Cel Mai Bun Atomizor Cifarelli โ€“ Analiza Comparativa Cifarelli M1200 vs M3PSA

Vreti sa aflati care este cel mai bun atomizor Cifarelli? Analiza noastra comparativa pune fata in fata doua din variantele top ale producatorului italian, iar castigatorul il anuntam mai jos. Cititi mai departe, ca sa aflati care este atomizorul mai bun, intre Cifarelli M3PSA si Cifarelli M1200.

Cel mai bun atomizor Cifarelli M3PSAPE SCURT: Pentru cei care sunt grabiti, recomandarea noastra este sa achizitionati modelul Cifarelli M3PSA, care are cateva imbunatatiri fata de al doilea aparat din top. Ceva mai modern, cu o viteza a aerului cu 20% mai mare, dotat cu pompa Booster (presiune mai buna si mentinuta constant) si cu dispersoare aditionale incluse, este o varianta ceva mai buna, dar nu cu mult, cele doua aparate avand foarte multe lucruri in comun (inclusiv motorul de 5 CP). Locul 2 este al lui Cifarelli M1200, care are un mic avantaj la distanta de stropire pe orizontala si verticala (cate 1 metru in plus in ambele cazuri), dar si la volumul de aer (27 m3/min, fata de 20 m3/min la M3PSA). M1200 este si un castigator de premii, in 2012 fiind premiat pentru inovatie tehnologica. Avem deci doua aparate excelente, oricare din ele isi va face treaba bine.

Cifarelli M3PSA โ€“ 5 CP – Cel Mai Bun Atomizor Cifarelli

Cel mai bun atomizor Ruris

Atomizor Cifarelli M3PSACifarelli M3PSA este un atomizor profesional, ce are un raport excelent cand vine vorba de greutatea/puterea oferita. In ciuda greutatii scazute, va ofera foarte multa putere, fiind considerat un model profesional. Excelent cand vine vorba de pulverizarea de produse lichide sau praf, acesta se va descurca excelent in gradini, livezi, podgorii, dar si in situatii unde se fac stropiri pentru igiena umana sau veterinara (dezinsectie sau dezinfectare).

Cifarelli M3PSA are un motor puternic, de 5 CP, acelasi ca la modelul M1200, deci din acest punct de vedere cele doua atomizoare sunt identice. Aparatul are o capacitate excelenta de dispersie a solutiei, fiind chiar mai puternic ca volum si viteza a aerului, decat M1200. In schimb, distanta maxima de stropire este ceva mai mica, de pana la 17 metri pe orizontala si 15 metri pe verticala.

Ce are M3PSA in plus: acest model este o versiune imbunatatita in serie, ce vine cu doua dispersoare care se monteaza pe palnia de evacuare a solutiei, una directionand jetul de jos in sus, in timp ce cealalta contribuie la o arie de acoperire mai mare (M1200 nu vine cu ele standard). In plus, exista optiunea achizitionarii unei extensii de 3 metri lungime, folositoare cand este vant puternic.

Avantaje

 • Motorul puternic, 5 CP (77 cm3)
 • Pompa Booster (presiune stabila/mai mare)
 • Debit dispersie lichid (0-4 litri pe minut)
 • Debit dispersie praf (optional) 0-6 kg pe minut)
 • Distanta stropire orizontala 17 metri
 • Distanta stropire verticala 15 metri
 • Viteza aer 125 m/sec
 • Volum aer 20 m3/min
 • Dispersoare pentru arie de acoperire si directionare jet jos/sus
 • Optiunea extensiei de 3 metri pentru zone cu vant puternic

Dezavantaje

 • Distanta buna, dar totusi usor inferioara celei de la M1200

Vezi pretul de azi


Cifarelli M1200 โ€“ 5 CP – Model Premiat Pentru Inovatie

Atomizor Cifarelli M1200Cifarelli M1200 a fost gandit ca o imbunatatire a atomizorului M3A, un aparat cu performante deosebite, folositor in mai toate situatiile. Acelasi motor este folosit atat in acest atomizor, cat si in cealalta varianta de la Cifarelli cu care facem comparatia astazi. Il veti putea folosi in orice situatie unde este nevoie de tratament al culturilor agricole, dar si pentru situatii unde este necesara o operatiune de dezinsectie/dezinfectare.

