Samsung RF50C510ES9/EO, Side by Side French Door 496 l, Full No Frost, Aparat Gheata, Clasa E, Inox Anti-Amprenta – Pareri si Review

Samsung RF50C510ES9/EO, Side by Side French Door 496 l, Full No Frost, Aparat Gheata, Clasa E, Inox Anti-Amprenta - Pareri si Review
Samsung RF50C510ES9 EO

Product Name: RF50C510ES9/EO

Product Description: Samsung RF50C510ES9/EO este o combina frigorifică impresionantă, cu o capacitate totală de 496 litri, ideală pentru familiile mari. Dotată cu tehnologii avansate precum Twin Cooling Plus și Digital Inverter, asigură eficiență energetică și păstrarea proaspătă a alimentelor. Designul său modern, cu finisaj de inox anti-amprentă, adaugă eleganță oricărei bucătării.

Brand: Samsung

 • Design
  (4.7)
 • Tehnologie si functii
  (5)
 • Eficienta energetica
  (3.8)
 • Pret
  (4.4)
4.5

Review pe scurt

Luând în considerare avantajele și dezavantajele Samsung RF50C510ES9/EO, acest model se prezintă ca o soluție ideală pentru familiile mari sau pentru cei care prioritizează spațiul generos de stocare și tehnologiile moderne.

Cu toate că prezintă o clasă energetică E, care indică un consum mai mare de energie, beneficiile aduse de capacitatea sa mare, designul elegant și funcțiile avansate compensează acest aspect. De asemenea, dimensiunile și greutatea impunătoare sunt aspecte de luat în considerare la instalare.

Samsung RF50C510ES9/EO este potrivit pentru utilizatorii care caută un aparat frigorific fiabil, spațios și dotat cu tehnologii inovatoare, fiind o investiție valoroasă pentru confortul și eficiența zilnică în bucătărie.

Pros

 • Capacitate generoasă de 496 l
 • Design modern, finisaj inox
 • Sistem Twin Cooling Plus
 • Tehnologie Digital Inverter
 • Funcții Power Cool și Power Freeze
 • Control ușor, panou ascuns
 • Conectivitate Wi-Fi și SmartThings App

Vezi pretul de azi

Cons

 • Clasa energetică E – consum mai mare
 • Greutate mare, 102.5 Kg

Combina frigorifică Samsung RF50C510ES9/EO reprezintă un exemplu remarcabil de inovație și funcționalitate în lumea electrocasnicelor. Cu o capacitate generoasă de 496 de litri, acest model este ideal pentru familiile mari sau pentru cei care doresc să stocheze cantități mari de alimente.

Samsung RF50C510ES9 EO
Vezi pretul de azi

Produsă de Samsung, un gigant recunoscut în industria electronicelor, această combina frigorifică se distinge prin designul său modern și tehnologiile avansate, inclusiv Twin Cooling Plus și Digital Inverter. Realizată într-un finisaj de inox anti-amprentă, se potrivește perfect în orice bucătărie contemporană.

Samsung RF50C510ES9/EO: Design și Prima Impresie

Nume
Samsung RF50C510ES9/EO
Capacitate frigider
331 litri – potrivit pentru familii mari
Capacitate congelator
165 litri
Clasa energetică
Clasa E
Nivel sunet
40 dB – relativ tăcut
Dezghetare
Automată – cu tehnologie Full No Frost
Funcții Importante
Iluminare LED, Mod vacanță, Congelare rapidă, Racire rapidă
Dimensiuni și greutate
81.7 cm x 71.5 cm x 177.6 cm; 102.5 Kg
Culoare
Argintiu – finisaj inox anti-amprentă

Primul lucru care mi-a atras atenția la Samsung RF50C510ES9/EO a fost designul său modern și elegant. Cu finisajul său argintiu de inox anti-amprentă, se încadrează perfect într-o bucătărie modernă. Dimensiunile sale, deși impunătoare, sunt bine echilibrate, permițând integrarea ușoară în diverse spații.

Combinând estetica cu funcționalitatea, această combina frigorifică oferă un panou de control ușor accesibil și intuitiv. Având o familie de patru membri, am apreciat în mod deosebit capacitatea mare a acestui model, care a fost mai mult decât suficientă pentru necesitățile noastre.

În privința amplasamentului compartimentelor, Samsung RF50C510ES9/EO se remarcă printr-o organizare inteligentă, care maximizează spațiul disponibil. Congelatorul situat în partea de jos facilitează accesul la alimentele congelate, în timp ce compartimentul frigiderului este spațios și bine organizat.

