Beko GN1603140XBN, Side by Side 580 l, NeoFrost Dual Cooling, HarvestFresh, Clasa E, Inox – Pareri si Review

Beko GN1603140XBN, Side by Side 580 l, NeoFrost Dual Cooling, HarvestFresh, Clasa E, Inox - Pareri si Review
Side by side Beko GN1603140XBN

Product Name: GN1603140XBN

Product Description: Beko GN1603140XBN, un frigider side by side cu o capacitate impresionantă de 580 litri, este perfect pentru familiile mari. Combinația de tehnologii avansate, cum ar fi NeoFrost Dual Cooling și HarvestFresh, asigură păstrarea proaspete a alimentelor. Dispune de un compresor inverter pentru eficiență energetică și funcționare silențioasă, completat de un design modern în culoarea inox.

Brand: Beko

 • Design
  (4.2)
 • Tehnologie si functii
  (4.3)
 • Eficienta energetica
  (3.8)
 • Pret
  (4)
4.1

Review pe scurt

Beko GN1603140XBN este un aparat frigorific de tip side by side, ideal pentru familiile mari, datorită capacitatii generoase de 580 litri. Cu tehnologii avansate precum NeoFrost Dual Cooling și HarvestFresh, asigură păstrarea proaspătății alimentelor pentru o perioadă îndelungată. Deși are o clasă energetică E, acest lucru este compensat de dimensiunile și capacitatea sale.

Este un frigider potrivit pentru cei care caută un mix echilibrat între spațiu, tehnologie avansată și design modern. Minusurile sale, cum ar fi dimensiunile mari și clasa energetică E, sunt aspecte de luat în considerare, dar în general, Beko GN1603140XBN reprezintă o alegere solidă pentru o bucătărie modernă.

Pros

 • Volum net mare, 580 l
 • Design modern, finisaj inox
 • Tehnologie NeoFrost Dual Cooling
 • Sistem HarvestFresh pentru prospetime îndelungată
 • Funcție congelare rapidă
 • Compresor ProSmart Inverter pentru eficiență și silențiozitate

Vezi pretul de azi

Cons

 • Clasa energetică E, mai puțin eficientă decât alte clase
 • Dimensiuni mari, necesită spațiu considerabil
 • Lipsa dozatorului de apă

Beko GN1603140XBN este un aparat frigorific de tip side by side, cu o capacitate impresionantă de 580 litri, ideal pentru nevoile unei familii numeroase. Beko, o marcă renumită de origine turcească, se distinge prin produsele sale inovatoare și fiabile.

Side by side Beko GN1603140XBN
Vezi pretul de azi

Acest model, Beko GN1603140XBN, se adresează în mod special familiilor mari, oferind o soluție elegantă și eficientă pentru păstrarea unei cantități mari de alimente. Cu funcții avansate precum NeoFrost Dual Cooling, HarvestFresh și un compresor inverter, acest frigider promite performanțe de top în conservarea alimentelor.

Designul său modern, în culoare inox, îl face nu doar un electrocasnic util, ci și un element de design atrăgător în orice bucătărie.

Beko GN1603140XBN: Design și Prima Impresie

Specificație
Detalii
Nume
Beko GN1603140XBN
Capacitate frigider
368 litri, ideal pentru familii mari
Capacitate congelator
212 litri
Clasa energetică
Clasa E
Nivel sunet
38 dB, extrem de silențios
Dezghetare
Automată, cu tehnologie NoFrost
Funcții importante
NeoFrost Dual Cooling, HarvestFresh, Congelare rapidă, Mod vacanță
Dimensiuni și greutate
179 cm înălțime, 91 cm lățime, 70.5 cm adâncime, 97.7 kg
Culoare
Inox

Designul frigiderului Beko GN1603140XBN impresionează prin finisajul său în inox și dimensiunile generoase. Panoul de control cu touch screen adaugă un aspect modern și facilitează utilizarea. Culoarea inox se potrivește perfect într-o bucătărie contemporană, oferind un aspect elegant și curat.

Cu dimensiunile sale, Beko GN1603140XBN este clasificat ca un aparat mare, necesitând un spațiu adecvat în bucătărie. În ciuda dimensiunilor sale, instalarea a fost surprinzător de simplă, iar designul slim nu a ocupat prea mult spațiu.

Prima impresie a fost una pozitivă. Compartimentele frigiderului sunt bine organizate, cu frigiderul în partea de jos și congelatorul în partea de sus, ceea ce facilitează accesul și organizarea alimentelor.

Specificatii Beko GN1603140XBN – Pareri

Side by side Beko GN1603140XBN usa deschisa

Beko GN1603140XBN se remarcă prin capacitatea sa generoasă de 580 litri și clasa energetică E, fiind un aliat de nădejde în conservarea alimentelor. Nivelul de zgomot redus, de doar 38 dB, asigură o funcționare silențioasă, ideală pentru orice bucătărie.

Printre caracteristicile de top se numără tehnologiile NeoFrost Dual Cooling și HarvestFresh, care garantează păstrarea proaspătății alimentelor pentru o perioadă mai lungă.

Compartimentul Frigiderului: Capacitate și Organizare

Capacitatea compartimentului frigiderului este de 368 litri, oferind spațiu amplu pentru nevoile unei familii mari. Pentru cei patru membri ai familiei mele, această capacitate s-a dovedit a fi mai mult decât suficientă, permițând organizarea eficientă a alimentelor.

Sistemul de dezghetare automată simplifică întreținerea, iar organizarea interioară este impresionantă. Frigiderul dispune de patru rafturi și cinci rafturi pe ușă, ceea ce facilitează accesul la alimente și oferă flexibilitate în organizare.

