Cele Mai Bune Motosape Ruris

Motosapatoarele  sunt un bun ajutor la tara sau pentru lucrarile din gradina de langa casa. Datorita greutatii lor mici, este usor sa fie controlate de oameni de toate varstele, pentru a ara sau a cultiva solul. Cu ajutorul unui dispozitiv cu motor pe benzina, poti sa obtii cea mai buna recolta cu efort minim. Cele mai bune motosape sunt modelele care au motoare pe benzina, electrice si diesel, ceea ce va va ajuta in mod considerabil sa-l poti alege pentru o anumita activitate. In cele ce urmeaza vom arunca o privire la motosapele din gama Ruris, unele din cele mai apreciate de pe piata.

Orice tehnica este conceputa pentru a indeplini anumite sarcini, la fel ca si o motosapa care face munca bine si scuteste de munca fizica omul. Inainte de a vedea ce alte  lucrari suplimentare mai poate face o motosapa,  trebuie sa tii cont de principala sarcina a dispozitivului, si anume aceea de a slabi solul. Desigur ca nu orice dispozitiv agricol performant poate face aceasta lucrare. Fiecare scula agricola a fost conceputa pentru anumite lucrari si nu se recomanda incercarea sau fortarea pentru o alta lucrare. Facand un top 3 a celor mai bune motosape Ruris, se pot evidentia urmatoarele modele:

Cele mai bune motosape Ruris

Motosapatoare Ruris 731ACC

Ruris 731ACCMotosapatoarea Ruris 731 ACC este un echipament, bineinteles, util, iar recent am incercat sa ne dam seama care dintre cele oferite pe piata in acest an va fi cea mai buna achizitie. Dar, daca aveti doar o mica bucata de pamant, acest dispozitiv se dovedeste adesea a fi un exces, deoarece daca nu il veti putea folosi asa cum trebuie. In general, vi-l recomand pentru o suprafata mai mare de 1000 mp, iar aceasta motosapatoare se dovedeste a fi destul de usor de manevrat in astfel de situatii. Este suficient sa te uiti la caracteristicile motosapei si sa iti dai seama ca nu vei avea batai de cap, deoarece puterea motorului este de 7,5 cp, suficient de mare, iar capacitatea cilindrica de 208 cmc.  De asemenea, este un instrument compact si ideal pentru prelucrarea nu numai a propriilor culturi din gradina, ci si a culturilor agricole, deoarece motosapatoarea Ruris 731 ACC face parte din gama profesionala.

Dispozitivul are o pornire usoara,  ce permite utilizarea sa chiar si de catre  persoanele cu dizabilitati, persoane in varsta si femei. Motosapatoarea Ruris 731 ACC are cel mai fiabil tip de transmisie – tractiune cu osie motoare. Acest sistem de tractiune permite o utilizare fara probleme timp de multi ani, iar carcasa robusta de fonta a  motosapei ofera protectie impotriva ruperii atunci cand aceasta  intalneste in munca ei obiecte straine in pamant. Lamele forjate ale motosapei, fixate pe suruburi, permit taierea prin straturi solide de sol si cresterea intervalului de ascutire.

Aprinderea electronica garanteaza o pornire usoara pe vreme rece. Limitatorul reglabil de adancime (pana la 34 cm) va ajuta la saparea solului pana la o adancime constanta. Pe cultivator este posibila instalarea unor echipamente suplimentare (rarita, plug). Motosapa pe benzina de productie interna Ruris cu seria 731ACC este foarte potrivit pentru utilizarea eficienta profesionala. Un motor productiv permite ca unitatea sa fie utilizata pentru cantitati mari de lucru, iar dimensiunile si greutatea relativ mici, fac acest model convenabil pentru functionarea in zonele medii.

Pro:

Calitatea Ruris: producatorul Ruris este roman, specializat pe echipamente moderne pentru agricultura.

Capacitate mare a rezervorului: 3,6 litri iti ajung sa-ti termini majoritatea lucrarilor agricole fara sa realimentezi.

Dimensiuni: greutate redusa, dimensiune convenabila si usor de gestionat.

Performanta 1000 mp/h: dispozitiv profesional cu performanta buna.

Motor pe benzina: absenta gazelor de esapament neplacute.

Nivel de zgomot: relativ convenabil.

Vezi pretul de azi

Motosapa Ruris 7088 ACC

Ruris 7088 ACCPe locul doi se situeaza motosapa Ruris 7088 ACC, care si-a castigat popularitatea pentru calitatea de constructie. Este incredibil de usor de gestionat, si in plus, foarte eficienta. Transportul pe teren se face usor, deoarece are un design unic. Are o roata de transport care poate fi usor indepartata si este atat de echilibrata, incat nu trebuie sa depui decat eforturi minime pentru a te deplasa cu ea pe teren. Motorul pe benzina in patru timpi este suficient de puternic, la 7 cp, pentru a-ti permite sa lucrezi productiv pe suprafetele din apropierea casei, mai ales ca este un dispozitiv semiprofesional.

