Beko B5DFT510442W, Masina Spalat Rufe cu Uscator 10 kg/6 kg, Clasa A, 1400 RPM, HomeWhiz, Alb – Pareri si Review

Beko B5DFT510442W, Masina Spalat Rufe cu Uscator 10 kg/6 kg, Clasa A, 1400 RPM, HomeWhiz, Alb - Pareri si Review
BEKO B5DFT510442W

Product Name: B5DFT510442W

Product Description: Beko B5DFT510442W este o mașină de spălat rufe cu uscător avansată, oferind o capacitate generoasă de 10 kg la spălare și 6 kg la uscare, ideală pentru familii mari. Echipată cu un motor ProSmart Inverter eficient din punct de vedere energetic, aceasta atinge o viteză de centrifugare de 1400 RPM, asigurând astfel spălări și uscări rapide și eficiente. Printre tehnologiile sale de top se numără SteamCure și HomeWhiz.

Brand: Beko

 • Design
  (4.2)
 • Functii si programe
  (4.7)
 • Eficienta energetica spalare
  (5)
 • Eficienta energetica uscare
  (4.1)
 • Pret
  (4.2)
4.4

Review pe scurt

Având în vedere caracteristicile și performanța Beko B5DFT510442W, este evident că acest model este o alegere excelentă pentru familii mari sau pentru cei care caută eficiență și tehnologie de vârf în gospodăria lor.

Principalele avantaje, cum ar fi capacitatea mare de încărcare, motorul eficient energetic și tehnologiile avansate, cum ar fi SteamCure și HomeWhiz, oferă un nivel ridicat de confort și eficiență. Cu toate acestea, este important de menționat nivelul său relativ înalt de zgomot la centrifugare și consumul mai mare de energie în modul de uscare.

În concluzie, Beko B5DFT510442W este potrivită pentru cei care apreciază inovația și eficiența, dar sunt dispuși să accepte câteva compromisuri în ceea ce privește zgomotul și consumul de energie.

Pros

 • Capacitate mare de încărcare, 10 kg
 • Are si functie de uscare, 6 kg
 • Motor ProSmart Inverter
 • Viteză mare de centrifugare, 1400 rpm
 • Clasa energetică A
 • Funcția HomeWhiz prin Bluetooth
 • Tehnologia SteamCure
 • Design compact și elegant

 

Vezi pretul de azi

Cons

 • Nivel de zgomot, 76 dB la centrifugare
 • Clasa de eficiență energetică la uscare Clasa D
 • Greutate mare, 73 kg

Beko B5DFT510442W este o mașină de spălat rufe cu capacitate de 10 kg, ideală pentru familii de dimensiuni medii și mari. Având în vedere reputația solidă a companiei Beko, originară din Turcia, acest model reprezintă o alegere excelentă pentru cei care caută eficiență și tehnologie avansată. Produsul este destinat în special familiilor care doresc economii și performanță de top, fiind echipat cu funcții moderne precum uscător integrat, Motor ProSmart Inverter și tehnologia SteamCure.

Masina de spalat rufe cu uscator BEKO B5DFT510442W
Vezi pretul de azi

Beko B5DFT510442W: Design și Prima Impresie

Specificatie
Descriere
Nume
Beko B5DFT510442W
Capacitate
10 kg, ideală pentru 5-6 membri
Centrifugare
1400 RPM
Clasa energetică
Clasa A
Nivel sunet
76 dB la centrifugare
Nr. programe
15 programe de spălare
Functii Importante
Motor ProSmart Inverter, HomeWhiz, SteamCure, Recycled Tub
Dimensiuni și greutate
84.5 x 60 x 60 cm, 73 kg
Culoare
Alb

Designul mașinii de spălat rufe Beko B5DFT510442W impresionează prin finisajul său alb, elegant, care se potrivește perfect într-o varietate de decoruri moderne. Panoul său de control este o combinație între digital și mecanic, oferind o interfață accesibilă și intuitivă.

Dimensiunile de 84.5 x 60 x 60 cm indică un design compact, dar fără a compromite capacitatea generoasă de 10 kg. Este perfectă pentru familiile care au nevoie de eficiență în spații mai reduse.

Prima impresie asupra Beko B5DFT510442W a fost de robustețe și eleganță. Acest model nu doar că arată bine, dar este și eficient, reușind să combine tehnologia modernă cu un design care se integrează ușor în orice casă.

Specificații Importante

BEKO B5DFT510442W

Capacitatea de spălare este un aspect cheie. Beko B5DFT510442W are o capacitate de 10 kg, ideală pentru familii cu 5-6 membri. În experiența mea, această capacitate a fost suficientă pentru a gestiona nevoile unei familii de 4 membri, oferind flexibilitate în gestionarea diferitelor tipuri de rufe. Datorită acestei capacități, putem spăla simultan un număr mare de tricouri sau cămăși, ceea ce este extrem de util.

