Bosch WAN28163BY, Masina de Spalat Rufe 8 kg, 1400 rpm, Clasa C, Alb – Pareri si Review

Bosch WAN28163BY, Masina de Spalat Rufe 8 kg, 1400 rpm, Clasa C, Alb - Pareri si Review
Bosch WAN28163BY

Product Name: WAN28163BY

Product Description: Bosch WAN28163BY este o mașină de spălat rufe impresionantă, cu o capacitate de 8 kg, ideală pentru familiile de dimensiuni medii. Echipată cu o viteză de centrifugare de 1400 rpm și clasificată în clasa energetică C, această mașină oferă eficiență și performanță. Tehnologiile sale remarcabile, inclusiv motorul EcoSilence Drive™ pentru o funcționare silențioasă și tehnologia ActiveWater Plus pentru utilizarea eficientă a apei, adaugă valoare considerabilă.

Brand: Bosch

 • Design
  (4)
 • Functii si programe
  (4.2)
 • Centrifugare
  (4.7)
 • Eficienta energetica
  (4.4)
 • Pret
  (4.5)
4.4

Review pe scurt

Bosch WAN28163BY se dovedește a fi o mașină de spălat rufe performantă și versatilă, ideală pentru o familie medie de 3-4 membri. Cu o capacitate generoasă de 8 kg, o varietate de programe de spălare, și tehnologii precum Hygiene Plus și EcoSilence Drive, oferă un echilibru între eficiență, performanță și confort.

Deși prezintă un nivel de zgomot relativ ridicat și nu este în clasa energetică cea mai eficientă, avantajele sale, cum ar fi economisirea apei și funcționarea silențioasă, compensează aceste minusuri.

Bosch WAN28163BY este, prin urmare, o alegere solidă pentru familiile care caută o mașină de spălat fiabilă și capabilă să răspundă unei game largi de nevoi de spălare, de la rufe de zi cu zi la articole care necesită o îngrijire specială.

Pros

 • Capacitate mare de încărcare, 8 kg
 • Motor EcoSilence Drive™, funcționare silențioasă
 • Viteză de centrifugare înaltă, 1400 rpm
 • Program Hygiene Plus pentru igienizare superioară
 • Tehnologia ActiveWater Plus, economisirea apei
 • Panou de control digital touch screen, ușor de utilizat

Vezi pretul de azi

Cons

 • Nivel de zgomot relativ ridicat, 75 dB la centrifugare
 • Clasa energetică C, nu cea mai eficientă

Bosch WAN28163BY este o mașină de spălat rufe cu capacitate de 8 kg, concepută pentru a face față nevoilor unei familii de 3-4 membri. Acest model, produs de Bosch – un brand renumit pentru calitatea și inovația sa, originar din Germania – se adresează în special familiilor care caută un echilibru între eficiență și performanță.

Masina de spalat rufe Bosch WAN28163BY
Vezi pretul de azi

Cu o capacitate generoasă și funcții avansate precum programul Hygiene Plus și EcoSilence Drive, Bosch WAN28163BY reprezintă o soluție ideală atât pentru cei care doresc să economisească timp și energie, cât și pentru cei care pun accent pe rezultate de spălare igienice.

Bosch WAN28163BY: Design și Prima Impresie

Nume
Bosch WAN28163BY
Capacitate
8 Kg
Centrifugare
1400 rpm
Clasa energetică
Clasa C
Nivel sunet
75 dB la centrifugare
Nr. programe
Diverse
Functii Importante
Hygiene +, EcoSilence Drive
Dimensiuni și greutate
59.8×84.8×55 cm, 69.2 Kg
Culoare
Alb

Designul lui Bosch WAN28163BY, cu finisajul său alb și panoul de comandă digital touch screen, adaugă o notă modernă oricărei încăperi.

Dimensiunile standard ale mașinii de spălat (59.8 cm lățime, 84.8 cm înălțime și 55 cm adâncime) o fac potrivită pentru majoritatea spațiilor de locuit. Daca aveti nevoie de ajutor la instalare, exista servicii specializate pentru asa ceva, si sunt destul de accesibile.

