Top 3 Masini de Spalat Vase Arctic – Pareri, Aparate Standard si Incorporabile

Sunteti in cautarea unei masini de spalat vase Arctic, un model tipic pentru acest brand, avand un raport pret/calitate exceptional? Avem top 3 masini de spalat vase ale acestui producator din Romania mai jos, cu avantaje si dezavantaje pentru fiecare.

PE SCURT:

1. Arctic DFN363, Masina Spalat Vase 14 seturi, 6 programe, Clasa D (CEA MAI BUNA)

2. Arctic DIN1643, 14 seturi, 6 programe, Clasa D (Incorporabila)

3. Arctic DFN1532, 13 seturi, 5 programe, Clasa E (Ieftina)

1. Arctic DFN363, Masina Spalat Vase 14 seturi, 6 programe, Clasa D

Masina de spalat vase Arctic DFN363

Arctic DFN363 se situează pe prima poziție în topul celor mai bune mașini de spălat vase, oferind o combinație ideală de spațiu, eficiență și tehnologie. Cu o capacitate de încărcare de 14 seturi și 6 programe, inclusiv un program Eco50 și Mini 35, această mașină de spălat vase asigură o curățare optimă pentru diferite nevoi și cantități de vase. Sistemul Aquaprotect, deschiderea automată a ușii și funcția de încărcare pe jumătate sunt doar câteva dintre caracteristicile sale remarcabile.

Avantaje

 • Capacitate mare: 14 seturi.
 • Program Eco: Eficiență energetică.
 • Deschidere automată a ușii: Uscare îmbunătățită.
 • Sistem Aquaprotect: Siguranță sporită.
 • Mini 35: Spălare rapidă.
 • Nivel zgomot redus: 47 dB.
 • Clatire suplimentara: Curățare eficientă.

Dezavantaje

 • Clasa energetică D: Consum mai mare de energie.
 • Greutate: 43 Kg, dificil de mutat.

Mașina de spălat vase Arctic DFN363 este un aparat ideal pentru gospodăriile mari sau pentru cei care doresc flexibilitate și eficiență în spălarea vaselor. Oferă o gamă largă de funcții utile, inclusiv un program economic și o funcție de deschidere automată a ușii pentru o uscare îmbunătățită. Deși clasa sa energetică nu este cea mai eficientă, acest model rămâne o opțiune excelentă pentru utilizatorii care caută performanță și capacitate mare la un pret excelent.

Vezi pretul de azi


2. Arctic DIN1643, 14 seturi, 6 programe, Clasa D (Incorporabila)

Masina de spalat vase incorporabila Arctic DIN1643

Pe locul doi în clasamentul nostru se află Arctic DIN1643, singurul model incorporabil din lista. Având o capacitate de încărcare de 14 seturi și echipată cu 6 programe, inclusiv Eco 50 și Intensiv 70, această mașină de spălat vase oferă flexibilitate și eficiență pentru orice gospodărie. Optiunea de încărcare pe jumătate și deschiderea automată a ușii sunt câteva dintre funcțiile care o fac o alegere excelentă pentru utilizatori.

Avantaje

 • Capacitate mare: 14 seturi.
 • Încărcare pe jumătate: Eficiență energetică.
 • Deschidere automată a ușii: Uscare îmbunătățită.
 • Program Eco: Eficiență energetică.
 • Intensiv 70: Curățare profundă.
 • Nivel zgomot redus: 48 dB.
 • Design incorporabil: Integrare perfectă.

Dezavantaje

 • Clasa energetică D: Consum mai mare de energie.
 • Greutate: 34.7 Kg, dificilă la instalare.

Modelul Arctic DIN1643 este ideal pentru cei care caută o mașină de spălat vase eficientă și încorporabilă. Cu o varietate de programe, inclusiv opțiuni economice și de curățare intensă, această mașină oferă performanțe remarcabile.