Un aspect important al mașinii de spălat rufe Beko B5DFT510442W este capacitatea de uscare de 6 kg. Aceasta este perfectă pentru situațiile când timpul este limitat și este nevoie de uscarea rapidă a rufelor. Deși capacitatea de uscare este mai mică decât cea de spălare, aceasta se dovedește suficientă pentru o cantitate semnificativă de rufe, fiind ideală pentru îmbrăcămintea de zi cu zi a unei familii de 4 persoane, ca a mea.

Am constatat că această capacitate de uscare este adecvată pentru ciclurile obișnuite, dar necesită împărțirea încărcăturilor mai mari de rufe pentru a obține eficiență optimă. Acest lucru este util, de exemplu, pentru uscarea seturilor de lenjerie de pat sau a prosoapelor, permițându-ne să ne bucurăm de confortul hainelor proaspăt uscate fără a fi nevoiți să așteptăm prea mult.

Vorbind despre viteza de centrifugare, acest model atinge 1400 RPM. Această viteză asigură o extracție eficientă a apei, reducând astfel timpul necesar pentru uscare. Există, de asemenea, opțiunea de a selecta viteze mai mici de centrifugare pentru materiale delicate, ceea ce oferă o versatilitate binevenită.

Motorul ProSmart Inverter este un punct de atracție. Acesta nu doar că asigură o performanță de spălare eficientă, dar contribuie și la reducerea consumului de energie și zgomotului. În propria mea experiență, motorul s-a dovedit fiabil și surprinzător de silențios.

Clasa energetica

Clasa energetică a acestei mașini este Clasa A, indicând o eficiență energetică ridicată. Consumul de energie este de aproximativ 47 kWh/100 spălări pentru spălare și 306 kWh pentru spălare și uscare, făcând-o o opțiune economică pe termen lung. Acest lucru este important pentru familii ca a mea, care sunt conștiente de costurile de energie.

Consumul de apă variază în funcție de programul selectat, dar în general, Beko B5DFT510442W este eficientă în utilizarea apei, un aspect esențial pentru o gospodărie ecologică.

Tehnologii Speciale

Beko B5DFT510442W vine echipată cu o serie de tehnologii avansate. Acestea adaugă valoare și eficiență spălării zilnice, îmbunătățind experiența utilizatorului.

Motor ProSmart Inverter: Acest motor inovator se distinge prin eficiență energetică și funcționare silențioasă. În utilizarea de zi cu zi, am observat o reducere semnificativă a zgomotului, făcând spălarea mai puțin intruzivă, mai ales în timpul serii.

HomeWhiz prin BlueTooth: Controlul mașinii de spălat prin aplicația HomeWhiz aduce confort și flexibilitate. Am apreciat posibilitatea de a monitoriza și controla ciclurile de spălare de la distanță, un avantaj major pentru un stil de viață aglomerat.

SteamCure: Această tehnologie utilizează aburul pentru a reduce cutele și a îmbunătăți calitatea spălării. Personal, am găsit că hainele necesită mai puțin călcat după utilizarea acestui program, economisind timp și efort.

Masina de spalat rufe cu uscator BEKO B5DFT510442W usa deschisa
Masina de spalat rufe cu uscator BEKO B5DFT510442W usa deschisa

Recycled Tub: Utilizarea PET-urilor reciclate în fabricarea cuvei demonstrează angajamentul Beko față de sustenabilitate. Acest aspect este important pentru mine, ca utilizator conștient de impactul asupra mediului.

Iron Fast: Tehnologia IronFast este eficientă în reducerea cutelor, facilitând călcarea. Am observat o diferență notabilă în ușurința călcării cămășilor, comparativ cu alte mașini de spălat.

Programe de Spălare

Beko B5DFT510442W dispune de 15 programe de spălare, acoperind o gamă largă de necesități. Acest lucru este esențial pentru familii diverse ca a mea, unde fiecare membru are nevoi diferite de îngrijire a hainelor.

 • Rinse: Un program de clătire standard, util pentru o spălare suplimentară sau pentru haine puțin murdare.
 • Shirts: Special conceput pentru cămăși, acest program menține țesăturile în condiții optime și reduce cutele.
 • Cotton Dry: Eficient pentru uscarea rufelor din bumbac, asigurând o uscare uniformă și eficientă.
 • Cottons: Ideal pentru rufe din bumbac, oferă o curățare profundă și eficientă.
 • Synthetics: Acest program este perfect pentru hainele sintetice, protejând materialul și menținând culorile vii.
 • Synthetics Dry: Specializat pentru uscarea hainelor sintetice, evitând supraîncălzirea și deteriorarea țesăturilor.
 • Downloaded Program: Permite descărcarea și utilizarea de programe personalizate prin aplicația HomeWhiz.
 • Woollens/Hand Wash: Ideal pentru lână și alte materiale delicate, asigurând o spălare blândă.
 • Wash & Wear: Un program rapid, perfect pentru hainele care trebuie purtate imediat.
 • Hygiene+ Wash&Dry: Asigură o igienizare profundă, eliminând bacteriile și virusurile.
 • Eco 40-60: Eficient din punct de vedere energetic, oferind o curățare optimă la temperaturi moderate.
 • Xpress/ Super Xpress: Programe rapide pentru situații în care timpul este esențial.
 • Hygiene Therapy: Igienizează hainele cu aer cald, ideal pentru îmbrăcăminte ușor murdară sau pentru articole care necesită o dezinfectare suplimentară.
 • Wash&Dry™ 6kg: O soluție completă pentru spălare și uscare, potrivită pentru cantități mai mici de rufe.
 • Spin and Drain: Centrifugare și evacuare a apei, perfect pentru finalizarea ciclurilor de spălare.

