Top 3 Frigidere Hansa – Cu 2 Usi si Combine Frigorifice (Pareri, Avantaje si Dezavantaje)

Sunteti in cautarea unor pareri despre frigiderele Hansa? Aveti detalii mai jos, despre aparatele de top oferite de catre acest producator. Articolul este despre top 3 frigidere Hansa (inclusiv combine frigorifice), discutand despre avantajele si dezavantajele aparatelor frigorifice din colectia firmei.

Hansa LogoPE SCURT: Locul 1 revine combinei frigorifice Hansa FK339.6GBF, cea mai incapatoare si frumoasa din topul nostru, singura cu sistem Full No Frost, dar si cu un pret ceva mai mare. Locul 2 este rezervat unei combine frigorifice ieftine, Hansa FK261.4X avand raportul pret/calitate de partea ei, in ciuda unor lipsuri pe partea de tehnologie. In sfarsit, un model foarte ieftin si de dimensiuni medii, frigiderul Hansa FD 221.4 completeaza topul nostru, pe locul 3.

1. Combina Frigorifica Hansa FK339.6GBF, 298 l, Clasa A+

Cel mai bun

Combina frigorifica Hansa FK339.6GBF
Hansa FK339.6GBF

Am ales combina frigorifica Hansa FK339.6GBF pentru locul 1, in topul nostru al acelor mai bune aparate frigorifice oferite de acest producator. Hansa FK339.6GBF este un model foarte frumos, o combina frigorifica de culoare neagra, cu sistem Full No Frost si de dimensiuni mari. Intr-o colectie dominata de aparate frigorifice foarte ieftine, este unul din modelele ceva mai scumpe, dar ofera si mult mai multe in comparatie cu celelalte aparate.

Hansa FK339.6GBF are un volum net total de 298 litri, deci este o combina frigorifica de dimensiuni decente, dar nu foarte mare totusi. Aparatul are compartimentul frigiderului de 214 litri (4 rafturi, sistem No Frost), in timp ce congelatorul are restul de 84 litri (3 compartimente, sistem No Frost pentru dezghetare automata).

Un aparat din clasa A+, ca toate celelalte aparate Hansa din top, Hansa FK339.6GBF ne ofera un consum relativ mic de energie, de doar 235 kWh pe an, costul fiind de mai putin de 14 lei pe luna.

Dimensiunile acestei combine frigorifice sunt si ele bune, aparatul incapand in orice spatiu dedicat unui astfel de aparat electrocasnic mare. Are o inaltime de 185 cm, latime de 60 cm si adancimea de 64 cm.

Avantaje Combina Frigorifica Hansa FK339.6GBF

 • Capacitate de stocare buna, 298 litri, suficient pentru o familie de 3-4 persoane.
 • Clasa A+, dar consumul este unul foarte mic, cost utilizare de doar 14 lei pe luna.
 • Design deosebit, culoare neagra, isi are locul intr-o bucatarie moderna.
 • Filtru antibacterian, pentru protectia suplimentara a alimentelor stocate.
 • Sistem Full No Frost (dezghetare automata pentru ambele compartimente)
 • Usi reversibile si picioare ajustabile
 • Destul de silentios, la 41 dB

Dezavantaje

 • Pretul, dar are perioade in care este redus puternic fata de cel de lista

Vezi pretul de azi


2. Combina Frigorifica Hansa FK261.4X, 228 l, Clasa A+

Raport Calitate/Pret Bun

Combina frigorifica Hansa FK261.4X
Hansa FK261.4X

Pe locul 2 in top 3 frigidere Hansa, avem o combina frigorifica din nou, dar un model cu o capacitate mult mai mica. Hansa FK261.4X are un volum de doar 228 litri, deci este un aparat pe care l-as recomanda pentru familii de 2-3 persoane maxim. Este un model gandit sa fie cat mai ieftin, deci nu va avea tehnologia combinei de pe primul loc. In ciuda acestui fapt, este o combina frigorifica frumoasa, designul fiind tip Inox, iar raportul pret/calitate este excelent. Daca va doriti o combina frigorifica la un pret foarte redus, Hansa FK261.4X este cu siguranta de luat in considerare.

Combina frigorifica Hansa FK261.4X are un volum net total de 228 litri, frigiderul fiind cel mai mare la 166 litri (3 rafturi), congelatorul avand restul de 64 litri (3 compartimente). Ambele compartimente au dezghetare manuala, deci acesta este un aparat frigorific clasic, fara imbunatatiri majore.

De mentionat in cazul acestui aparat ar mai fi si clasa energetica A+, la fel ca la celelalte aparate, care ii aduce un consum de curent anual de 234 kWh, costul de utilizare fiind mult redus (mai putin de 14 lei pe luna).

Dimensiunile sunt si ele destul de reduse, fiind un aparat mic. Inaltimea este de 169.2 cm, latimea de 54.5 cm iar adancimea de 54.5 cm.

