Cel Mai Bun Atomizor Electric sau Vermorel – Top 3 Pulverizatoare Electrice

Ai o mica gradina, o livada sau o podgorie, si ai nevoie de un atomizor electric si usor de folosit? Avem mai jos top 3 atomizoare si pulverizatoare electrice, impreuna cu un ghid de achizitie pentru alegerea unui vermorel electric, cum i se mai spune.

Pulverizator electric PandoraAvem 3 modele de atomizoare electrice in topul nostru, toate 3 la un pret mai mult decat accesibil, asta in caz ca preturile de 500+ lei ale atomizoarelor cu motor pe benzina din topul nostru este prea mult pentru ce aveti nevoie. Detalii mai jos, dar prima data haideti sa vedem ce modele avem in top 3, explicat pe scurt.

PE SCURT: Primul loc este al atomizorului electric Pandora (Micul Fermier), un model excelent cu rezervor de 16 litri, foarte usor la cele 3.3 kg ale sale, ce mai reuseste sa atinga si presiunea cea mai mare la pulverizare, de pana la 5 Bar. Adaugati lancea telescopica de pana la 2.8 metri impreuna cu acumulatorul ce tine la 9 ore de folosire continua, si avem un castigator clar. Pe locul 2, dar cu dezavantaje la mai toate categoriile, vine modelul Ruris RS 1800, ce are rezervor mai mare (18 litri) si 6 duze de stropire (fata de 3 la Pandora), ca avantaje majore. In sfarsit, locul 3 l-am dat vermorelului Gardenia 18IE, care se aseamana in multe privinte cu aparatul celor de la Ruris la performante.

1. Set Atomizor Electric Micul Fermier (Pandora) 16 Litri – CEL MAI BUN

Cel mai bun atomizor electric

Cel mai bun atomizor Pandora Micul Fermier
Cel mai bun atomizor Pandora (Micul Fermier)

Locul 1 in topul celor mai bune pulverizatoare/atomizoare electrice, ii revine aparatului Pandora, de la Micul Fermier. Este un atomizor de calitate, ce face parte dintr-un set complet. Are o serie de avantaje in fata lui Ruris RS 1800, aparatul de pe locul 2. Acestea includ lancea telescopica mai lunga, de pana la 2.8 metri, dar si presiunea maxima mai mare, de 5 Bar sau greutatea mai mica (3.3 vs 5 kg pentru Ruris). Per total, va recomand atomizorul electric Pandora pentru specificatiile mai bune. Bineinteles, are si foarte multe reviewuri pozitive de la utilizatori, dupa cum puteti vedea la linkul produsului.

Acumulatorul cu care este dotat vermorelul Pandora este si el un punct forte al aparatului, pentru ca desi bateria este similara cu cea a aparatului de pe locul 2, fiind de 12 V si cu o capacitate de 8A, autonomia este de pana la 9 ore de lucru continuu, ceea ce este cu adevarat impresionant. In plus, incarcarea sa dureaza doar 1 ora, fiind apoi gata de folosire in urmatoarea zi de munca. Ca sa va faceti o idee despre ce puteti face cu o singura incarcare, se mentioneaza ca acumulatorul va permite sa stropiti pana la 15-20 de plinuri, adica 300+ litri de solutie, inainte de a trebui reincarcat.

Pandora poate pulveriza substanta sub forma de ceata, picaturi, jet sau praf, permitandu-va sa reglati jetul dupa nevoie. Atinge o presiune de pana la 5 Bar, fiind dotat cu un regulator de presiune ce o sa va fie de mare ajutor. Un punct in minus ar fi prezenta a doar 3 duze pentru tot atatea tipuri de stropire, in timp ce vermorelul Ruris are 6 duze incluse.

Avantaje

 • Atomizor electric, utilizabil timp de o zi intreaga de munca
 • Rezervor de 16 litri, capacitate considerata normala
 • Presiunea maxima atinsa la 5 Bar
 • Acumulator ce rezista 9 ore, sau pana la 20 plinuri de solutie pulverizata (300+ litri)
 • Incarcarea acumulatorului rapida, 1 ora
 • Lance extensibila, de 70 pana la 280 cm
 • Pulverizeaza sub forma de jet, ceata, picaturi sau praf
 • Greutatea foarte mica, doar 3.3 kg
 • Model mai silentios decat un atomizor cu motor

Dezavantaje

 • Are 3 duze pentru stropire, fata de 6 oferite pe Ruris RS 1800

Vezi pretul de azi


2. Ruris RS 1800, 18 litri cu Lance Telescopica

Atomizor electric Ruris RS 1800
Atomizor electric Ruris RS 1800

Ruris RS 1800 este modelul de pe locul 2 in top, un atomizor electric (pulverizator/vermorel) care se descurca foarte bine in multe situatii, fiind indicat pentru folosirea in gradini de mai mici dimensiuni de obicei (pentru cele mari, va recomandam atomizoare profesionale cu motor termic). Acest model se poate folosi cu usurinta, pentru stropirea in pomicultura, legumicultura, vinicultura sau chiar si pentru deratizari sau dezinfectii.