Vezi pretul de azi


3. Arctic DFN1532, 13 seturi, 5 programe, Clasa E (Ieftina)

Arctic DFN1532

Pe locul trei, ca cea mai accesibilă opțiune din selecția noastră, se află Arctic DFN1532. Această mașină de spălat vase are o capacitate de încărcare de 13 seturi și este echipată cu 5 programe, inclusiv un program economic și unul intensiv. Cu clasa energetică E și funcții precum Aqua Protect și sistemul de dedurizare a apei, oferă o curățare eficientă a vaselor la un preț avantajos.

Avantaje

 • Preț accesibil: Cea mai ieftină din top.
 • Capacitate bună: 13 seturi.
 • Program Eco: Consum redus.
 • Sistem Aqua Protect: Siguranță sporită.
 • Dedurizare apă: Vase mai curate.
 • Incarcare la jumatate: Flexibilitate în utilizare.

Dezavantaje

 • Clasa energetică E: Consum energie peste medie.
 • Culoare alba: design foarte simplu
 • Nivel zgomot ridicat: 51 dB.

Mașina de spălat vase Arctic DFN1532 este o alegere excelentă pentru cei care caută o soluție economică și eficientă pentru spălarea vaselor. Oferind o capacitate adecvată și programe variate, este ideală pentru gospodăriile mici sau medii.

Vezi pretul de azi


5 Motive sa Alegem o Masina de Spalat Vase Arctic

5 ani garantie ArcticBrandul Arctic este unul cunoscut si apreciat in Romania. Nu este un brand premium, mai degraba unul din categoria Buget, ce incearca sa ofere produse cu un raport pret/calitate foarte bun. Au anumite avantaje pe partea de servicii post-vanzare ce merita mentionate, pentru s-ar putea sa aveti nevoie de ele pe termen lung. Mai jos, aflati care sunt aceste beneficii pe care le aveti daca achizitionati una din masinile lor de spalat vase.

+ 5 Ani Garantie: garantia standard, de 2 ani, este extinsa la 5 ani prin inregistrarea produsului pe site-ul celor de la Arctic.

+ 10 Ani Garantie Motoarele Silent Inverter: modelele dotate cu aceste motoare moderne vor avea o garantie foarte lunga la motor.

+ 45 Zile Banii Inapoi: considerat Testul de Calitate, va permite sa returnati aparatul in termen de 45 zile, daca nu sunteti multumiti de alegerea facuta. Avand in vedere ca magazinele sunt obligate sa accepte produsul doar in primele 14 zile, se pare ca cei de la Arctic sunt foarte increzatori in calitatea electrocasnicelor vandute.

+ Retea Nationala De Service: fiind o firma din Romania, are o retea nationala de service-uri, astfel incat va este usor sa reparati produsul local, daca totusi are vreo problema.

+ Call Center *9010: pentru suport la telefon, 6 zile din 7, tarif standard in retelele nationale.

Istoria brandului Arctic

Arctic Tehnologia de acasaO companie romaneasca, Arctic are o istorie de peste 50 de ani, iar in prezent este considerat producatorul cel mai mare de aparate electrocasnice, atat din Romania cat si din partea continentala a Europei. In prezent, acestia au doua fabrici, cea principala de la Gaesti (34+ milioane frigidere Arctic si alte branduri) si cea mai noua de la Ulmi, Jud. Dambovita. Aceasta din urma este in mare parte automatizata si moderna, si este gandita sa produca peste 2.2 milioane masini de spalat in fiecare an.

Din 2002, brandul Arctic este proprietatea unui grup foarte puternic din Turcia, numit Arcelik. Acestia sunt producatori importanti de electrocasnice in Europa, iar investiile lor de peste 300 milioane EUR s-au vazut in evolutia Arctic.

In prezent, Arctic are mai mult de 4400 angajati, iar circa 87% din ce produc este exportat in strainatate, avand clienti in peste 85 tari. Ocupa locul 4 in Top 100 Branduri Romanesti.

