Dyson TP09, Purificator de Aer ~32 mp, Purifier Cool Formaldehida, HEPA H13, 10 Viteze, WiFi – Pareri si Review

▷ Dyson TP09, Purificator Aer ~32 mp, HEPA H13, WiFi ⇒【Pareri】
Purificator Dyson TP09

Product Name: TP09

Product Description: Dyson TP09 este un purificator de aer ce are o putere de pana la 40W, si poate asigura un debit de aer de pana la 290 l/s. Aparatul a fost testat in camere de pana 30+ mp (un volum de 81 m3), iar rezultatele sunt bazate pe astfel de incaperi.  Vine cu functii Smart si conectivitate WiFi sau Bluetooth, oferind o filtrare foarte eficienta printr-un filtru HEPA H13 si cu oscilare la 350 grade.

Brand: Dyson

 • Filtrare
  (5)
 • Functii
  (4.8)
 • Putere
  (4.6)
 • Pret
  (4)
4.6

Review pe scurt

Dyson TP09 este un purificator de aer excelent, capabil sa acopere camere medii spre mari (~30 mp) si sa elimina 99.95% din particulele poluante mici, dar si formaldehida, mirosuri neplacute, sau virusuri precum cel al gripei A. Pretul este si el unul pe masura, dar cei ce isi doresc unul din cele mai bune purificatoare de pe piata si au si bugetul pentru asa ceva, vor face o alegere buna.

Pros

+ Design elegant si un look unic tipic pentru produsele Dyson;

+ Filtrarea foarte eficienta, prin HEPA H13+Carbon;

+ Eliminarea formaldehidei printr-un filtru dedicat (nu trebuie inlocuit);

+ Excelent pentru majoritatea camerelor (testat la 81 m3);

+ Oscilare la 350 grade si modul difuz fara curent de aer;

+ 10 viteze, potrivite pentru orice situatie;

+ Control prin Dyson Link, folosind WiFi sau Bluetooth.

Vezi pretul de azi

Cons

– Pretul foarte mare, dar tipic pentru produsele Dyson;

– Destul de zgomotos la viteza maxima (61.5 dB).

In mod special cand vorbim despre aspiratoare, dar si la aparate pentru purificarea aerului, cei de la Dyson au o reputatie foarte buna. Dyson TP09 Purifier Cool Formaldehida este doar cel mai recent purificator de aer oferit de acestia, dar in trecut am discutat despre mai toate modelele lor din aceasta categorie. Linkuri catre celelalte aparate din serie gasiti mai jos.

Purificator Dyson TP09 dormitor
Vezi mai multe poze

Dyson TP09 este un purificator de aer ce are o putere de pana la 40W, si poate asigura un debit de aer de pana la 290 l/s. Aparatul a fost testat in camere de pana 30+ mp (un volum de 81 m3), iar rezultatele sunt bazate pe astfel de incaperi.  Vine cu functii Smart si conectivitate WiFi sau Bluetooth, oferind o filtrare foarte eficienta printr-un filtru HEPA H13 si cu oscilare la 350 grade.

Iese in evidenta cu usurinta, datorita designului sau specific pentru aparatele Dyson. Arata excelent, si fiind elegant, isi gaseste un loc cu usurinta in orice birou sau sufragerie.

Purificator Dyson TP09

Din punct de vedere al dimensiunilor, nu are nevoie de mult loc la sol, Dyson TP09 avand doar 20.4 cm pe fiecare latura. In schimb, inaltimea este ceva mai mare, de 105 cm. Avand doar 4.65 kg, este incredibil de usor de mutat la nevoie.

Specificatii Purificator de Aer Dyson TP09 – Pareri

Dyson TP09 este un purificator de aer ce poate asigura un debit de aer purificat de pana la 290 l/s. Aparatul are un sistem cu oscilare la 350 grade, cu un mod difuz incorporat, ce elimina curentul de aer ce ar fi prezent in mod normal la un purificator. Totusi, ramane si optiunea asigurarii unui flux puternic de aer, ce va ajuta la racirea incaperii in perioadele mai calde ale anului.

Dyson TP09 sufragerie

Cei de la Dyson l-au testat pe o incapere cu un volum de 81 m3, ceea ce ar insemna circa 32 mp la o inaltime de 2.5 m. Testele independente la laboratorul Airmid, realizate in Irlanda, au fost facute intr-o camera de 28.5 m3 (circa 12 mp), si au aratat ca Dyson TP09 poate elimina din aer virusul gripei de tip A (H1N1) in procent de 99%.

Filtrarea aerului se face atat printr-un filtru HEPA H13 (se inlocuieste periodic si poate fi achizitionat aici). Este combinat cu un filtru de carbon ce retine mirosurile. Dyson TP09 este suficient de performant incat sa elimina 99.95% din cele mai fine particule poluante (testat pana la 0.1 microni).

Inlocuirea filtrului
Inlocuirea filtrului

Are si un filtru anti formaldehida, dar acela nu trebuie inlocuit. Are un sistem cu autoregenerare, astfel incat acest filtru va distruge formaldehida pe toata durata de utilizare a aparatului.

In timpul utilizarii sale, Dyson TP09 are 10 viteze, mergand la modul de noapte pana la cel de viteza maxima.

Utilizeaza 4 senzori pentru a detecta diferite tipuri de particule poluante sau pentru formaldehida. Va functiona in mod automat, pornind aparatul la viteza necesara pentru a elimina poluarea din aer.

Smart WiFi

Dyson TP09 este un model ce poate fi utilizat si controlat prin aplicatia Link a acestui producator (disponibila pe Android si iOS). Conectarea se face prin WiFi sau Bluetooth. Controlul se poate face si prin telecomanda magnetica cu care este dotat acest purificator.

Cei de la Dyson au mai multe variante de purificatoare de aer, pe langa cel discutat mai sus:

Plusuri Dyson TP09 Purifier Cool Formaldehida

+ Design elegant si un look unic tipic pentru produsele Dyson;

+ Filtrarea foarte eficienta, prin HEPA H13+Carbon;

+ Eliminarea formaldehidei printr-un filtru dedicat (nu trebuie inlocuit);

+ Excelent pentru majoritatea camerelor (testat la 81 m3);

+ Oscilare la 350 grade si modul difuz fara curent de aer;

+ 10 viteze, potrivite pentru orice situatie;

+ Control prin Dyson Link, folosind WiFi sau Bluetooth.

Minusuri

– Pretul foarte mare, dar tipic pentru produsele Dyson;

– Destul de zgomotos la viteza maxima (61.5 dB).

Concluzia

Dyson TP09 este un purificator de aer excelent, capabil sa acopere camere medii spre mari (~30 mp) si sa elimine 99.95% din particulele poluante mici, dar si formaldehida, mirosuri neplacute, sau virusuri precum cel al gripei A. Pretul este si el unul pe masura, dar cei ce isi doresc unul din cele mai bune purificatoare de pe piata si au si bugetul pentru asa ceva, vor face o alegere buna.

Vezi pretul de azi