Cel Mai Bun Hidrofor Grundfos โ€“ Top Modele, Pareri si Ghid Achizitie

Alegerea celui mai bun hidrofor Grundfos nu se poate face fara o minima documentare, cel putin daca nu stiti deja exact ce model va poate ajuta in situatia dumneavoastra. In eventualitatea ca stiti deja de ce model aveti nevoie, am listat mai intai recomandarile noastre de hidrofoare Grundfos, dintre versiunile disponibile pe piata in acest moment. Continuati sa cititi, pentru a avea si detalii despre hidrofoare, daca aveti nevoie sa invatati mai multe despre ele, modul in care se utilizeaza si lucruri dupa care sa va uitati cand achizitionati unul.

Cel mai bun hidrofor Grundfos Scala2Recomandarea rapida: cel mai bun hidrofor Grundfos este modelul Scala2 3-45, un sistem complet ce va furniza apa la presiunea optima, la toate punctele de consum. Usor de instalat, silentios si dotat cu electronica inteligenta, acest model este o alegere excelenta, in anumite situatii. Daca totusi nu vi se potriveste, avem si o versiune mai ieftina de la Grundfos, modelul JP 4-47 PT-H. Acesta din urma poate fi folosit si la lucrari de irigatie sau alte scopuri similare, deci nu este doar pentru uz rezidential, fiind si mai puternic. Mai multe detalii despre cele doua hidrofoare aveti si mai jos.

Cel Mai Bun Hidrofor Grundfos โ€“ Recomandarile Noastre

1. Hidrofor cu Automatizare GRUNDFOS SCALA2 3-45 240V 50/60Hz โ€“ Model Inteligent Pentru Casa / Presiune Ridicata Apa

Hidrofor GRUNDFOS SCALA2 3-45
Cel mai bun hidrofor GRUNDFOS SCALA2 3-45

Modelul Scala2 3-45 este hidroforul cel mai bun din gama de la Grundfos, gandit ca un sistem complet care va ofera presiune excelenta a apei, in orice punct al casei unde este nevoie. Hidroforul este unul compact, cu pompa cu electronica inteligenta ce utilizeaza senzori pentru reglare constanta, dar si silentios multumita unui motor ce este racit cu apa. Modelul este unul de 550W, cu vas expansiune de 1.5 l.

Avantaje

 • Excelent pentru aplicatii de tip casnic
 • Foarte bun pentru cladiri cu maxim 3 niveluri (P+2) si 8 puncte consum
 • Usor de instalat si compact
 • Ofera presiune optima a apei prin electronica inteligenta ce regleaza functionarea in mod constant
 • Programare usoara, prin panoul de control cu afisaj digital
 • Cel mai silentios hidrofor, doar 47 dB
 • Poate ridica presiunea pentru apa de la reteaua principala
 • Poate ridica presiunea apei adusa din rezervoare de toate tipurile
 • Pompeaza apa de la adancimi de pana la 8 metri, din puturi (cu inaltime refulare 43 m)
 • Presiune maxima 10 bar
 • Sisteme de siguranta: intrerupator automat, protectie supraincalzire

Dezavantaje

 • La pomparea apei de la adancime va fi potrivita doar pentru surse de mica adancime (maxim 8 metri)
 • Debit maxim 3.6 m3/h

Vezi pretul de azi


2. Hidrofor Grundfos JP 4-47 PT-H – Pentru Alimentare Casa si Gradina

Grundfos JP 4-47 PT-H este un hidrofor ce poate oferi o presiune constanta a apei, avand pornirea si oprirea automata. Are rezervor in care stocheaza apa, pentru a reduce numarul necesar de porniri si opriri a aparatului. Are protectie IP44, iar rezervorul sau are 20 l. Este mai puternic decat modelul anterior, avand 850 W.

Avantaje Grundfos JP 4-47 PT-H

 • Pentru uz rezidential sau instalatii mici din alte domenii
 • Putere de 850 W
 • Electropompa JPBasic, functioneaza in prezenta impuritatilor, bulelor de aer, gazului
 • Pompa hidrofor din fonta
 • Protectie termo incorporata
 • Vas expansiune 20 l
 • Protectie clasa IP44
 • Debit maxim 4 m3/h
 • Inaltime refulare 41 m
 • Presiune maxima 6 bar, cu inaltime refulare 41 m

Dezavantaje

 • Nu este un model inteligent
 • Temperatura usor mai mica decat la modelul de pe 1 (41 vs 45 Celsius)

Vezi pretul de azi


Cand avem nevoie de o pompa hidrofor Grundfos?