Motosapa Ruris 7088 ACC are la bord un motor de inalta calitate, de mare fiabilitate, cu o capacitate de 7 cai putere. Motorul pe benzina in patru timpi, cu durata de viata indelungata, se distinge prin functionarea silentioasa si fara problem. Consumul eficient de combustibil, este o resursa impresionanta pentru motor. Motorul este echipat cu aprindere electronica, care asigura pornirea fara probleme si functionarea stabila chiar si la temperaturi scazute si dupa o perioada lunga de inactivitate. Motosapa Ruris 7088 ACC cantareste 72 kilograme, astfel incat chiar si o persoana in varsta se poate descurca fara probleme cu managementul sau.

Datorita motorului puternic de 7 cp, a cutiei de viteze cu pinioane 2+1 si a  transmisiei finale cu lant in baie de ulei, unitatea este caracterizata printr-o functionare fara probleme si o eficienta ridicata. Latimea de lucru de 56 de centimetri si dimensiunea optima a unitatii iti permite sa lucrezi confortabil atat pe paturi inguste, cat si in spatii inchise, ocupandu-se destul de repede de zonele mijlocii. Motosapa Ruris 7088 ACC este echipata cu un maner confortabil, ce poate fi adaptat la inaltimea operatorului, roti si zgomot redus, iar toate acestea o fac sa devina un asistent loial si folositor pentru orice gospodar.

Pro:

Numar de viteze: ofera 2 nivele de viteza si Marsarier, permitand astfel, reglarea turatiei frezelor.

Productivitate 1000 mp/h: desi dispozitivul este semiprofessional, poti lucra cu el suprafete mari de teren.

Capacitate rezervor 2,5 l: Desi capacitatea rezervorului de benzina este suficienta, dispozitivul nu consuma mai mult de 1,1 l/h.

Freze reglabile: frezele reglabile permit lucrul nu numai pe suprafete deschise, ci si in spatii inguste.

Motor 7 cp: motor puternic care poate tracta cu usurinta si alte accesorii necesare muncii campului.

Vezi pretul de azi

Acest produs este posibil sa nu mai fie in stoc in acest moment.
Recomandam aici un produs similar eMAG

Motosapatoare Ruris DAC 6000K

Ruris DAC 6000KO motosapa convenabila si bine echilibrata, reprezentand o optiune ideala pentru munca pe langa casa si resedinte de vacanta. Este o motosapa deosebit de populara, realizata cu un cadru metalic, pe principiul benzinei si dotata cu motor in patru timpi, cu racire cu aer, a carui putere este de 6,5 CP. Volumul motorului este de 196 cm3. Motorul este puternic si fiabil, oferind performante destul de ridicate si viteze de lucru foarte bune. Consumul de carburant este de 1 l/ora, iar capacitatea rezervorului de combustibil este de 3 l. Motosapatoarea Ruris DAC 6000K se poate deplasa la doua viteze inainte si una in spate (Marsarier).

De asemeni, nu este inferior in ceea ce priveste performanta dispozitivelor mici si medii pe benzina. Rezervorul de 3 l, permite un timp de lucru de 3 ore, deoarece motosapa Ruris DAC 6000K consuma doar 1 l de combustibil intr-o ora. Un motor cu combustie interna care functioneaza pe benzina produce o viteza mare, care este bine adaptata pentru munca in sol moale, tratat in mod regulat. Cu ajutorul ei este convenabil sa se sape terenul, sa se planteze cartofi si, de asemenea, sa se execute si alte lucrari suplimentare, atasand dispozitivului numeroase accesorii suplimentare.

Pornirea pe acest model se face manual si poate remorca o sarcina de pana la 500 kg. Latimea de lucru maxima este de aproximativ 83 cm, ceea ce inseamna ca permite lucrari mai ample, in spatii deschise, chiar daca dispozitivul este destinat muncii de pe langa casa, cum ar fi o gradina, un spatiu verde din curtea casei etc. Datorita greutatii sale medii de 60 kg, Ruris DAC 6000K poate fi controlata si manevrata cu usurinta.

Setul de livrare al motosapei Ruris DAC 6000K  include manualul de instructiuni. Conform acestui document, pentru Ruris DAC 6000K este necesar sa se utilizeze numai uleiuri de inalta calitate pentru motoarele racite in 4 timpi, de exemplu: Ruris 4T sau ulei de la alti producatori cu aceiasi parametri.

Principalele caracteristici tehnice, cum ar fi productivitatea, puterea, consumul de energie, tipul de soluri cultivate, suprafata maxima a unui sit care poate fi prelucrat impreuna cu dispozitivul sunt indicate in manualul produsului. Prin urmare, ar trebui sa le cititi cu atentie inainte de a cumpara echipamentul.

Pro:

Motor 6,5 cp: motorul performant este realizat cu tehnologia General Engine, cu un ciclu de functionare in 4 timpi.

Rezervor mare de 3 l: poti lucra timp de 3 ore fara grija de a realimenta.

Performanta: desi dispozitivul este pentru lucrul pe langa casa, performantele sale au fost dovedite in tot felul de situatii.

