Cele Mai Bune Motocultoare Profesionale

De-a lungul vieții, oamenii tind să cultive terenuri pentru a îmbunătăți fertilitatea solului și pentru aceasta folosesc o varietate de mijloace și tehnici. Cele mai populare și mai accesibile mijloace până în prezent sunt motocultoarele profesionale. Dar cum să alegi un motocultor profesional și care sunt diferențele?

Structura motocultorului este foarte simplă – un motor, transmisie, viteză de rulare și direcție. Aceste dispozitive au motoare în patru timpi cu o putere care variază de la o putere la zece. Transmiterea, de asemenea, se poate face in diverse moduri și pot fi hidrostatic, cremalieră și lant, curea, roată și lanț, în principiu, nu este ceva complex și seamănă cu transmiterea de la tractoare și mașini. Motocultorul poate fi acționat numai de mâinile operatorului, astfel încât toate cheile de comandă se află pe mâner.

NU RATATI! Ofertele zilei!

» Saptamana Electrocasnicelor a inceput!
Aceasta este o campanie promotionala de la Emag, ce ofera reduceri de pana la 45% la produse electrocasnice din toate categoriile, in perioada 10-16 iunie. Nu ratati ocazia!

» Totul Pentru Casa!
Aceasta este o noua campanie promotionala de la Emag, ce ofera reduceri de pana la 50% la produse pentru casa dumneavoastra, intre 10 si 16 iunie. Nu ratati ocazia!

Dacă ai nevoie să ari un teren mare sau sa cultivi, daca trebuie să transferi o incarcatura pe o distanță lungă cu o remorcă specială, atunci trebuie să cumperi doar un motocultor profesional. Este în mod evident potrivit pentru un teren mare, mai ales că este posibil să cumperi o mulțime de echipamente suplimentare pentru el. Mai mult decât atât, motocultoarele pot fi antrenate atât prin intermediul roților, cât și prin intermediul unui dispozitiv de frezat. Roata are o axă, care creează tracțiunea unui mini plug special. În absența acelorași roți, tracțiunea se face cu ajutorul unui frezat sau a unui propolnic, care determină mișcarea motocultorului.

Facand un top 3 a celor mai bune motocultoare profesionale, se pot evidentia urmatoarele:

·        Motocultor profesional DKD HS 1100D

·        Motocultor Profesional MS 7100 CF

·        Motosapa DAC 7000ACC1

 

Cele mai bune motocultoare profesionale

Motocultor profesional DKD HS 1100D

DKD HS 1100DDKD HS 1100D  este un motocultor profesional puternic cu un motor puternic de 13 cp  și o schimbare tradițională a cutiei de viteze în baia de ulei cu 2 trepte de viteză înainte și una de marșarier. Motocultorul profesional DKD HS 1100D , este dispozitivul ideal pentru munci complexe și mai grele. Este o mașină care cântărește 110 kg , iar acesta este un punct forte, deoarece greutatea ajută la pătrunderea mai usoara in teren. Modelul performant professional,  trebuie să lucreze pe suprafețe mari sau pe terenuri tari și pietroase. În funcție de nevoia sau densitatea solului, poti utiliza numai accesoriile de bază sau poti adăuga altele suplimentare.

Cu viteza maxima de lucru este de 3600 rpm si cu viteza de rotatie a frezei cuprinsa intre 60 si 115 rpm, motocultorul professional DKD HS 1100D   poate lucre pana la adâncimea de 30 cm. Motocultorul este ușor de operat și are un nivel ridicat de fiabilitate, fiind echipat cu motor puternic. Motocultorul profesional DKD HS 1100D are un aranjament neobișnuit de freze – acestea sunt situate în spatele și se rotesc în direcția opusă mișcării mașinii, ceea ce facilitează foarte mult lucrul, reduce vibrațiile și sarcina mâinilor. Acest lucru este în primul rând apreciat grădinarii de vârstă avansată sau utilizatori care sunt contraindicatii în activitatea fizică.

DKD HS 1100DMotorul profesional pe benzină în patru timpi.Transmisia acestui model de motocultor este realizata cu ajutorul ambreiajului, a cutiei de viteze si a grupului conic cu cardan si planetare. Sistemul de decompresie automată asigură o pornire ușoară fără efort. Carcasa din fontă și arborele cotit, inelele cu piston ranforsat, asigura un sistem unic de răcire si ofera rezistență la uzură și o durată lungă de viață. La rândul său, toate acestea maresc puterea motorului și reduc nivelul emisiilor nocive.

Pro:

Capacitate mare a rezervorului: cei 3,6 litri asigura un timp continuu de lucru fara intreruperi pentru realimentare.

Dimensiuni: greutatea mare faciliteaza puetrea de patrundere in pamantul arid.

Performanta 1100 mp/h: dispozitiv profesional cu performanta mare de lucru.

Motor pe benzina: creste productivitatea.

Nivel de zgomot: nu foarte mare.

