Review: Bosch WDU8H543EU, Mașină de spălat rufe cu uscător 10 kg/6 kg, 1400 RPM, EHome Connect, AntiVibration, AutoDry, Clasa D – Pareri

Bosch WDU8H543EU, Mașină de spălat rufe cu uscător 10 kg/6 kg, 1400 RPM, EHome Connect, AntiVibration, AutoDry, Clasa D
Bosch WDU8H543EU

Product Name: WDU8H543EU

Product Description: Bosch WDU8H543EU este un model de mașină de spălat rufe ce are inclusă și opțiunea de uscare. Capacitatea de spălare este de 10 kg de rufe, pe când capacitatea maximă pentru uscare este de 6 kg. Are o viteză de centrifugare de până la 1400 rpm, este încadrată la clasa energetică A la spălare și clasa D pentru spălare și uscare. Este un model smart ce poate fi controlat de la distanță, are protecție anti-inundare, funcție de reîncărcare, sistem de detectare a spumei, tehnologie AutoDry și Iron Assist.

Brand: Bosch

 • Design
  (4.1)
 • Functii si programe
  (4.7)
 • Eficienta energetica
  (3.8)
 • Pret
  (4.2)
4.2

Review pe scurt

Bosch WDU8H543EU este o mașină de spălat rufe smart ce are opțiunea și de uscător. Este soluția ideală pentru cei care doresc să aibă și uscător de rufe dar nu dispun de spațiu, sau pentru cei care folosesc doar ocazional uscătorul.

Pros

+ Model Smart

+ Capacitate mare la spalare, 10 kg

+ Funcție Reload

+ Protecție anti-inundare

+ Tehnologie AutoDry

+ Motor EcoSilence Drive
Vezi pretul de azi

Cons

– Clasa energetică D la spălare+uscare

– Capacitate uscare 6 kg

In lipsa de spatiu, sau pentru ca nu avem bugetul necesar pentru doua masini dedicate, o masina de spalat rufe cu functia de uscator isi are rostul cateodata. Un model cu capacitate mare este Bosch WDU8H543EU, iar astazi ii vom analiza performantele.

Bosch WDU8H543EU
Vezi mai multe poze

Bosch WDU8H543EU este un model de mașină de spălat rufe ce are inclusă și opțiunea de uscare. Capacitatea de spălare este de 10 kg de rufe, pe când capacitatea maximă pentru uscare este de 6 kg. Are o viteză de centrifugare de până la 1400 rpm, este încadrată la clasa energetică A la spălare și clasa D pentru spălare și uscare. Este un model smart ce poate fi controlat de la distanță, are protecție anti-inundare, funcție de reîncărcare, sistem de detectare a spumei, tehnologie AutoDry și Iron Assist.

Mașina de spălat rufe cu uscător are un design clasic cu încărcare frontală. Este un model de culoare albă cu rama hubloului de culoare neagră.

Ca și dimensiuni, mașina are o înălțime de 84.8 cm, lățime de 59.8 cm și o adâncime de 61.6 cm. Greutatea totală a mașinii este de 82.1kg, iar cablul de alimentare are o lungime de 2.1 m.

Specificații mașină de spălat rufe cu uscător Bosch WDU8H543EU – Păreri

Bosch WDU8H543EU este o mașină de spălat rufe cu uscător inclus , cu motor EcoSilence Drive ce asigură performanțe de lungă durată, zgomot redus și un consum mai mic de energie.

Bosch WDU8H543EU usa deschisa

Mașina are o capacitate de spălare de maxim 10 kg și vă pune la dispoziție un număr de 13 programe de spălare și 5 programe de uscare.

Capacitatea de uscare pentru acest model este de 6 kg, aproape în jumătate față de cea de spălare. Această diferență este des întâlnită la acest gen de aparate, ca și soluție fie  încărcați mașina doar cu 6 kg de rufe pe care ulterior le puteți usca, sau încărcați mașina la capacitate maximă și uscați rufele în două etape.

