Samsung RT42CB662412EO, Frigider de 415 l, No Frost, AI Energy, WiFi, Clasa E, Sticla alba – Pareri si Review

Samsung RT42CB662412EO, Frigider de 415 l, No Frost, AI Energy, WiFi, Clasa E, Sticla alba - Pareri si Review
Samsung RT42CB662412EO

Product Name: RT42CB662412EO

Product Description: Samsung RT42CB662412EO, o combinație frigorifică cu o capacitate generoasă de 415 litri, se distinge prin tehnologia No Frost și designul său premium cu uși din sticlă albă. Dotat cu funcții inovatoare precum All Around Cooling, SpaceMax™, și conectivitate WiFi, acest model este optimizat pentru a răspunde nevoilor unei familii extinse. Cu AI Energy și SmartThings, Samsung RT42CB662412EO nu doar păstrează alimentele proaspete, dar oferă și o experiență interactivă și eficientă.

Brand: Samsung

 • Design
  (4.6)
 • Tehnologie si functii
  (4.8)
 • Eficienta energetica
  (3.8)
 • Pret
  (4.2)
4.4

Review pe scurt

Acest frigider reprezintă o alegere solidă pentru familii mari, care caută un aparat spațios și dotat cu tehnologii moderne. Cu o capacitate generoasă de 415 litri, tehnologie No Frost, și funcții inteligente precum Wi-Fi și SmartThings, acest model asigură confort și eficiență în păstrarea alimentelor. Designul premium cu uși din sticlă albă adaugă un plus de eleganță oricărei bucătării.

Cu toate acestea, clasa energetică E indică o eficiență energetică moderată, iar dimensiunile sale pot necesita un spațiu de instalare considerabil. Nivelul de zgomot de 39 dB poate fi ușor perceptibil în anumite condiții, dar in comparatie cu modelele vechi este excelent.

Samsung RT42CB662412EO este ideal pentru cei care valorizează spațiul generos, tehnologiile avansate și designul modern, fiind totodată conștienți de compromisurile privind eficiența energetică și dimensiunile aparatului.

Pros

 • Capacitate Mare de 415 L: Suficientă pentru familii numeroase.
 • Tehnologie No Frost: Previnerea acumulării de gheață.
 • Funcții Inteligente Wi-Fi și SmartThings: Monitorizare și control de la distanță.
 • All Around Cooling: Răcire uniformă și eficientă.
 • SpaceMax™ Technology: Spațiu intern maximizat.
 • Power Cool: Răcire rapidă a alimentelor și băuturilor.
 • Design Premium cu Uși din Sticlă Albă: Aspect modern și elegant.

Vezi pretul de azi

Cons

 • Clasa Energetică E: Eficiență energetică relativ slabă.

Samsung RT42CB662412EO este un frigider cu două uși, ce oferă o capacitate impresionantă de 415 litri, ideal pentru nevoile unei familii numeroase. Cu tehnologia No Frost și All Around Cooling, acest model garantează păstrarea proaspătății alimentelor.

Samsung RT42CB662412EO
Vezi pretul de azi

Samsung, recunoscută pentru inovațiile sale tehnologice și originară din Coreea de Sud, aduce pe piață un aparat frigorific ce se adresează famililor moderne, dornice de eficiență și design de calitate. Gama sa variată de funcții, cum ar fi AI Energy și conectivitatea WiFi, îl transformă într-o opțiune ideală pentru cei care caută un frigider fiabil și spațios, care să răspundă nevoilor zilnice ale unei familii active.

Samsung RT42CB662412EO: Design și Prima Impresie

Specificatie
Descriere
Nume
Samsung RT42CB662412EO
Capacitate frigider
317 litri, ideal pentru familii
Capacitate congelator
98 litri
Clasa energetică
Clasa E
Nivel sunet
39 dB, relativ tăcut
Dezghetare
Automată, cu No Frost
Functii Importante
Wi-Fi, All Around Cooling, Space Max, AI Energy
Dimensiuni și greutate
178.5 cm x 70 cm x 67.2 cm, 65.6 Kg
Culoare
Sticlă albă

Samsung RT42CB662412EO impresionează prin designul său premium, cu uși elegante din sticlă albă și finisaj de înaltă calitate. Panoul său de control, cu funcții intuitive, adaugă un plus de modernitate. Dimensiunile generoase, dar bine proporționate, îl fac potrivit pentru majoritatea bucătăriilor, încadrându-se armonios în diferite stiluri de design interior.

Având 178.5 cm înălțime, acest model se situează în categoria frigiderelor mari, oferind un spațiu intern amplu, fără a ocupa un volum excesiv în bucătărie. Tehnologia SpaceMax™ contribuie la maximizarea spațiului de stocare, fără a afecta dimensiunile exterioare ale frigiderului.

Prima impresie a fost una pozitivă. Designul său modern și finisajul elegant s-au îmbinat perfect cu restul bucătăriei mele. Pentru familia mea de patru persoane, Samsung RT42CB662412EO a oferit suficient spațiu, atât în compartimentul frigiderului, cât și în cel al congelatorului, cu rafturi bine organizate și ușor accesibile.