Achizitionarea unei pompe hidrofor Grundfos, in special versiunile complet echipate pe care le vedeti mai sus, este recomandata atunci cand vrem sa ridicam presiunea apei in casa, in timp ce unele modele sunt gandite si pentru uz la nivel mai mare, eventual pentru instalatii comerciale/industriale sau agricultura (irigatii).

Apa curenta nu este de obicei disponibila pentru casele aflate in mediul rural, astfel incat de multe ori solutia este cea a folosirii unei fantani pentru procurarea apei necesare. Totusi, aceasta nu este cea mai moderna si mai comoda solutie, iar o investitie intr-un hidrofor complet echipat de la Grundfos va poate aduce in secolul 21 din acest punct de vedere. Pomparea apei se poate face astfel, atat pentru alimentarea casei (apa potabila, pentru gatit sau spalat), cat si pentru alte scopuri, cum ar fi pentru irigarea gradinii.

Moduri de utilizare al unui hidrofor Grundfos
Moduri de utilizare al unui hidrofor Grundfos

Ce face un hidrofor Grundfos?

Cel mai bun hidrofor Grundfos va aduce apa de la sursa dorita, in mod normal dintr-o fantana sau put, dar o poate face si de la un rezervor de apa. Poate fi folosit si pentru a creste presiunea apei furnizate de la reteaua principala de apa, daca sunteti totusi conectat la aceasta.

O pompa hidrofor este capabila sa aduca apa de la o adancime maxima de 8 metri, acestea fiind limitarile tehnice ale unui utilaj care trebuie sa traga apa spre el. Daca aveti nevoie sa aduceti apa de la adancime mai mare, veti avea nevoie de un model de hidrofor cu ejector.

Pompa hidroforAlegerea unui hidrofor de buna calitate, cum sunt si versiunile de la Grundfos, este recomandata pentru ca un astfel de aparat trebuie sa functioneze fara probleme multi ani de zile. Este cel care va furnizeaza apa in intreaga casa, deci nu va convine sa va lase balta in mijlocul iernii sau cand aveti lucrari de irigatie vara. Aveti nevoie de un model puternic si fiabil, iar cel mai bun hidrofor Grundfos are aceste caracteristici.

Un hidrofor va functiona prin intermediul unui motor, ce va fi alimentat cu curent, pentru a pompa apa si a o impinge spre locul unde este nevoie de ea. Atunci cand aduceti apa de la un put, si vreti sa aveti presiune la etaj pentru un dus, in timp ce la parter cineva spala vasele, un astfel de hidrofor va fi foarte folositor pentru a mentine presiunea puternica in toate punctele.

Avantajele folosirii unui hidrofor complet echipat

Un hidrofor complet echipat are mai multe avantaje, si va ajuta in jurul casei, dar are si limitari, dupa cum am mentionat mai sus. Acestea sunt in special legate de adancimea de la care va trage apa.

Avantajele sunt mai multe decat dezavantajele totusi, iar daca adancimea la care se afla apa este una mica, atunci va recomand sa alegeti aceasta solutie.

โœ… Trage apa de la o adancime de pana la 8 metri.

โœ… Pot fi folosite pentru a pompa apa din puturi de apa, rezervoare sau din reteaua de apa.

โœ… Pot regulariza sau imbunatati presiunea apei adusa din toate aceste surse.

โœ… Este usor de montat.

โœ… Vasul de expansiune va stoca apa.

โœ… In functie de model, pot fi folosite si pentru irigatii, daca debitul este mai mare.

Ghid achizitie pentru cel mai bun hidrofor Grundfos

Ghidul nostru de achizitie este gandit pentru a va spune exact ce criterii ar trebui sa luati in calcul, atunci cand sunteti in cautarea unui model de hidrofor. Criteriile listate mai jos sunt explicate, astfel incat veti intelege ce sa alegeti, in functie de nevoile dumneavoastra.

Componente tipice pentru un hidrofor Grundfos

Componente hidrofor GrundfosPentru ca incercam sa aflam performantele unui hidrofor, este important sa stim si ce componente are o astfel de pompa de suprafata.

Incepem cu motorul, unde este importanta in special puterea sa. O putere mai mare va inseamna o abilitate mai buna sa pompeze apa de la adancimi mai mari, dar si cantitati mai mari. Este mai bine sa fie supradimensionat, decat subdimensionat, din punct de vedere al nevoilor dumneavoastra.

Apoi, avem pompa ce este folosita, cea care va aduce efectiv apa la suprafata.

Hidroforul trebuie sa fie dotat si cu un filtru, pentru a nu avea probleme atunci cand trage apa murdara. Exista totusi niste limite, la cat de murdara poate sa fie apa trasa cu un astfel de utilaj.