Brandurile care sunt reunite in compania Arctic sunt cunoscute, pe langa cel propriu ei mai producand aparate si pentru Beko sau Grundig (branduri detinute de Arcelik).

Cum alegem cea mai buna masina de spalat vase Arctic?

Alegerea unei mașini de spălat vase potrivite necesită analiza mai multor criterii esențiale. De la tipul mașinii – standard sau incorporabilă, până la dimensiunile, nivelul de zgomot și programele de spălare disponibile, fiecare aspect contează. Pe lângă acestea, funcțiile suplimentare ale mașinilor de spălat vase Arctic, clasa energetică și consumul de apă pe ciclu de spălare sunt tot atât de importante.

Standard vs Incorporabile

Mașinile de spălat vase se împart în două categorii principale: standard și incorporabile. Mașinile standard sunt independente și se pot plasa oriunde în bucătărie, având avantajul flexibilității. Acestea vin în dimensiuni variate, de obicei de 60 sau 45 cm, permițând adaptarea la spațiul disponibil.

Pe de altă parte, mașinile de spălat vase incorporabile sunt integrate în mobilierul de bucătărie, oferind un aspect unitar și estetic. Deși acestea sunt de obicei de 60 cm, armonizarea lor cu mobilierul contribuie la un design fluid și modern al bucătăriei.

Dimensiune (60 sau Slim de 45 cm)

Diferența principală între mașinile de spălat vase de 60 cm și cele slim de 45 cm este spațiul pe care îl ocupă și capacitatea de încărcare. Modelele de 60 cm sunt ideale pentru familii mai mari sau pentru cei care gătesc des, datorită capacitații lor mai mari de încărcare. Pe de altă parte, mașinile slim de 45 cm sunt potrivite pentru bucătării mici sau pentru gospodăriile cu un număr mai mic de membri.

Avantajul mașinilor de 60 cm este că pot spăla un număr mai mare de vase odată, ceea ce le face mai eficiente pentru utilizările frecvente. Însă, acestea ocupă mai mult spațiu, ceea ce poate fi un dezavantaj în bucătăriile mici.

Mașinile slim de 45 cm sunt mai compacte și se potrivesc mai ușor în spații restrânse, oferind totodată o capacitate suficientă pentru nevoile zilnice ale unei gospodării mai mici.

Nivelul de zgomot al mașinii de spălat vase

Nivelul de zgomot al unei mașini de spălat vase este un criteriu important la alegerea unui nou aparat. Majoritatea modelelor moderne au un nivel de zgomot cuprins între 45 și 60 de decibeli. Acest aspect este esențial, mai ales în gospodăriile unde bucătăria este aproape de zonele de locuit sau de odihnă.

Producătorii indică întotdeauna nivelul de zgomot al mașinilor de spălat vase, permițând cumpărătorilor să facă o alegere informată. Un nivel de zgomot mai mic înseamnă un aparat mai puțin deranjant în timpul funcționării. Pe de altă parte, un nivel ridicat de zgomot poate fi deranjant, mai ales dacă mașina de spălat vase este folosită seara sau noaptea.

Programe de spălare a mașinii de spălat vase Arctic

Mașinile de spălat vase Arctic oferă o varietate de programe de spălare, fiecare având rolul său specific pentru a răspunde diferitelor nevoi.

Alegerea programului corect nu doar că asigură o spălare eficientă a vaselor, dar ajută și la economisirea resurselor precum apa și energia electrică. În funcție de gradul de murdărie și de timpul disponibil, utilizatorii pot alege programul cel mai potrivit pentru nevoile lor.

Prespălare

Funcția de prespălare a mașinilor de spălat vase este esențială pentru îndepărtarea preliminară a murdăriei și a depunerilor de pe vase. Aceasta constă în aplicarea unui ciclu scurt de spălare cu apă, înainte de începerea programului principal. Acest pas ajută la înmuierea și îndepărtarea resturilor de mâncare și a altor depuneri, facilitând procesul de curățare final.