Specificatii Samsung RT42CB662412EO – Pareri

Samsung RT42CB662412EO frigider doua usi

Samsung RT42CB662412EO se distinge prin caracteristicile sale tehnice impresionante. Cu un volum net total de 415 litri, acest frigider oferă suficient spațiu pentru nevoile unei familii extinse. Clasa sa energetică E ne spune ca are o eficiență slaba în consumul de energie. Nivelul de zgomot de doar 39 dB face ca Samsung RT42CB662412EO să fie un aparat discret, aproape imperceptibil în funcționare.

Functiile sale avansate, precum Wi-Fi incorporat, All Around Cooling, și SpaceMax™ îl transformă într-un frigider inteligent și spațios. AI Energy aduce un plus de eficiență, optimizând consumul de energie în funcție de modul de utilizare. Aceste tehnologii asigură nu doar un mediu optim pentru păstrarea alimentelor, dar și un control facil al aparatului, chiar și de la distanță.

Din experiența mea personală, am apreciat capacitatea frigiderului de a menține o temperatură constantă, precum și funcția Power Cool, care s-a dovedit a fi extrem de utilă pentru răcirea rapidă a băuturilor înaintea unor evenimente neașteptate. De asemenea, conectivitatea WiFi și aplicația SmartThings mi-au permis să monitorizez și să ajustez setările frigiderului chiar și atunci când nu eram acasă, o comoditate apreciată în viața agitată de zi cu zi.

Compartimentul Frigiderului: Capacitate și Organizare

Compartimentul frigiderului Samsung RT42CB662412EO, cu un volum net de 317 litri, se potrivește excelent pentru o familie medie. În cazul meu, ca membru al unei familii de patru persoane, am constatat că spațiul oferit este mai mult decât adecvat pentru nevoile noastre zilnice de depozitare a alimentelor.

Sistemul de dezghetare automată face întreținerea frigiderului o sarcină ușoară. Interiorul este bine organizat, cu trei rafturi din sticlă securizată și patru rafturi pe ușă, care permit o organizare eficientă a produselor alimentare. De asemenea, frigiderul include un sertar special pentru fructe și legume, echipat cu tehnologii care mențin prospătatea acestora pentru perioade mai lungi de timp.

Funcția de Super Răcire a fost un atu, permițând răcirea rapidă a alimentelor proaspete, păstrându-le astfel calitățile nutritive și gustul. Alte tehnologii, precum All-Around Cooling, asigură o răcire uniformă, fiecare colț al frigiderului menținând aceeași temperatură, fapt esențial pentru conservarea optimă a alimentelor.

Congelatorul: Capacitate și Funcții Aditionale

Congelatorul Samsung RT42CB662412EO oferă un volum net de 98 litri, adecvat pentru nevoile de congelare ale unei familii. Acest spațiu se dovedește suficient pentru stocarea alimentelor congelate, fiind potrivit pentru o gospodărie de patru persoane, așa cum este și familia mea.

În ceea ce privește organizarea internă, congelatorul este dotat cu două compartimente, care facilitează segregarea și accesul facil la diverse categorii de alimente. Această organizare contribuie la o utilizare eficientă a spațiului disponibil.

Un aspect important al congelatorului este sistemul său de dezghetare automată, o caracteristică esențială care reduce semnificativ necesitatea întreținerii manuale. Această funcție asigură menținerea unei eficiențe constante și previne acumularea de gheață, menținând astfel calitatea alimentelor congelate.

Funcția Power Freeze este deosebit de utilă pentru situațiile când este nevoie de congelarea rapidă a alimentelor, cum ar fi în cazul pregătirilor pentru o petrecere sau pentru conservarea rapidă a produselor proaspete.

Consumul de Curent

Clasa E

Clasa energetică E a frigiderului Samsung RT42CB662412EO indică un nivel moderat de eficiență energetică. Deși nu este la nivelul celor mai performante modele de pe piață, acest frigider oferă un echilibru între performanță și consum de energie.

Samsung RT42CB662412EO are un consum anual estimat de 246 kWh. Acest nivel de consum poate varia în funcție de mai mulți factori, cum ar fi frecvența deschiderii ușilor, cantitatea de alimente depozitate și temperatura ambientală. Este important pentru utilizatori să fie conștienți de acești factori, deoarece pot influența consumul de energie.

Nivelul de zgomot, măsurat la 39 dB, face ca Samsung RT42CB662412EO să fie considerat un frigider relativ silențios. Acest aspect este un plus, mai ales pentru bucătăriile deschise sau spațiile de locuit integrate, unde nivelul de zgomot redus este apreciat.

Funcții și Tehnologii

Samsung RT42CB662412EO se evidențiază printr-o gamă variată de tehnologii inovatoare. Acest frigider modern oferă funcții care îmbunătățesc experiența utilizatorului și eficiența păstrării alimentelor.

