Cel Mai Bun Atomizor Ruris ÔÇô Analiza Comparativa Ruris A103S vs Ruris A102

Aveti o gradina de dimensiuni medii/mari, o suprafata cu vita de vie sau o livada de pomi fructiferi, si vreti sa achizitionati un atomizor Ruris pentru a va face treaba? Mai jos veti gasi o comparatie si o analiza a variantelor de atomizoare semi-profesionale oferite de catre producatorul Ruris in acest moment. Comparatia in acest moment este intre Ruris A103S si Ruris A102, acestea fiind variantele vandute in magazine.

Stropire cu atomizor RurisPE SCURT: Dintre cele doua atomizoare semi-profesionale oferite de catre cei de la Ruris, as recomanda modelul Ruris A103S. Desi diferenta intre cele doua modele nu este foarte mare, puterea fiind apropriata, pulverizarea cu aceleasi 4 trepte, faptul ca modelul de top are raza de stropire verticala mult mai buna este un avantaj, iar plusurile se mai vad si la alte caracteristici (rezervor solutie mai mare). Pe locul 2, avem Ruris A102, un atomizor de calitate si acesta, dar cu performante usor inferioare primului. Avand in vedere ca diferenta de pret nu este foarte mare, as merge pe varianta sugerata. Nu veti da gres nici cu aparatul de pe locul 2 totusi.

Daca vreti sa vizionati oferta completa de atomizoare Ruris si sa gasiti pretul cel mai bun, le gasiti pe toate aici.

Tabel comparativ Ruris A102 vs Ruris A103S

Model
 
Atomizor Ruris A102

 

Cel mai bun atomizor Ruris A103S

Cel mai bun atomizor Ruris

Motor
TEZ
TEZ
Ciclu de funcţionare
2 timpi
2 timpi
Putere motor
2.9 CP
3 CP
Capacitate cilindric─â
42 cmc
44 cmc
Sistem de aprindere
Electronic
Electronic
Pornire
Manual─â
Manual─â
Combustibil
Benzin─â f─âr─â plumb
Benzin─â f─âr─â plumb
Capacitate rezervor
1.4l
1.4l
Consum mediu carb.
1 l/h
1 l/h
Amestec carburant
25 ml ulei/ litru de benzin─â
25 ml ulei/ litru de benzin─â
Rezervor soluţie
14l
16l
Trepte de pulverizare
4 (ceaţă, picătură, jet)
4 (ceaţă, picătură, jet)
Vitez─â de refulare
100Km/h
100Km/h
Tip jet stropire
Picătură/ceaţă
Picătură/ceaţă
Dist. max. stropire oriz.
12m
12m
Dist. max. stropire vert.
7m
10m
Greutate
12,5 kg
13 kg
 
Vezi pret
Vezi pret

 

Ruris A103S ÔÇô 3 CP ÔÇô Cel Mai Bun Atomizor Ruris

Cel mai bun atomizor Ruris

Cel mai bun atomizor Ruris A103SRuris A103S este in mod clar atomizorul Ruris cel mai bun, dar diferentele intre modelele oferite de producatorul din Romania nu sunt enorme. Totusi, daca va doriti optiunea cea mai buna si mai puternica, atunci Ruris A103S este acesta. Modelul este gandit pentru a fi folosit in horticultura, pomicultura sau chiar si pentru deratizare.

Este un atomizor cu un motor in 2 timpi de 44 cm3, de 3 CP, cu sistem de aprindere electronic si pornire manuala. Are un rezervor de 1.4 litri pentru benzina fara plumb, iar consumul mediu este de 1 l pe ora. Asigurati-va ca amestecati 25 ml ulei la fiecare litru de benzina.

In privinta stropirii, aceasta se realizeaza din rezervorul de 16 litri de solutie, la o viteza de 100 km/h. Are 4 trepte de pulverizare, modurile variind de la ceata, la picatura sau jet. Distanta de stropire este de 12 metri pe orizontala, sau 10 metri pe verticala (avantaj aici fata de modelul de pe locul 2).