Acest atomizor electric este dotat cu un acumulator reincarcabil de 12 V, cu o capacitate de 8 Ah, ce va permite sa il utilizati pentru perioade indelungate de timp. Nu este nevoie sa utilizati benzina, ca la un model profesional, dar nici sa pompati la maneta, cum este nevoie la un vermorel manual. Din acest punct de vedere, este undeva intre variantele manuale si cele semi-profesionale Ruris.

De mentionat in cazul lui Ruris RS 1800, este ca acest pulverizator electric este gandit cu manevrabilitate si confort ca tinte, deci randamentul de aplicare a substantei va fi unul bun, iar timpul de munca mult scazut. Este un atomizor electric dotat cu un ham ergonomic.

In ce priveste celelalte specificatii, Ruris RS 1800 este dotat cu un rezervor de 18 litri, si utilizeaza o baterie de 12V si 8 Ah, ce ii permite o autonomie de pana la 4 ore. Are o lance telescopica metalica, iar presiunea de lucru este intre 0.2 si 0.4 Mpa.

Avantaje

 • Pulverizator electric util in multe situatii
 • Rezervor de capacitate foarte mare, de 18 litri
 • Baterie de 12V si 8Ah, cu autonomie de lucru de pana la 4 ore
 • Presiunea de lucru intre 2 si 4 Bar (0.2 si 0.4 Mpa)
 • Lance telescopica intre 60 cm si 100 cm
 • Vine cu 6 capete de pulverizare

Dezavantaje

 • Greutatea de 5 kg, cea mai mare din top
 • Lancea telescopica utila, dar mai scurta decat la cele de pe locul 1 si 3

Vezi pretul de azi


3. Gardenia 18IE – 2 in 1 Vermorel Electric si Manual

Vermorel electric 2 in 1 Gardenia 18IE
Vermorel electric 2 in 1 Gardenia 18IE

In ce priveste locul 3, avem un model de vermorel electric care poate functiona si in mod manual, fiind o versiune de pulverizator de tip 2 in 1. Veti gasi si aici un aparat de calitate, ce isi va face treaba bine, fiind destinat lucrarilor de erbicidare. Un model dotat cu acumulator, de 12V si cu o capacitate de incarcare de 8A, este comparabil din acest punct de vedere cu restul din top.

Gardenia 18IE este capabil sa pulverizeze solutia la o presiune de pana la 4 Bar, deci este comparabil din acest punct de vedere cu atomizorul Ruris, dar sub modelul Pandora de pe primul loc. Are un rezervor in care incap pana la 16 litri de solutie, iar la turnare veti descoperi ca lichidul trece printr-un filtru, astfel incat in interior nu patrund impuritati.

Acest model are 3 duze, pentru tipuri diferite de stropire, iar lancea este realizata din inox. Vine cu acumulator de incarcare la 220V si acumulator. Greutatea sa este ceva mai mare, cel putin fata de aparatul de pe locul 1.

Avantaje

 • Vermorel electric si manual, model 2 in 1
 • Presiune buna, de pana la 4 Bar
 • Rezervor 16 litri de solutie stropit
 • Dotat cu acumulator de 12V si 8A capacitate
 • Filtru la rezervor pentru retinerea impuritatilor

Dezavantaje

 • 3 Duze, ceea ce este OK, dar putin in comparatie cu cele 6 ale lui Ruris
 • Lancea nu este telescopica
 • Greutatea de 5 kg, comparabila cu cea a aparatului de pe 2, dar mare fata de cei 3.3 kg a versiunii Pandora

Vezi pretul de azi


Ghid de achizitie pentru un atomizor electric

Folosirea unui atomizor electricAtomizorul, fie ca vorbim de un model manual, electric sau cu motor termic, este o piesa foarte importanta in arsenalul oricarui gradinar, pomicultor sau proprietar de podgorie. Stropitul plantelor la timpul potrivit, pentru a preintampina boli sau aparitia insectelor daunatoare, va ofera o sansa mai buna la o recolta bogata, astfel incat un astfel de aparat nu poate lipsi. Dupa cum am mentionat mai sus, exista cateva tipuri diferite de atomizoare, dar astazi ne uitam la versiunile electrice.

Avantajele si dezavantajele unui vermorel electric

Un vermorel electric se incadreaza undeva intre un model manual si unul cu motor termic, din mai multe puncte de vedere. De aceea, este de multe ori ales de catre gradinari ce nu au suprafete foarte mari de acoperit, fiind excelent pe langa casa omului.

