Review: AlecoAir D8 Junior, Dezumidificator 8 litri/zi, Debit Aer 80 mc/h, Functie Uscare Rufe, Higrostat – Pareri

Review: AlecoAir D8 Junior, Dezumidificator 8 litri/zi, Debit Aer 80 mc/h, Functie Uscare Rufe, Higrostat - Pareri
Aleco D8 Junior

Product Name: D8 Junior

Product Description: Dezumidificatorul AlecoAir D8 Junior este un aparat compact și eficient, ideal pentru încăperi de până la 10 m². Cu o capacitate de dezumidificare de 8 litri pe zi și o putere de 175W, acest model este atât economic, cât și performant. Dotat cu funcții atractive precum FAN STOP, drenaj continuu, timer, setare a umidității țintă și mod Auto-Dezumidificare, aparatul oferă un control excelent asupra nivelului de umiditate din încăpere. În plus, dezumidificatorul vine cu un filtru Carbon Activ, care ajută la eliminarea mirosurilor neplăcute, îmbunătățind astfel calitatea aerului din locuință.

Brand: AlecoAir

 • Capacitate dezumidificare
  (3.5)
 • Capacitate rezervor
  (4)
 • Functii si tehnologie
  (4.2)
 • Design
  (4)
 • Pret
  (4.2)
4

Review pe scurt

AlecoAir D8 Junior este o alegere excelentă pentru cei care caută o soluție eficientă și economică pentru controlul umidității. Cu funcțiile sale speciale, designul compact și eficiența energetică, acest dezumidificator oferă un echilibru ideal între performanță și cost. Deși are câteva minusuri, cum ar fi lipsa conectivității Wi-Fi și capacitatea mică a rezervorului, avantajele sale depășesc cu siguranță aceste limitări. Dacă sunteți în căutarea unui dezumidificator accesibil, fiabil și ușor de utilizat, aceasta este o opțiune care merită luată în considerare.

Pros

+ Eficiență energetică

+ Capacitate de dezumidificare

+ Funcții speciale

+ Filtru Carbon Activ

+ Design compact și portabil

Vezi pretul de azi AlecoAir

Cons

– Lipsa conectivității Wi-Fi

– Rezervor mic

– Lipsa unei funcții de purificare a aerului

– Nu este recomandat pentru spații mari

– Nivelul de zgomot

În contextul în care confortul și calitatea aerului din casa noastră au devenit o prioritate, dezumidificatoarele sunt dispozitive indispensabile. Azi, vom discuta despre unul dintre cele mai performante modele de pe piață – AlecoAir D8 Junior. Dar ce îl face special? Să aflăm împreună.

Vezi pretul de azi

Specificatii AlecoAir D8 Junior – Pareri

Intrând în detaliu, dezumidificatorul AlecoAir D8 Junior reprezintă un exemplu perfect de performanță și eficiență. Cu o capacitate de dezumidificare de 8 litri/zi, acesta se potrivește de minune în încăperi precum holul, balconul (închis), debara sau orice altă încăpere de până la 10 m². Acest dezumidificator vă poate ajuta să controlați umiditatea în casă, îmbunătățind astfel calitatea aerului și prevenind formarea mucegaiului sau a altor probleme cauzate de umiditatea excesivă.

Datorită puterii sale de 175 W, nu este doar un aparat eficient, dar și unul economic, asigurând un echilibru perfect între performanță și consumul de energie. În plus, are o serie de funcții atractive care pot fi activate cu o singură atingere a panoului de comandă touch cu display digital. Aceste funcții includ, printre altele, un timer pentru oprire și pornire, modul Auto-Dezumidificare și o funcție de oprire a ventilatorului.

Un alt aspect demn de menționat este faptul că dezumidificatorul vine împreună cu un filtru CARBON ACTIV. Acest filtru este inclus în cutia dezumidificatorului pentru a evita pierderea acestuia în timpul transportului. Deși aparatul nu este prevăzut de pe linia de producție cu un filtru CARBON ACTIV și poate funcționa și fără un astfel de filtru, prezența acestuia reprezintă un bonus apreciat.

Prin urmare, este evident că D8 Junior nu este doar un aparat util, ci și unul care adaugă valoare casei dvs. Acesta promite să transforme orice încăpere într-un spațiu mai sănătos și mai confortabil, făcându-vă viața de zi cu zi mai plăcută.

