Samsung RB38C600CB1/EF, Combina Frigorifica 390 l, Clasa C, Total No Frost, WiFi, AI Energy, Dark Inox – Pareri si Review

Samsung RB38C600CB1/EF, Combina Frigorifica 390 l, Clasa C, Total No Frost, WiFi, AI Energy, Dark Inox - Pareri si Review
Samsung RB38C600CB1 EF

Product Name: RB38C600CB1/EF

Product Description: Samsung RB38C600CB1/EF este o combina frigorifică modernă și spațioasă, cu o capacitate totală de 390 litri. Acest model, clasificat în categoria de eficiență energetică C, este echipat cu tehnologia inovatoare No Frost, asigurând o răcire uniformă și prevenind formarea gheții. Dotat cu sisteme All-Around Cooling și Metal Cooling, acest frigider menține alimentele proaspete pentru perioade mai lungi.

Brand: Samsung

 • Design
  (4.7)
 • Tehnologie si functii
  (4.7)
 • Eficienta energetica
  (4.4)
 • Pret
  (4.2)
4.5

Review pe scurt

Combina frigorifică Samsung RB38C600CB1/EF se remarcă prin capacitatea sa generoasă, designul modern și o serie de funcții tehnologice avansate. Este ideală pentru familii mari sau pentru cei care au nevoie de spațiu amplu de depozitare pentru alimente. Plusurile sale includ tehnologia No Frost, capacitatea mare, conectivitatea WiFi și funcții inteligente care îmbunătățesc experiența utilizatorului. Per total, Samsung RB38C600CB1/EF este o alegere solidă pentru cei care caută un frigider fiabil, spațios și echipat cu tehnologie de ultimă oră.

Pros

 • Capacitate mare de 390 l
 • Design modern, argintiu închis
 • Tehnologie No Frost
 • Funcții smart, inclusiv WiFi
 • Sistem All-Around Cooling
 • Sertare Optimal Fresh+ și Humidity Fresh+

Vezi pretul de azi Badabum

Cons

 • Prețul poate fi ridicat
 • Inaltimea mare, de 203 cm
 • Clasa energetică C, nu cea mai eficientă

Combina frigorifică Samsung RB38C600CB1/EF se distinge prin capacitatea sa impresionantă de 390 litri, fiind clasificată în Clasa C și echipată cu tehnologia Total No Frost. Concepută de Samsung, un gigant sud-coreean în tehnologie, această combina frigorifică se adresează familiilor care necesită spațiu generos pentru depozitarea alimentelor, oferind în același timp soluții moderne precum conectivitatea WiFi și compresorul Digital Inverter.

Samsung RB38C600CB1 EF
Vezi pretul de azi

Cu posibilitatea de a personaliza modulele pentru a se potrivi diferitelor stiluri de viață, Samsung RB38C600CB1/EF este ideală pentru familii mari sau pentru cei pasionați de gătit și ospitalitate, care păstrează o varietate mare de alimente proaspete.

Samsung RB38C600CB1/EF: Design și Prima Impresie

Specificatie
Detalii
Nume
Samsung RB38C600CB1/EF
Capacitate frigider
276 litri – ideal pentru familii mari
Capacitate congelator
114 litri
Clasa energetica
Clasa C
Nivel sunet
35 dB – extrem de silențios
Dezghetare
No Frost – automată
Functii Importante
All-Around Cooling, Metal Cooling, Optimal Fresh+, Humidity Fresh+
Dimensiuni și greutate
203 x 59.5 x 65.8 cm; 78 Kg
Culoare
Argintiu închis

Designul Samsung RB38C600CB1/EF este unul modern și elegant, cu o finisare în culoare argintiu închis, ce se potrivește perfect într-o bucătărie contemporană. Panoul de control este bine integrat, oferind un aspect minimalist și ușurință în utilizare. Dimensiunile generoase ale acestui model il fac potrivit pentru o bucătărie spațioasă, însă designul său compact permite alinierea perfectă cu dulapurile standard.

Samsung RB38C600CB1 EF combina frigorifica

Privind prima dată acest model, impresia este una de robustețe și calitate. Cu un design slim și uși care se deschid la 90°, instalarea în bucătăria mea a fost simplă, chiar și având în vedere dimensiunile sale. Compartimentarea inteligentă a interiorului, cu rafturi și sertare bine gândite, optimizează spațiul de depozitare, făcându-l ideal pentru familia mea de patru persoane.

