Haier HWDQ90B416FWBB-S, Masina de Spalat Rufe cu Uscator Incorporabila, Clasa A, 9+5 kg, 1600 rpm – Pareri si Review

Haier HWDQ90B416FWBB-S, Masina de Spalat Rufe cu Uscator Incorporabila, Clasa A, 9+5 kg, 1600 rpm - Pareri si Review
Haier HWDQ90B416FWBB-S

Product Name: HWDQ90B416FWBB-S

Product Description: Haier HWDQ90B416FWBB-S este o mașină de spălat rufe cu uscător, care impresionează prin capacitatea sa de 9 kg pentru spălare și 5 kg pentru uscare, fiind ideală pentru familiile numeroase. Dotată cu un motor Inverter eficient și o viteză de centrifugare de până la 1600 rpm, această mașină promovează economia de energie, fiind clasificată în categoria energetică A.

Brand: Haier

 • Design
  (4.8)
 • Functii si programe
  (4.7)
 • Eficienta energetica spalare
  (5)
 • Eficienta energetica spalare+uscare
  (3.8)
 • Pret
  (3.7)
4.4

Review pe scurt

Haier HWDQ90B416FWBB-S este o mașină de spălat rufe performantă, ideală pentru familiile mari datorită capacității sale generoase de 9 kg la spălare și 5 kg la uscare. Cu o viteză de centrifugare de 1600 rpm și o clasă energetică A, oferă eficiență și economie în utilizare. Tehnologiile avansate, cum ar fi Instant Mix și Refresh, adaugă valoare prin îngrijirea superioară a hainelor și funcționalități adaptate nevoilor moderne.

Deși dimensiunile sale sunt considerabile și produce un nivel moderat de zgomot, avantajele sale tehnologice și capacitatea mare de încărcare o fac o alegere excelentă pentru utilizatorii care caută performanță și inovație în gestionarea rufelor.

Pros

 • Capacitate mare de spălare
 • Motor Inverter eficient
 • Viteză mare de centrifugare
 • Clasa energetică A
 • Tehnologie Instant Mix
 • Funcția Refresh
 • Programări diverse

Vezi pretul de azi

Cons

 • Zgomot moderat
 • Dimensiuni mari

Haier HWDQ90B416FWBB-S este o mașină de spălat rufe cu capacitate de 9 kg la spălare și 5 kg la uscare, reprezentând o soluție eficientă pentru familiile numeroase. Această mașină de spălat, produsă de Haier, un brand cu reputație solidă și originar din China, se adresează în special familiilor care caută eficiență și tehnologie avansată în gospodăriile lor.

Haier HWDQ90B416FWBB-S masina spalat rufe incorporabila
Vezi pretul de azi

Cu funcții inovatoare precum Instant Mix Technology și Refresh, Haier HWDQ90B416FWBB-S promite nu doar curățare de calitate superioară, dar și o îngrijire delicată a hainelor, fiind ideală pentru cei care pun preț pe eficiența energetică și confortul sporit în utilizare

Haier HWDQ90B416FWBB-S: Design și Prima Impresie

Caracteristică
Detalii
Nume
Haier HWDQ90B416FWBB-S
Capacitate
9 kg la spălare; 5 kg la uscare – ideală pentru familii de 4-5 membri
Centrifugare
1600 rpm – eficientă pentru o stoarcere rapidă
Clasa energetică
Clasa A – economică și ecologică
Nivel sunet
76 dB la centrifugare – moderat
Nr. programe
12 programe de spălare și 3 de uscare – variate și adaptabile
Funcții Importante
Instant Mix, Refresh, i-Time, ABT
Dimensiuni și greutate
53 x 60 x 82 cm; 64 kg – compactă și robustă
Culoare
Negru – elegant și modern

Designul negru și elegant al mașinii de spălat rufe Haier HWDQ90B416FWBB-S aduce un plus de modernitate oricărei încăperi. Panoul de control digital facilitează utilizarea, iar dimensiunile sale compacte o fac potrivită pentru spații medii și mari.

Designul mașinii de spălat rufe Haier HWDQ90B416FWBB-S este special conceput pentru a se integra armonios în orice spațiu modern de bucătărie sau baie, datorită caracteristicilor sale de model incorporabil. Aceasta înseamnă că poate fi instalată sub un blat de lucru sau într-un spațiu dedicat, fără a afecta estetica încăperii.

