Cele Mai Bune Remorci Pentru Motocultor

Cei ce lucreaza cu un motocultor vor beneficia de prezenta unei remorci de calitate in spatele acestuia, pentru ca le va permite sa care cu usurinta orice fel de incarcatura. Veti petrece mult mai putin timp cu astfel de sarcini secundare, deci economisiti timp pretios, iar remorca are o capacitate de 400-500 kg, fiind excelenta pentru uz zilnic. Cele mai bune remorci pentru motocultor va permit sa carati cateva sute de kilograme de ingrasaminte, lemne sau pamant, printre altele. In plus, veti putea bascula incarcatura odata ajunsi la destinatie.

Top 3: recomandarea rapida

1. Rotakt REM500, Sistem Basculare

2. Ruris 451 XL, 450 kg, basculare cu telescop

3. Energo 500 kg net

Daca sunteti interesat si de schimbarea motocultorului dumneavoastra, avem si o lista a celor mai bune motocultoare profesionale, foarte capabile in combinatie cu o remorca de tipul celor mentionate mai jos.

Top 3: Cele Mai Bune Remorci Pentru Motocultor

1. Rotakt REM500, Sistem Basculare

Rotakt-REM500

Remorca Rotakt REM500 este proiectată special pentru a fi folosită cu motocultoare, oferind o soluție eficientă pentru transportul diverselor materiale în gospodărie. Este ideală pentru transportul animalelor, cerealelor sau distribuirea îngrășămintelor, fiind un accesoriu robust și versatil pentru orice gospodar.

Această remorcă pentru motocultor se remarcă prin capacitatea sa de încărcare de până la 500 kg și un volum util de 391 litri, ceea ce o face suficient de spațioasă pentru a transporta o varietate largă de materiale. Sistemul de basculare la spate adaugă un plus de funcționalitate, facilitând descărcarea încărcăturii cu un efort minim.

Cu un design practic, remorca este dotată cu un scaun confortabil și o cutie integrată pentru depozitarea sculelor, ceea ce mărește comoditatea utilizatorului pe durata transportului. Siguranța este asigurată de frâna mecanică pe tambur, care îmbunătățește controlul și stabilitatea remorcii, în special la transportul de încărcături grele.

Construcția robustă cu suspensie pe foi de arc și roți mari pneumatice (5.00-12) asigură o durabilitate sporită și o manevrabilitate excelentă în diverse condiții de teren. Această combinație de caracteristici face remorca Rotakt REM500 o alegere fiabilă pentru lucrările agricole și de gospodărie.

Avantaje

 • Capacitate Mare de Încărcare: Pot suporta până la 500 kg, ideală pentru transporturi grele.
 • Basculare Eficientă: Facilitează descărcarea rapidă și fără efort a încărcăturii.
 • Confort în Utilizare: Scaun confortabil și spațiu pentru depozitarea sculelor.
 • Sistem de Franare Fiabil: Asigură control și siguranță sporite în timpul transportului.
 • Robustă și Manevrabilă: Construcție solidă și roți mari pneumatice pentru o manevrabilitate optimă.

Dezavantaje

 • Necesită Motocultor Puternic: Recomandată pentru modelele mari de motocultor, ceea ce poate limita utilizarea cu motocultoare mai mici sau mai puțin puternice.
 • Dimensiuni Substanțiale: Poate fi dificil de depozitat în spații restrânse.

Remorca Rotakt REM500 este o soluție excelentă pentru cei care caută un accesoriu fiabil și eficient pentru motocultorul lor. Oferind o capacitate mare de încărcare, confort și siguranță, această remorcă este potrivită pentru o gamă largă de activități agricole și de gospodărie.

Vezi pretul de azi


2. Ruris 451 XL, 450 kg, basculare cu telescop

Remorca Ruris 451 XL

Remorca Ruris 451 XL este o soluție eficientă și robustă pentru transportul producției agricole și a materialelor în gospodării sau pe terenuri agricole. Este special concepută pentru a se potrivi cu motocultoarele, transformându-se într-un mijloc de transport indispensabil în activitățile agricole.

Această remorcă are o capacitate maximă de încărcare de 450 kg și este dotată cu o benă cu dimensiunile de 1000x1000x300 mm, ceea ce o face ideală pentru transportul unei game variate de materiale. Bascularea cu telescop facilitează descărcarea încărcăturilor grele, iar deschiderea obloanelor la 180° permite un acces ușor și eficient.