Pentru vasele foarte murdare sau cu resturi uscate, prespălarea poate fi deosebit de utilă. Ea asigură că, în momentul începerii ciclului principal de spălare, majoritatea murdăriei a fost deja îndepărtată. Astfel, mașina de spălat vase poate lucra mai eficient, sporind șansele ca toate vasele să iasă curate, fără reziduuri.

Economic

Funcția economică a mașinilor de spălat vase Arctic este concepută pentru a maximiza eficiența energetică și a economisi apă. Aceasta se bazează pe setări speciale care reduc consumul de energie electrică și de apă, făcând-o ideală pentru utilizarea frecventă și pentru spălarea vaselor ușor murdare.

Prin utilizarea acestui program, utilizatorii beneficiază de o reducere semnificativă a costurilor de funcționare. Funcția economică ajustează durata ciclului de spălare și temperatura apei, asigurând în același timp o curățare eficientă. Acest mod de spălare este o alegere inteligentă pentru cei care doresc să-și mențină facturile la utilități sub control, fără a compromite performanța mașinii de spălat vase.

Auto

Funcția Auto a mașinilor de spălat vase Arctic reprezintă o inovație tehnologică ce aduce eficiență și comoditate în procesul de spălare a veselei. Această funcție utilizează senzori avansați pentru a detecta automat nivelul de murdărie de pe vase, ajustând apoi parametrii programului de spălare – cum ar fi durata, temperatura apei și consumul de energie – în mod corespunzător.

Prin adaptarea ciclului de spălare la gradul de murdărie specific, funcția Auto asigură o curățare eficientă, eliminând risipa de resurse. Aceasta este ideală pentru utilizatorii care caută o soluție care să economisească timp și să maximizeze eficiența, fără a necesita intervenții manuale.

Intensiv

Programul de spălare intensiv al mașinilor de spălat vase este proiectat pentru a face față celor mai dificile sarcini de curățare. Acest program operează la temperaturi mai ridicate decât cele obișnuite, crescând eficacitatea îndepărtării murdăriei încrustate și a resturilor de mâncare uscate. În plus, presiunea brațului de pulverizare din coșul inferior este intensificată, asigurând o curățare profundă și eficientă a vaselor foarte murdare.

Deși programul intensiv acționează puternic în coșul inferior, este important de menționat că menține o spălare mai blândă în coșul superior. Aceasta asigură că vasele delicate, cum ar fi paharele sau farfuriile fine, sunt spălate în mod sigur, fără a fi expuse riscului de deteriorare din cauza temperaturilor ridicate sau a presiunii intense.

Rapid

Ciclul de spălare rapid, sau Quick 45°, al mașinilor de spălat vase Arctic este conceput pentru eficiență și rapiditate. Acest program este ideal pentru îndepărtarea resturilor de alimente obișnuite, fără a necesita un ciclu lung de spălare. Funcționând la o temperatură moderată de 45° Celsius, ciclul rapid asigură o curățare eficientă într-un timp scurt.

Durata aproximativă a acestui ciclu variază, dar este în general mult mai scurtă decât ciclurile obișnuite, oferind o soluție rapidă pentru spălarea veselei folosite zilnic. Pentru utilizarea corectă a programului, este recomandat să se folosească acest ciclu pentru vasele cu murdării ușoare sau medii. Astfel, programul rapid este perfect pentru situațiile în care timpul este limitat, dar este necesară o curățare eficientă și rapidă.

Funcții disponibile pe mașinile Arctic

Status Program: Această funcție pe mașinile de spălat vase Arctic oferă utilizatorilor informații în timp real despre stadiul ciclului de spălare. Acest lucru permite o planificare mai bună și o înțelegere clară a timpului rămas până la finalizarea spălării.

Protecție împotriva Inundațiilor: Această caracteristică asigură siguranța utilizatorilor și protejează gospodăria împotriva eventualelor daune provocate de scurgeri de apă. Sistemul detectează scurgerile și oprește automat alimentarea cu apă, prevenind astfel inundațiile.

