Review: Optimus AT 660, Umidometru Profesional 4 Clase de Lemn, Ciment, Mortar, Caramida – Pareri

Review: Optimus AT 660, Umidometru Profesional 4 Clase de Lemn, Ciment, Mortar, Caramida - Pareri
Umidometru profesional Optimus AT 660

Product Name: AT 660

Product Description: Umidometrul Optimus AT 660 este un instrument de înaltă precizie conceput pentru a măsura umiditatea într-o varietate de materiale, de la diverse tipuri de lemn - precum fag, artar și pin - până la mortar, ciment și caramidă. Cu un design compact și robust, acesta oferă o gamă largă de măsurători, de la 0% până la 80% pentru lemn și valori specifice pentru celelalte materiale. Dotat cu un afișaj LCD luminat, funcția HOLD, oprire automată și capacitatea de a înregistra valorile minime și maxime, umidometrul funcționează pe baza a trei baterii AAA și vine în culorile negru și portocaliu.

Brand: Optimus

  • Nivel precizie
    (4.5)
  • Plaja masurare
    (4.5)
  • Pret
    (4.3)
4.4

Review pe scurt

Pentru cei care sunt în căutarea unui instrument de înaltă calitate pentru a măsura umiditatea materialelor, Optimus AT 660 este, fără îndoială, o opțiune de luat în considerare. Este ideal pentru profesioniștii din domeniul construcțiilor, tâmplarii sau pentru oricine are nevoie de măsurători precise ale umidității în diferite materiale.

Pros

+ Ușurința utilizării și selecției materialelor.

+ Versatilitatea: capacitatea de a măsura umiditatea în diferite materiale.

+ Design compact și robust.

+ Precizia și fiabilitatea măsurătorilor.

Vezi pretul de azi

Cons

– Posibilele limitări ale produsului.mediu sau specificațiile materialului.

– Necesitatea bateriilor AAA neincluse.

– Gama de măsurare pentru anumite materiale.

Umidometrul Optimus AT 660 s-a impus rapid ca un instrument esențial pentru profesioniștii și entuziaștii din domeniul construcțiilor, oferind o măsurare precisă a umidității în materiale variate, precum lemn, ciment, mortar și caramida.

Umidometru profesional Optimus AT 660
Vezi pretul de azi

Într-o lume în care calitatea și durabilitatea construcțiilor pot fi influențate direct de nivelul de umiditate din materialele folosite, având la dispoziție un instrument de măsurare precis și versatil precum Optimus AT 660 poate face diferența dintre o lucrare de succes și una compromisă.

Acest umidometru nu numai că îmbunătățește eficiența și precizia lucrărilor, dar și reduce riscurile asociate cu umiditatea excesivă sau insuficientă în materialele de construcție.

Optimus AT 660, Umidometru Profesional

Optimus AT 660 impresionează printr-un design elegant, dar în același timp robust. Nuanțele de negru și portocaliu, folosite la construcția sa din plastic rezistent, îi conferă nu numai un aspect estetic, ci și unul ergonomic, facilitând manevrarea în condiții diverse de lucru.

Partea frontală a umidometrului este dominată de un afișaj LCD luminat, oferind o vizualizare clară a măsurătorilor indiferent de condițiile de iluminare. Sondele, esențiale pentru măsurători, sunt proiectate să penetreze eficient diverse materiale, asigurând astfel precizia măsurătorilor.

În era digitală în care trăim, umidometrele analogice încep să devină tot mai desuete, iar Optimus AT 660 este exemplul perfect al avantajelor pe care tehnologia digitală le aduce.

Utilizatorii pot selecta cu ușurință tipul de material pe care doresc să îl testeze, apoi, cu ajutorul sondelor, măsurarea se realizează și rezultatele sunt afișate instantaneu. Acest proces rapid și intuitiv economisește timp și reduce marja de eroare, asigurând că rezultatele sunt nu doar rapide, dar și precise.

În plus, funcția de înregistrare a valorilor minime și maxime permite o analiză mai detaliată a datelor, făcând din Optimus AT 660 un instrument indispensabil pentru oricine dorește să lucreze cu precizie și eficiență.