Dimensiuni: greutate relativ mica, dimensiune convenabila si usor de gestionat.

Vezi pretul de azi

Ghid de achizitie pentru o motosapa Ruris

Trebuie retinut ca, in general, nicio motosapa, indiferent de producator  nu va putea sa efectueze toate lucrarile agricole. Prin urmare, atunci cand faci o achizitie a unei motosape Ruris, este necesar sa determini in mod corect domeniul de sarcini si sa te concentrezi asupra acelora pe care intentionezi sa le desfasori cel mai adesea pe terenul tau. Astfel, poti evita investitiile financiare inutile. Datorita nivelului de cost al echipamentului pentru gradina, inainte de cumparare trebuie  sa determini criteriile pentru selectarea acestuia.

Pentru a alege modelul optim de cultivator, trebuie sa ai in vedere:

  • caracteristicile terenului
  • prezenta sau absenta paturilor cultivate
  • soiurile de lucrari care trebuie facute cu o motosapa;
  • capacitatea motorului
  • productivitatea acesteia.

Criterii de selectie a celei mai bune motosape

Principalele caracteristici tehnice, cum ar fi productivitatea, puterea, consumul de energie, tipul de soluri cultivate, suprafata maxima a unei gradini sau a unui teren care pot fi prelucrate de dispozitiv, sunt indicate in manualul produsului. Prin urmare, poti citi cu atentie, inainte de a cumpara echipamentul. Criteriile suplimentare pentru alegerea unei motosape, pot fi prezenta sau absenta accesoriilor suplimentare. Modelele simple sunt lipsite de aceasta optiune. In acest caz, unitatea trebuie sa fie echipata cu un maner pentru o intoarcere convenabila in directia dorita. Daca echipamentul este planificat sa fie utilizat pentru lucrari complexe, trebuie remarcat faptul ca acesta poate fi utilizat in unghiuri diferite de inclinare. Exista motosape care lucreaza cu orice abatere de la planul orizontal. Si, exista mecanisme in care unghiul de inclinare nu este mai mare de 20 de grade.

Motor

Compania Ruris este stabilita in Romania, avand sediul la Craiova. Motosapele acestui brand sunt echipate cu motoare pe benzina compacte, dar in acelasi timp puternice – in patru timpi (supapele sunt de obicei situate in partea de sus). Echilibrarea unitatii se realizeaza datorita aranjamentului cadru al motorului. Rotile auxiliare fac transportul cultivatorului mult mai usor. Sistemul de absorbtie a vibratiilor, prin care unitatea este conectata la butoanele de comanda, asigura o utilizare confortabila a mecanismului. Impingerea ansamblurilor rotative este un factor suplimentar de siguranta.

Principiul de functionare a motorului

Motosapa cu patru cicluri este activata prin aprinderea electronica. Motorul este echipat cu un sistem de admisie a aerului bun, fiind prevazut cu filtre de praf. Prin transmisia curelei, cuplul este transferat in sectiunea cutiei de viteze. Modelele mai vechi ale cultivatorului sunt echipate cu un reductor reversibil, ceea ce face posibila manipularea miscarii corpurilor de lucru. Cresterea cuplului si reducerea vitezei sunt posibile datorita reductorului. Miscarea este transferata pe arbore, iar cutitele incep sa lucreze pe sol.

Tip de alimentare

Tipul de alimentare pentru motosapele Ruris, poate fi  pe benzina sau electric. Alegerea motosapei electrice, ofera mai multe avantaje. Pentru a porni unitatea, necesita doar conectarea la reteaua electrica. Aceasta este cea mai buna optiune pentru un teren mic, o sera etc., deoarece gama va depinde de lungimea cablului. Greutatea relativ mica a unei astfel de motosape o face confortabila de a fi folosita de femei si batrani, deoarece nu necesita forta fizica speciala. Comparativ cu motosapele electrice, cele pe benzina produc mai mult zgomot. Chiar daca sunt mai grele decat cele electrice, motosapele pe benzina  ofera performante ridicate, putere, permit tractarea multor greutati suplimentare si se pot ocupa de o zona mare. De aceea cele mai bune dintre ele sunt create pentru lucrari profesionale sau semiprofesionale.

Protectie pentru corpuri straine

Pentru o functionare sigura, este necesar sa cumperi motosape  care sunt protejate impotriva obiectelor straine ce pot fi intalnite in zona de lucru (aripi, discuri de protectie). Cele mai multe unitati au doua manere, de pe care poti opri lucrul, dar nu si motorul. Oprirea motorului se face prin inchiderea obturatorului motorului sau prin coborarea vitezei. Cea mai buna optiune este sa fie echipata cu o parghie de oprire de urgenta.

Atasamentele suplimentare

Atasamentele suplimentare pot extinde semnificativ functionalitatea motosapei. Prin urmare, la cumparare se specifica ce accesorii sunt incluse in kit si ce accesorii pot fi achizitionate separat. Cele mai utile sunt: plugul, rarita, dispozitiv de scos cartofi, freza conceputa pentru a forma brazde pentru insamantarea cartofilor si a altor culturi de gradina etc.