Avantajele pulverizatoarelor cu acumulator/electrice

 • Excelente pentru acoperirea unor gradini mici spre medii cu efort minim
 • Putere medie, trimite substanta la o distanta de pana la 8 metri orizontal
 • Usor de folosit, nu necesita pompare manuala, ca la un vermorel clasic
 • Pret destul de mic, in jur de 200-300 lei pentru un aparat care isi face treaba (fata de 500+ la cele pe benzina)
 • Presiune buna, pana la 4-5 Bar
 • Mult mai usoare decat atomizoarele semi-profesionale (3-5 kg, fata de 12-15 kg)
 • Cu acumulator, se pot folosi timp de 4-8 ore dupa ce acesta se incarca la priza
 • Silentioase, fiind dotate cu motor electric (cele pe benzina pot trece de 100 dB)

Dezavantajele unui atomizor electric

 • Nu va face fata la suprafete mari sau la livezi cu copaci inalti
 • Majoritea nu sunt utilizabile daca acumulatorul este descarcat, nici macar manual (vezi locul 3 din top pentru un model care face exceptie, fiind 2 in 1)

Ce luam in calcul cand alegem un atomizor electric?

Prezentare modele vermorel electric baterieIn primul rand, ganditi-va la ce suprafata aveti de stropit si la particularitatile gradinii sau livezii respective. Daca este o suprafata foarte mare, de peste 2,000 metri patrati, ar fi o idee mai buna sa mergeti pe un model semi-profesional sau profesional, distanta de stropire fiind mai mare, ca si puterea sa. Daca totusi va hotarati sa alegeti un model electric, cu acumulator, atunci mai jos aveti criterii de luat in calcul la alegerea aparatului.

Presiunea atinsa: in general, va este suficient o presiune de 2-4 Bar, iar daca ajunge la 5 Bar, cu atat mai bine. Influenteaza cantitatea de lichid pulverizata si distanta pana la care veti ajunge cu jetul.

Distanta de pulverizare: cum spuneam, depinde de presiunea atinsa in aparat, dar si de duza folosita. Un astfel de atomizor electric poate trimite jetul de lichid chiar si pana la 8 metri distanta pe orizontala, sau 5 metri pe verticala (cu un model semi-profesional sau profesional distanta se poate dubla usor in ambele cazuri).

Acumulatorul, capacitate, timp de incarcare si de folosire: modelele standard sunt de 12V, vin cu acumulator pentru incarcare rapida, iar capacitatea este in jur de 8A. Va poate oferi un timp de lucru de 4-8 ore sau mai bine, cu o singura incarcare. Se pot achizitiona si acumulatori suplimentari cateodata, pentru a putea lucra in continuare cand se termina incarcatura.

Tipuri de substante pulverizate: majoritatea sunt gandite pentru pulverizarea substantelor lichide, dar exista si versiuni ce pot folosi substante solide (prafuri), acestea din urma oferindu-va mai multe optiuni.

Capacitatea rezervorului cu solutie: aceasta este undeva intre 10 si 20 de litri pentru un model electric normal, iar cu cat este mai mare, cu atat mai rar trebuie sa va opriti pentru realimentare.

Pulverizator cu acumulatorTipuri de duze: cu cat mai multe optiuni sunt incluse, cu atat mai bine. Fiecare duza va ofera un alt tip de pulverizare, de la cele tip jet plat, la tip ceata sau picaturi. De obicei, primiti macar 2-3 duze, dar exista modele si cu pana la 6 optiuni diferite.

Greutatea: aceasta nu este foarte mare in cazul aparatelor electrice, de 3-5 kg de obicei, dar se poate lua si acest aspect in calcul. Este mult sub un aparat cu motor pe benzina, ce are cam 10 kg in plus, si asta inainte sa adaugam si lichid ce trebuie pulverizat in rezervor.

Ergonomia: trebuie sa fie usor de utilizat, chiar si pentru mai multe ore, cu o greutate de circa 20 kg (inclusiv lichidul din rezervor). Un ham ergonomic ajuta mult aici, dar si comenzile trebuie sa fie usor de accesat.

Concluzia noastra

Daca sunteti un utilizator mediu, cu o suprafata ce trebuie stropita de pana la 1,000 – 2,000 metri patrati, atunci un atomizor electric de tipul pe care il mentionam in acest articol va fi o alegere excelenta. Daca treceti de acei 2,000 mp, sau daca aveti livezi cu pomi inalti, atunci veti avea nevoie de ceva mai puternic, iar in acest caz as merge pe un model semi-profesional, sau chiar profesional.

Aveti mai sus 3 sugestii excelente de pulverizatoare electrice accesibile ca pret, undeva intre 200 si 300 de lei, si va recomand sa il achizitionati online pentru a putea sa il trimiteti inapoi fara probleme in 14 zile (majoritatea magazinelor si vanzatorilor din marketplace-ul Emag) sau in 30 de zile daca este vandut de Emag direct.