Panou Control și Funcții

Programe

Panoul de control al mașinii de spălat Beko B5DFT510442W combină elemente mecanice și digitale. Acesta oferă acces ușor la 15 programe de spălare și permite activarea diferitelor funcții. Am apreciat modul intuitiv și simplu de utilizare a panoului, care mi-a permis să selectez rapid programul dorit.

În ceea ce privește funcțiile disponibile, acest model vine cu o gamă variată, îmbunătățind experiența de spălare:

 • Sistem electronic de control al balansului: Acesta asigură stabilitatea mașinii în timpul funcționării, reducând vibrațiile și zgomotul.
 • Afisare timp spalare ramas: Un indicator util care arată cât timp a rămas până la finalizarea ciclului de spălare.
 • Time Delay: Permite programarea începerii ciclului de spălare la un moment ulterior, conform nevoilor personale.
 • Urmarire programe speciale: Oferă posibilitatea de a personaliza ciclurile de spălare prin aplicația HomeWhiz.
 • Sistem automat de reglare al consumului de apa: Ajustează consumul de apă în funcție de cantitatea de rufe, optimizând utilizarea resurselor.
 • DrumClean+: Un program de autocurățare a cuvei, asigurând menținerea igienei.
 • Fast+: Reduce durata ciclului de spălare, economisind timp.
 • Prewash: Pre-spălare pentru îndepărtarea petelor dificile.
 • SteamCure: Utilizează abur pentru a îmbunătăți eficiența spălării și pentru a reduce cutele.
 • Remote Control: Control de la distanță prin aplicația HomeWhiz.
 • AntiCrease: Reduce formarea cutelor, facilitând călcarea.
 • Drying: Funcție de uscare integrată.

Funcțiile de siguranță, cum ar fi blocarea accesului pentru copii, asigură o utilizare sigură, mai ales în gospodăriile cu copii mici.

Atentie: inregistrarea produsului achizitionat pe site-ul producatorului va aduce o extra-garantie de 5 ani.

Beko are mai multe masini de spalat in oferta. Unele dintre acestea au fost analizate de noi recent, iar aici as mentiona un model de 8 kg precum Beko B5WFU58418, sau unul de 7 kg (Beko WUE7626XBWST).

Plusuri Beko B5DFT510442W

 • Capacitate mare de încărcare, 10 kg: Ideală pentru familii numeroase.
 • Are si functie de uscare, 6 kg: o optiune utila in anumite situatii.
 • Motor ProSmart Inverter: Eficiență energetică și funcționare silențioasă.
 • Viteză mare de centrifugare, 1400 rpm: Spălare eficientă și uscare rapidă.
 • Clasa energetică A: Consum redus de energie, economic și ecologic.
 • Funcția HomeWhiz prin Bluetooth: Control de la distanță, pentru confort sporit.
 • Tehnologia SteamCure: Reduce cutele, ușurând călcarea.
 • Design compact și elegant: Se integrează ușor în orice decor.

Minusuri

 • Nivel de zgomot, 76 dB la centrifugare: Poate fi usor zgomotoasă în timpul centrifugării.
 • Clasa de eficiență energetică la uscare Clasa D: Consum mai mare de energie în modul de uscare.
 • Greutate mare, 73 kg: Instalarea și mutarea pot fi provocatoare datorită greutății.

Concluzia

Având în vedere caracteristicile și performanța Beko B5DFT510442W, este evident că acest model este o alegere excelentă pentru familii mari sau pentru cei care caută eficiență și tehnologie de vârf în gospodăria lor.

Principalele avantaje, cum ar fi capacitatea mare de încărcare, motorul eficient energetic și tehnologiile avansate, cum ar fi SteamCure și HomeWhiz, oferă un nivel ridicat de confort și eficiență. Cu toate acestea, este important de menționat nivelul său relativ înalt de zgomot la centrifugare și consumul mai mare de energie în modul de uscare.

În concluzie, Beko B5DFT510442W este potrivită pentru cei care apreciază inovația și eficiența, dar sunt dispuși să accepte câteva compromisuri în ceea ce privește zgomotul și consumul de energie.

Vezi pretul de azi