Sistemul de frânare mecanic, cu pedala și frâna de parcare, asigură un control sporit al remorcii, în special atunci când este încărcată complet. Puntea rigidă și sistemul de suspensie pe arc lamelar oferă stabilitate și confort chiar și pe terenuri denivelate. Roțile de 4.50-12 cu presiune în pneuri de 1,5-2 bar contribuie la o manevrare facilă și la o deplasare lină.

Remorca este excelentă pentru transportul pe distanțe scurte în gospodării sau pe terenuri agricole. Nu este omologată pentru drumuri publice și nu se recomandă utilizarea pe pante cu o înclinație mai mare de 10 grade. Cârligele de fixare și cricul rabatabil sunt dotări utile care adaugă valoare și funcționalitate.

Avantaje

 • Capacitate Mare de Încărcare: Suportă până la 450 kg, ideală pentru transporturi variate.
 • Basculare Eficientă: Facilitează descărcarea rapidă și ușoară a încărcăturilor.
 • Sistem de Franare Fiabil: Asigură un control mai bun, sporind siguranța.
 • Manevrabilitate Superioară: Confortabilă chiar și pe terenuri accidentate.
 • Versatilitate și Utilitate: Dotări practice pentru o gamă largă de aplicații.

Dezavantaje

 • Limitări de Utilizare: Nu este omologată pentru circulația pe drumurile publice.
 • Restrictii de Inclinație: Nu este recomandată pe pante abrupte.

Remorca Ruris 451 XL este o alegere excelentă pentru cei care au nevoie de un accesoriu durabil și eficient pentru transportul în gospodărie sau pe terenuri agricole. Cu o capacitate mare de încărcare și o construcție robustă, această remorcă răspunde cerințelor de transport pentru o varietate de aplicații agricole.

Vezi pretul de azi


3. Energo 500 kg net

Remorca Energo 500 kg

Remorca Energo este un accesoriu esențial pentru agricultori, fermieri sau gospodari, oferindu-le posibilitatea de a transporta cu ușurință diverse recolte și materiale. Concepută pentru a fi utilizată cu diverse tipuri de motosape și motocultoare, aceasta poate suporta o încărcătură de până la 400 kg, cu o sarcină maximă autorizată de 500 kg.

Cu o cuva de transport de dimensiuni generoase (1300 x 830 x 280 mm), remorca Energo permite transportul unei game largi de produse agricole. Scaunul confortabil pentru operator și cutia de depozitare pentru scule adaugă funcționalitate și confort, făcând munca în câmp mai puțin obositoare.

Echipată cu frână mecanică de picior pe tambur, remorca asigură un control sporit și siguranță în utilizare. Suspensia pe foi de arc și roțile din cauciuc de 4.00-12 îmbunătățesc manevrabilitatea chiar și pe terenuri denivelate sau dificile.

Remorca Energo este concepută pentru a se adapta la diferite tipuri de motosape și motocultoare, făcând-o o alegere versatilă pentru diferite nevoi agricole. Sistemul de basculare manual al oblonului lateral și spate facilitează încărcarea și descărcarea materialelor.

Avantaje

 • Capacitate Mare de Încărcare: Până la 400 kg, ideal pentru transporturi variate.
 • Confort pentru Operator: Scaunul și cutia de scule adaugă confort și funcționalitate.
 • Sistem de Franare Eficient: Frâna de picior asigură un control mai bun și siguranță sporită.
 • Manevrabilitate și Stabilitate: Suspensie pe foi de arc și roți adecvate pentru diverse terenuri.
 • Construcție Durabilă: Robustă și gata să facă față condițiilor dificile de lucru.

Dezavantaje

 • Necesită Basculare Manuală: Poate necesita un efort suplimentar pentru descărcarea încărcăturilor grele.
 • Adaptabilitate Limitată: Nu este compatibilă cu toate modelele de motosape și motocultoare.

Remorca Energo este o alegere excelentă pentru cei care au nevoie de un mijloc eficient și robust de transport în activitățile agricole sau gospodărești. Datorită capacității sale mari de încărcare, siguranței în utilizare și confortului oferit operatorului, această remorcă se dovedește a fi un accesoriu valoros în orice gospodărie.

