Cel Mai Bun Atomizor Makita – PM7651H vs EVH2000, Analiza Comparativa

Sunteti un fan al calitatii Makita si doriti sa stiti ce model de pulverizator este recomandat de la ei? Aflati din acest articol care este cel mai bun atomizor Makita. Facem comparatia intre cele doua modele disponibile pe piata in acest moment, batalia dandu-se intre PM7651H si EVH2000.

Cel mai bun atomizor MakitaPE SCURT: Spre deosebire de modelele profesionale de la Cifarelli, despre care am vorbit in trecut, atomizoarele Makita sunt destul de diferite una de cealalta, atat ca specificatii cat si ca scop in care vor fi folosite. Recomandarea noastra, de atomizor de top de la Makita, este pentru Makita PM7651H. Este atomizorul mai puternic, de 3.8 CP, mai capabil in situatii normale, fiind cel mai bun pentru utilizare la stropirea unei gradini sau podgorii. In schimb, daca aveti nevoie de un model pentru stropit in solarii sau sere ventilate, va recomand sa alegeti modelul de pe locul 2, Makita EVH2000, parca special gandit pentru astfel de situatii. Ambele sunt dotate cu motoare in 4 timpi.

Atentie! Inregistrati produsul Makita pe site-ul producatorului, pentru a obtine o garantie extinsa de 3 ani pentru atomizorul nou achizitionat.

1. Atomizor Makita PM7651H – Motor 4 Timpi, 3.8 CP – CEL MAI BUN

Cel mai bun atomizor Makita

Atomizor Makita PM7651H
Atomizor Makita PM7651H

Makita PM7651H s-a dovedit atomizorul mai bun din topul nostru, al pulverizatoarelor semi-profesionale din gama celor de la Makita. Mult mai puternic, dotat cu un motor in 4 timp de 3.8 CP, acesta este gandit pentru utilizare in special pe orizontala, pentru stropirea gradinilor si a podgoriilor. Calitatea produselor Makita este recunoscuta, iar daca alegeti un produs de la ei, sunteti pregatiti pentru a plati un pic in plus pentru acea atentie la detaliu care le este tipica.

Makita PM7651H are o capacitate a rezervorului de 15 litri solutie, iar aceasta este reglabila la pulverizare, cu ajutorul a 4 moduri de dispersie. Puteti pulveriza pe orizontala pana la 16 metri, in timp ce pe verticala distanta este de pana la 13 metri. Startul este foarte usor, multumita sistemului de tip Easy Start, iar utilizarea simpla cu ajutorul manerului ergonomic, cu pozitie reglabila. Rezervorul are pana si un vizor lateral, ce va permite sa vedeti in interior care este nivelul de substanta.

Avantaje

  • Calitatea produselor Makita, un brand recunoscut
  • Motor in 4 timpi, cu putere de 3.8 CP, ce are baia de ulei separata
  • Volumul de substanta poate fi reglat, fiind 4 moduri disponibile
  • Aparatul porneste usor, avand sistem Easy Start, fara efort
  • Manerul este ergonomic, iar pozitia reglabila
  • Rezervor dotat cu vizor lateral, pentru vazut nivelul de substanta ramas in interior
  • Capacitatea rezervorului de 15 litri, normala pentru un model semi-profesional
  • Greutatea de 13 kg este una buna
  • Distanta pulverizare orizontala 16 metri
  • Distanta pulverizare verticala 13 metri
  • Pretul mult mai bun

Dezavantaje

  • Pretul peste medie pentru un model semi-profesional, tipic Makita
  • Pulverizare pe verticala mai dificila, din cauza constructiei aparatului.

Vezi pretul de azi


2. Atomizor Makita EVH2000 – Motor 4 Timpi, 1.1 CP – PENTRU SERE VENTILATE SI SOLARII

Verificati pretul si pe Emag.

