Samsung RB38C7B6B22/EF Bespoke, Combina Frigorifica 390 l, Clasa B, Total No Frost, Twin & Metal Cooling, Sticla Neagra – Pareri si Review

Samsung RB38C7B6B22/EF Bespoke, Combina Frigorifica 390 l, Clasa B, Total No Frost, Twin & Metal Cooling, Sticla Neagra - Pareri si Review
Samsung RB38C7B6B22 EF

Product Name: RB38C7B6B22/EF

Product Description: Samsung RB38C7B6B22/EF este o combina frigorifică inovatoare, cu o capacitate totală de 390 litri, ideală pentru familii mari. Acest model impresionează prin designul său modern din sticlă neagră, integrându-se perfect în orice bucătărie contemporană. Echipat cu tehnologia No Frost, asigură o funcționare eficientă și fără probleme de gheață. Clasa energetică C și nivelul de zgomot de doar 35 dB fac din acest aparat o alegere eficientă și discretă.

Brand: Samsung

 • Design
  (4.8)
 • Tehnologie si functii
  (4.7)
 • Eficienta energetica
  (4.4)
 • Pret
  (3.7)
4.4

Review pe scurt

Luând în considerare toate caracteristicile, funcțiile și performanțele Samsung RB38C7B6B22/EF, acest model se dovedește a fi o alegere excelentă pentru familiile mari sau pentru cei care au nevoie de un spațiu generos de stocare a alimentelor. Cu un design modern și elegant, se integrează perfect în orice bucătărie contemporană. Tehnologiile avansate, cum ar fi AI Energy și WiFi, adaugă un grad sporit de confort și eficiență, în timp ce funcționalitățile precum No Frost și All-Around Cooling asigură o păstrare optimă a alimentelor.

Totuși, clasa energetică C și greutatea considerabilă sunt aspecte care ar putea fi îmbunătățite. Cu toate acestea, beneficiile aduse de acest frigider, cum ar fi capacitatea mare, designul atractiv și tehnologiile inovatoare, îl fac o opțiune de top pentru cei care caută fiabilitate, stil și funcționalitate avansată într-un singur aparat. Este ideal pentru familiile care apreciază tehnologia și designul, și care sunt dispuse să investească într-un produs de calitate superioară.

Pros

 • Capacitate mare, 390 l
 • Design modern, sticlă neagră
 • Tehnologia No Frost
 • Funcții inteligente, inclusiv AI Energy și WiFi
 • Sistem All-Around Cooling
 • Panou control intuitiv și ușor de utilizat

Vezi pretul de azi PC Garage

Cons

 • Clasa energetică C, nu cea mai eficientă
 • Greutatea mare, 83 Kg, dificil de mutat

Combina frigorifică Samsung RB38C7B6B22/EF este un exemplu impresionant de tehnologie și eficiență. Cu o capacitate generoasă de 390 litri, se potrivește perfect pentru familiile mari. Samsung, un brand recunoscut la nivel global, cu origini în Coreea de Sud, demonstrează încă o dată de ce este un lider în industria electrocasnicelor.

Samsung RB38C7B6B22 EF
Vezi pretul de azi

Acest model, parte din seria Bespoke, oferă flexibilitate extraordinară, permițând combinarea mai multor module pentru a se potrivi oricărui stil de viață. Design-ul său elegant, cu finisaj din sticlă neagră, se integrează armonios în orice bucătărie modernă, fiind ideal pentru cei care apreciază atât funcționalitatea, cât și estetica.

Samsung RB38C7B6B22/EF: Design și Prima Impresie

Specificație
Detalii
Nume
Samsung RB38C7B6B22/EF
Capacitate frigider
276 l, potrivit pentru familii mari
Capacitate congelator
114 l
Clasa energetică
Clasa C
Nivel sunet
35 dB, extrem de silențios
Dezghetare
Automată cu tehnologia No Frost
Funcții Importante
Twin & Metal Cooling, Compresor Digital Inverter, AI Energy, WiFi
Dimensiuni și greutate
203 cm înălțime, 59.5 cm lățime, 65.8 cm adâncime, 83 Kg
Culoare
Negru, finisaj din sticlă

Design-ul Samsung RB38C7B6B22/EF impresionează la prima vedere. Culoarea neagră, finisajul din sticlă adaugă un aspect luxos și modern în orice bucătărie. Panoul de control este discret, integrat elegant, iar dimensiunile sale de 203 cm înălțime, 59.5 cm lățime și 65.8 cm adâncime îl fac suficient de compact pentru a se potrivi armonios în spațiul disponibil. Este ideal pentru cei care caută un echilibru între capacitate și design.

Dimensiunile aparatului sunt potrivite pentru o familie medie. Deși este relativ înalt, designul său slim nu ocupă mult spațiu, fiind ușor de integrat în bucătărie. Prima impresie a fost de soliditate și eficiență, fără a compromite stilul.