Cifarelli M1200 este dotat cu un motor de 5 CP si cu 77 cm3, in 2 timpi. Este acelasi motor disponibil si pe M3PSA, deosebirea venind din alte componente si din constructia usor diferita. Avantajul lui M1200 ar fi ca are o arie de actiune mai puternica pe orizontala (18 metri) si verticala (16 metri). In schimb, are o viteza de pulverizare a aerului mai mica cu circa 20%, iar greutatea este un pic mai mare.

In plus fata de versiunea anterioara, M3A, Cifarelli M1200 vine cu un sistem de ventilatie nou, care mareste acoperirea atat pe orizontala cat si pe verticala. Deasemenea, are si un maner cu sistem de inclinare, util pentru controlarea lichidului.

Avantaje

 • Castigator al premiului EIMA 2012 pentru inovatie tehnologica
 • Acelasi motor C7 de 5 CP si 77 cm3 ca la M3PSA
 • Debit bun de dispersie lichid (0 โ€“ 3.5 l/min)
 • Rezervor capacitate 17 litri
 • Distanta stropire orizontala 18 metri
 • Distanta stropire verticala 16 metri
 • Viteza aer 105 m/sec
 • Volumul de aer: 27 m3/min (fata de 20 m3/min la M3PSA)
 • Sistem de ventilatie nou, pentru acoperire mai mare
 • Manerul cu sistem de inclinare, pentru control mai bun al lichidului

Dezavantaje

 • Viteza aerului este mai mica decat la M3PSA (105 vs 125 m/sec), debitul dispersie lichid maxim fiind de 3.5 l/min vs un maxim de 4 litri la M3PSA

Vezi pretul de azi


Cine are nevoie de atomizoarele Cifarelli?

Livada stropita cu pesticideAtomizorul Cifarelli este gandit pentru a fi folosit la stropit, in special cu substante lichide, dar pulverizarea se poate face si cu solide (sub forma de praf).

Astfel de aparate sunt folositoare pentru stropirea cu diferite substante a terenurilor agricole, fiind utilizate pentru gradina, livada sau vita de vie, printre altele. Astfel de aparate, puternice si performante, pot fi folosite cu succes si la dezinfectie sau dezinsectie, utilizand substante potrivite acelor situatii.

Fiind modele profesionale, diversele tipuri de atomizoare Cifarelli sunt in general rezervate celor care au de stropit pe suprafete mari.

Veti descoperi variante de top de pe piata, atomizoare dotate cu motor puternic pe benzina, care vor face dispersia substantelor pe o raza de pana la 17-18 metri.

Ghid de achizitie al celui mai bun atomizor Cifarelli

Achizitionarea unui utilaj performant, dar in acelasi timp si destul de scump, n-ar trebui sa se faca fara o analiza detaliata asupra capabilitatilor acestuia, si in acelasi timp si a nevoilor noastre. Un atomizor subdimensionat ca putere si specificatii, chiar daca este de calitate, s-ar putea mai mult sa ne incurce, iar investitia sa fie irosita in mare parte. Alegeti cel mai bun atomizor care sa va permita sa va faceti treaba intr-un timp cat mai rapid, dar in acelasi timp si cat mai bine, care sa realizeze dispersia uniform pe suprafata stropita.

In continuare, puteti citi mai multe despre diferitele tipuri de atomizoare disponibile pe piata, dar si despre lucrurile la care ar trebui sa fiti atenti cand achizitionati un astfel de utilaj.