Culoarea albă neutra permite integrarea ușoară în diverse stiluri de design interior.

Bosch WAN28163BY

La prima vedere, Bosch WAN28163BY impresionează prin aspectul său elegant și compact. Deși este o mașină de spălat de dimensiuni standard, nu ocupă mult spațiu și se potrivește perfect în baia familiei mele. Panoul de comandă intuitiv și ușor de utilizat a făcut setarea programelor de spălare o experiență simplă și plăcută.

Specificatii Bosch WAN28163BY – Pareri

Bosch WAN28163BY se distinge prin capacitatea sa de spălat de 8 kg, ideală pentru o familie de 3-4 membri. În experiența mea, această capacitate s-a dovedit a fi mai mult decât suficientă pentru cei patru membri ai familiei mele, permițându-ne să spălăm eficient o cantitate considerabilă de haine, inclusiv tricouri și cămăși, într-un singur ciclu.

Viteza de centrifugare, atingând 1400 rpm, asigură o uscare eficientă a rufelor. Acest aspect este vital, mai ales în zilele ploioase când uscarea rufelor în aer liber nu este o opțiune. De asemenea, posibilitatea de a alege viteze de centrifugare mai mici pentru rufe delicate adaugă un plus de versatilitate acestei mașini.

Motorul EcoSilence Drive al mașinii Bosch WAN28163BY aduce beneficii semnificative, cum ar fi o funcționare silențioasă și o durată de viață îndelungată. În propria mea casă, am observat că mașina este surprinzător de silențioasă, chiar și la viteze maxime de centrifugare.

Pentru o extragarantie de 10 ani la motorul EcoSilence Drive, inregistrati produsul achizitionat pe site-ul producatorului in termen de 60 de zile.

Clasa C

Clasa energetică C a mașinii de spălat este o dovadă a eficienței sale energetice. Deși nu este cea mai economică clasă energetică disponibilă, consumul de 62 kWh la 100 de spălări rămâne rezonabil. În plus, consumul variază în funcție de programul selectat, cu programul ECO fiind cel mai eficient din punct de vedere energetic.

Un alt aspect important este consumul de apă, estimat la circa 47 l de apa pentru un ciclu ECO. Tehnologia ActiveWater Plus asigură utilizarea eficientă a apei, ajustând automat consumul în funcție de cantitatea și tipul de rufe spălate. Această funcție este deosebit de utilă, mai ales într-o gospodărie atentă la consumul de resurse.

Tehnologii Speciale

Bosch WAN28163BY se distinge prin implementarea unei serii de tehnologii speciale care îmbunătățesc semnificativ experiența de spălare.

Hygiene Plus: Această tehnologie asigură o igienizare superioară a rufelor, menținând o temperatură constantă în timpul ciclului de spălare și adăugând un ciclu suplimentar de clătire. Este ideală pentru familiile cu copii sau persoane cu alergii, deoarece distruge 99,99% din germenii comuni chiar și la temperaturi de 40°C.

EcoSilence Drive™: Motorul fără perii este un punct de forță al acestei mașini de spălat. Asigură o funcționare extrem de silențioasă și o durată lungă de viață. În casa mea, am observat că mașina funcționează atât de silențios încât uneori abia o aud.

SpeedPerfect: Această funcție reduce semnificativ timpul de spălare, cu până la 65%, fără a compromite rezultatele. Este perfectă pentru momentele în care timpul este esențial, permițând spălarea rapidă și eficientă a rufelor.

ActiveWater Plus: Această tehnologie optimizează consumul de apă, ajustându-l în funcție de cantitatea și tipul de rufe. Este o caracteristică esențială pentru economisirea apei și menținerea unui consum eficient.

Programe de Spălare

Bosch WAN28163BY usa deschisa

Bosch WAN28163BY oferă o gamă diversificată de programe de spălare, menite să acopere nevoile unei familii moderne.