Specificatii Samsung RF50C510ES9/EO – Pareri

Combina frigorifică Samsung RF50C510ES9/EO impresionează prin caracteristicile sale avansate, adaptate nevoilor contemporane. Cu un volum net total de 496 litri, acest model se adresează în special familiilor mari sau celor care au nevoie de un spațiu generos pentru depozitarea alimentelor.

Tehnologiile inovatoare, cum ar fi Twin Cooling Plus și Digital Inverter, aduc un plus de valoare. Twin Cooling Plus optimizează temperatura și umiditatea în ambele compartimente, menținând alimentele proaspete mai mult timp. În plus, Digital Inverter ajustează automat viteza compresorului, contribuind la reducerea zgomotului și creșterea eficienței energetice.

Am descoperit că aceste caracteristici sunt nu doar promisiuni tehnice, ci aduc un impact real în viața de zi cu zi. De exemplu, tehnologia Digital Inverter a făcut aparatul surprinzător de silențios, un avantaj major într-o bucătărie deschisă. Iar cu Twin Cooling Plus, alimentele mele au rămas proaspete pentru o perioadă mai îndelungată, ceea ce a fost extrem de util într-o gospodărie cu patru persoane.

Compartimentul Frigiderului: Capacitate și Organizare

Compartimentul frigiderului al Samsung RF50C510ES9/EO are un volum net de 331 de litri, oferind spațiu amplu pentru o familie mare. În experiența mea, această capacitate s-a dovedit a fi mai mult decât suficientă pentru cei patru membri ai familiei mele, permițându-ne să stocăm o varietate mare de alimente fără probleme de spațiu.

Sistemul de dezghețare automată este o caracteristică remarcabilă, care îmbunătățește semnificativ confortul utilizării. Acesta menține frigiderul curat și eficient, eliminând necesitatea dezghețării manuale.

Interiorul este bine organizat, cu trei rafturi și șase rafturi pe ușă, oferind flexibilitate maximă în aranjarea alimentelor. Rafturile din sticlă securizată sunt nu doar elegante, ci și robuste și ușor de curățat.

Sertarul pentru fructe și legume asigură un mediu optim pentru păstrarea prospețimii acestora. Am observat că fructele și legumele mele rămân proaspete mai mult timp, datorită condițiilor de stocare ideale oferite de acest sertar.

În plus, funcția Super Racire este ideală pentru situațiile în care am nevoie să răcesc rapid alimentele sau băuturile. Această funcție a fost de mare ajutor, în special după cumpărăturile mari de weekend.

Congelatorul: Capacitate și Funcții Aditionale

Congelatorul combina frigorifică Samsung RF50C510ES9/EO are un volum net de 165 de litri, ce se potrivește excelent pentru nevoile de stocare ale unei familii. Această capacitate asigură spațiu suficient pentru alimentele congelate, fiind ideal pentru familiile care preferă să-și facă provizii pe termen lung.

În interior, congelatorul este bine organizat, cu două compartimente ce facilitează o bună repartizare a alimentelor. Acest aspect a fost deosebit de util pentru mine, permițându-mi să păstrez ordinea și accesul facil la diferitele categorii de alimente congelate.

Sistemul de dezghețare automată joacă un rol crucial în menținerea eficienței energetice și a performanței aparatului. Această funcție elimina necesitatea dezghetarii manuale, un avantaj semnificativ pentru orice utilizator.

Funcția Power Freeze este o caracteristică impresionantă, furnizând un jet rapid de aer rece în congelator. Acest lucru este ideal pentru congelarea rapidă a alimentelor proaspete sau pentru producerea rapidă de gheață. Am folosit această funcție pentru a îngheța rapid produsele proaspete, păstrându-le astfel valorile nutritive.

Consumul de Curent

Clasa E

Clasa energetică E a combina frigorifică Samsung RF50C510ES9/EO indică un nivel moderat de eficiență energetică. Deși nu este printre cele mai economice clase energetice, este important de reținut că aparatele mari, precum cele side by side, vin de obicei cu această clasă energetică. În cazul acestui model, clasa E este comună în categoria sa, cu toate că implică un consum mai mare de energie comparativ cu clasele superioare.

Consumul anual de energie este estimat la 301 kWh. Acest consum poate varia în funcție de utilizarea zilnică și de setările aparatului. În experiența mea, am observat că o utilizare prudentă și ajustarea corectă a setărilor pot contribui la reducerea consumului.

Nivelul de zgomot al aparatului, de 40 dB, indică o funcționare relativ silențioasă. Pentru mine, acest aspect a fost important, deoarece bucătăria este un spațiu central în casa noastră. Un nivel de zgomot redus înseamnă că frigiderul nu perturbă atmosfera, chiar și atunci când bucătăria este locul de adunare al familiei.