Specificațiile Tehnice Optimus AT 660

Într-o lume în care specificațiile tehnice dictează de multe ori decizia de achiziție, Optimus AT 660 nu dezamăgește. Cu detalii bine gândite și caracteristici ce îi evidențiază versatilitatea, acest umidometru a fost creat pentru a satisface nevoile celor mai exigenți utilizatori.

Din punct de vedere al caracteristicilor generale, Optimus AT 660 se clasifică ca un hidrometru. Ceea ce ne spune că este conceput special pentru a măsura umiditatea în diverse materiale. Sursa sa de alimentare sunt bateriile, mai precis trei baterii de tip AAA, asigurându-se astfel că aparatul va avea o autonomie decentă.

Acesta este capabil să măsoare umiditatea materialului, exprimată în procente, facilitând astfel o înțelegere rapidă și clară a rezultatelor. Aparatul, construit din plastic durabil, prezintă un design atractiv în nuanțe de negru și portocaliu, îmbinând estetica cu funcționalitatea.

Pe partea de funcții, Optimus AT 660 se distinge printr-o gamă variată de opțiuni menite să îmbunătățească experiența utilizatorului. Funcția de oprire automată garantează economisirea energiei, prelungind durata de viață a bateriilor. Butonul ON/OFF facilitează pornirea și oprirea rapidă a aparatului.

Funcția HOLD este deosebit de utilă atunci când utilizatorul dorește să păstreze o anumită măsurătoare pe afișaj pentru o perioadă mai lungă de timp. Afișajul LCD cu fundal luminat asigură o citire facilă și rapidă a datelor, iar posibilitatea de a vizualiza valorile minime și maxime permite o analiză detaliată a măsurătorilor.

Dacă te întrebi ce găsești în conținutul pachetului la achiziționarea acestui umidometru, vei fi plăcut surprins să descoperi că pachetul include chiar hidrometrul. Însă, este important de menționat că bateriile necesare alimentării nu sunt incluse.

În ceea ce privește alimentarea și bateriile, cum am menționat anterior, aparatul are nevoie de trei baterii AAA pentru a funcționa. Acestea nu sunt incluse în pachet, așa că va trebui să le achiziționezi separat.

În final, privind dimensiunile umidometrului, acesta are o lungime de 100 mm, în timp ce sonda, instrumentul esențial pentru măsurători, măsoară 98 mm. Aceste dimensiuni compacte îl fac ușor de transportat și manevrat, oferind în același timp rezultate precise.

Performanțele La Masurarea Umiditatii In Functie De Material

Un umidometru, ca orice instrument tehnic, este la fel de bun ca performanța sa. În această secțiune, ne vom concentra asupra modului în care Optimus AT 660 se comportă pe diferite materiale și care sunt particularitățile sale de performanță.

În primul rând, să discutăm despre lemn. Lemnul, fiind un material natural, poate varia semnificativ în ceea ce privește conținutul său de umiditate. Optimus AT 660 are capacitatea de a măsura umiditatea din nu mai puțin de patru categorii de lemn: fag, artar, pin, plop, frasin, mesteacăn și altele.

Acesta poate detecta niveluri de umiditate cuprinse între 0 și 80%, ceea ce îl face extrem de versatil și util pentru oricine lucrează cu lemn sau doar dorește să verifice umiditatea din casa lor. Acuratețea aparatului asigură că vei obține informații fidele realității, indiferent de tipul de lemn.

Când vine vorba de mortar, este esențial să cunoaștem exact nivelul de umiditate, deoarece poate influența aderarea, rezistența și durabilitatea acestuia. Optimus AT 660 poate măsura umiditatea mortarului în intervalul de 0 – 9,9%. Acest interval restrâns și specific indică faptul că aparatul a fost conceput pentru a oferi măsurători precise, chiar și la niveluri mai mici de umiditate.

Cimentul, un alt material pe care Optimus AT 660 îl poate analiza, are o gamă de măsurare între 0 și 8,6%. Este crucial să cunoști nivelul de umiditate al cimentului, mai ales în etapele inițiale ale amestecării și aplicării, pentru a asigura o uscare și o rezistență corespunzătoare.