Avantaje Combina Frigorifica Hansa FK261.4X

 • Raport calitate/pret bun, combina frigorifica clasica fara functii care sa ridice pretul
 • Foarte ieftina pentru o combina frigorifica
 • Consum decent de energie, cost utilizare sub 14 lei pe luna
 • Silentioasa, doar 40 dB
 • Sistem antibacterian (peretele interior este acoperit cu aceasta suprafata speciala)
 • Usi reversibile
 • Design placut, tip Inox

Dezavantaje

 • Capacitate mica, potrivita pentru familii cu pana la 3 persoane
 • Lipseste sistemul de dezghetare automat

Vezi pretul de azi


3. Frigider Hansa FD 221.4, 208 l, Clasa A+

Frigider cu doua usi Hansa FD 221.4
Frigider cu doua usi Hansa FD 221.4

In sfarsit, pe locul 3 avem un frigider cu doua usi, un alt model din clasa buget, denumit Hansa FD 221.4. Cu un volum net total de doar 208 litri, este ceva mai mic decat combina de pe locul 2, dar zona frigiderului ramane aproximativ aceeasi (168 litri, 4 rafturi), in timp ce congelatorul sufera un pic (45 litri, dar e normal sa fie mai mic decat la o combina). Pretul va fi in mod normal mai mic si el, designul destul de simplu pe culoare alba, clasa energetica A+ si consumul fiind similare.

Hansa FD 221.4 se va descurca foarte bine daca este folosit pentru stocarea alimentelor unui student, a unui cuplu, sau chiar a unei familii cu 1-2 copii mici. Totusi, pentru familii cu nevoi mai serioase, va recomand aparatele de pe locul 1 sau 2.

Clasa A+ are un consum foarte bun, de doar 219 kWh pe an, costul utilizarii acestui aparat fiind de aproximativ 13 lei, cel mai mic din top 3-ul nostru al frigiderelor Hansa.

Dimensiunile lui Hansa FD 221.4 sunt de 143 cm inaltime, 55 cm latime si 58.2 cm adancime.

Avantaje Frigider Hansa FD 221.4

 • Pretul scazut, fiind un model foarte ieftin
 • Silentios, la doar 40 dB
 • Consum bun de energie, clasa A+ si cost utilizare lunara de 13 lei
 • Sistem antibacterian ce previne formarii mucegaiului si a mirosurilor neplacute

Dezavantaje

 • Capacitatea mica, potrivita pentru 1-2 persoane, maxim 3
 • Design simplu, culoarea alba
 • Sistem dezghetare manual

Vezi pretul de azi


Alegerea unui aparat frigorific ieftin

In general, aparatele Hansa sunt alese datorita pretului lor foarte atractiv, acesta fiind un element comun mai tuturor frigiderelor la care ne-am uitat atunci cand am realizat acest top. Chiar si in cazul unor din cele mai scumpe modele, cum ar fi versiunea de pe locul 1, am descoperit ca sunt destul de des la reducere, deci trebuie doar sa urmariti momentul potrivit si il puteti prinde si la reduceri de peste 25%.

Pretul fiind elementul principal urmarit cu unele dintre aceste modele, multe din ele vor veni fara tehnologii avansate, dar care ar mari si pretul de achizitie. In cazul acelor aparate foarte ieftine, va recomand sa le alegeti asumandu-va si neajunsurile lor. Platiti mult mai putin pe ele, dar va trebui sa le si dezghetati manual de 1-2 ori pe an. Capacitatea in cazul versiunilor mai ieftine nu este nici ea una foarte mare, iar functiile de gen Racire Rapida sau Congelare Rapida nu sunt prezente.

Am vazut si plusuri in cazul lor totusi, cum ar fi faptul ca sunt silentioase, sau faptul ca mai toate vin cu un strat de protectie antibacterian in interior, ce nu permite mucegaiului sa se formeze. Ambele sunt plusuri care nu se gasesc prea des pe aparate frigorifice ieftine.

Va recomand aparatul de pe primul loc din topul nostru, din fiecare punct de vedere. Capacitate, design, sistem Full No Frost, le are pe toate. Celelalte sunt frigorifice clasice, deci inlocuiti aparatul vechi cu unul care are aceleasi performante si functii, dar probabil cu un consum mai mic.

Daca frigiderele si combinele Hansa nu va conving, atunci va recomand sa aruncati o privire si la cateva alte topuri realizate de noi, unele pentru combine frigorifice ieftine, altele pentru anumite branduri (Arctic, Heinner, Albatros si Samus ar fi cateva exemple).

Despre Brandul Hansa si Grupul Amica

Hansa Europa
Prezenta Hansa in Europa de Est

Hansa este un brand de aparate electrocasnice care este prezent in special pe piata din Europa de Est. Aparatele electrocasnice vandute sub numele Hansa sunt disponibile in peste 20 de tari din Europa. Acestia sunt specializati in special pe aparate electrocasnice mari, oferindu-ne aparate frigorifice, plite, cuptoare, masini de spalat rufe si masini de spalat vase.

Acest brand este detinut de grupul Amica, liderul pietei poloneze de aparate electrocasnice. Alte marci detinut de grupul Amica include Gram (Danemarca), CDA (Marea Britanie) si Fagor (Spania). Printre cifrele cu care se lauda cei din grupul Amica, ar fi de mentionat faptul ca au 70 de ani de experienta in domeniul aparatelor electrocasnice, ca sunt prezenti in peste 50 de tari din toata lumea, ca au luat 16 premii pentru design in istoria lor, dar si ca au 2,500 de angajati.

Aparate Frigorifice Recomandate de la Hansa

Mai jos, aveti o serie de aparate frigorifice Hansa despre care am discutat in trecut, de la combine la frigider sau aparate side by side.