Vezi pret

Motocultor Profesional MS 7100 CF

Motocultorul professional MS 7100CF este un dispozitiv universal pentru utilizatorii privați și proprietarii de terenuri mari, care au nevoie de o mașină pentru a efectua diverse activități – de la aratul profund al solului compactat până la slăbirea terenurilor de grădină și a paturilor de flori. Frezele care se rotesc în ambele direcții asigură o arătură profundă a solului compactat și a peluzei vechi și, de asemenea, permite cultivarea stratului superior de sol în zonele de grădină.

Acționarea lanțului corpurilor de lucru rotative se face cu freze și roți. Reversul facilitează procesul de lucru. Mânerul este reglabil pe înălțime pentru confortul utilizatorului. Motocultorul este echipat cu un motor modern de 7 cp, cu transmisie profesionala cu pinioane si ambreiaj cu discuri in baie de ulei. Sistemul de decompresie automată asigură o pornire ușoară fără efort, chiar daca pornirea se face manual.

Carcasa cilindrică din fontă și arborele cotit, asigură rezistență la uzură și durată lungă de viață. Motorul este echipat cu o sincronizare cu lanț. Datorită acestui fapt, în absența întinderii lanțului, se creează o fază mai precisă a distribuției gazului și o combustie completă a combustibilului. Aceasta, la rândul său, mărește puterea motorului și reduce nivelul emisiilor nocive. Este, de asemenea, de remarcat faptul că transmisia lanțului, în comparație cu centura, este de aproximativ dubla ca si durata de viata.

Forma specială a motocultorului professional MS 7100 CF, permite mașinii să se deplaseze fără probleme în timpul funcționării. Operarea dispozitivului de face în condiții de siguranță, protejand atat operatorul cat si plantele, iar forma elicoidală permite efectuarea unei culturi de înaltă calitate a solului.

Pro:

Numar de viteze : 2 nivele de viteza si Marsarier, permit reglarea turatiei frezelor, ducand la o utilizare mult mai usoara.

Productivitate 1000 mp/h : ofera o productivitate mare de lucru, chiar si pe terenuri aride.

Capacitate rezervor 2,9: Capacitate mare, lucru fara intreruperi pentru realimentare.

Motor 7 cp : motor puternic modern, echipat cu priza de putere ce permite atasare sistemului de cosire cu tamburi sau pompa de apa.

Vezi pret

Motosapa DAC 7000ACC1

DAC 7000AAC1 este o motosapa convenabila ce poate fi utilizata atat pentru munca profesionala si semiprofesionala, cat si pentru munca pe langa casa, in gospodarie. Universal, multifuncțional si de mare calitate, motosapa DAC 7000AAC1 a fost dotata cu un motor de 7 CP si o capacitate cilindrica de 196 cmc, avand o durată de viață crescută. Pentru rulare, dispozitivul este echipat cu freze și roata pneumatica.

Echilibrul în timpul mișcării se datorează poziției roții din față și construcției perfect echilibrate a blocului motor însuși. Manerul este instalat cu capacitatea de a fi reglat și roti în diferite planuri. Transmisiile sunt deplasate prin intermediul cutiei de viteze, cu 2 viteze inainte si 1 înapoi. Cutitele incluse în kit sunt montate pe roți sub aripile arborelui care iese din cutia de viteze.

Dispozitivul este ideal pentru terenuri virgine, funcționalitatea nefiind inferioară claselor profesionale speciale de motosape. Puternica motosapa are o lățime impresionantă de lucru de până la 83 cm. Puterea și greutatea dispozitivului, fac posibilă manipularea zonelor aride. Modelul este echipat cu un motor durabil,  deservit de o roată cu lanț și funcția inversă.

Transmisie permite să alegerea modul optim de funcționare în funcție de condițiile de lucru, cum ar fi tipul de sol si atașament. Miscarea înainte cu schimbare de viteză variabilă, indiferent de sarcina, permite sa mergi mai departe cu o viteză de schimbare  variaționala , indiferent de sarcina pe treaptă de viteză inferioară sau treapta de mers înapoi.

Viteza este constanta de 120 rpm. Controlul liniei secvențiale este centrat între 1 și 2 trepte, astfel încât este disponibilă în orice moment. Dispozitivul permite o gamă largă de dispozitive ce pot fi atașate la acest tip de  motor, putand fi utilizat pe tot parcursul anului, sporind astfel, funcționalitatea mașinii și reducând costul lucrărilor.

Designul perfect echilibrat ergonomic al motosapei, este proiectat astfel încât, în timpul cultivării solului, impactul asupra mâinilor și coloanei vertebrale ale operatorului să fie minimizat. Rezultatul este un minim de oboseală și o eficiență ridicată a muncii.

Pro:

Roata pentru transport : creează mai mult confort atunci când se deplasează pe sol.

Adancime de lucru optima : miscarea si capacitatea de a lucra in orice conditii de sol.

Performanta :dispozitiv universal pentru tipurile de lucrari profesionale, semiprofesionale si hobby.

Functii : rarita ajustabila.