Makita EVH2000
Makita EVH2000

Mai putin puternic decat PM7651H, modelul Makita EVH2000 este dotat tot cu un motor in 4 timpi totusi, o caracteristica a atomizoarelor premium de la acest producator. Are puterea destul de mica, de 1.1 CP, si este considerat un model perfect pentru sere ventilate sau solarii, fiind gandit in special pentru acest tip de locatii.

Un model semi-profesional, Makita EVH2000 este capabil sa imprastie atat substante lichide cat si solide (praf). Rezervorul este unul mai incapator decat la celalalt model, incapand pana la 20 litri de substanta in el. Aveti doua duze diferite disponibile pentru capul de pulverizare, iar presiunea se poate regla cu ajutorul a 3 trepte.

Este considerat un model silentios, probabil un motiv major pentru care este achizitionat pentru spatii inchise, iar sistemul cu vibratii reduse ajuta si el la ridicare nivelului de confort pentru utilizator. Mai adaugam aici si greutatea foarte mica, doar 7.5 kg, deci cu mai bine de 40% mai usor decat celalalt atomizor Makita din top.

Avantaje

  • Brandul Makita, calitatea garantata a produsului
  • Foarte bun pentru sere ventilate si solarii
  • Model semi-profesional
  • Presiune pulverizare reglabila in 3 trepte
  • Rezervor incapator de 20 litri
  • Greutate mica a aparatului, doar 7.5 kg
  • Debit maxim foarte bun, de 7.1 litri/minut

Dezavantaje

  • Pret foarte ridicat
  • Puterea mult mai mica a motorului, de 1.1 CP

Vezi pretul de azi


De ce avem nevoie de un atomizor Makita?

Atomizor Makita MVH2000 stropireAtomizoarele, fie ca vorbim de cele de la Makita, fie de alte modele semi-profesionale sau profesionale, sunt utilizate pentru stropirea cu substante lichide sau solide (sub forma de praf), pe suprafete intinte. Le puteti folosi la stropirea cu pesticide sau alte substante necesare pentru protectia gradinilor, livezilor, podgoriilor, sau chiar a serelor de mari dimensiuni.

Aceste aparate sunt gandite pentru utilizatori cu terenuri mai mari ce necesita stropire, avand rezervoare de capacite destul de mare, si utilizand motoare termice pe benzina pentru a proiecta solutia pana la distante de 15-20 metri.

In cazul atomizoarelor de la Makita, acestea sunt de foarte buna calitate, sunt performante si sunt de multe ori mai durabile si mai usor de folosit decat alternativele mai ieftine. Se plateste in plus pentru aceasta calitate superioara, deci sunt gandite pentru cei ce nu vor sa aiba bataie de cap pe termen lung si isi permit sa cheltuiasca mai mult la achizitia initiala.

Cum alegem un atomizor

Atunci cand achizitionam un atomizor semi-profesional sau profesional, sau orice alt tip de utilaj, vom alege ceva care se muleaza bine pe nevoile noastre. Daca punem pe hartie cateva elemente care sunt importante pentru noi, putem apoi selecta modelele care se potrivesc criteriilor, reducand puternic lista de aparate dintre care alegem. Mai jos aveti cateva idei rapide de lucruri care s-ar putea sa influenteze alegerea voastra, iar apoi discutam si de specificatiile atomizoarelor si care din ele sunt mai importante.

  • buget disponibil,
  • cat de mare este suprafata ce trebuie tratata,
  • pulverizare orizontala sau verticala mai buna (livezi)
  • in cazul livezilor, care este inaltimea copacilor, cei inalti necesitand atomizoare mai puternice, profesionale
  • puterea celui ce utilizeaza atomizorul (model mai usor poate fi indicat pentru persoane de statura mica sau femei)

3 Tipuri de Atomizoare Cu Motor

Pulverizator 4 timpi Makita stropirePe langa atomizoarele simple, mecanice, mai avem si pe cele cu motor, care sunt subiectul articolului de fata. Aici, avem trei versiuni, in functie de puterea motorului termic. Putem avea motoare in 2 sau 4 timpi, acestea din urma fiind folosite pe atomizoarele Makita si mai putin pe cele de la alte companii.

