Samsung RF48A401EB4/EO, Side by Side French Door 488 l, No Frost, Clasa E, Dozator, Dark Inox – Pareri si Review

Samsung RF48A401EB4/EO, Side by Side French Door 488 l, No Frost, Clasa E, Dozator, Dark Inox - Pareri si Review
French Door Samsung RF48A401EB4 EO

Product Name: RF48A401EB4/EO

Product Description: Combina frigorifică Samsung RF48A401EB4/EO oferă o capacitate totală de 488 litri, ideală pentru familii mari. Echipată cu tehnologii avansate precum Twin Cooling Plus și No Frost, asigură o păstrare optimă a alimentelor. Designul său modern, în culoarea Dark Inox, se integrează armonios în orice bucătărie.

Brand: Samsung

 • Design
  (4.7)
 • Tehnologie si functii
  (4.6)
 • Eficienta energetica
  (3.8)
 • Pret
  (4)
4.3

Review pe scurt

Având în vedere caracteristicile și funcționalitățile Samsung RF48A401EB4/EO, acest aparat frigorific se adresează familiilor mari care caută un echilibru între spațiu generos, tehnologie avansată și design modern.

Cu toate că clasa energetică E și consumul anual de 298 kWh nu sunt cele mai eficiente, beneficiile oferite de capacitatea mare, tehnologiile inovatoare precum Twin Cooling Plus și No Frost, precum și designul elegant, compensează aceste aspecte.

Ideal pentru cei care doresc un aparat frigorific robust și funcțional, Samsung RF48A401EB4/EO este o alegere solidă în categoria sa.

Pros

 • Volum generos, 488 litri
 • Design modern, Dark Inox
 • Tehnologie Twin Cooling Plus
 • Funcția Power Cool/Power Freeze
 • Sistem No Frost
 • Panou de control touchscreen

Vezi pretul de azi

Cons

 • Clasa energetică E, mai puțin eficientă

Combina frigorifică Samsung RF48A401EB4/EO redefinește conservarea alimentelor în gospodării. Cu un volum net total de 488 litri, este ideală pentru familii medii sau mari, oferind spațiu generos pentru depozitarea alimentelor. Producătorul, Samsung, este renumit pentru inovații tehnologice și calitate, iar acest model nu face excepție.

French Door Samsung RF48A401EB4 EO
Vezi pretul de azi

Originară din Coreea de Sud, Samsung aduce pe piață aparate fiabile și eficiente. Samsung RF48A401EB4/EO este perfectă pentru cei care apreciază tehnologia de top, spațiul amplu și un design modern, cu finisajul său Dark Inox și funcții avansate precum Twin Cooling Plus și dozatorul de apă fără racordare.

Samsung RF48A401EB4/EO: Design și Prima Impresie

Caracteristică
Descriere
Nume
Samsung RF48A401EB4/EO
Capacitate frigider
329 litri, potrivit pentru familii medii și mari
Capacitate congelator
159 litri
Clasa energetică
Clasa E
Nivel sunet
41 dB, relativ silențios
Dezghetare
Automată, cu tehnologie No Frost
Funcții Importante
Twin Cooling Plus, Power Cool, Power Freeze, Dozator de gheață mobil
Dimensiuni și greutate
83.3 cm lățime, 74 cm adâncime, 179.3 cm înălțime, 99 Kg
Culoare
Argintiu închis (Dark Inox)

Designul Samsung RF48A401EB4/EO impresionează printr-un aspect modern și sofisticat. Finisajul Dark Inox și liniile curate, minimaliste, se integrează perfect în orice bucătărie contemporană. Panoul de comandă touchscreen îmbunătățește experiența utilizatorului, oferind un control facil și intuitiv.

Samsung RF48A401EB4 EO side by side

La o înălțime de 179.3 cm și lățime de 83.3 cm, frigiderul este robust, dar surprinzător de ușor de integrat în spațiul de bucătărie. Designul său permite instalarea simplă, fără nevoia de conexiuni complicate la rețeaua de apă.

Prima impresie a fost de admirație. În calitate de editor și utilizator, am fost impresionat de modul în care compartimentele sunt organizate. Cu patru uși, inclusiv un compartiment congelator generos, Samsung RF48A401EB4/EO oferă acces ușor și un spațiu de depozitare optimizat.

Specificatii Samsung RF48A401EB4/EO – Pareri

Samsung RF48A401EB4/EO este un exemplu de tehnologie avansată și design funcțional. Acest model se distinge prin specificații de top, care îl fac o alegere excelentă pentru orice gospodărie modernă.

Cu un volum net total de 488 litri, împărțit între frigider și congelator, oferă spațiu generos pentru nevoile unei familii mari. 

Compartimentul Frigiderului: Capacitate și Organizare

Volumul net al frigiderului este de 329 litri, oferind spațiu suficient pentru o familie de patru membri, cum este a mea. Această capacitate se dovedește mai mult decât suficientă pentru nevoile noastre zilnice de depozitare.

Compartimentul frigiderului Samsung RF48A401EB4/EO vine cu sistem de dezghetare automată, eliminând grija dezghețării manuale. Organizarea interioară este eficientă, cu trei rafturi și cinci rafturi pe ușă, permițându-mi să ordonez alimentele în mod clar și accesibil.

Un aspect remarcabil este sertarul pentru fructe și legume, echipat cu tehnologie care păstrează proaspătatea acestora. Acest compartiment asigură că alimentele mele rămân proaspete pentru o perioadă mai lungă.

Samsung RF48A401EB4/EO include și funcția de Super Racire. Acesta este un avantaj semnificativ, mai ales când am nevoie să răcesc rapid băuturile sau alimentele după un drum la cumpărături.