Tipuri de atomizoare

Atomizoarele in general sunt de doua tipuri, conventionale sau cu motor.

Atomizoarele conventionale

Sunt versiuni simple si ieftine, potrivite pentru suprafete mici de gradina/vita de vie. Au putere foarte limitata, iar presiunea se realizeaza manual, cu ajutorul unei manete la care pompeaza utilizatorul. Pentru cei care au o gradina mica pe langa casa, un astfel de atomizor s-ar putea sa fie mai mult decat suficient. Aveti exemple de atomizoare conventionale aici.

Atomizoarele cu motor

Pulverizare pesticide CifarelliSunt dotate cu motor termic, mai slab sau mai puternic, in functie de model. Exista trei versiuni aici, in functie de puterea aparatului si de abilitatile sale. Gasiti mai mult detalii despre ele aici:

 • Atomizoare conventionale/simple: acestea sunt versiunile mai slabe, ce au un motor de 1-2 CP. Astfel, isi vor face treaba cu usurinta intr-o gradina mica sau pentru vita de vie, dar la o livada de pomi fructiferi sunt OK cat timp acestia nu au inaltimea prea mare. Distanta de pulverizare este de mai putin de 10 metri de obicei.
 • Atomizoare semi-profesionale: variantele mai scumpe, dar si mai performante, calea de mijloc aleasa de multi producatori din domeniu. Din nou, pentru gradini, podgorii, livezi, dezinsectie sau dezinfectare, pe suprafete medii ca marime. Motorul lor este in general undeva in jurl a 3-4 CP, au o distanta de pulverizare de peste 10 metri, iar capacitatea rezervorului este buna.
 • Atomizoare profesionale: cele mai bune atomizoare Cifarelli se incadreaza in aceasta categorie, fiind cazul pentru Cifarelli M3PSA si Cifarelli M1200. Au motor de pana la 5 CP, viteza si volum de dispersie mai mare, distanta de stropire superioara, fiind excelente pentru suprafete mari de teren dar si pentru livezi cu copaci inalti. Optiunile suplimentare si functiile ce le imbunatatesc performantele sunt si ele incluse de multe ori. Pentru cei ce utilizeaza des atomizoare si vor rezultate cat mai bune atunci cand isi protejeaza culturile, astfel de aparate sunt recomandate.

La ce ne uitam cand alegem un atomizor profesional?

Sunt mai multe criterii dupa care ne orientam atunci cand alegem un atomizor profesional, luand intotdeauna in considerare scopul in care acesta va fi folosit. S-ar putea sa descoperiti ca un model este gandit special pentru uz pentru stropire pe orizontala si ca pe verticala are performante foarte slabe in comparatie, nefiind bun pentru o livada. Exista si alte lucruri la care este bine sa ne uitam, si le detaliem mai jos.

Pulverizator CifarelliPuterea motorului: in ce priveste motoarele de pe atomizoarele Cifarelli, este simplu, sunt puternice (5 CP) si gandite sa ofere o distanta si viteza de pulverizare foarte mari. Ca exemplu, cele doua modele analizate aici au viteza a aerului de 125 si 105 m/sec, in timp ce atomizoarele Ruris sunt la 100 m/s, dar acelea sunt si intr-o clasa inferioara (semi-profesionala).

Capacitate rezervor: va spune pur si simplu cantitatea de solutie lichida ce incape in interior, fiind in mod normal intre 15 si 20 de litri. La viteza maxima de pulverizare, cei 17 litri de pe M3PSA si M1200 vor ajunge undeva pana la 4-5 minute.

Raza de actiune orizontala/verticala: aceasta va spune cat de departe va ajunge jetul de substanta emis de pulverizator. De luat in calcul este in special cea orizontala daca aveti o gradina sau o podgorie, in timp ce la livezi raza de pulverizare verticala este importanta (mai ales daca aveti copaci inalti).