Bosch WDU8H543EU are o listă lungă de programe pentru diferite articole. Mai jos găsiți aveți lista programelor plus cantitatea maximă admisă pentru fiecare în parte:

 • Bumbac 90 ºC – 10 kg spălare, 6 kg uscare;
 • Eco 40-60 ºC – 10 kg spălare, 6 kg uscare;
 • Sintetice 60 ºC – 4 kg spălare, 2,5 kg uscare;
 • Delicate 40 ºC – 2 kg spălare;
 • Mix 60 ºC – 4 kg spălare, 2,5 kg uscare;
 • Lână 40 ºC – 2 kg spălare, 1 kg uscare;
 • Clătire – 10 kg spălare;
 • Centrifugare/evacuare – 10 kg;
 • Articole sport 40 ºC – 2 kg spălare, 2 kg uscare;
 • Drum Clean – fără încărcătură;
 • Iron Assist – 1 kg uscare;
 • MyTime 40 ºC – 2 kg spălare, 6 kg uscare;
 • Rapid 15’/Spălare și uscare 60’, 40 ºC – 2 kg spălare, 1 kg uscare.

Bosch WDU8H543EU panou

Programul cel mai rapid de spălare are o durată de numai 15 minute, iar dacă optați pentru spălare și uscare cel mai scurt program este de 60 minute.

Programul ECO pentru spălare și uscare are o durată de 8 ore.

Panoul de comandă are afișaj digital pe care se poate urmări temperatura selectată, timpul rămas până la terminarea programului, sau celelalte opțiuni disponibile.

Viteza maximă de centrifugare a mașinii de spălat Bosch WDU8H543EU este de 1400 rpm și poate produce un nivel de zgomot în timpul stoarcerii de până la 70 dB.

Ca și consum de energie, Bosch WDU8H543EU este încadrată clasa energetică A pentru programul de spălare cu un consum de 49 kWh pentru 100 de spălări. Pentru programul de spălare și uscare mașina este încadrată la clasa energetică D, iar consumul este de 307 kWh la 100 de cicluri.

Bosch WDU8H543EU eficienta

Consumul de apă, pentru programul ECO este de 50 litri pentru spălare și de aproximativ 74 litri pentru programul de spălare și uscare.

Funcții și tehnologii

Bosch WDU8H543EU este o mașină de spălat rufe cu opțiunea de uscare, ce are de asemenea incluse numeroase alte funcții ce merită menționate:

 • Speed Perfect: prin activarea acestei opțiuni timpul de spălare este redus cu până la 65% fără a compromite rezultatele.
 • Control Wi-Fi: mașina cu uscător este un model smart ce poate fi pornită de la distanță prin intermediul aplicației Home Connect.
 • Funcție Reload: opțiune ce vă permite să adăugați sau să scoateți articole după începerea programului de spălare sau uscare.
 • Sistem detectare spumă: senzori ce detectează cantitatea de spumă și îndepărtează excesul.
 • Protecție anti-inundare: sistem de siguranță ce oprește automat alimentarea cu apă dacă sunt sesizate scurgeri.
 • Sistem electronic al balansului: rufele din interiorul tamburului sunt distribuite uniform pentru o spălare eficientă și o uscare uniformă.
 • Iron Assist: program special ce folosește aburul pentru a netezi rufele și a elimina mirosurile neplăcute.
 • Semnalizare finalizare program: avertizare sonoră la finalizarea programului.
 • Timer: mașina poate fi programată să pornească cu o întârziere de până la 24 de ore.
 • Tehnologie AutoDry: tehnologie ce vă permite să selectați gradul de uscare al rufelor.
 • Blocare acces copii: interfața mașinii se poate bloca în timpul funcționării pentru a fi evitată apăsarea butoanelor din greșeală.

Aruncati o privire la cele mai bune masini Bosch, dar si la ultimele modele analizate de noi:

Plusuri Bosch WDU8H543EU

+ Model Smart

+ Capacitate mare la spalare, 10 kg

+ Funcție Reload

+ Protecție anti-inundare

+ Tehnologie AutoDry

+ Motor EcoSilence Drive

Minusuri

– Clasa energetică D la spălare+uscare

– Capacitate uscare 6 kg

Concluzie

Bosch WDU8H543EU este o mașină de spălat rufe smart ce are opțiunea și de uscător. Este soluția ideală pentru cei care doresc să aibă și uscător de rufe dar nu dispun de spațiu, sau pentru cei care folosesc doar ocazional uscătorul.

Vezi pretul de azi