All Around Cooling: Asigură o răcire uniformă în întreg frigiderul, menținând o temperatură constantă pe toate rafturile. Aceasta contribuie la păstrarea proaspătății alimentelor pentru o perioadă mai lungă.

SpaceMax™ Technology: Oferă un spațiu intern amplu, fără a mări dimensiunile externe ale frigiderului. Această tehnologie utilizează o izolație specială, care permite pereților să fie mult mai subțiri.

Wi-Fi incorporat și SmartThings: Permit monitorizarea și gestionarea frigiderului de la distanță. Aceste funcții oferă posibilitatea de a ajusta setările, controla modul de răcire rapidă și primi alerte în cazul deschiderii ușii.

Optimal Fresh Zone
Optimal Fresh Zone

Optimal Fresh Zone: Un sertar special care permite păstrarea alimentelor delicate, cum ar fi carnea și peștele, în condiții optime, prelungind durata de prospetime.

AI Energy: Optimizează consumul de energie în funcție de modul de utilizare, contribuind la reducerea costurilor pe termen lung.

Power Cool: O funcție care permite răcirea rapidă a alimentelor și băuturilor, ideală pentru situații când timpul este esențial.

Din experiența mea, tehnologiile precum All Around Cooling și SpaceMax™ au făcut o diferență notabilă în modul în care alimentele sunt păstrate proaspete și în eficiența spațială a frigiderului. Funcția Wi-Fi și aplicația SmartThings au adăugat un nivel de comoditate și control care se potrivește perfect stilului de viață modern.

Panou Control și Funcții

Samsung RT42CB662412EO vine echipat cu un panou de control modern, care facilitează accesul la diverse funcții și setări. Acest panou permite o interacțiune intuitivă cu frigiderul, îmbunătățind experiența utilizatorului.

Funcțiile disponibile includ:

 • Modul Rapid Cooling: Permite răcirea rapidă a alimentelor și băuturilor, ideal pentru momentele când ai nevoie de o răcire eficientă într-un timp scurt.
 • Controlul Temperaturii: Oferă posibilitatea de a regla temperatura în diferite compartimente ale frigiderului, asigurând astfel condiții optime de păstrare pentru diverse tipuri de alimente.
 • Alerte pentru Ușă Deschisă: Sunt extrem de utile pentru a preveni pierderea frigului și creșterea consumului de energie.
 • Diagnoză și Monitorizare: Cu ajutorul aplicației SmartThings, poți diagnostica rapid orice problemă și monitoriza starea frigiderului.

În ceea ce privește programele aparatului, acestea includ:

 • Mod Vacanță: Reduce consumul de energie atunci când nu ești acasă pentru perioade lungi.
 • Congelare Rapidă: Ideală pentru congelarea rapidă a alimentelor proaspete, menținându-le astfel proprietățile nutritive.

Din propria mea experiență, funcțiile de control al temperaturii și alertele pentru ușă deschisă s-au dovedit a fi deosebit de utile, ajutându-mă să mențin frigiderul în condiții optime și să evit risipa de energie. Modul Vacanță a fost, de asemenea, o caracteristică apreciată, permițându-mi să economisesc energie în timpul absențelor prelungite.

Daca acest model nu vi se potriveste, puteti arunca o privire si la cele mai bune combine de la Samsung. Alte modele discutate recent de noi ar fi Samsung RT38CG6624S9EO si Samsung RT35CG5644S9EO.

Plusuri Samsung RT42CB662412EO

 • Capacitate Mare de 415 L: Suficientă pentru familii numeroase.
 • Tehnologie No Frost: Previnerea acumulării de gheață.
 • Funcții Inteligente Wi-Fi și SmartThings: Monitorizare și control de la distanță.
 • All Around Cooling: Răcire uniformă și eficientă.
 • SpaceMax™ Technology: Spațiu intern maximizat.
 • Power Cool: Răcire rapidă a alimentelor și băuturilor.
 • Design Premium cu Uși din Sticlă Albă: Aspect modern și elegant.

Minusuri

 • Clasa Energetică E: Eficiență energetică relativ slabă.

Concluzia

Acest frigider reprezintă o alegere solidă pentru familii mari, care caută un aparat spațios și dotat cu tehnologii moderne. Cu o capacitate generoasă de 415 litri, tehnologie No Frost, și funcții inteligente precum Wi-Fi și SmartThings, acest model asigură confort și eficiență în păstrarea alimentelor. Designul premium cu uși din sticlă albă adaugă un plus de eleganță oricărei bucătării.

Cu toate acestea, clasa energetică E indică o eficiență energetică moderată, iar dimensiunile sale pot necesita un spațiu de instalare considerabil. Nivelul de zgomot de 39 dB poate fi ușor perceptibil în anumite condiții, dar in comparatie cu modelele vechi este excelent.

Samsung RT42CB662412EO este ideal pentru cei care valorizează spațiul generos, tehnologiile avansate și designul modern, fiind totodată conștienți de compromisurile privind eficiența energetică și dimensiunile aparatului.

Vezi pretul de azi