Modelul testat, fiind o combinație frigorifică, oferă compartimente bine organizate, cu frigiderul jos și congelatorul sus. Această structură facilitează accesul și organizarea alimentelor pentru cei patru membri ai familiei mele.

Specificatii Samsung RB38C7B6B22/EF – Pareri

Samsung RB38C7B6B22 EF combina frigorifica Bespoke

Combina frigorifică Samsung RB38C7B6B22/EF se remarcă prin specificațiile sale de top. Capacitatea totală de 390 litri este ideală pentru nevoile unei familii extinse. Clasa energetică C și nivelul de zgomot de doar 35 dB fac din acest model o alegere eficientă și discretă. Printre tehnologiile sale de vârf, se numără Twin & Metal Cooling, Compresorul Digital Inverter și funcționalitățile de conectivitate WiFi și AI Energy, care aduc o valoare adăugată semnificativă.

În experiența mea, aceste caracteristici s-au dovedit a fi extrem de utile. Capacitatea generoasă a permis stocarea confortabilă a alimentelor pentru întreaga familie, iar nivelul redus de zgomot a fost un bonus major, având în vedere că frigiderul se află în apropierea zonei de living. Tehnologiile moderne, cum ar fi AI Energy, au contribuit la o gestionare eficientă a consumului de energie, ceea ce a fost evident în facturile de electricitate.

Compartimentul Frigiderului: Capacitate și Organizare

Volumul net al compartimentului frigiderului Samsung RB38C7B6B22/EF este de 276 litri, suficient pentru a satisface nevoile alimentare ale familiei mele de patru persoane. Această capacitate generoasă ne permite să păstrăm o varietate mare de produse proaspete, de la fructe și legume la lactate și carne.

Interiorul frigiderului este proiectat inteligent pentru o organizare eficientă. Sistemul de dezghetare automată îmbunătățește experiența de utilizare, eliminând necesitatea decongelării manuale. Cu patru rafturi și patru rafturi în ușă, frigiderul oferă spațiu amplu pentru sortarea și accesul ușor la alimente.

Sertarul pentru fructe și legume, dotat cu Humidity Fresh +, menține umiditatea optimă, păstrând produsele crocante și suculente pentru o perioadă îndelungată. Funcția de Super Răcire, disponibilă la acest model, este ideală pentru răcirea rapidă a alimentelor, menținând astfel prospețimea lor.

Tehnologiile dedicate acestui compartiment, cum ar fi All-Around Cooling și Metal Cooling, asigură o răcire uniformă și eficientă, contribuind semnificativ la menținerea calității alimentelor. Aceste caracteristici au fost particulare importante pentru mine, oferind un grad ridicat de satisfacție în utilizarea zilnică a frigiderului.

Congelatorul: Capacitate și Funcții Aditionale

Congelatorul Samsung RB38C7B6B22/EF dispune de un volum net de 114 litri, oferind spațiu suficient pentru nevoile de înghețare ale unei familii. În experiența mea, acesta a fost perfect pentru a stoca alimente congelate în cantități mari, fiind foarte util în special în perioadele cu cumpărături în volum.

Interiorul congelatorului este bine organizat, având trei compartimente care permit o distribuire eficientă a produselor. Această structură a făcut gestionarea spațiului și accesarea produselor congelate mult mai ușoară.

Un aspect remarcabil este sistemul de dezghetare automată. Acesta a eliminat grija și efortul decongelării manuale, un avantaj major în ceea ce privește întreținerea. În plus, funcția de Super Congelare accelerează procesul de înghețare, ideală pentru conservarea rapidă a prospetimii alimentelor.

Un detaliu important este și autonomia fără curent de 9 ore, asigurând păstrarea alimentelor în condiții sigure chiar și în cazul unei întreruperi temporare a alimentării cu energie electrică. Această caracteristică a oferit un plus de liniște, știind că alimentele vor rămâne în siguranță.

Consumul de Curent

Clasa C
Clasa C

Consumul de curent al Samsung RB38C7B6B22/EF este un aspect cheie în evaluarea eficienței sale. Clasificat în clasa energetică C, acest model demonstrează un echilibru bun între performanță și consumul de energie. În utilizarea zilnică, am observat o eficiență energetică remarcabilă, reflectată în facturile de electricitate.

Frigiderul are un consum anual estimat de 169 kWh, o cifră rezonabilă pentru dimensiunile și capacitatea sa. Factori precum frecvența deschiderii ușii, cantitatea de alimente stocate și setările de temperatură pot influența acest consum.

Nivelul de zgomot, exprimat în 35 dB, indică o funcționare extrem de silențioasă. Aceasta a fost o surpriză plăcută, frigiderul fiind aproape imperceptibil chiar și în momentele de liniște din casă. Un nivel de zgomot atât de scăzut îl face ideal pentru spații deschise sau bucătării integrate cu livingul.