Specificatii Samsung RB38C600CB1/EF – Pareri

Combina frigorifică Samsung RB38C600CB1/EF impresionează cu specificațiile sale avansate. Capacitatea totală de 390 litri își face simțită prezența prin spațiul generos oferit. Clasa energetică C indică o eficiență bună, iar nivelul de zgomot de doar 35 dB demonstrează că acest model este extrem de silențios. Printre funcțiile sale notabile se numără All-Around Cooling și Metal Cooling, care asigură o temperatură constantă și eficiență în păstrarea prospetimii alimentelor.

Compartimentul Frigiderului: Capacitate și Organizare

Volumul net al compartimentului frigiderului este de 276 litri, oferind suficient spațiu pentru nevoile unei familii mari. În experiența mea, această capacitate s-a dovedit mai mult decât adecvată pentru cei patru membri ai familiei mele, permițându-ne să stocăm o varietate largă de alimente.

Organizarea interiorului este eficientă, cu patru rafturi robuste din sticlă securizată și patru compartimente pe ușă, oferind flexibilitate maximă în organizarea alimentelor. Sistemul de dezghetare automată facilitează întreținerea, menținând frigiderul curat și fără efort.

Controlul umiditatii la fructe si legume
Controlul umiditatii la fructe si legume

Sertarul Optimal Fresh+ este un plus remarcabil, oferind posibilitatea de a regla temperatura pentru a păstra carnea și peștele proaspeți de două ori mai mult timp. De asemenea, sertarul Humidity Fresh+ menține fructele și legumele crocante și suculente, permițând ajustarea umidității după necesități.

Funcția de Super Racire este un alt avantaj, răcind rapid alimentele și băuturile, ceea ce este ideal în zilele de vară sau când am nevoie de răcorire rapidă după cumpărături.

Congelatorul: Capacitate și Funcții Aditionale

Capacitatea netă a compartimentului congelatorului este de 114 litri, suficientă pentru stocarea alimentelor congelate pentru o familie mare. În cazul familiei mele, am găsit această capacitate ideală pentru a păstra o varietate de alimente congelate, de la legume la carne și deserturi.

Interiorul este bine organizat cu trei compartimente, facilitând segregarea alimentelor și accesul facil. Acest lucru s-a dovedit util, permițându-mi să găsesc rapid ce am nevoie fără a pierde timp căutând prin congelator.

Sistemul No Frost al congelatorului oferă dezghetare automată, eliminând acumularea de gheață și menținând alimentele în condiții optime. Aceasta caracteristică a fost deosebit de apreciată, economisind timp și efort, evitând sarcina obositoare de dezghețare manuală.

Power Freeze este o funcție notabilă, accelerând procesul de congelare pentru alimente proaspete sau prepararea rapidă a gheții. Acest lucru a fost un avantaj când am avut nevoie să congelez rapid alimente proaspete sau pentru pregătirea rapidă a băuturilor reci.

În ceea ce privește autonomia fără curent, congelatorul rezistă până la 9 ore, asigurând conservarea alimentelor în cazul unei întreruperi de energie. Aceasta caracteristică adaugă un strat de siguranță și liniște, știind că alimentele vor rămâne congelate chiar și în caz de urgență.

Consumul de Curent

Clasa energetică C a combina frigorificei Samsung RB38C600CB1/EF indică o eficiență energetică bună. În contextul actual, unde economia de energie este esențială, acest model se situează bine, oferind performanțe ridicate cu un consum moderat de energie.

Consumul anual estimat de energie este de 169 kWh. Acest nivel de consum poate varia în funcție de utilizare și de condițiile de mediu, dar în cazul meu, am observat că funcțiile inteligente ale frigiderului, precum AI Energy, ajută la optimizarea consumului de energie, făcându-l cost-eficient pe termen lung.

Nivelul de zgomot este un alt aspect important. Cu un nivel de doar 35 dB, Samsung RB38C600CB1/EF se încadrează în categoria extrem de silențioasă. Aceasta este o caracteristică deosebit de apreciată într-o casă aglomerată, unde liniștea este valoroasă. Chiar și în funcționare, frigiderul este aproape imperceptibil, făcându-l ideal pentru bucătăriile deschise sau spațiile de locuit combinate.

