Cel Mai Bun Cric Hidraulic Crocodil si Butelie Pentru Auto de 2, 3 sau 5+ Tone

Afla ce face cricul hidraulic tip crocodil pentru dumneavoastra, dar si care sunt celelalte alternative disponibile pe piata. Avem mai mult sugestii de astfel de scule, astfel incat sa stiti care este cel mai bun cric hidraulic crocodil in situatia dumneavoastra. Avand capacitati de ridicare diferite, dar si specificatii care le fac mai potrivite in anumite circumstante poate, aceste scule sunt neaparat necesare pentru orice proprietar de masina, mica sau mare.

Cel mai bun cric hidraulic crocodil auto

In primul rand, scopul unui cric hidraulic, fie de tip crocodil, fie tip butelie, este sa ridice un autovehicul. Astfel, veti putea sa schimbati o roata sau sa mesteriti sub masina, in deplina siguranta. Ridicarea masinii este si ea mai usoara, fata de ce este posibil cu un cric normal.

Cel Mai Bun Cric Hidraulic Crocodil 3 Tone – masini medii/mari, SUV mici, break-uri

Alegerea celui mai bun cric hidraulic crocodil depinde de ce avem nevoie, in special de tipul de masina pe care dorim sa-l ridicam si de locul de utilizare. Aveti mai jos variante de 3 tone, folositoare pentru mai toata lumea cu masini mici sau medii, dar si pe cele de 2 tone, in caz ca aveti o masina mica si nu aveti in plan achizitionarea unui crossover sau a unei masini mai mari in viitor.

Recomand totusi sa luati de la 3 tone in sus, nu doar pentru ca poate aveti o masina mai mare la un moment dat, dar si pentru a nu va apropia de capacitatea maxima de ridicare a sculei, atunci cand o utilizati.

Raider RD-TJ05 – 3 Tone, Ridica 135 – 500 mm, Gama Profesionala

Cric hidraulic crocodil Raider RD-TJ05 3 tone
Cric hidraulic crocodil Raider RD-TJ05 3 tone

Avem aici varianta cea mai buna dintre cele mentionate in topul nostru, cel putin pentru cei cu masini ceva mai mari, sau chiar si pentru SUV-uri medii. Cu capacitatea de a ridica pana la 3 tone, va face treaba buna mai pentru toata lumea.

Avantaje

 • Cric hidraulic crocodil profesional, ridica pana la 3 tone
 • Cadrul este realizat din otel ranforsat
 • Cu pedala pentru apropiere usoara
 • Roti metalice, fiabile si sigure (se pot folosi si pe podele nefinisate sau in spatii exterioare)
 • Ridica intre 13.5 cm si 50 cm
 • 12 luni garantie la uz profesional (parc auto, service)

Dezavantaje

 • Pretul ridicat de achizitie, dar potrivit pentru un model profesional

Vezi pretul de azi


Cel Mai Bun Cric Hidraulic 2 tone – masini mici/medii

Daca aveti o masina mica, si nu aveti in plan achizitionarea uneia de marime mare, un cric hidraulic crocodil de 2 tone ar putea fi suficient. Aveti mai jos sugestia noastra, din aceasta categorie.

Einhell CC-TJ 2000 – 2 Tone, Ridica 135 – 330 mm, Foarte Apreciat de Utilizatori

Cric hidraulic crocodil Einhell CC-TJ 2000 2 tone

O varianta preferata de multi utilizatori, avand si multe reviewuri pozitive, Einhell CC-TJ 2000 se va descurca foarte bine in majoritatea cazurilor, putand ridica vehicule de pana la 2 tone. Este destul de ieftin, incat sa fie considerat un aparat cu un raport calitate/pret excelent.

Avantaje

 • Raport calitate/pret excelent
 • Cric robust, realizat din materiale rezistente
 • Roti cu rulmenti cu bile, rezistente
 • Supapa de siguranta, pentru prevenirea supraincarcarii
 • Perfect pentru ateliere si garaje
 • Ridica de la minim 13.5 cm, la maxim 33 cm

Dezavantaje

 • Ridica maxim 2 tone

Vezi pretul de azi


Cric Hidraulic Butelie 5-10 tone – SUV mare, pick-up, microbuz

Pentru variantele de ridicare mai grele, va recomand o versiune de cric hidraulic tip butelie, capabila sa ridice mai mult.

Cric hidraulic de 8 T Yato YT-17003

Cric hidraulic de 8 T Yato YT-17003

Yato YT-17003 este un cric hidraulic robust, proiectat pentru ridicarea vehiculelor grele, cu o capacitate de 8 tone. Tipul său de construcție sub formă de bar asigură stabilitate și rezistență în timpul utilizării. Cu o lungime de piston de 147 mm și o înălțime maximă extensibilă de 457 mm, acest cric este ideal pentru mașini mari, microbuze și alte vehicule de tonaj mediu. Baza sa măsoară 103×118 mm, oferind o fundație solidă, iar capul de 32 mm diametru permite o contactare sigură cu vehiculul.