Stropirea cu lichide/solide (prafuri): toate vor stropi cu substante lichide, dar vreti sa aveti si optiunea de a stropi cu substante solide (sub forma de praf), deci mergeti pe variante care va ofera posibilitatea aceasta.

Cat de bine acopera suprafata stropita: vreti o acoperire cat mai uniforma, astfel incat substanta sa aiba efect cat mai bun. Un aparat mai ieftin s-ar putea sa trimita un jet puternic, dar sa trimita prea multa substanta pe unele zone si deloc pe altele.

Modurile de stropire: fie ca stropeste sub forma de jet, fie picatura sau ceata, acestea sunt optiuni pe care vreti sa le aveti la un atomizor, de preferinta pe toate.

Stropire campErgonomie si usurinta de utilizare: un atomizor gandit bine va fi ergonomic, dotat cu un ham ce il face usor de carat in spate si pe perioade mai lungi de timp, iar comenzile trebuie sa fie si ele la indemana.

Greutatea: aici atomizoarele Cifarelli au un avantaj, in special M3PSA, care este cel mai usor model din clasa sa de putere. Si Cifarelli M1200 se descurca onorabil la acest capitol totusi. Veti avea acest aparat in spate pe perioade lungi de timp, astfel incat fiecare kilogram in minus conteaza.

Fiabilitate/calitate: nu este o investitie mica, deci este indicat sa achizitionati aparatul de la o firma din domeniu, cu reputatie buna. Cifarelli are peste 40 de ani pe piata aceasta, iar aparatele lor sunt considerate profesionale.

Cat de usoara si ieftina este mentenanta si utilizarea: aparatul trebuie sa fie usor de intretinut si curatat dupa fiecare utilizare, trebuie sa aiba un consum decent de benzina/ulei, si sa nu se strice des. Este cam ce va doriti de la orice utilaj agricol, pentru ca nu vreti sa va lase fix cand va e lumea mai draga.

Pretul de achizitie: pentru ca Cifarelli M3PSA si M1200 sunt atomizoare profesionale, costul de achizitie nu este cel mai mic. Pe de alta parte, sunt gandite pentru situatii mai dificile si pentru stropirea unor suprafete mari, astfel incat isi vor scoate banii destul de repede.

Istoria brandului Cifarelli โ€“ Experienta de 50+ ani in productia de atomizoare

Cifarelli LogoCifarelli este un brand de renume pe piata aceasta, a atomizoarelor profesionale. O companie infiintata in 1967, deci cu peste 50 de ani in urma, ea este bazata in Italia. Primul produs al acestei firme a fost chiar un atomizor, linia de produse fiind denumita Nuvola pe atunci, utilizand motoare germane. In anul urmator incepusera deja sa exporte atomizoarele lor, primul model vandut la exterior ducandu-se in Elvetia.

Inovatia a fost parte din istoria lor in tot acest timp, iar primul exemplu este al unei pompe de umplere a rezervorului, astfel incat atomizorul Cifarelli sa nu trebuiasca sa fie dat jos din spate, pentru a fi alimentat cu substanta.

Motorul C7, cel care este folosit si in prezent pe atomizoarele lor, a fost construit si lansat in 1974, dar a fost imbunatatit si reconstruit de multe ori de atunci, fiind in continuare extrem de fiabil si performant.

Unul din cele mai performante produse ale lor, seria 1200 de atomizoare, a fost lansata in 2012. In acelasi an, au castigat premiul EIMA pentru Inovatie Tehnologica, pentru atomizorul M1200, unul din cele doua modele pe care vi le recomandam in acest articol.

In prezent, Cifarelli continua sa inoveze, acestia depunand in medie 2 patente noi in fiecare an, pentru inventii si inovatii in domeniu. Produsele lor se duc in proportie de 95% la export, proprietarii atomizoarelor profesionale Cifarelli aflandu-se in peste 80 de tari, mai intotdeauna fiind vorba de utilizatori avansati sau profesionali.