Arctic AD54280M40S, Frigider 250 l, Clasa E, Garden Fresh, Argintiu – Pareri si Review

Arctic AD54280M40S, Frigider 250 l, Clasa E, Garden Fresh, Argintiu - Pareri si Review
Arctic AD54280M40S

Product Name: AD54280M40S

Product Description: Arctic AD54280M40S este un frigider cu două uși, având un volum net total de 250 litri, ideal pentru familii mici și medii. Cu designul său argintiu și funcții precum Garden Fresh pentru păstrarea alimentelor proaspete, Eco Led pentru iluminare eficientă și rafturi Safety Glass rezistente, acest model oferă un echilibru perfect între estetică și funcționalitate.

Brand: Arctic

 • Design
  (4)
 • Tehnologie si functii
  (3.7)
 • Eficienta energetica
  (3.8)
 • Pret
  (4.8)
4.1

Review pe scurt

Arctic AD54280M40S este un frigider practic, cu un design modern și funcții utile precum Garden Fresh și Eco Led. Cu o capacitate totală de 250 litri, este ideal pentru familii mici și medii.

Cu toate acestea, clasa sa energetică E indică un consum mai mare de energie, ceea ce poate fi un factor important de luat în considerare pentru cei preocupati de eficiența energetică. Dezghetarea manuală poate fi de asemenea un inconvenient pentru unii utilizatori.

Totuși, datorită designului său, funcțiilor practice și nivelului redus de zgomot, acest model rămâne o opțiune solidă pentru cei care caută un frigider fiabil și spațios, fără a avea nevoie de tehnologii avansate.

Pros

 • Design argintiu, modern
 • Funcția Garden Fresh pentru prospețimea alimentelor
 • Iluminare LED eficientă
 • Rafturi Safety Glass rezistente
 • Sistem de uși reversibile pentru flexibilitate
 • Nivel redus de zgomot, doar 37 dB

Vezi pretul de azi

Cons

 • Clasa energetică E, mai puțin eficientă
 • Dezghetare manuală pentru ambele compartimente

Arctic AD54280M40S este un frigider cu două uși, având un volum net total de 250 litri, ideal pentru familiile mici și medii. Fabricat de Arctic, un brand recunoscut pentru calitatea produselor sale și originar din România, acest model se adresează celor care caută o soluție eficientă și spațioasă pentru conservarea alimentelor.

Arctic AD54280M40S
Vezi pretul de azi

Designul său argintiu și capacitatea de a se integra perfect în orice bucătărie modernă îl fac ideal pentru cei care doresc un echilibru între funcționalitate și estetică. Cu funcții precum Garden Fresh și Eco Led, Arctic AD54280M40S reprezintă o alegere excelentă pentru păstrarea proaspătă a fructelor și legumelor, totodată fiind eficient din punct de vedere energetic.

Arctic AD54280M40S: Design și Prima Impresie

Caracteristică
Descriere
Nume
Arctic AD54280M40S
Capacitate frigider
204 l, potrivit pentru familii mici și medii
Capacitate congelator
46 l
Clasa energetică
Clasa E
Nivel sunet
37 dB, foarte silențios
Dezghetare
Manuală la ambele compartimente
Funcții Importante
Garden Fresh, Eco Led, Usi reversibile, Mix Zone, XXL Bottle
Dimensiuni și greutate
Înălțime 160.6 cm, Lățime 54 cm, Adâncime 57.4 cm, Greutate 46.5 Kg
Culoare
Argintiu

Designul Arctic AD54280M40S impresionează prin finisajul său argintiu, care se potrivește perfect într-o bucătărie modernă. Dispune de un panou de comandă mecanic, ușor de utilizat, și dimensiuni care îl fac adecvat pentru majoritatea spațiilor de bucătărie.

În ceea ce privește dimensiunile, frigiderul este de dimensiune medie, adaptabil pentru majoritatea bucătăriilor. Nu este un model ‘Slim', dar nici nu necesită un spațiu excesiv pentru instalare. Am găsit instalarea simplă, chiar și într-o bucătărie cu spațiu limitat.

Arctic AD54280M40S frigider doua usi

Prima impresie a fost una pozitivă, cu compartimente bine organizate, care permit o utilizare eficientă a spațiului. Fiind un frigider cu două uși, compartimentul de frigider se află în partea de jos, iar cel de congelator sus, oferind acces ușor la ambele.

Specificatii Arctic AD54280M40S – Pareri

Arctic AD54280M40S se remarcă prin caracteristici bine echilibrate. Având un volum net total de 250 litri, este suficient pentru nevoile zilnice ale unei familii mici sau medii. Cu toate acestea, trebuie menționat că se încadrează în clasa energetică E, care indică un consum mai ridicat de energie comparativ cu modelele mai eficiente din punct de vedere energetic.

Nivelul de zgomot este unul dintre punctele forte, fiind de doar 37 dB, ceea ce îl face extrem de silențios în funcționare. Este echipat cu funcții utile precum Garden Fresh pentru păstrarea proaspete a fructelor și legumelor, și Eco Led pentru iluminare eficientă și de durată.

Compartimentul Frigiderului: Capacitate și Organizare

Capacitatea netă a compartimentului frigiderului este de 204 litri, ceea ce îl face suficient pentru nevoile zilnice ale unei familii de până la patru membri. În experiența mea personală, pentru familia mea de patru persoane, spațiul a fost mai mult decât adecvat.

Frigiderul are un sistem de dezghetare manual. În interior, organizarea este eficientă, cu trei rafturi din sticlă securizată, rezistente și ușor de curățat. Acestea permit plasarea recipientelor grele, oferind flexibilitate în utilizare.