Funcții și Tehnologii

SmartThings

Samsung RB38C600CB1/EF se distinge prin multitudinea de tehnologii avansate pe care le integrează. Începând cu No Frost, care asigură o răcire uniformă și previne formarea gheții, acest frigider modernizează experiența de depozitare a alimentelor.

Digital Inverter: Aceasta tehnologie optimizează funcționarea compresorului, adaptându-se la schimbările de temperatură. Rezultatul este un consum de energie redus și o durabilitate crescută, plus o funcționare mai silențioasă.

All-Around Cooling: Sistemul asigură o temperatură constantă în tot frigiderul, ajutând la păstrarea prospetimii alimentelor pentru o perioadă mai lungă.

Metal Cooling: Placa Metal Cooling din partea din spate menține temperatura interioară optimă, ajutând la recuperarea rapidă a căldurii pierdute atunci când usa este deschisă.

Optimal Fresh+ și Humidity Fresh+: Aceste sertare oferă condiții de depozitare personalizate pentru carne și legume, păstrându-le proaspete pentru o perioadă mai lungă.

SmartThings AI Energy: Această funcție inteligentă monitorizează și optimizează consumul de energie, contribuind la economisirea costurilor și la protejarea mediului.

WiFi și Smart Control: Permite monitorizarea și controlul frigiderului de la distanță, oferind un plus de comoditate și eficiență.

Panou Control și Funcții

Samsung RB38C600CB1/EF este echipată cu un panou de control intuitiv, care facilitează accesul la diverse funcții și setări. Acest panou, de tip electronic, oferă o interfață ușor de utilizat și permite ajustări precise ale temperaturii și a altor setări.

Funcțiile disponibile la acest model includ:

 • Usi reversibile: Această funcționalitate oferă flexibilitate în amplasarea frigiderului, permițând modificarea sensului de deschidere a ușilor în funcție de configurația bucătăriei.
 • Lumina interioara LED: Iluminarea LED asigură o vizibilitate excelentă în interiorul frigiderului, fiind totodată eficientă din punct de vedere energetic.
 • Congelare rapida: Această funcție accelerează procesul de congelare a alimentelor proaspete, păstrându-le proprietățile nutritive și gustul.
 • Racire rapida: Similar cu congelarea rapidă, această funcție scade rapid temperatura în compartimentul frigiderului, ideal pentru răcorirea rapidă a băuturilor sau a alimentelor proaspete.

Frigiderul include, de asemenea, un semnal audio pentru ușa deschisă, un element de siguranță care previne pierderea de frig și creșterea consumului de energie.

Va recomand sa luati in considerare orice model oferit de Samsung, calitatea produselor este una foarte buna daca va permiteti pretul aferent. Sunt cateva modele discutate recent, cum ar fi Samsung RB38C607AB1/EF si Samsung Bespoke RB38C676CB1/EF. Un model din clasa D si culoare bej este Samsung RB38C6B1DCE/EF. O varianta superba, cu fata din sticla neagra, este Samsung RB38C7B6B22/EF Bespoke.

Plusuri Samsung RB38C600CB1/EF

 • Capacitate mare de 390 l
 • Design modern, argintiu închis
 • Tehnologie No Frost
 • Funcții smart, inclusiv WiFi
 • Sistem All-Around Cooling
 • Sertare Optimal Fresh+ și Humidity Fresh+

Minusuri

 • Prețul poate fi ridicat
 • Inaltimea mare, de 203 cm
 • Clasa energetică C, nu cea mai eficientă

Concluzia

Combina frigorifică Samsung RB38C600CB1/EF se remarcă prin capacitatea sa generoasă, designul modern și o serie de funcții tehnologice avansate. Este ideală pentru familii mari sau pentru cei care au nevoie de spațiu amplu de depozitare pentru alimente. Plusurile sale includ tehnologia No Frost, capacitatea mare, conectivitatea WiFi și funcții inteligente care îmbunătățesc experiența utilizatorului. Per total, Samsung RB38C600CB1/EF este o alegere solidă pentru cei care caută un frigider fiabil, spațios și echipat cu tehnologie de ultimă oră.

Vezi pretul de azi Badabum

Manual de utilizare