Este realzat din materiale foarte rezistente, astfel incat va face fata cu brio chiar si atunci cand este exploatat intensiv. Dotat cu un tub deflector cu cilindru rotativ, aparatul va forma un jet elicoidal, astfel incat stropirea va fi mai naturala si mai completa.

Atomizoarele Ruris au un sistem de pulverizare pentru substante chimice sau fungicide, ce vin chiar si sub forma de prafuri/solide.

Avantaje

 • Motor bun, de 3 CP / 44 cm3
 • Potrivit in orice situatie, pentru utilizatorul cu gradini medii/mari
 • Rezervor mare de solutie, 16 litri
 • Pulverizare la 100 km/h puternica
 • 4 Trepte de pulverizare (ceata, picatura, jet)
 • Distanta pulverizare orizontala 12 metri
 • Distanta pulverizare verticala 10 metri
 • Stropeste prin jet elicoidal, acopera 99% din suprafata plantelor
 • Greutate 13 kg

Dezavantaje

 • Model semi-profesional, nu este potrivit pentru o livada cu pomi foarte inalti sau gradini cu suprafete mari

Vezi pretul de azi


Ruris A102 ÔÇô 2.9 CP

Atomizor Ruris A102Un alt atomizor de calitate oferit de cei de la Ruris, modelul A102 pare si el destinat folosirii in mai multe situatii, in special pe scara mica. Fie ca aveti nevoie de el pentru gradina, livada, vita de vie sau pentru deratizare, poate fi folosit cu succes pentru a trimite la destinatie substantele pulverizate. Este ceva mai slab decat modelul A103S, iar diferenta de pret este de obicei destul de mica, astfel incat vi-l recomand pe primul, mai ales daca aveti si o livada de stropit, performantele pulverizarii pe verticala fiind net mai bune in cazul celuilalt model.

Ruris A102 este un atomizor dotat cu motor in 2 timpi, de 42 cm3 si de 2.9 CP. Diferenta fata de A103S sunt mici din acest punct de vedere. Din nou, avem sistem de aprindere electronic, cu pornire manuala. Rezervorul de 1.4 litri va asigura mai bine de o ora de stropire, inante sa trebuiasca reumplut (1 litru pe ora consumul mediu). Fiind un motor in 2 timpi, va trebui sa amestecati 25 ml ulei la 1 litru de benzina.

Cand vine vorba de sistemul de pulverizare, este si aici dotat cu tub deflector cu cilindru rotativ, deci si acest model beneficiaza de performante deosebite la stropire. Stropirea cu jet in forma de spirala asigura acoperirea in proportie de 99% a suprafetei frunzelor/plantelor, deci tratamentul facut isi va face efectul cu siguranta.

Ruris A102 este dotat cu un rezervor de solutie cu capacitate de 14 litri (vs 16 la A103S). Are 4 trepte de pulverizare si el (jet, picatura sau ceata). Distanta de pulverizare orizontala este identica, la 12 metri, dar pe verticala este de doar 7 metri in cazul lui A102, ceea ce nu-l recomanda pentru uz la livezi de inaltime mai mare de cativa metri (stropiti de la distanta, nu drept in sus).

Avantaje

 • Motor decent, dar totusi mai slab la 2.9 CP
 • Pretul ceva mai mic decat la A103S
 • Rezervorul de 14 litri suficient pentru suprafete destul de mari
 • Stropire in forma spirala, acoperire 99% a suprafetei plantei/frunzelor
 • 4 trepte de pulverizare (jet, picatura si ceata)
 • Viteza de refulare de 100 km/h puternica
 • Distanta stropire orizontala 12 metri
 • Greutare 12.5 kg

Dezavantaje

 • Distanta de stropire verticala, de 7 metri, nu recomanda produsul pentru livezi cu pomi de inaltime medie sau mare

Vezi pretul de azi


Manual de Utilizare Ruris 102 si Ruris 103S

Cand Avem Nevoie De Un Atomizor Ruris?