Haier HWDQ90B416FWBB-S

Cu un finisaj elegant în culoare neagră, Haier HWDQ90B416FWBB-S adaugă un accent de rafinament și stil, armonizându-se perfect cu designul contemporan al mobilierului. Designul său compact, împreună cu hubloul mare care se deschide larg, asigură nu doar o utilizare ergonomică, dar și o integrare estetică plăcută, făcând din această mașină de spălat nu doar un electrocasnic util, ci și un element decorativ valoros în orice gospodărie

În privința dimensiunilor, mașina de spălat rufe Haier HWDQ90B416FWBB-S nu este slim, având nevoie de un spațiu generos pentru instalare. Cu toate acestea, designul său inteligent cu hublou mare facilitează încărcarea și descărcarea rufelor, inclusiv a celor voluminoase.

Prima impresie a fost una pozitivă. Designul său modern și funcțiile avansate au atras atenția imediat. Hubloul mare și ușurința în încărcarea rufelor au fost deosebit de apreciate.

Specificatii Haier HWDQ90B416FWBB-S – Pareri

Haier HWDQ90B416FWBB-S usa deschisa

Primul aspect remarcabil la Haier HWDQ90B416FWBB-S este capacitatea sa de spălare de 9 kg. Aceasta oferă flexibilitate pentru familiile numeroase. În experiența mea, capacitatea a fost mai mult decât suficientă pentru cei patru membri ai familiei mele, putând spăla cu ușurință un număr mare de tricouri și cămăși într-un singur ciclu.

Funcția de uscare a mașinii de spălat rufe Haier HWDQ90B416FWBB-S este concepută pentru a aduce confort și eficiență în gospodăriile moderne. Aceasta dispune de o capacitate de uscare de 5 kg, fiind ideală pentru uscarea eficientă a unui volum mare de rufe.

Mașina oferă trei opțiuni de uscare: Uscare extra, pentru haine complet uscate, gata de așezat în dulap; Uscare pentru călcare, care lasă rufele ușor umede, pregătite pentru călcare imediată; și Uscare fără călcare, ce menține rufele puțin umede, perfecte pentru a fi așezate direct pe umeraș.

Aceste opțiuni asigură flexibilitate maximă, permițând utilizatorilor să aleagă modul de uscare potrivit pentru diferite tipuri de țesături și nevoi. În plus, funcția START DELAY adaugă conveniența programării uscării, astfel încât rufele să fie gata exact când sunt necesare

Viteza de centrifugare de 1600 rpm a fost impresionantă. Această viteză asigură o stoarcere eficientă a rufelor, reducând semnificativ timpul de uscare. În anumite situații, cum ar fi spălarea rufelor delicate, am preferat să folosesc viteze mai mici de centrifugare, opțiune ușor accesibilă datorită panoului digital.

Motorul Inverter al mașinii aduce eficiență energetică și o funcționare silențioasă. În utilizarea zilnică, am observat o reducere a zgomotului și vibrațiilor, ceea ce a fost un plus mare, având în vedere că masina este amplasată aproape de zona de zi.

Clasa A spalare si E uscare
Clasa A spalare si E uscare

În ceea ce privește clasa energetică A, aceasta reprezintă un avantaj major, indicând un consum redus de energie, de doar 49 kWh/100 de spălări. Deși consumul variază în funcție de programul ales, în general, am constatat că masina este economică și prietenoasă cu mediul.

Consumul de apă este un alt aspect cheie. Cu funcții precum Kg Load, care ajustează automat consumul de apă în funcție de greutatea rufelor, Haier HWDQ90B416FWBB-S demonstrează eficiență și adaptabilitate. Consumul de apă a fost în concordanță cu așteptările, fiind optim pentru volumul de rufe spălat.

Tehnologii Speciale

Haier HWDQ90B416FWBB-S este o mașină de spălat care integrează tehnologii avansate pentru a asigura o spălare și uscare eficientă a rufelor.

Instant Mix Technology: Această tehnologie pulverizează apa și detergentul direct pe țesătură, reducând timpul de înmuiere și accelerând acțiunea detergentului. Este extrem de utilă pentru spălarea rapidă și eficientă a rufelor.

Refresh: Funcția Refresh oferă tratamente cu aburi adaptate tipului de țesătură. Este ideală pentru eliminarea mirosurilor neplăcute și reducerea șifonării, oferind hainelor un aspect proaspăt și curat.

ABT: Tehnologia ABT previne formarea mucegaiului și proliferarea bacteriilor, menținând curățenia și igiena în interiorul mașinii de spălat. Aceasta este esențială pentru menținerea unui mediu sănătos și igienizat.

i-Time: Permite reglarea duratei de spălare, oferind flexibilitate pentru a se adapta la diferite nevoi și programe. Aceasta este o caracteristică valoroasă pentru gestionarea eficientă a timpului.