  • Atomizoare simple/conventionale, cu o putere de 1-2 CP a motorului. Folosite in gradini mai mici, in sere sau solarii, puterea este mai mica, dar in multe cazuri nici nu este nevoie de un aparat puternic.
  • Atomizoare semi-profesionale, ce au o putere de aproximativ 3-4 CP, potrivite si in situatii mai dificile, pentru gradini mai mari sau livezi. Distanta de pulverizare creste considerabil, ducandu-se si pana la 15 metri. Pentru versiuni mult mai ieftine decat cele de la Makita, dar decente, recomand atomizoarele Ruris.
  • Atomizoare profesionale, cu o putere de 4-5 CP, pot pulveriza substanta pana la 20 metri distanta, in functie de model si de suprafata acoperita. Aici as recomanda aparate in genul atomizoarelor profesionale de la Cifarelli.

Criterii de luat in calcul la alegerea pulverizatoarelor automate

Mai jos aveti cateva criterii diferite pe care va recomand sa le luati in considerare atunci cand achizitionati un aparat de acest tip, puternic si destul de scump, pe care vreti sa il puteti folosi multi ani de acum incolo.

Motorul: uitati-va la cat de puternic este, de multe ori acest lucru indicandu-va si categoria din care face parte. Atomizoarele pot ajunge si pana la 5 CP din punct de vedere al puterii motoarelor, dar cele de la Makita sunt de obicei mai slabe, fiind considerate semi-profesionale (dar modele de top in acea categorie).

Capacitatea rezervorului de substanta: 15-20 litri este o capacitate normala pentru rezervorul unui atomizor. Puteti stropi mai mult timp inainte sa realimentati daca este capacitatea mare, dar si greutatea pe care o carati in spate este mai mare.

Distanta de pulverizare pe orizontala si verticala: acestea sunt doua cifre diferite, cea pe orizontala fiind mai mare intotdeauna. Prima conteaza atunci cand stropiti suprafete de gradina, vita de vie si altele de genul. Pe verticala este importanta distanta atunci cand stropim livezi cu arbori inalti, pentru unele din ele fiind necesare atomizoare mai puternice.

Substante lichide si solide: toate pot stropi cu substante lichide, dar posibilitatea de a stropi si cu solide/prafuri este fie inclusa din start, optionala sau poate sa nu fie deloc o posibilitate. Daca aveti nevoie sa stropiti si cu substante solide, informati-va inainte sa achizitionati atomizorul.

Greutatea atomizorului: discutam de greutatea sa atunci cand este gol, iar aparatele de la Makita se descurca destul de bine aici. Versiunea mai slaba, EVH2000, este si cea mult mai usoara. Se adauga greutatea lichidului din rezervor si a combustibilului aici.

Marca: cand vorbim de un brand ca Makita, avem produse de top in orice categorie sunt prezenti acestia, iar la atomizoare nu este nimic diferit.

Pretul de achizitie: nu vor fi ieftin de cumparat, mai ales cele de la Makita, astfel incat daca aveti un buget limitat va recomand sa va uitati la alte aparate semi-profesionale.

Istoria brandului Makita – 100+ ani de la infiintare

Istoria firmei MakitaInfiintata in 1915, Makita a aparut in Japonia, in orasul Nagoya. Producatia si exportul de motoare electrice a inceput in 1935, iar prima scula electrica produsa de ei a fost lansata pe piata in 1958, aceasta fiind un polizor electric cu actionare manuala. In ziua de azi, brandul Makita este cunoscut si apreciat tocmai pentru sculele sale electrice. In 1978, au lansat prima lor baterie de 7.2 V, aceasta fiind folosita pentru scule cu acumulatori.

In 2018, Makita ajunsese la 200+ masini electrice ce pot folosi acelasi acumulator de 18V.

In Romania, Makita a aparut in anul 2000 cu o filiala locala. Distribuie produsele sale cu ajutorul a 200+ parteneri din toata tara. Sunt recunoscuti ca producatori de scule de top, in toate domeniile in care sunt prezenti.