Rafturile de pe ușă sunt ajustabile, ideale pentru depozitarea sticlelor sau a borcanelor de diverse dimensiuni. Acest aspect este completat de funcția Mix Zone, care maximizează spațiul de depozitare.

Un element remarcabil este sertarul Garden Fresh, dedicat conservării fructelor și legumelor. Acesta menține alimentele proaspete pentru o perioadă îndelungată, datorită unui control optim al umidității.

Congelatorul: Capacitate și Funcții Aditionale

Capacitatea netă a compartimentului congelatorului este de 46 litri, adecvată pentru stocarea aprovizionărilor pe termen scurt sau mediu. Această capacitate este suficientă pentru o familie mică sau medie, permițând păstrarea unor cantități rezonabile de alimente congelate.

Interiorul congelatorului este organizat prin două compartimente, oferind flexibilitate în depozitarea diferitelor tipuri de alimente.

Sistemul de dezghetare manuală este un aspect care necesită considerație. Deși este o metodă tradițională, poate fi văzută ca un dezavantaj pentru cei care preferă mai multă comoditate.

În ceea ce privește autonomia fără curent, Arctic AD54280M40S poate menține alimentele congelate până la 13 ore în cazul unei întreruperi de curent, ceea ce este un aspect pozitiv pentru siguranța alimentelor.

Consumul de Curent

Clasa E

Un aspect esențial la Arctic AD54280M40S este clasa sa energetică E, indicând un consum de energie mai ridicat comparativ cu modelele din clase energetice superioare. Deși acest lucru poate genera un cost mai mare pe termen lung, este important să se ia în considerare raportul preț-calitate.

Consumul anual de energie este de 183 kWh, care, în funcție de frecvența utilizării și setările temperaturii, poate varia. Factori precum deschiderea frecventă a ușilor și umplerea excesivă a frigiderului pot influența acest consum.

Când vine vorba de nivelul de zgomot, la doar 37 dB, frigiderul se clasează ca fiind foarte silențios. Aceasta este o caracteristică importantă pentru cei care își doresc un mediu de viață liniștit, mai ales în bucătăriile deschise sau în apartamentele mici.

Funcții și Tehnologii

Arctic AD54280M40S vine echipat cu o serie de tehnologii și funcții care îmbunătățesc experiența utilizatorului:

Garden Fresh: Un sertar special dedicat păstrării fructelor și legumelor proaspete pentru o perioadă mai lungă. Această funcție menține un nivel optim de umiditate, asigurând prospețimea și gustul alimentelor.

Eco Led: Oferă o iluminare puternică și durabilă în interiorul frigiderului, cu un consum energetic mult redus comparativ cu iluminarea tradițională. Aceasta contribuie la vizibilitatea bună și la economia de energie.

Safety Glass: Rafturile din sticlă securizată sunt rezistente și permit plasarea recipientelor grele, asigurând o utilizare sigură și flexibilă a spațiului interior.

Usi Reversibile: Această funcție permite montarea ușilor frigiderului atât în stânga, cât și în dreapta, oferind flexibilitate în amenajarea spațiului de bucătărie.

Mix Zone: Rafturi ajustabile pe ușă, dedicate depozitării eficiente a recipientelor de diverse dimensiuni, precum borcane sau sticle.

XXL Bottle: Raft special pe ușă pentru depozitarea sticlelor de dimensiuni mari, asigurând accesul ușor la băuturile preferate.

Panou Control și Funcții

Primul aspect de remarcat la Arctic AD54280M40S este tipul său de panou de comandă mecanic. Acesta facilitează reglarea simplă a temperaturilor în frigider și congelator, fără a necesita tehnologii digitale complexe.

Funcțiile disponibile la acest model includ:

 • Reglajul Termostatului: Permite ajustarea temperaturii interioare a frigiderului, asigurând condiții optime de păstrare a alimentelor.
 • Usi Reversibile: Oferă flexibilitate în instalarea frigiderului, permitând montarea ușilor în funcție de configurația bucătăriei.
 • Mix Zone: Rafturile ajustabile pe ușă maximizează spațiul de depozitare, permitând organizarea eficientă a recipientelor de diverse mărimi.
 • XXL Bottle: Raft dedicat pentru stocarea sticlelor mari, oferind acces ușor și rapid la băuturi.

Combinele frigorifice Arctic sunt modele cu raport bun pret/calitate, iar acest lucru se aplica si celorlalte aparate frigorifice de la ei. Aparatele mentionate recent la noi pe site includ combina Arctic AK60366M30NFMT.

Plusuri Arctic AD54280M40S

 • Design argintiu, modern
 • Funcția Garden Fresh pentru prospețimea alimentelor
 • Iluminare LED eficientă
 • Rafturi Safety Glass rezistente
 • Sistem de uși reversibile pentru flexibilitate
 • Nivel redus de zgomot, doar 37 dB

Minusuri

 • Clasa energetică E, mai puțin eficientă
 • Dezghetare manuală pentru ambele compartimente

Concluzia

Arctic AD54280M40S este un frigider practic, cu un design modern și funcții utile precum Garden Fresh și Eco Led. Cu o capacitate totală de 250 litri, este ideal pentru familii mici și medii.

Cu toate acestea, clasa sa energetică E indică un consum mai mare de energie, ceea ce poate fi un factor important de luat în considerare pentru cei preocupati de eficiența energetică. Dezghetarea manuală poate fi de asemenea un inconvenient pentru unii utilizatori.

Totuși, datorită designului său, funcțiilor practice și nivelului redus de zgomot, acest model rămâne o opțiune solidă pentru cei care caută un frigider fiabil și spațios, fără a avea nevoie de tehnologii avansate.

Vezi pretul de azi

Manual de utilizare