Programe de Spălare

Programe spalare si uscare

Haier HWDQ90B416FWBB-S vine echipată cu 12 programe de spălare și 3 programe de uscare, acoperind o gamă largă de nevoi. Aceste programe sunt concepute pentru a trata diferite tipuri de țesături și niveluri de murdărie, oferind flexibilitate și eficiență.

 • Bumbac: Ideal pentru hainele de zi cu zi, asigură o spălare temeinică a țesăturilor rezistente.
 • Sintetice: Perfect pentru țesături sintetice, acest program protejează hainele delicate în timpul spălării.
 • Clătire: Asigură îndepărtarea completă a detergentului din rufe, ideal pentru persoanele cu piele sensibilă.
 • Express 14 minute: Un program rapid, ideal pentru rufe ușor murdare care necesită o spălare rapidă.
 • Evacuare/Centrifugare: Efectuează doar evacuarea apei și centrifugarea, util pentru rufe deja spălate manual.
 • Mixte: Acest program combină diferite tipuri de țesături, oferind o spălare eficientă și economică.
 • Hygiene: Spală la temperaturi ridicate, asigurând igienizarea profundă a hainelor.
 • Uscare bumbac, lână, și tesături mixte: Aceste programe de uscare sunt special adaptate pentru diferite tipuri de țesături, asigurând uscarea eficientă fără deteriorarea materialului.
 • Eco 40-60°C: Un program economic, ideal pentru spălarea zilnică a hainelor de bumbac și sintetice.

Panou Control și Funcții

Panou control functii

Panoul de control al Haier HWDQ90B416FWBB-S combină elemente mecanice și digitale, oferind acces facil la numeroasele programe și funcții ale mașinii. Utilizarea intuitivă și afișajul clar facilitează selectarea programelor de spălare și setările specifice.

Funcțiile disponibile la acest model includ:

 • Iluminare: Facilitează vizualizarea interiorului cuvei, utilă în special în condiții de iluminare redusă.
 • Pornire întârziată: Aceasta permite programarea spălării cu până la 24 de ore în avans, o funcție convenabilă pentru gestionarea timpului.
 • ABT: Oferă protecție împotriva bacteriilor și mucegaiului, menținând igiena mașinii de spălat.
 • Refresh: Ideală pentru reîmprospătarea rapidă a rufelor cu ajutorul aburului.
 • Cântărire rufe și ajustare automată a consumului de apă: Optimizează consumul de apă în funcție de greutatea rufelor.
 • Steam Plus: O funcție suplimentară de abur pentru o curățare și igienizare sporită.

Haier si-a facut intrarea pe piata din Romania in forta, si are mai multe masini de spalat excelente in oferta. Cele mai recente analizate de noi sunt masini precum Haier HW90G-BD14979U1S sau Haier HW100GBD14979SUS.

Plusuri Haier HWDQ90B416FWBB-S

 • Capacitate mare de spălare: 9 kg, ideală pentru familii numeroase.
 • Motor Inverter eficient: Reduce consumul de energie și zgomotul.
 • Viteză mare de centrifugare: 1600 rpm, asigură o stoarcere eficientă.
 • Clasa energetică A: Consum redus de energie.
 • Tehnologie Instant Mix: Spălare premium și îngrijire excelentă a hainelor.
 • Funcția Refresh: Elimină mirosurile neplăcute și îmbunătățește aspectul țesăturilor.
 • Programări diverse: 12 programe de spălare și 3 de uscare.

Minusuri

 • Zgomot moderat: 76 dB la centrifugare.
 • Dimensiuni mari: Necesită un spațiu amplu pentru instalare.

Concluzia

Haier HWDQ90B416FWBB-S este o mașină de spălat rufe performantă, ideală pentru familiile mari datorită capacității sale generoase de 9 kg la spălare și 5 kg la uscare. Cu o viteză de centrifugare de 1600 rpm și o clasă energetică A, oferă eficiență și economie în utilizare. Tehnologiile avansate, cum ar fi Instant Mix și Refresh, adaugă valoare prin îngrijirea superioară a hainelor și funcționalități adaptate nevoilor moderne.

Deși dimensiunile sale sunt considerabile și produce un nivel moderat de zgomot, avantajele sale tehnologice și capacitatea mare de încărcare o fac o alegere excelentă pentru utilizatorii care caută performanță și inovație în gestionarea rufelor.

Vezi pretul de azi