Indicator Sare: Indicatorul de sare semnalează când este necesară reîncărcarea cu sare specială, esențială pentru funcționarea eficientă a sistemului de dedurizare a apei și pentru prevenirea petelor pe vase.

Pornire Programabilă: Această funcție permite setarea orei de începere a programului de spălare, oferind flexibilitate și posibilitatea de a programa mașina pentru a funcționa în momente convenabile, cum ar fi în orele cu tarif redus pentru electricitate.

Încărcare la Jumătate: Perfectă pentru gospodăriile mici sau pentru momentele când nu aveți suficiente vase pentru un ciclu complet. Aceasta reduce consumul de apă și energie, fiind o opțiune eficientă și ecologică.

Deschidere Automată a Ușii: După finalizarea ciclului de spălare, ușa mașinii se deschide automat pentru a permite circulația aerului și uscarea naturală a veselei.

Indicator Nivel Soluție Clătire: Informează utilizatorul când nivelul soluției de clătire este scăzut, asigurând astfel că vasele sunt clătite corespunzător și rămân strălucitoare după spălare.

Sistem de Dedurizare a Apei: Această funcție reglează nivelul de duritate a apei, protejând mașina și vasele de efectele negative ale apei dure, cum ar fi petele sau depunerile de calcar.

Fiecare dintre aceste funcții adaugă valoare și eficiență mașinilor de spălat vase Arctic, făcându-le nu doar utile, dar și adaptabile la nevoile diverse ale utilizatorilor.

Clasa Energetică

Clasa energetică a mașinilor de spălat vase este un indicator crucial care reflectă eficiența energetică și consumul de energie al aparatului. Aparatele cu o clasă energetică superioară, cum ar fi A, B sau C, sunt mai eficiente din punct de vedere energetic și au un consum estimat mai scăzut de energie, ceea ce conduce la un cost anual de funcționare redus.

La alegerea unei mașini de spălat vase eficiente energetic, este important să se considere nu doar clasa energetică, dar și caracteristicile precum consumul de energie pe ciclu și tehnologiile care economisesc energia, cum ar fi senzorii de murdărie sau programele economice.

Consumul de Apă/Ciclu de Spălare

Consumul de apă pe ciclu de spălare al unei mașini de spălat vase este un aspect important atât din punct de vedere ecologic, cât și economic. Mașinile de spălat vase noi au fost proiectate să fie mai eficiente în utilizarea apei. În medie, o mașină de spălat vase modernă consumă între 7 și 13 litri de apă pe program, variația depinzând de programul selectat și de capacitatea mașinii.

Acest nivel de consum este semnificativ mai redus comparativ cu spălarea manuală a veselei, care poate folosi până la 40 de litri de apă pentru aceeași cantitate de vase. Prin urmare, utilizarea unei mașini de spălat vase nu doar că economisește timp și efort, dar reduce și consumul de apă, contribuind la protejarea resurselor de apă și diminuarea impactului asupra mediului.

Intreținerea și Curățarea unei Mașini de Spălat Vase

Curățarea Filtrelor

Filtrele mașinii de spălat vase trebuie curățate regulat pentru a preveni acumularea de resturi alimentare și blocarea. Aceasta asigură o circulație eficientă a apei și previne apariția mirosurilor neplăcute. Filtrele pot fi scoase ușor și spălate sub jet de apă sau cu o perie moale.

Verificarea Brațelor de Pulverizare

Brațele de pulverizare trebuie verificate periodic pentru a elimina eventualele resturi care le pot bloca. O distribuție uniformă a apei este esențială pentru o spălare eficientă. Brațele pot fi curățate cu o periuță sau clătite sub apă.