Pulverizare cu pesticideAtomizorul Ruris este proiectat ca un aparat folosit la stropire, fie ca vorbim de substante pentru deratizare, fie ca ne referim la destinatia clasica pentru aceste utilaje, adica pentru gradini, podgorii sau livezi. Fie ca tratati plantele pentru a rezista in conditii meteo dificile (ploaie acida sau caldura extrema), fie ca le protejati impotriva bolilor sau insectelor daunatoare, cei care au gradini sau livezi vor avea nevoie cu siguranta de un astfel de aparat.

Marele avantaj al atomizoarelor Ruris este faptul ca imprastie substanta in mod uniform, folosind o distributie in spirala a acesteia. Conform testelor lor, substanta pulverizata va acoperi 99% din suprafata plantei, deci nu veti irosi tratamentul aplicand-o doar partial.

Cum Alegem Un Atomizor? Ghid de Achizitie

Inainte de a face o achizitie, indiferent de natura acesteia, este in general o idee buna sa ne informam, pentru a alege un produs adaptat nevoilor noastre, care sa faca fata fara probleme. Calitatea conteaza si ea, dar si specificatiile, care este bine sa fie chiar peste ce avem nevoie, pentru ca de multe ori acestea sunt inregistrate in conditii de laborator.

3 Tipuri de Atomizoare cu Motor

Cand vorbim de atomizoare, avem cateva variante diferite ce pot fi achizitionate:

 • Atomizorul conventional: variante potrivite pentru suprafete mici, aparatul fiind unul mai slab, de 1-2 CP. Cu putere si distanta de pulverizare redusa, maxim 6 metri distanta pe orizontala, aparatul nu face fata la suprafete mai mari sau la stropire pe verticala, in livezi.
 • Atomizor semi-profesional: in categoria aceasta se incadreaza atomizoarele Ruris lansate pana in prezent. Sunt dotate cu motor termic, pe benzina, de obicei in 2 timpi si putere de maxim 3-4 CP. Distanta de pulverizare este de peste 10 metri pe orizontala, uneori si pana la 15 metri, capacitatea rezervorului este marita si ea, iar performantele in general sunt mult superioare. Abilitatea de a stropi si cu substante solide (praf) este prezenta, pe langa cea cu lichide.
 • Atomizor profesional: varianta cea mai scumpa si performanta, aceste atomizoare au putere de pana la 5 CP, distanta de pulverizare si mai mare de pana la 20 m, pe orizontala si verticala. Putem vorbi si de optiuni in plus, care sa va faca viata mai usoara, eventual si mai multe sisteme de siguranta. Un exemplu bun ar fi modelele de atomizoare Cifarelli.

Elemente De Luat In Considerare La Achizitie

Folosirea atomizorului RurisAlegerea celui mai bun atomizor Ruris se face in functie de ce avem nevoie. Aparatele oferite de ei sunt gandite pentru uz in gospodarie in special, pentru gradini si livezi de dimensiuni medii/mari.

Motorul: puterea motorului este un element important de luat in considerare, variantele de pe piata invartindu-se in general undeva in jurul a 3-4 CP la modelele semi-profesionale. Veti gasi si variante mai slabe (1-2 CP), dar si mai puternice (5 CP), dar gama de mijloc este potrivita pentru majoritatea utilizatorilor. Un motor puternic va trimite substanta la distanta mai mare, iar presiunea formata va fi si ea mai mare.

Capacitatea rezervorului cu solutie: un rezervor mai mare inseamna ca va trebui realimentat mai rar, daca aveti genul de suprafata care sa nu poate fi acoperita cu 10-20 litri de substanta (capacitatea tipica a unui rezervor).