Rezervorul este utilizat pentru a stoca o cantitate de apa, in functie de marimea sa, ceea ce va permite pompei sa functioneze doar atunci cand este nevoie. Apa utilizata va veni mai intai din acel rezervor, iar atunci cand aceasta se termina, intra si pompa in functiune. Un rezervor mare va permite pompei sa porneasca mai rar.

In sfarsit, avem presostatul, componenta utilizata pentru controlarea pompei si a presiunii cu care aceasta functioneaza. Acesta regleaza functionarea pompei deci, iar in cazul in care sursa de apa este epuizata, va opri hidroforul.

Puterea motorului (W – Watti)

Grundfos Scala2Unul din elementele la care este bine sa va uitati, puterea motorului va spune cat de bine va extrage apa, influentand adancimea de la care trage, dar si presiunea/cantitatea de apa livrata pe minut/ora.

Presiunea (bar)

Cantitatea de presiune livrata de catre hidrofor este importanta, pentru ca ne indica ca poate extrage apa de la adancimi mai mari, dar si pe distante mari. Aceasta este masurata in bar. Hidrofoarele de calitate vor porni automat atunci and presiunea scade.

Debit maxim (m3/h)

In functie de scopul pentru care folositi hidroforul Grundfos, s-ar putea sa aveti nevoie de ceva mai performant, gandit pentru a aduce o cantitate mare de apa dintr-o fantana. Un exemplu ar fi atunci cand vreti sa folositi hidroforul pentru irigare, pentru instalari comerciale (spalare, industriale, etc). Un model mai mic ar fi folositor atunci cand vreti sa reglati presiunea apei, sau cand aveti nevoie sa trageti apa doar pentru consum rezidential.

Adancimea de absorbtie si inaltimea de refulare

Atunci cand vorbim de hidrofoare, acestea sunt gandite pentru a pompa apa de la o adancime de pana la 8 metri, deci sunt gandite pentru surse de mica adancime, in genul fantanilor. Dupa ce aduce apa la suprafata, hidroforul Grundfos va trebui sa o si impinga la destinatie, iar aici conteaza inaltimea de refulare, care poate fi de 40-50 metri.

Nivelul de zgomot (dB)

in functie de locatia unde este amplasat hidroforul, nivelul de zgomot poate fi mai mult sau mai putin important. Avem cel putin o optiune excelenta in top, din acest punct de vedere, fiind un model care poate fi folosit si in casa.

Recomandari din trecut

Mai jos, veti gasi hidrofoare Grundfos care au fost recomandate de noi in trecut, dar care au fost inlocuite de alte produse, sau nu se mai produc. Le-am pastrat aici la final, dar recomandarile noastre actuale sunt pentru modelele mentionate la inceputul articolului.

Hidrofor GRUNDFOS JPA 4-54 PT 230V 50Hz โ€“ Pentru Alimentare Casa si Gradina

Hidrofor Grundfos JPA 4-54 PT
Hidrofor Grundfos JPA 4-54 PT

O versiune mai mare, cu greutate dubla fata de Scala2, dar si mai puternic, Grundfos JPA 4-54 PT este un hidrofor gandit pentru a ridica in mod automat nivelul presiunii apei. Acesta este gandit pentru a fi folosit atat casnic, cat si pentru instalatii mici pentru spalare, uz industrial sau agricol, printre altele. Are o electropompa JPBasic, ce functioneaza chiar si daca exista impuritati, gaz sau bule aer in apa trasa. Beneficiaza de grad de protectie IP 44, iar rezervorul este unul de 20 litri, de tip orizontal. Acesta este modelul recomandat daca aveti nevoie sa irigati sau pentru instalatii comerciale/industriale, nu doar sa asigurati presiunea apei in casa (pentru casa va recomand Scala2, dar merge bine si acest model).

Avantaje

 • Pentru uz rezidential sau instalatii mici din alte domenii
 • Putere mai mare, 1130 W
 • Electropompa JPBasic, functioneaza in prezenta impuritatilor, bulelor de aer, gazului
 • Pompa hidrofor din fonta
 • Protectie termoampermetrica incorporata
 • Vas expansiune 19 l
 • Protectie clasa IP44
 • Debit maxim 3120 l/min
 • Presiune maxima 6 bar, cu inaltime refulare 50 m

Dezavantaje

 • Nu este un model inteligent, ca cel de pe primul loc, dar isi va face treaba foarte bine
 • Temperatura maxima mai mica, de 35 grade (vs 45 grade Celsius la Scala2)

Vezi pretul de azi