În ceea ce privește caramida, acest umidometru poate detecta niveluri de umiditate cuprinse între 0 și 16,5%. Acesta este un interval mai larg, având în vedere natura poroasă a caramizii, care poate absorbi și reține cantități semnificative de apă.

Viteza cu care Optimus AT 660 afișează rezultatele este remarcabilă. După ce introduci cele două sonde în materialul pe care dorești să îl testezi, rezultatele apar instantaneu pe afișaj. Aceasta este o caracteristică esențială, mai ales pentru profesioniști care au nevoie de informații rapide în timpul muncii lor.

În plus, opțiunea de a înregistra valorile minime sau maxime este foarte utilă atunci când lucrezi cu variații mari de umiditate sau dorești să monitorizezi schimbările de-a lungul timpului.

Alternative excelente la acest umidometru sunt modele precum FHM 20 sau Bosch UniversalHumid 0603688000, despre care am mai discutat in trecut.

Avantaje

+ Ușurința utilizării și selecției materialelor. Optimus AT 660 este proiectat pentru a fi intuitiv și prietenos chiar și pentru cei care nu sunt familiari cu umidometrele. Alegerea materialelor este simplă, iar procesul de măsurare este direct și neîncurcat.

+ Versatilitatea: capacitatea de a măsura umiditatea în diferite materiale. Fie că este vorba de diferite tipuri de lemn, ciment, mortar sau caramida, acest umidometru este capabil să ofere măsurători exacte pentru o gamă largă de materiale, ceea ce îl face extrem de util în diverse situații și industrii.

+ Design compact și robust. Având în vedere că este un instrument care poate fi folosit într-o varietate de medii – de la șantierele de construcții la atelierele de tâmplărie – este esențial ca designul să fie atât compact, cât și durabil. Optimus AT 660 îndeplinește aceste cerințe, oferind un echilibru perfect între portabilitate și rezistență.

+ Precizia și fiabilitatea măsurătorilor. În lumea construcțiilor și a proiectelor DIY, precizia este cheia. Optimus AT 660 nu doar că oferă măsurători exacte, dar și consistente, asigurându-se că poți avea încredere în rezultatele pe care le oferă de fiecare dată.

Dezavantaje

– Posibilele limitări ale produsului. Chiar dacă Optimus AT 660 este un instrument versatil, pot exista anumite materiale sau situații în care performanța sa nu este optimă. Ca orice dispozitiv, poate avea anumite limite în funcție de condițiile de mediu sau specificațiile materialului.

– Necesitatea bateriilor AAA neincluse. Deși multe dispozitive vin cu baterii incluse, Optimus AT 660 necesită achiziționarea separată a bateriilor AAA. Aceasta poate fi o neplăcere pentru unii utilizatori care ar fi preferat să aibă tot ce le trebuie pentru a folosi dispozitivul imediat după deschiderea pachetului.

– Gama de măsurare pentru anumite materiale. Deși gama de măsurare a umidității este impresionantă pentru majoritatea materialelor, pot exista anumite materiale unde gama este mai restrânsă, ceea ce ar putea afecta utilitatea sa în anumite aplicații specifice.

Concluzie

Optimus AT 660 se distinge ca un umidometru versatil și eficient, oferind măsurători precise pentru o gamă largă de materiale, de la diferite tipuri de lemn până la ciment, mortar și caramida.

Construit cu un design compact și robust, se adaptează nevoilor profesioniștilor și entuziaștilor de bricolaj. Totuși, este important de ținut cont de anumite limitări, precum necesitatea de a achiziționa baterii AAA separat sau potențialele restricții în gama de măsurare pentru anumite materiale.

Pentru cei care sunt în căutarea unui instrument de înaltă calitate pentru a măsura umiditatea materialelor, Optimus AT 660 este, fără îndoială, o opțiune de luat în considerare. Este ideal pentru profesioniștii din domeniul construcțiilor, tâmplarii sau pentru oricine are nevoie de măsurători precise ale umidității în diferite materiale.

Vezi pretul de azi