Decalcifierea Mașinii

Depunerile de calcar pot afecta funcționarea mașinii de spălat vase. Folosirea periodică a unor soluții de decalcifiere menține eficiența aparatului și prelungește durata de viață. Aceste soluții pot fi adăugate în compartimentul detergentului și folosite într-un ciclu de spălare fără vase.

Curățarea Garniturilor Ușii și a Părților Interioare

Garniturile ușii și interiorul mașinii de spălat vase trebuie curățate regulat pentru a preveni formarea mucegaiului și apariția mirosurilor. O cârpă umedă și un detergent blând sunt suficiente pentru această operațiune.

Utilizarea de Produse de Întreținere Specifice

Pentru a asigura o întreținere adecvată, se recomandă utilizarea de produse speciale de întreținere și curățare, proiectate special pentru mașinile de spălat vase. Acestea pot ajuta la menținerea curățeniei și eficienței aparatului.

Verificarea și Curățarea Duzei de Scurgere

Duza de scurgere trebuie verificată și curățată regulat pentru a evita înfundările. Resturile alimentare sau alte obiecte mici pot bloca duza, afectând funcționarea mașinii. Curățarea poate fi efectuată manual, cu grijă.

Menținerea Curățeniei Exterioare

Curățarea suprafeței exterioare a mașinii de spălat vase este importantă pentru menținerea aspectului estetic. O cârpă umedă și un detergent non-abraziv sunt suficiente pentru a îndepărta amprentele și petele.

Sfaturi pentru Depanare Minoră

Pentru probleme comune, cum ar fi mașina care nu se golește corect, este util să verificăm manual instrucțiunile de depanare. Adesea, soluțiile sunt simple, cum ar fi verificarea și curățarea filtrelor sau a duzei de scurgere.

Masini de Spalat Vase Recomandate de la Arctic

Mai jos, aveti o serie de masini de spalat vase Arctic despre care am discutat in trecut.

 

Recomandari din trecut

Acestea sunt masini de spalat vase recomandate de noi in trecut, dar care in prezent nu se mai gasesc in comert. Daca totusi le gasiti pe undeva, vi le recomand.

Masina de Spalat Vase Arctic FSAE60W1, 14 seturi, 6 programe, Clasa A+

Masina de spalat vase Arctic FSAE60W1Desi toate cele 3 modele din topul nostru sunt relativ similare ca performante, au totusi elemente care sa le diferentieze, si luand totul in calcul, dam locul 1 modelului Arctic FSAE60W1. Are o capacitate foarte buna, de 14 seturi, vine cu 6 programe de spalare ce va permit sa obtineti rezultate in functie de ce aveti nevoie, iar clasa energetica A+ este una acceptabila, un compromis ce trebuie facut pentru a obtine o masina de spalat vase cu un pret destul de mic.

Arctic FSAE60W1 mai are cateva alte avantaje, ce merita cu siguranta mentionate. Motorul Silent Inverter este cu siguranta printre ele, dupa cum este si faptul ca puteti obtine o garantie de 5 ani daca inregistrati modelul pe siteul producatorului.

Dimensiunile acestei masini de spalat vase Arctic sunt de 85 cm inaltime, 59.8 cm latime si 60 cm adancime, ocupand un spatiu relativ normal pentru un aparat electrocasnic de mari dimensiuni.

Avantaje Arctic FSAE60W1

 • Capacitate buna, 14 seturi de vesela, potrivita si pentru familii mari.
 • Motorul tip Silent Inverter, rezistent in timp, silentios si economic, 10 ani garantie.
 • Consum decent de apa, de 11 litru la un ciclu de spalare.
 • Nivel destul de bun de zgomot, 48 dB.
 • 6 Programe de spalare folositoare (inclusiv Auto si Rapid+).
 • Pornire programabila, 24 ore.
 • Optiunea de incarcare la jumatate.
 • Sistem dedurizare apa este inclus.
 • Panou comanda electronic, semi-integrat.
 • Pretul mic, mai apare si la reducere.
 • 2+3 Ani Garantie la Producator.