Vezi pret

Ghid de achizitiipentru un motocultor profesionala

Motocultoarele profesionale sunt sunt utilizate pe scară largă în zonele suburbane și în gospodăriile casnice. Un astfel de dispozitiv permite  prelucrarea pământului, facandu-l  mai omogen și îmbogățit cu oxigen, iar drept rezultat, se produce o inrădăcinare mult mai puternica a diferitelor culturi. Motocultorul poate fi un dar excelent și un asistent fidel tuturor celor care iubesc grădinăritul si munca campului.

Atunci cand vrei sa alegi un motocultor profesional, trebuie sa fii ghidați de parametrii tai de lucru și de punctele forte ale dispozitivului.  Munca trebuie să fie simplă și convenabilă. Apoi acorda atenție tipului de motor și consumului de combustibil. Problemele cele mai importante sunt securitatea la locul de muncă, suprafața terenului și caracteristicile solului. Există două reguli de reținut aici. Cu cât dispozitivul este mai mic, cu atât trebuie să fie mai ușor  de manevrat.

Puterea motorului

De caracteristicile terenului utilizatorului, va depinde alegerea puterii motorului. Cu cât este mai dens solul, cu atat motocultorul profesionist va trebui să proceseze mai mult, si cu atât mai puternic va fi motorul. Motoarele pe benzină au o putere de 3-7 CP, electrică de -1-2 CP. Cele mai comune tipuri de motoare pe benzină, care sunt in două și patru timpi. Motoarele in 2 timpi sunt amplasate pe dispositive usoare, neprofesionale, in timp ce motoarele in patru timpi  sunt folosite pentru clasa  profesionala si semiprofesionala, mai ales atunci când problema economiei de combustibil este importantă.

Adâncimea si latimea de lucru

Motorul mediu pentru dispozitivele profesionale, asigură o adâncime de lucru  de 15-35 cm. Lățimea de prindere  poate varia intre 15-90 cm, in functie de model.

Greutate

Există motocultoare  ușoare, medii și grele. Dispozitivele pot cântări de la numai câteva kilograme, pana la greutati de  90-100 kg. Cele de mijloc sunt cele mai ușor de gestionat, dar pentru persoanele mai în vârstă pot să nu fie potrivite. Clasa profesionala cea mai puternică unitate, capabilă să proceseze zone uriașe de 1 hectar. Dispune de un număr mare de echipamente diferite instalate pe motocultorul profesionist, si permite extinderea capabilităților foarte mult. Greutatea unui motocultor profesionist, poate ajunge până la 300 kg.

Dispozitive de manevrare

Acestea sunt mânerele obișnuite pe care sunt amplasate comenzile: butoane, ambreiaj, maneta de schimbare a vitezelor. Motocultoarele profesionale prezinta toate acestea pe maner, insa in functie de dispozitiv mai pot exista si altele.

Regulatorul

Se gaseste pe modele profesionale si semiprofesionale, acesta avand rolul de a regla viteza de rotație a arborelui de lucru și adâncimea de cultivare. Exploatarea profundă se realizează la turație redusă  de 100-130 rpm,  arătarea suprafeței la viteze mari  de 280-330 rpm.

Ambreiaj și cutie de viteze

Ambreiajul de cuplare și reductorul de viteze sunt considerate cele mai fiabile, fiind utilizate în cultivatoarele profesionale. Ambreiajul și reducerea lanțului s-au dovedit ca facand parte din clasa semiprofesionala.

Intensitatea energiei

Acesta este determinat de raportul dintre lățimea de prindere și puterea motorului. Cele mai optime iuntensitati de energie, sunt considerate cele de  20 sm pe 1 CP, pentru motoare în patru timpi și 30 cm pe 1 CP, pentru motoarele în doi timpi. Dacă lățimea cultivării este mai mare decat cea recomandată, motocultorul se va uza mai repede.

Securitate

Un capac de protecție este folosit pentru a preveni pătrunderea murdăriei în timpul operării. Discurile de protecție sunt folosite pentru a nu distruge accidental plantele (de exemplu, când lucrezi între paturi).

Locația și caracteristicile lamelor 

Lamele de taiere sunt aranjate într-un rând, perpendicular pe axa de mișcare. Ele pot fi de până la 6 bucăți. Se pot roti numai în direcția de deplasare sau au o funcție inversă.

Consumul de combustibil

Motoarele profesionale, în patru timpi consumă mai putin combustibil si sunt mai economic decât motoarele în doi timpi.

Echipamente atașate

Motocultoarele nu își asumă utilizarea unui număr mare de atasamente, ci doar dispositive de taiere. Iar acesta din urmă ar trebui să fie din oțel. Există lamele  în formă de sabie și pe 3 și 4 randuri. Primele sunt de înaltă rezistență, din oțel carbon și sunt de obicei incluse în kit-ul de bază. Cele cu doua lame sunt ideale pentru tratarea terenurilor virgine si a buruienilor, au caracteristici de rezistenta mai redusa, ceea ce inseamna ca se rup mai des.

Preturi

Răspândirea prețurilor poate fi foarte mare, în funcție de model și de producător, însă, în general, motocultivatorul este o tehnică destul de accesibilă.

Google Analytics Alternative