Review: Bosch WAV28M00BY, Masina de Spalat Rufe 9 kg, 1400 RPM, Motor EcoSilence Drive, 4D Washing System, Clasa A – Pareri

Bosch WAV28M00BY, Masina de Spalat Rufe 9 kg, 1400 RPM, Motor EcoSilence Drive, 4D Washing System, Clasa A
Bosch WAV28M00BY

Product Name: WAV28M00BY

Product Description: Bosch WAV28M00BY este o mașină de spălat rufe standard cu o capacitate de 9 kg și o viteză maximă de centrifugare ce poate ajunge până la 1400 rpm. Este un model ce vă pune la dispoziție 15 programe diferite de spălare și multe funcții extra. Mașina este încadrată la clasa energetică A și are incluse numeroase tehnologii avansate de spălare a rufelor, cum ar fi: motor EcoSilence Drive, detectarea automată a încărcăturii, funcție de reîncărcare, protecție anti-inundație, Sistem Washing 4D, funcție Speed Perfect sau AllergyPlus.

Brand: Bosch

 • Design
  (4)
 • Tehnologie si functii
  (4.6)
 • Eficienta energetica
  (5)
 • Pret
  (4)
4.4

Review pe scurt

Mașina de spălat rufe Bosch WAV28M00BY  este un model cu încărcare frontală ce are multe tehnologii avansate de spălare. Prețul de achiziție este cam mare, dar este o investiție ce merită făcută ce se va amortiza relativ rapid și datorită consumului mic de energie pentru fiecare spălare.

Pros

+ Motor EcoSilence Drive

+ Clasa energetică A

+ Protecție anti-inundații

+ Sistem Washing 4 D

+ Funcție de reîncărcare
Vezi pretul de azi

Cons

– Preț din zona Premium

Alegerea unei masini de spalat rufe de calitate nu este intotdeauna usoara, dar ajuta daca ne uitam in primul rand la producatori cu renume pentru ce ofera. Bosch WAV28M00BY intra in aceasta categorie, venind de la un producator din zona Premium.

Bosch WAV28M00BY
Vezi mai multe poze

Bosch WAV28M00BY este o mașină de spălat rufe standard cu o capacitate de 9 kg și o viteză maximă de centrifugare ce poate ajunge până la 1400 rpm. Este un model ce vă pune la dispoziție 15 programe diferite de spălare și multe funcții extra. Mașina este încadrată la clasa energetică A și are incluse numeroase tehnologii avansate de spălare a rufelor, cum ar fi: motor EcoSilence Drive, detectarea automată a încărcăturii, funcție de reîncărcare, protecție anti-inundație, Sistem Washing 4D, funcție Speed Perfect sau AllergyPlus.

Designul mașinii este unul clasic, de culoare albă cu rama hubloului de culoare argintie. Încărcarea mașinii se face frontal, diametrul hubloului fiind unul destul de generos de 32 cm ce va facilita încărcarea și descărcarea rufelor.

Ca și dimensiuni, mașina de spălat rufe Bosch WAV28M00BY va avea nevoie de 59 cm în adâncime, 59.8 cm în lățime și 84.8 cm în înălțime.

Specificații mașină de spălat rufe Bosch WAV28M00BY – Păreri

Bosch WAV28M00BY este o mașină de spălat rufe performantă cu o capacitate mare de încărcare de maximum 9 kg și o viteză de centrifugare ce poate ajunge până la 1400 rpm.

Bosch WAV28M00BY usa deschisa

Mașina are 15 programe de spălare pentru articole din bumbac, lână, sintetice sau delicate, rufe colorate, articole sport sau denim.

Există și 2 programe rapide de spălare pentru articolele puțin murdare sau care necesită reîmprospătare de 15 sau 30 de minute. Programul ECO este și el disponibil și are o durată de 3 ore și 44 minute.

Acest model de la Bosch are un program special de curățare și igienizare a tamburului cu reamintire automată după 20 de cicluri de spălare.

Viteza de centrifugare ajunge până la 1400 rpm și asigură o stoarcere excelentă a rufelor, fiind și un model destul de silențios cu un nivel maxim de zgomot de 70 dB, încadrat la clasa A.

Mașina de spălat rufe Bosch WAV28M00BY este încadrează în clasa energetică A și are un consum de energie de 0,48 kWh pentru un ciclu de spălare și un consum de 48 litri de apă.

Bosch WAV28M00BY eficienta

Funcții și tehnologii

Bosch WAV28M00BY  este un model de mașină de spălat rufe ce are multe tehnologii noi incluse extrem de utile, cum ar fi:

 • Motor EcoSilence Drive: motor cu o eficiență energetică superioară, ce oferă o folosire silențioasă și o durată foartă lungă de folosire.
 • 4D Washing System: sistem ce folosește simultan centrifugarea și jetul de apă pentru o spălare excelentă a rufelor.
 • Sistem detectare spumă: sistem ce detectează cantitatea de spumă și permite îndepărtarea excesului.
 • Detectare automată a încărcăturii: mașina detectează încărcătura automat și ajustează durata programului, consumul de apă și curent în funcție de aceasta.

Bosch WAV28M00BY panou

 • Reload: funcție ce permite adăugarea de articole după pornirea programului de spălare.
 • Speed Perfect: spălarea rufelor se face cu până la 65% mai rapid fără a compromite rezultatele.
 • Sistem Anti-Pete: temperatura, timpul de înmuiere a hainelor și mișcarea tamburului sunt reglate automat pentru a îndepărta chiar și cele mai dificile pete, cum ar fi cele de vin sau iarbă.
 • AllergyPlus: program special de spălare a rufelor pentru cei cu piele sensibilă, ideal pentru hainele bebelușilor.
 • Protecție anti-inundare: senzori ce opresc automat alimentarea mașinii cu apă dacă sunt sesizate scurgeri.
 • Timer: mașina poate fi programată să înceapă programul de spălare cu o întârziere de până la 24 de ore.
 • Blocare acces copii: opțiune de a bloca butoanele mașinii în timpul funcționării pentru a fi evitată apăsarea lor accidentală.
 • Iluminare interioară: tamburul este iluminat pentru o mai bună vizibilitate a interiorului.

Ar mai fi cateva masini de spalat rufe de la acest producator despre care am vorbit recent:

Plusuri Bosch WAV28M00BY

+ Motor EcoSilence Drive

+ Clasa energetică A

+ Protecție anti-inundații

+ Sistem Washing 4 D

+ Funcție de reîncărcare

Minusuri

– Preț din zona Premium

Concluzie

Mașina de spălat rufe Bosch WAV28M00BY  este un model cu încărcare frontală ce are multe tehnologii avansate de spălare. Prețul de achiziție este cam mare, dar este o investiție ce merită făcută ce se va amortiza relativ rapid și datorită consumului mic de energie pentru fiecare spălare.

Vezi pretul de azi