Vezi pretul de azi


Ghidul alegerii unei remorci pentru motocultor

Un motocultor de calitate va poate face viata mult mai usoara, ceva ce isi doreste mai oriceo om care lucreaza pamantul. Puteti economisi mult timp cu un astfel de utilaj, dar cu ajutorul unei remorci de calitate puteti adauga un nou argument in favoarea sa, pentru ca in aceasta combinatie obtineti un utilaj de transport, excelent pe langa casa omului. De la lemne, la buruieni, crengi, ingrasamant, puteti transporta orice cu ajutorul unui motocultor si al unei remorci capabile sa basculeze totul, odata ajunsi la destinatie.

Tipuri de remorci

Exista trei variante principale de remorci pentru motocultoare, in functie de modul de constructie, abilitati si modul de utilizare. Le vom discuta pe toate, in cele ce urmeaza.

Cu una sau doua axe:

Remorci cu o axa: mai ieftine, usoare, bune pentru uz ocazional si pentru cantitati mai mici, bune pe teren cat de cat nivelat.
Remorci cu dublu ax: pot cara greutati mult mai mari, fiind folosite pe terenuri mai dificil de abordat.

Remorca utilitara: acestea sunt modele cu 2 roti, ce sunt foarte utile prin gradina. Puteti sa le incarcati cu usurinta, cu orice fel de deseuri ce rezulta din munca pamantului, lasand partile laterale in jos.

Remorca motocultor basculabila
Remorca motocultor basculabila

Remorca basculabila: veti gasi atat variante cu 2 cat si cu 3 roti. Acestea fac usoara bascularea remorcii si a incarcaturii aflate in aceasta, astfel incat odata ajunsi la destinatie nu mai aveti treaba cu descarcarea manuala. Sunt disponibile variante cu basculare manuala, mai ieftine, ce sunt potrivite pentru folosirea pe scara mai mica. Pentru zone mai dificile sau mari, o alegere mai buna ar fi o remorca pentru motocultor, acesta din urma fiind folosit pentru a o trage pe camp sau la deal.

Remorca cu platforma: aceste remorci nu au marginile inalte de la alte variante, suprafata de stocare fiind una plana. Sunt utile in special pentru a cara obiecte cu volum mare, ce nu incap intr-o remorca normala. Exemple ar putea include crengile de mari dimensiuni, diverse obiecte sau unelte lungi.

Materialele folosite in constructia remorcilor

Un alt element important, atunci cand incercam sa alegem o remorca fiabila, ce ne va tine mult timp, este constructia sa si materialele folosite in acest scop. O astfel de remorca trebuie sa faca fata unor conditii dificile de vreme, trebuie sa fie capabila sa care greutati destul de mari, si trebuie sa o faca pentru multi ani la rand, de preferinta in conditii de uz intensiv.

Cateva elemente diferite fac parte din constructia unei remorci, si in general trebuie sa va asigurati ca sunt construite trainic, din materiale puternice. Rezistenta cadrului trebuie sa fie mare, deci materialul trebuie sa fie din metal.

Trecand la lada, materialele utilizate sunt de doua feluri in mod normal, din plastic sau metal. Alegeti plasticul cand vreti ceva mai usor, ce face fata bine la intemperii si daca nu aveti de carat greutati foarte mari. Otelul este durabil si da o anumita soliditate remorcii, dar greutatea remorcii creste datorita acestei alegeri.

Atunci cand alegem o remorca pentru motocultor, rotile vor fi si ele de importanta mare, pentru ca trebuie sa fie capabile de a traversa un teren mai accidentat. In mod normal, asta inseamna ca rotile trebuie sa aiba anvelope pneumatice.

Greutatea de incarcare

Motocultor cu remorca plina
Motocultor cu remorca plina

Remorcile pentru motocultor sunt gandite din start pentru anumite capacitati de incarcare, cum se intampla de fapt pentru orice alt tip de remorca. Verificati certificarea produsului inainte de achizitie, pentru ca nu este indicat sa incarcati remorca mai mult decat indica producatorul ca este posibil. Bineinteles, pentru a incarca o cantitate mai mare de deseuri sau orice alt fel de produse, aveti nevoie de o remorca mai mare sau mai solida, pretul urcand si el in mod corespunzator.

In general, capacitatea de incarcare a unei remorci de motocultor se invarte undeva in jurul a 400-500 kg.

Accesorii pentru remorci de motocultor

O remorca de motocultor va avea un scaun pe care va sta conducatorul pe durata utilizarii sale. In mod normal, va veni la pachet cu o bara ce se ataseaza de motocultor. Frana este disponibila pe unele modele.