vasele puțin murdare se poate selecta programul rapid, pentru un consum redus de apă și energie există programul ECO, iar pentru vasele cu un grad mare de murdărie se poate opta pentru programul intensiv. De asemenea marea majoritatea a mașinilor au program special pentru pagare ce le potrejează împotriva coroziunii.
Folosește cantitatea corectă de detergent: folosiți tot timpul cantitatea de detergent indicată de producător, o cantitatea prea mare de detergent poate lăsa urme pe vasele proaspăt spălate.
Brațele rotative: atunci când încărcați mașina cu vase de dimensiuni mari aveți mare grijă ca acestea să nu agațe brațele rotative.
Tipul de detergent: pentru mașinile de spălat vase există 3 variante de detergent: tablete, pudră sau gel. Cea mai comodă varintă de este folosirea tabletelor, iar cea mai economică este folosirea detergentului pudră.detergentul tip gel este ideal pentru vasele delicate, cum ar fi paharele.
Apa dură: sarea pentru mașina de spălat vase dedurizează apă și previne depunerile de calcar pe vase, pahare sau piesele mașinii. Sarea se pune într-un compartiment special aflat la baza mașinii sub raftul inferior. Mașina de spălat vase vă anunță când compartimentul pentru sare trebuie reumplut.
Masini de Spalat Vase Recomandate de la Samsung
- Samsung DW60A6092IB/EO, Masina de Spalat Vase Incorporabila 14 Seturi, 7 Programe, AutoOpen – Pareri si Review
- Samsung DW60A6082FS/EO, Masina de Spalat Vase 13 seturi, 7 programe, Clasa D – Pareri si Review
- Samsung DW50R4050BB/EO, Masina de Spalat Vase Incorporabila, Pareri si Review
- Samsung DW60M5050FS/EC, Masina de Spalat Vase Incorporabila , A+, 13 Seturi si Culoare De Tip Inox, Un Model De Calitate