Funcții și Tehnologii

Twin Cooling Plus
Twin Cooling Plus

Combina frigorifică Samsung RF50C510ES9/EO se distinge prin paleta sa diversificată de tehnologii avansate. Deși este un aparat de dimensiuni mari, cu o clasă energetică E, tehnologiile sale contribuie la eficientizarea consumului și la menținerea calității alimentelor.

Twin Cooling Plus: Această tehnologie asigură sisteme separate de răcire pentru frigider și congelator. Rezultatul? Alimente care își păstrează prospețimea și aroma mai mult timp. De exemplu, fructele și legumele mele au rămas proaspete pentru o perioadă îndelungată, fără a se amesteca mirosurile între compartimente.

Digital Inverter: Compresorul ajustează automat viteza în funcție de nevoile de răcire, contribuind la reducerea zgomotului și creșterea eficienței energetice. Am observat acest aspect în funcționarea silențioasă și constantă a frigiderului.

Power Cool / Power Freeze: Aceste funcții oferă răcire și congelare rapidă la cerere. Am utilizat Power Cool pentru a răci rapid băuturile, iar Power Freeze a fost perfect pentru congelarea rapidă a cărnii proaspete.

Iluminare LED: Oferă o vizibilitate excelentă în interiorul frigiderului. Am apreciat această caracteristică în timpul serilor, când lumina blândă a facilitat găsirea rapidă a alimentelor.

Panou Control și Funcții

AI Energy Mode
AI Energy Mode

Panoul de control al combinei frigorifice Samsung RF50C510ES9/EO este un exemplu de tehnologie intuitivă și accesibilă. Panoul, cu un design minimalist, este ascuns discret, dar ușor accesibil la deschiderea ușii. Fiind poziționat ergonomic, este la îndemâna oricărui membru al familiei, inclusiv dintr-un scaun cu rotile.

Funcții Disponibile

 • Iluminare LED: Oferă o vizibilitate clară și uniformă în interiorul frigiderului. Aceasta a făcut căutarea alimentelor în timpul nopții sau în condiții de lumină scăzută mult mai ușoară.
 • Mod Vacanță: Acest mod economisește energie în timp ce suntem plecați. L-am găsit util în timpul vacanțelor, când frigiderul nu necesita răcire intensă.
 • Congelare Rapidă: O funcție esențială pentru congelarea eficientă a produselor proaspete. Am folosit-o frecvent pentru a asigura păstrarea calităților nutritive ale alimentelor.
 • Răcire Rapidă: Această funcție degajă rapid aer rece în frigider, fiind ideală pentru răcirea băuturilor sau a alimentelor proaspete.
 • Aparat de Gheață: Produce gheață eficient și rapid, fiind foarte util în zilele călduroase sau la petreceri.
 • Wi-Fi și Suport App SmartThings: Permite monitorizarea și controlul frigiderului de la distanță, un aspect modern și foarte practic.
 • Semnalare Audio pentru Ușa Deschisă: Un memento util care asigură că frigiderul este închis corespunzător.

In afara de modelul analizat astazi, recomandam sa cititi si topul nostru al celor mai bune combine Samsung. Mai sunt si analize recente pentru combine ca Samsung RB38C7B6B22/EF sau Samsung RB38C6B1DCE/EF. O optiune in categoria side by side poate fi Samsung RF48A401EB4/EO. In ce priveste frigiderele, un model cu doua usi este Samsung RT35CG5644S9EO.

Plusuri Samsung RF50C510ES9/EO

 • Capacitate generoasă de 496 l
 • Design modern, finisaj inox
 • Sistem Twin Cooling Plus
 • Tehnologie Digital Inverter
 • Funcții Power Cool și Power Freeze
 • Control ușor, panou ascuns
 • Conectivitate Wi-Fi și SmartThings App

Minusuri

 • Clasa energetică E – consum mai mare
 • Greutate mare, 102.5 Kg

Concluzia

Luând în considerare avantajele și dezavantajele Samsung RF50C510ES9/EO, acest model se prezintă ca o soluție ideală pentru familiile mari sau pentru cei care prioritizează spațiul generos de stocare și tehnologiile moderne.

Cu toate că prezintă o clasă energetică E, care indică un consum mai mare de energie, beneficiile aduse de capacitatea sa mare, designul elegant și funcțiile avansate compensează acest aspect. De asemenea, dimensiunile și greutatea impunătoare sunt aspecte de luat în considerare la instalare.

Samsung RF50C510ES9/EO este potrivit pentru utilizatorii care caută un aparat frigorific fiabil, spațios și dotat cu tehnologii inovatoare, fiind o investiție valoroasă pentru confortul și eficiența zilnică în bucătărie.

Vezi pretul de azi

Manual de utilizare