În plus, frigiderul dispune de tehnologii dedicate care asigură o conservare optimă a alimentelor, făcând din acesta un aliat de încredere în bucătărie.

Congelatorul: Capacitate și Funcții Aditionale

Capacitatea netă a congelatorului este de 159 litri, ideală pentru stocarea pe termen lung a alimentelor congelate. Această capacitate se potrivește nevoilor unei familii, oferind spațiu suficient pentru o varietate largă de produse.

Interiorul congelatorului este bine organizat, cu șase compartimente, inclusiv două Big Box-uri, ce oferă flexibilitate în aranjarea alimentelor congelate. Această organizare facilitează accesul și sortarea eficientă a produselor.

Un aspect cheie al congelatorului Samsung RF48A401EB4/EO este sistemul său de dezghetare automată. Aceasta menține un mediu optim pentru alimente, fără a fi necesară intervenția manuală pentru eliminarea gheții.

Funcția de Super Congelare este de asemenea prezentă, accelerând procesul de congelare și asigurând că alimentele își păstrează proprietățile nutritive.

Consumul de Curent

Clasa energetică E a modelului Samsung RF48A401EB4/EO reflectă un consum moderat de energie, tipic pentru aparatele frigorifice de dimensiuni mari, cum sunt side-by-side-urile. Chiar dacă nu este cea mai eficientă clasă energetică, este acceptabilă pentru un frigider de acest tip.

Consumul anual de energie este de 298 kWh. Acest consum poate varia în funcție de factori cum ar fi frecvența deschiderii ușilor, cantitatea de alimente stocate și temperatura ambientală.

Nivelul de zgomot, exprimat în 41 dB, indică un aparat relativ silențios. Acest nivel este suficient de scăzut pentru a nu deranja în activitățile zilnice, chiar și atunci când frigiderul este amplasat într-o bucătărie deschisă spre zona de living.

Funcții și Tehnologii

Samsung RF48A401EB4/EO se distinge prin multiplele sale tehnologii avansate. Acest frigider nu este doar un simplu aparat de răcit, ci un centru tehnologic modern pentru conservarea alimentelor.

Twin Cooling Plus: Această tehnologie asigură o separare eficientă a fluxurilor de aer între frigider și congelator. Rezultatul este o conservare optimă a prospetimii și gustului alimentelor, prevenind amestecul mirosurilor. În familia mea, diferența se simte, alimentele rămân proaspete mai mult timp.

Power Cool / Power Freeze: Cu aceste funcții, răcirea și congelarea rapidă sunt la un buton distanță. Power Cool este ideal pentru răcirea rapidă a băuturilor, iar Power Freeze ajută la congelarea eficientă a alimentelor, fiind de mare ajutor când aducem acasă cantități mari de alimente care trebuie congelate rapid.

Dozator de gheata mobil: O caracteristică versatilă care permite ajustarea spațiului în congelator. În sezonul cald, dozatorul de gheață este esențial, iar posibilitatea de a-l îndepărta pentru a crea mai mult spațiu este foarte utilă.

No Frost: Această tehnologie elimină necesitatea dezghețării manuale, menținând o circulație constantă a aerului și prevenind formarea gheții. Este un mare avantaj, economisind timp și efort.

Panou Control și Funcții

Samsung RF48A401EB4/EO are un panou de control touchscreen, ușor de utilizat și intuitiv. Acest panou permite accesul rapid la diversele funcții ale frigiderului, oferind o experiență utilizator modernă și eficientă.

Funcțiile disponibile includ:

 • Iluminare LED: Oferă o lumină clară și eficientă energetic în interiorul frigiderului, facilitând găsirea și organizarea alimentelor.
 • Mod vacanta: Această funcție reduce consumul de energie când frigiderul nu este folosit intens, ideal pentru perioadele în care suntem plecați de acasă.
 • Congelare rapida: Ajută la congelarea rapidă a alimentelor proaspete, păstrându-le proprietățile nutritive.
 • Racire rapida: Perfect pentru răcirea rapidă a băuturilor sau alimentelor proaspete, foarte util după cumpărături.
 • Filtru deodorizant: Menține un mediu proaspăt în interiorul frigiderului, reducând mirosurile neplăcute.

Alternative de mai multe tipuri sunt disponibile in colectia Samsung de frigorifice. Puteti merge pe varianta unui side by side ca Samsung RF50C510ES9/EO, dar sunt si combine precum Samsung RB38C7B6B22/EF. Un frigider mai mic ar fi Samsung RT35CG5644S9EO sau Samsung RT38CG6624S9EO.

Plusuri Samsung RF48A401EB4/EO

 • Volum generos, 488 litri
 • Design modern, Dark Inox
 • Tehnologie Twin Cooling Plus
 • Funcția Power Cool/Power Freeze
 • Sistem No Frost
 • Panou de control touchscreen

Minusuri

 • Clasa energetică E, mai puțin eficientă

Concluzia

Având în vedere caracteristicile și funcționalitățile Samsung RF48A401EB4/EO, acest aparat frigorific se adresează familiilor mari care caută un echilibru între spațiu generos, tehnologie avansată și design modern.

Cu toate că clasa energetică E și consumul anual de 298 kWh nu sunt cele mai eficiente, beneficiile oferite de capacitatea mare, tehnologiile inovatoare precum Twin Cooling Plus și No Frost, precum și designul elegant, compensează aceste aspecte.

Ideal pentru cei care doresc un aparat frigorific robust și funcțional, Samsung RF48A401EB4/EO este o alegere solidă în categoria sa.

Vezi pretul de azi