 • Matase: Acest program este dedicat țesăturilor delicate, cum ar fi mătasea, asigurând o spălare atentă fără a deteriora țesătura.
 • Bumbac: Este programul standard pentru rufe de zi cu zi. Eficient pentru încărcături complete, acesta curăță eficient hainele obișnuite din bumbac.
 • Centrifugare Ușoară: Potrivit pentru rufe care necesită o centrifugare delicată, acest program protejează țesăturile sensibile.
 • Spălare Manuală: Imită spălarea manuală, fiind ideal pentru țesăturile care necesită o îngrijire specială.
 • DrumClean: Curăță și întreține tamburul mașinii, asigurând performanțe optime și prevenind acumularea de murdărie și detergent.
 • Program Rapid: Include opțiuni de 15 și 30 de minute, perfecte pentru rufe ușor murdare care necesită o spălare rapidă.
 • Program ECO: Acest program este conceput pentru eficiență maximă din punct de vedere energetic și al consumului de apă, ideal pentru rufe mai puțin murdare.

Fiecare program este adaptat pentru a oferi cea mai bună spălare posibilă pentru tipul specific de rufe, iar selecția diversificată asigură că Bosch WAN28163BY se poate adapta la orice nevoie de spălare. În utilizarea personală, am găsit programul ECO deosebit de util pentru economisirea energiei, în timp ce programul rapid a fost perfect pentru rufe ușoare care trebuiau spălate în grabă.

Panou Control și Funcții

Bosch WAN28163BY este echipat cu un panou de control digital touch screen, care oferă acces simplu și intuitiv la toate funcțiile și programele de spălare. Panoul permite utilizatorului să selecteze cu ușurință dintr-o varietate de programe și să ajusteze setările, cum ar fi temperatura apei și viteza de centrifugare.

 • Afisaj LED: Oferă informații clare despre stadiul ciclului de spălare, durata rămasă și setările selectate.
 • EcoSilence Drive™: Asigură o funcționare silențioasă și eficientă din punct de vedere energetic.
 • ActiveWater™: Ajustează automat consumul de apă în funcție de cantitatea și tipul de rufe.
 • Speed Perfect: Reduce timpul de spălare cu până la 65%, menținând în același timp rezultate de spălare excelente.
 • Hygiene +: Oferă o igienizare superioară, eliminând până la 99,99% din germenii comuni.
 • Sistem Detectare Spumă: Previne formarea excesivă de spumă pentru o spălare mai eficientă.
 • Blocare Acces Copii: O funcție de siguranță care previne modificările accidentale ale setărilor de către copii.

Oferta germanilor de la Bosch este una bogata in masini de spalat rufe. Cateva din masinile analizate de noi deja ar fi BOSCH WAV28K00CS si Bosch WIW28542EU (incorporabila).

Plusuri Bosch WAN28163BY

 • Capacitate mare de încărcare, 8 kg
 • Motor EcoSilence Drive™, funcționare silențioasă
 • Viteză de centrifugare înaltă, 1400 rpm
 • Program Hygiene Plus pentru igienizare superioară
 • Tehnologia ActiveWater Plus, economisirea apei
 • Panou de control digital touch screen, ușor de utilizat

Minusuri

 • Nivel de zgomot relativ ridicat, 75 dB la centrifugare
 • Clasa energetică C, nu cea mai eficientă

Concluzia

Bosch WAN28163BY se dovedește a fi o mașină de spălat rufe performantă și versatilă, ideală pentru o familie medie de 3-4 membri. Cu o capacitate generoasă de 8 kg, o varietate de programe de spălare, și tehnologii precum Hygiene Plus și EcoSilence Drive, oferă un echilibru între eficiență, performanță și confort.

Deși prezintă un nivel de zgomot relativ ridicat și nu este în clasa energetică cea mai eficientă, avantajele sale, cum ar fi economisirea apei și funcționarea silențioasă, compensează aceste minusuri.

Bosch WAN28163BY este, prin urmare, o alegere solidă pentru familiile care caută o mașină de spălat fiabilă și capabilă să răspundă unei game largi de nevoi de spălare, de la rufe de zi cu zi la articole care necesită o îngrijire specială.

Vezi pretul de azi

Manual de utilizare