Dezavantaje

 • Clasa energetica A+, cost utilizare aprox 18 lei pe luna
 • Design simplu, culoare alba.

Vezi pretul de azi


Masina de Spalat Vase Incorporabila Arctic DBI64A+, 14 seturi, 5 programe, Clasa A+

Masina de spalat vase incorporabila Arctic DBI64AArctic DBI64A+ este singurul model de masina de spalat vase incorporabila din topul nostru, dar are performante la fel de bune ca aparatul de pe primul loc, deci vi-l recomand si pe acesta. Desi are locul 2 in top, se descurca aproape la fel de bine ca aparatul de pe 1, pretul fiind un pic mai mare, normal pentru o incorporabila, iar numarul de programe mai mic (5 vs 6). Are capacitatea de 14 seturi vesela, 5 programe, iar clasa energetica este tot A+.

Dotata cu un motor modern, de tip Silent Inverter, Arctic DBI64A+ are performante decente in mai toate privintele, dar capacitatea mare si pretul accesibil sunt elementele majore care o recomanda. Ca si cu celelalte aparate Arctic, pretul este cel ce ne indruma spre ele, impreuna cu raportul pret/calitate.

Ca si dimensiuni, Arctic DBI64A+ are inaltimea de 81.8 cm, o latime de 59.8 cm si adancime de 55 cm.

Avantaje Arctic DBI64A+

 • Model complet incorporabil, la un pret bun.
 • Capacitatea sa, de 14 seturi vesela, suficient de mare pentru mai toate familiile.
 • Motorul Silent Inverter, 10 ani garantie.
 • Garantie de 2+3 ani (la inregistrare pe site-ul Arctic).
 • 5 Programe, toate optiunile obisnuite sunt prezente.
 • Programabila pana la 24 ore.
 • Consum de apa normal, de 11 litri la ciclu de spalare.
 • Incarcare la jumatate.
 • Panou comanda electronic integrat.
 • Nivel de sunet OK, la 48 dB.

Dezavantaje

 • Clasa energetica A+
 • Design simplu alb.

Vezi pretul de azi  


Masina de Spalat Vase Arctic DFSA60W1, 12 seturi, 5 programe, Clasa A+

Masina de spalat vase Arctic DFSA60W1
Masina de spalat vase Arctic DFSA60W1

Daca masina de spalat vase Arctic de pe primul loc nu va satisface, sau pretul sau nu este suficient de redus, atunci va putem recomanda si modelul DFSA60W1. Are performante ceva mai slabe, astfel, iar pretul cateodata va fi mai mic. Capacitatea sa de incarcare de 12 seturi este foarte OK pentru o familie medie, iar clasa A+ ii ofera performante medii in ce priveste consumul de energie. Per total, desi pretul este destul de similar, are zone unde nu se descurca la fel de bine ca celelalte variante din top.

Ceva mai zgomotoasa, cu un consum de apa ridicat, Arctic DFSA60W1 este un model ieftin, cu avantaje si dezavantaje, cum este si normal in zona sa de pret.

Dimensiunile sale sunt de 85 cm inaltime, 60 cm latime si 60 cm adancime. Din nou, avem un model ce ocupa un spatiu considerat standard in ziua de azi.

Avantaje Masina de Spalat Vase Arctic DFSA60W1

 • Capacitatea de 12 seturi, suficienta pentru o familie medie.
 • Pret destul de bun, tipic pentru un aparat electrocasnic Arctic.
 • 5 Programe spalare folositoare, cele standard.
 • Optiunea incarcare la jumatate.
 • Program rapid de 30 minute (Expres 30)

Dezavantaje

 • Clasa energetica A+, cost utilizare de circa 17 lei pe luna.
 • Consum mare de apa, 14 litri la un ciclu de spalare.
 • Design standard, culoare alba si colturi ascutite.
 • Cam zgomotoasa, la cei 54 dB atinsi.
 • Panou comanda mecanic.

Vezi pretul de azi