LG F4WV328S0U, Masina de Spalat Rufe de 8 kg, Centrifugare 1400 RPM, Clasa B, AI DD – Pareri si Review

Review: LG F4WV328S0U, Masina Spalat Rufe 8 kg, 1400 RPM, Clasa B ⇒【Pareri】
LG F4WV328S0U

Product Name: F4WV328S0U

Product Description: LG F4WV328S0U este o masina de spalat rufe ce are o capacitate de 8 kg. Acest model vine cu o viteza de centrifugare foarte buna, de pana la 1400 RPM, avand si clasa energetica B, impreuna cu tehnologii precum Steam, Smart ThinQ, sau TurboWash.

Brand: LG

 • Design
  (4.4)
 • Functii si programe
  (4.4)
 • Centrifugare
  (4.7)
 • Eficienta energetica
  (4.7)
 • Pret
  (4)
4.4

Review pe scurt

LG F4WV328S0U nu este cea mai scumpa masina de spalat din colectia acestui producator, dar calitatea este la fel de ridicata, iar multe din tehnologiile din zona Premium se vor gasi si pe acest model. Este o alegere excelenta, daca aveti bugetul pentru aceasta achizitie, si va doriti o masina de spalat care sa reziste in timp, cu performante excelente la spalare.

Pros

+ 14 programe de spalare utile;

+ Centrifugare 400-1400 RPM;

+ Conectare prin aplicatia de mobil, pentru diagnoza inteligenta;

+ Sistemul AI DD ce protejeaza tesaturile;

+ Steam, pentru spalare cu aburi (alergii si haine bebelusi);

+ Silentioasa fata de alte modele, 73 dB;

+ Clasa energetica B.

Vezi pretul de azi Flanco

Cons

– Pretul poate parea mare, pentru o masina din gama medie de la LG;

– Culoarea alba, dar designul este unul modern.

Unul din cele mai puternice branduri pe piata mondiala a aparatelor electrocasnice, LG vine cu o serie impresionanta de masini de spalat rufe pe piata din Romania. Una dintre acestea este LG F4WV328S0U, o masina gandita pentru o familie medie, ce are un buget suficient de ridicat incat sa isi permita si preturile usor ridicate ale produselor lor.

LG F4WV328S0U
Vezi mai multe poze

LG F4WV328S0U este o masina de spalat rufe ce are o capacitate de 8 kg. Acest model vine cu o viteza de centrifugare foarte buna, de pana la 1400 RPM, avand si clasa energetica B, impreuna cu tehnologii precum Steam, Smart ThinQ, sau TurboWash.

Un lucru pe care l-am observat la multe masini de spalat de la LG, este ca in ciuda pretului ridicat, nu exceleaza deobicei la capitolul design. Discut in special de modelele de culoare alba, cele care ar putea fi confundate cu masini de la alti producatori cu usurinta. Desi arata modern, totusi acel mix de alb si negru nu le face foarte speciale. Cei ce isi doresc modele mai frumoase/colorate, vor trebui sa aleaga variantele ceva mai scumpe din colectia lor.

LG F4WV328S0U vine cu dimensiuni destul de OK, dar nici nu ma asteptam la ceva excesiv, avand in vedere capacitatea sa. Masina are o inaltime de 85 cm, latimea de 60 cm, iar adancimea de 56.5 cm. Greutatea este de 66 kg.

Dimensiuni
Dimensiuni

La instalarea sa, se recomanda lasarea unui spatiu liber de circa 10 cm in partea din spate, si de 2 cm pe laterale, deci luati in calcul acest lucru atunci cand verificati daca acest model vi se potriveste.

Specificatii LG F4WV328S0U – Pareri

Cu o capacitate de 8 kg rufe, LG F4WV328S0U este o masina de spalat rufe potrivita majoritatii familiilor de pe la noi, ce au intre 3 si 5 membri.

Panou display programe

Pentru a spala rufe, va trebui sa alegeti unul din cele 14 programe disponibile. De retinut aici, ar fi ca nu toate programele pot spala aceeasi cantitate de rufe. Gasiti aceste date in manualul de la finalul reviewului, dar le includ si mai jos, pentru a vedea la ce va puteti astepta:

 • Bumbac (Cotton): poate spala 8 kg de rufe din bumbac, la o temperatura intre 40 si 95 Celsius. Pentru grad de murdarie normal. Pana la 1400 RPM.
 • Eco 40-60: incarcatura de 8 kg, potrivita pentru haine din bumbac, cu temperaturi de 40 si 60 Celsius. Maxim 1400 RPM.
 • Mixte (Mixed Fabric): spala 4 kg de rufe, de diferite tipuri (fara haine inchise la culoare, lana, pilote, sportive, delicate), la 40-60 Celsius. Pana la 1000 RPM.
 • Ingrijire Usoara (Easy Care): puteti spala 4 kg, la 40-60 Celsius. Pentru haine din poliester, acril, poliamida. Pana la 1400 RPM.
 • Silentioasa (Silent Wash): 5 kg de rufe, la 40-60 Celsius, la un nivel scazut de zgomot si vibratii. OK pentru lenjerie intima si haine albe din bumbac putin murdare. Centrifugare la 800 sau 1000 RPM.
 • Antialergii (Allergy Care): 4 kg de rufe, spalare la 60 grade Celsius. OK pentru haine copii, lenjerie pat, fete perna, bumbac, sau lenjerie de corp. Pana la 1400 RPM stoarcere.
 • Baby Steam Care: excelenta pentru hainele bebelusilor, spala 4 kg rufe la 60 grade Celsius. Centrifugarea la 1000 RPM.
 • Delicate: pentru haine transparente sau dantelate, dar si pentru lenjerie. Spala 3 kg rufe la 20-40 grade Celsius. 800 RPM.
 • Lana (Wool): bun pentru haine din lana, dar si pentru cele delicate. 2 kg rufe la 30-40 grade Celsius. 800 RPM.
 • Sportive (Sportswear): 3 kg de haine si articole sportive, inclusiv cele cu pelicule impermeabile. Spalare la 40 grade Celsius. 800 RPM.
 • Rapid 14 minute (Speed 14): doar pentru rufe usor murdare, spalare a 2 kg de rufe in 14 minute, la 20-40 grade Celsius. Centrifugarea standard la 400 RPM, dar se poate merge pana la 1400 RPM.
 • Pilote (Duvet): permite spalarea unei plapumi cu pene, greutate de circa 2.5 kg, la 40 grade. Stoarcere la 1000 RPM.
 • Autocuratare (Tub Clean): utilizat pentru curatarea cuvei.
 • Clatire + Stoarcere (Rinse+Spin): clateste si stoarce rufele.

Dupa cum poate ati observat si mai sus, LG F4WV328S0U vine cu o gama larga de viteze la centrifugare, mergand de la 400 RPM (Speed 14), pana la 1400 RPM. Este un plus al acestui model, ce poate stoarce foarte bine rufele atunci cand programul o permite.

Clasa energetica B a acestui model este una buna, iar consumul de curent este unul foarte OK. Estimarea de 55 kWh la 100 spalari ne spune ca va avea un cost de utilizare de circa 0.40 lei pentru un ciclu de spalare. Aceste costuri variaza totusi destul de mult, in functie de programul ales.

LG F4WV328S0U masina spalat rufe

Consumul de apa variaza destul de mult, din nou in functie de programul ales si de cantitatea de rufe acceptata de acesta. Poate fi de circa 56 litri pentru Bumbac (83 litri cu optiunea Intensive activata), dar merge si la 65 litri pentru Eco 40-60.

Este de apreciat si faptul ca LG F4WV328S0U este o masina de spalat silentioasa. Ajunge pana la 73 dB in timpul centrifugarii, dar si aici exista un program ce poate reduce din nivelul zgomotului.

Functii Suplimentare – Intensive, Rinse+, Pre Wash, etc

Una din functiile extra incluse este cea de Pre-Spalare (Pre Wash), pe care o recomanda producatorul in cazul incarcaturilor cu rufe foarte murdare, ce au nevoie de atentie suplimentara.

Intensive va fi utila atunci cand dorim o spalare suplimentara a rufelor. Se poate activa pentru majoritatea programelor, cu exceptia celui rapid de 14 minute.

Delay End: intarzierea finalizarii spalarii.

Add Item: adaugarea de haine dupa startul programului, in primele minute.

Tehnologii Speciale – AI DD, Steam, ThinQ

Steam: util pentru a elimina alergenii si bacteriile, dar si pentru a reduce cutele cu pana la 30%.

AI DD: acest sistem este gandit pentru a asigura o rotatie cat mai delicata a cuvei, pentru a proteja tesatura. Masina LG F4WV328S0U detecteaza chiar ea incarcatura, si decide ce fel de miscare este optima pentru ea. Este activ pentru anumite programe: Bumbac (Cotton), Mixte (Mixed Fabric) si Ingrijire Usoara (Easy Care).

Asistenti vocali Alexa Google

ThinQ: aplicatia de mobil a celor de la LG, ce permite operatiuni de diagnoza inteligenta (Smart Diagnosis). Functioneaza si cu asistentii vocali de la Amazon sau Google.

Am mai vorbit despre masinile de spalat de la LG si in trecut. Cateva exemple ar fi masini precum LG F2WV3S7AIDD, LG F4WV3S9AIDD sau LG F2WV9S8P2E.

Plusuri LG F4WV328S0U

+ 14 programe de spalare utile;

+ Centrifugare 400-1400 RPM;

+ Conectare prin aplicatia de mobil, pentru diagnoza inteligenta;

+ Sistemul AI DD ce protejeaza tesaturile;

+ Steam, pentru spalare cu aburi (alergii si haine bebelusi);

+ Silentioasa fata de alte modele, 73 dB;

+ Clasa energetica B.

Minusuri

– Pretul poate parea mare, pentru o masina din gama medie de la LG;

– Culoarea alba, dar designul este unul modern.

Concluzia

LG F4WV328S0U nu este cea mai scumpa masina de spalat din colectia acestui producator, dar calitatea este la fel de ridicata, iar multe din tehnologiile din zona Premium se vor gasi si pe acest model. Este o alegere excelenta, daca aveti bugetul pentru aceasta achizitie, si va doriti o masina de spalat care sa reziste in timp, cu performante excelente la spalare.

Vezi pretul de azi Flanco

Manual de utilizare LG F4WV328S0U