Sertarul pentru fructe și legume este un avantaj major, menținând prospetimea acestora pentru o perioadă îndelungată, datorită tehnologiei HarvestFresh.

Funcția de Super Răcire este utilă, mai ales când adăugăm o cantitate mare de alimente noi, ajutând la restabilirea rapidă a temperaturii ideale. Acest compartiment dispune de diverse funcții și tehnologii care sporesc eficiența și ușurința utilizării.

Congelatorul: Capacitate și Funcții Aditionale

Capacitatea compartimentului congelatorului este de 212 litri, ideală pentru conservarea unei mari varietăți de alimente congelate. Această capacitate se potrivește excelent pentru o familie, permițând stocarea alimentelor pe termen lung.

Interiorul congelatorului este bine organizat, cu șapte compartimente care permit separarea eficientă a diferitelor tipuri de alimente.

Sistemul de dezghetare automată este un avantaj major, menținând congelatorul liber de gheață și eficientizând procesul de congelare.

Frigiderul dispune și de o funcție de Super Congelare, utilă pentru congelarea rapidă a alimentelor, păstrându-le astfel proaspete și nutritive.

Un aspect important este autonomia fără curent de 9 ore, asigurând conservarea alimentelor chiar și în cazul unei pene de curent.

Consumul de Curent

Clasa energetică E a frigiderului Beko GN1603140XBN, deși nu este cea mai eficientă, este adecvată pentru dimensiunile și capacitatea sa. Această clasă este un compromis acceptabil, având în vedere dimensiunile generoase ale aparatului și raritatea modelelor mai eficiente în această categorie.

Frigiderul are un consum anual de energie de 327 kWh. Factorii care pot influența acest consum includ frecvența deschiderii ușilor, cantitatea de alimente stocate și locația aparatului.

Nivelul de zgomot, de 38 dB, indică un funcționament extrem de silențios. Pentru locația sa în bucătărie, acest nivel redus de zgomot a fost un avantaj considerabil, neafectând confortul zilnic.

Funcții și Tehnologii

Beko GN1603140XBN este un aparat frigorific dotat cu tehnologii moderne, adaptate nevoilor actuale.

NeoFrost Dual Cooling: Această tehnologie asigură o răcire eficientă și independentă a compartimentelor frigiderului și congelatorului, prevenind amestecul mirosurilor și menținând un nivel optim de umiditate. Este ideală pentru păstrarea proaspătății alimentelor pe termen lung.

HarvestFresh: Inspirată de ciclul natural de lumină solară, această tehnologie inovatoare prelungește durata de viață a fructelor și legumelor, păstrându-le vitaminele pentru o perioadă mai lungă. În viața de zi cu zi, am observat că fructele și legumele se păstrează proaspete mai mult timp.

Compresor ProSmart Inverter: Acesta asigură o funcționare ultra-silențioasă și o eficiență energetică crescută. De asemenea, contribuie la durabilitatea aparatului.

Congelare rapidă: Această funcție permite congelarea rapidă și uniformă a alimentelor, conservându-le calitatea și proprietățile nutritive.

Panou Control și Funcții

Beko GN1603140XBN este echipat cu un panou de control touch screen, modern și ușor de utilizat. Acesta permite setarea precisă a temperaturilor pentru frigider și congelator și selectarea diferitelor moduri de funcționare.

Lista funcțiilor disponibile include:

 • Iluminare LED: Oferă o iluminare optimă în interiorul frigiderului, fără a crește consumul de energie. Aceasta facilitează găsirea alimentelor și adaugă un aspect estetic plăcut.
 • Avertizare luminoasă și sonoră pentru ușa deschisă: Este extrem de utilă, prevenind pierderea răcirii și creșterea consumului de energie.
 • Congelare rapidă: Această funcție accelerează procesul de congelare, păstrând calitatea și prospetimea alimentelor.
 • Mod vacanță: Reduce consumul de energie atunci când frigiderul nu este utilizat intens, ideal pentru perioadele în care familia este plecată în vacanță.

Combinele frigorifice Beko sunt si ele alternative bune pentru un side by side, dar cu dezavantajul unui volum mai mic. Optiuni mai mici sunt combinele Beko B1RMLNE444XB si Beko RDSA310M40SN.

Plusuri Beko GN1603140XBN

 • Volum net mare, 580 l
 • Design modern, finisaj inox
 • Tehnologie NeoFrost Dual Cooling
 • Sistem HarvestFresh pentru prospetime îndelungată
 • Funcție congelare rapidă
 • Compresor ProSmart Inverter pentru eficiență și silențiozitate

Minusuri

 • Clasa energetică E, mai puțin eficientă decât alte clase
 • Dimensiuni mari, necesită spațiu considerabil
 • Lipsa dozatorului de apă

Concluzia

Beko GN1603140XBN este un aparat frigorific de tip side by side, ideal pentru familiile mari, datorită capacitatii generoase de 580 litri. Cu tehnologii avansate precum NeoFrost Dual Cooling și HarvestFresh, asigură păstrarea proaspătății alimentelor pentru o perioadă îndelungată. Deși are o clasă energetică E, acest lucru este compensat de dimensiunile și capacitatea sale.

Este un frigider potrivit pentru cei care caută un mix echilibrat între spațiu, tehnologie avansată și design modern. Minusurile sale, cum ar fi dimensiunile mari și clasa energetică E, sunt aspecte de luat în considerare, dar în general, Beko GN1603140XBN reprezintă o alegere solidă pentru o bucătărie modernă.

Vezi pretul de azi