Raza de actiune orizontala si verticala: distanta de pulverizare se masoara pentru orizontala sau verticala. Distanta orizontala este importanta pentru gradini sau podgorii, in timp ce livezile vor beneficia de o distanta de stropire verticala mai buna.

Stropire cu lichide sau prafuri (solide): in timp ce variantele mai ieftine vor stropi doar cu lichide, cele mai decente vor avea optiunea de stropire si cu pesticide in forma solida, ca praf.

Stropirea uniforma: este un element foarte important, iar aparatele celor de la Ruris se descurca cu brio la acest capitol. Stropirea in forma de spirala asigura acoperirea cat mai uniforma a suprafetei stropite, astfel incat sa evitati ca unele zone sa primeasca prea mult pesticid, in timp ce altele nu primesc deloc.

Moduri pentru stropire: in functie de ce doriti sa realizati, puteti selecta stropirea sub forma de jet, ceata sau picaturi. Totusi, verificati ca aparatele au posibilitatea de a stropi in aceste moduri, pentru ca cele ieftine s-ar putea sa nu ofere unele optiuni.

Usurinta in utilizare si ergonomie: aici, va uitati dupa elemente care va fac viata mai usoara. Hamul este de mentionat, pentru ca unul ergonomic va face ca aparatul sa fie usor de utilizat pentru mai multe ore. Deasemenea, variante scumpe ce reduc vibratiile sau nivelul de sunet emis de aparat, imbunatatesc si acestea confortul utilizatorului.

Greutatea atomizorului: il veti purta in spate pentru zeci de minute sau ore intregi, astfel incat este important si acest factor. Bineinteles, conteaza si constitutia celui ce va purta atomizorul in spate.

Calitatea constructiei/fiabilitatea: fiind o investitie pentru multi ani de acum incolo, alegerea unui producator cu o reputatie buna si cu atentie la detaliu este importanta, va conta pe termen lung. Atomizoarele Ruris sunt fiabile, dar chiar si in cazul in care apare vreo problema, acestia au o retea nationala de service-uri la care puteti sa apelati.

Cost utilizare si dificultatea mentenantei: este un echipament cu motor pe benzina, deci trebuie ingrijit si alimentat cu combustibil de calitate, utilizand si uleiul recomandat de producator, in cantitatile indicate in manual. Costurile cu benzina, uleiul special si eventuale reparati pe termen lung, acestea sunt toate asociate unui astfel de produs. In ce priveste dificultatea de mentenanta, ma refer aici la pasii ce trebuie facuti pentru intretinerea aparatului, inainte de pornire dar si dupa ce va terminati treaba. Echipamentul trebuie curatat, pesticidele eliminate de pe traseee, astfel incat ca pe termen lung sa reziste fara probleme.

Pretul: intotdeauna un element important, dar este o idee buna sa avem in primul rand in vedere performantele si calitatea produsului. Este totusi un produs ce il veti utiliza pentru cat mai multi ani, un motor pe benzina pe care il luati in spate, si care va doriti sa fie de buna calitate si cu elemente de protectie de la care nu se face rabat.

De ce sa alegeti brandul Ruris?

Ruris LogoCei care sunt familiari cu brandul Ruris stiu ca acesta este 100% romanesc, o companie serioasa ce are o istorie de peste 25 de ani pe piata. Si-au construit reputatia pas cu pas, iar in zilele noastre sunt producatori de o gama larga de echipamente, de la cele pentru gradina si gospodarii, pana la pompare apa, zootehnie, exploatare masa lemnoasa, aplicarea tratamentelor chimice pentru agricultura, sau chiar prelucrare sol si cosirea fanetelor.

Cele doua atomizoare despre care am vorbit mai sus sunt o mica parte din oferta lor, care are mai mult de 150 produse diferite in acest moment.

Fiind un brand local, bine infipt in toate judetele, achizitionarea unui produs de la ei vine cu accesul la service-uri locale, deci nu va trebui sa trimiteti produsul la distanta mare, daca apare vreo problema in timp.