Funcții și Tehnologii

Samsung RB38C7B6B22/EF se distinge prin gama sa bogată de tehnologii avansate. Este un model modern, echipat cu funcții care nu doar simplifică utilizarea, dar și sporesc eficiența și durabilitatea produsului.

No Frost: Această tehnologie previne formarea gheții și a condensului în interiorul frigiderului și congelatorului. A eliminat complet necesitatea decongelării manuale, un avantaj semnificativ în menținerea unei igiene constante și a eficienței energetice.

Digital Inverter: Compresorul Digital Inverter ajustează automat viteza în funcție de necesitățile de răcire, reducând consumul de energie, zgomotul și uzura. Aceasta se traduce într-o performanță optimizată și facturi de energie mai mici.

All-Around Cooling: Asigură o răcire uniformă în întreg frigiderul, menținând temperaturi constante și păstrând alimentele proaspete pentru mai mult timp. Această funcție a fost esențială pentru a asigura o conservare optimă a alimentelor.

AI Energy: Prin intermediul tehnologiei AI, frigiderul monitorizează și optimizează consumul de energie, contribuind la eficiența energetică și la reducerea costurilor.

WiFi și Smart Control: Conectivitatea WiFi permite controlul și monitorizarea frigiderului de la distanță, oferind un grad sporit de confort și flexibilitate. Am folosit această funcție pentru a verifica și ajusta setările frigiderului chiar și când nu eram acasă.

Optimal Fresh + și Humidity Fresh +: Aceste sertare speciale permit reglarea temperaturii și umidității pentru păstrarea proaspătății și calității diferitelor tipuri de alimente, de la carne și pește la fructe și legume. Această versatilitate a asigurat o conservare eficientă a unei game largi de produse alimentare.

Panou Control și Funcții

Primul aspect care se remarcă la Samsung RB38C7B6B22/EF este panoul său de control, care oferă o interfață intuitivă și ușor de folosit. Panoul este de tip electronic, cu un afișaj ascuns care se integrează perfect în designul minimalist al frigiderului. De aici, pot regla temperatura, activa funcții speciale și monitoriza performanța aparatului.

Frigiderul este echipat cu mai multe funcții utile, care îmbunătățesc experiența utilizatorului:

Lumină interioară LED: Aceasta oferă o vizibilitate excelentă în interiorul frigiderului, făcând găsirea alimentelor rapidă și ușoară.

Congelare rapidă: Această funcție accelerează procesul de înghețare, ideală pentru păstrarea rapidă a prospetimii alimentelor noi.

Răcire rapidă (Power Cool): Similar cu congelarea rapidă, răcirea rapidă scade rapid temperatura în compartimentul frigiderului, utilă pentru restabilirea rapidă a temperaturii ideale după deschiderea ușii.

Usi reversibile: O caracteristică practică, permițând adaptarea ușilor în funcție de configurația și spațiul din bucătărie.

Semnalare audio pentru ușă deschisă: Aceasta este o funcție de siguranță care previne pierderea de aer rece și creșterea consumului de energie, alertându-mă atunci când ușa nu este închisă corect.

Am scris in trecut despre cele mai bune combine frigorifice Samsung, dar si despre modele individuale. Printre cele din urma as mentiona pe Samsung RB38C6B1DCE/EF si Samsung RB38C600CB1/EF. Ar fi si optiunea unui side by side ca Samsung RF50C510ES9/EO sau Samsung RF48A401EB4/EO.

Plusuri Samsung RB38C7B6B22/EF

 • Capacitate mare, 390 l
 • Design modern, sticlă neagră
 • Tehnologia No Frost
 • Funcții inteligente, inclusiv AI Energy și WiFi
 • Sistem All-Around Cooling
 • Panou control intuitiv și ușor de utilizat

Minusuri

 • Clasa energetică C, nu cea mai eficientă
 • Greutatea mare, 83 Kg, dificil de mutat

Concluzia

Luând în considerare toate caracteristicile, funcțiile și performanțele Samsung RB38C7B6B22/EF, acest model se dovedește a fi o alegere excelentă pentru familiile mari sau pentru cei care au nevoie de un spațiu generos de stocare a alimentelor. Cu un design modern și elegant, se integrează perfect în orice bucătărie contemporană. Tehnologiile avansate, cum ar fi AI Energy și WiFi, adaugă un grad sporit de confort și eficiență, în timp ce funcționalitățile precum No Frost și All-Around Cooling asigură o păstrare optimă a alimentelor.

Totuși, clasa energetică C și greutatea considerabilă sunt aspecte care ar putea fi îmbunătățite. Cu toate acestea, beneficiile aduse de acest frigider, cum ar fi capacitatea mare, designul atractiv și tehnologiile inovatoare, îl fac o opțiune de top pentru cei care caută fiabilitate, stil și funcționalitate avansată într-un singur aparat. Este ideal pentru familiile care apreciază tehnologia și designul, și care sunt dispuse să investească într-un produs de calitate superioară.

Vezi pretul de azi PC Garage

Manual de utilizare