Avantaje Cric Hidraulic Yato YT-17003

 • Capacitate Mare de Ridicare: Suportă până la 8 tone, ideal pentru vehicule mari.
 • Construcție Stabilă: Designul în formă de bar asigură durabilitate și stabilitate.
 • Extensibilitate Înălțime: Înălțimea variabilă de la 230 mm la 457 mm permite adaptabilitate la diverse vehicule.
 • Bază Solidă: Dimensiuni de bază de 103×118 mm pentru o susținere sigură.
 • Portabilitate: Echipat cu o cutie de culori pentru transport și depozitare ușoară.

Dezavantaje Cric Hidraulic Yato YT-17003

 • Necesar de Forță: Utilizarea poate necesita mai mult efort fizic comparativ cu modelele electrice sau pneumatice.

Vezi pretul de azi


Ce este cricul hidraulic crocodil si cum functioneaza

Printre diversele tipuri de cricuri hidraulice disponibile pe piata, avem doua principale, cel de tip crocodil si cel de tip butelie. In articolul de fata, analizam cricul auto de tip crocodil, uitandu-ne atat la modul de functionare, design, cat si avantaje sau dezavantaje in fata celui de tip butelie.

Un cric hidraulic crocodil este denumit astfel din cauza formei sale si a modalitatii de functionare. Cu doua piese care se deschid, cricul seamana un pic cu un crocodil care isi deschide falcile. Este mai usor si mai sigur de folosit, decat alternativa tip butelie, fiind alegerea mai buna pentru utilizatorii cu autoturisme de mici sau mari dimensiuni.

Unde folosim un astfel de utilaj?

Cric hidraulic sub masinaCricurile de acest tip sunt foarte bune pentru folosire in garaj, la un service auto sau la vulcanizare, dar nu neaparat si pentru tinere in portbagajul masinii, in acel caz varianta manuala fiind mai buna.

Pentru aparatele ce le veti lua cu voi pe teren, va recomand sa fie facut din aluminiu, fiind mai usoare. Altfel, varianta din otel este de preferat, stabilitatea si rezistenta fiind mai bune.

Cum functioneaza un cric hidraulic crocodil auto?

Joase, si potrivite pentru ridicarea autovehiculelor, aceste cricuri au roti pentru a fi amplasate cu usurinta. Sunt dotate cu un levier, ce este folosit pentru a deschide valva sau pentru a o inchide, prin rotirea sa.

Cat despre modalitatea de a ridica cricul si greutatea suportata, acest lucru se face prin apasarea levierului. Lichid hidraulic este pompat in acel moment in cilindru, iar presiunea ce rezulta va ridica cricul, impreuna cu greutatea amplasata pe ea.

Odata ridicat cricul la inaltimea dorita, il blocati prin rotirea levierului intr-un sens. Deblocarea si coborarea se face prin rotirea in sens opus.

Cat poate ridica un cric crocodil hidraulic?

Desi in general sunt considerate mai slabe decat cricurile tip butelie, variantele hidraulice tip crocodil vor putea ridica fara probleme intre 2 si 15 tone, in functie de varianta la care va uitati. Diferenta este ca cele tip butelie au variante care pot ridica si mai mult de atat, dar asta este necesar mai mult pentru profesionisti, nu pentru autoturisme sau camioane mici.

In functie de tipul de vehicul ce trebuie ridicat, avem variante de:

 • 2 tone, pentru masini mici
 • 3 tone, pentru masini de teren mici, limuzine, break-uri
 • 5 tone, pentru masini de teren mari, microbuze, pick-up-uri
 • 6-15 tone, pentru vehicule mari, gen camioane mici si autobuze

In cat timp va ridica masina?

Ridicarea vehiculului este posibila relativ rapid, de obicei cu maxim 10 folosiri a levierului pe care se apasa. Unele variante mai bune sunt dotate cu un sistem rapid, astfel incat veti putea ridica masina cu 3-6 apasari ale levierului.

Cric Hidraulic Crocodil vs Butelie

Cric butelieLa alegerea intre un cric hidraulic tip crocodil, si unul tip butelie, ne uitam la cateva lucruri, cum ar fi:

 • Locul unde va fi utilizat: cricul crocodil este mai usor de folosit si mai sigur, in timp ce varianta tip butelie este mai potrivita pentru locuri drepte, fiind mai dificil de pus in pozitie. Trebuie atentie sporita la folosirea celui tip butelie, pentru a preintampina riscuri de accidente.
 • Greutatea ce trebuie ridicata: pentru cei mai multi dintre noi, un cric hidraulic tip crocodil se va descurca foarte bine, fiind perfect capabil sa ridice un autoturism, fie ca vorbim de unul normal sau de o masina de teren. Variante de 2-4 tone sunt necesare in acest caz. Pentru camioane si alte greutati mari, un cric hidraulic tip butelie ar fi o alegere mai potrivita pentru unii, datorita faptului ca va ridica greutati mai mari.
 • Inaltimea de ridicare: are doua componente, inaltimea minima si cea maxima, ambele fiind importante, in functie de ce aveti nevoie sa faceti. Este cu atat mai important sa stiti acest lucru pentru un cric tip butelie, pentru ca fiind mai inalt o sa va trebuiasca varianta corecta in situatia dumneavoastra.