Designul compact și modern al aparatului, împreună cu dimensiunile sale (256 x 415 x 203 mm) și greutatea de doar 9 kg, îl fac ușor de transportat și instalat în orice încăpere. Carcasa din ABS îi conferă durabilitate și rezistență în timp.

Capacitatea de Dezumidificare

Una dintre caracteristicile de top ale AlecoAir D8 Junior este capacitatea sa de dezumidificare, care atinge 8 litri pe zi.

Capacitatea de dezumidificare face referire la cantitatea de umiditate pe care un dezumidificator o poate extrage din aer într-un interval de 24 de ore. În acest caz, D8 Junior poate elimina până la 8 litri de apă din aerul unei încăperi într-o singură zi. Acest lucru îl face ideal pentru încăperi mici, cum ar fi un hol, un balcon închis sau o debara, în care umiditatea excesivă poate deveni o problemă.

În plus, rezervorul aparatului are o capacitate de 1,5 litri. Acesta este suficient pentru a colecta umiditatea extrasa din aer pentru o perioadă relativ mica înainte de a necesita golirea. Iar când rezervorul se umple, indicatorul de rezervor plin se aprinde iar aparatul se oprește automat și emite un semnal sonor, prevenind astfel orice posibilitate de deversare.

Prin urmare, cu D8 Junior, nu doar că veți avea un control mai bun asupra umidității din casa dvs., dar și un confort sporit datorită capacității sale de dezumidificare superioare.

Puterea

O altă trăsătură care contribuie la eficiența dezumidificatorului AlecoAir D8 Junior este puterea sa de 175 W. Această valoare nu este doar un indicator al performanței aparatului, dar și al eficienței sale energetice.

Un dezumidificator cu o putere mai mare va fi capabil să extragă umiditatea din aer mai rapid, însă în același timp va consuma mai multă energie. Pe de altă parte, un dezumidificator cu o putere mai mică poate consuma mai puțină energie, dar s-ar putea să nu fie la fel de eficient în extragerea umidității. Prin urmare, găsirea unui echilibru între putere și eficiență energetică este crucială.

AlecoAir D8 Junior își demonstrează eficiența prin combinarea unei puteri semnificative cu un consum energetic redus. Cu o putere de 175W, aparatul este capabil să dezumidifice eficient încăperile mici până la medii, consumând totodată o cantitate rezonabilă de energie. Acest lucru îl face nu doar eficient din punct de vedere al performanței, dar și economic.

Filtrul Carbon Activ

Unul dintre aspectele distinctive ale AlecoAir D8 Junior este prezența filtrului CARBON ACTIV. Acest filtru este un plus major pentru orice dezumidificator, având în vedere beneficiile multiple pe care le aduce.

Filtrul CARBON ACTIV este recunoscut pentru abilitatea sa de a purifica aerul prin captarea și neutralizarea particulelor de praf, polen și a altor alergeni, precum și a mirosurilor neplăcute. Acesta ajută la îmbunătățirea calității aerului în încăperea în care este amplasat dezumidificatorul, oferind un plus de confort pentru utilizator.

Este demn de remarcat faptul că, în ciuda beneficiilor sale, acest model poate funcționa și fără filtrul CARBON ACTIV. Acest lucru arată că performanța dezumidificatorului nu depinde exclusiv de filtru, dar prezența acestuia aduce un plus de valoare aparatului.

Filtrul CARBON ACTIV este livrat în cutia dezumidificatorului, pentru a evita pierderea acestuia în timpul transportului. Astfel, dezumidificatorul este pregătit pentru utilizare imediat după despachetare, cu toate avantajele pe care le oferă filtrul CARBON ACTIV.

Funcții speciale

Functii Aleco D8 Junior

D8 Junior este dotat cu o serie de funcții speciale care îmbunătățesc în mod semnificativ experiența utilizatorului. Acestea includ Funcția FAN STOP, Drenajul continuu, Timerul pentru oprire și pornire, Setarea umidității țintă și Modul Auto-Dezumidificare.

Funcția FAN STOP

Funcția FAN STOP adaugă un plus de economie și confort în utilizare. După atingerea umidității țintă și oprirea compresorului, ventilatorul se oprește după câteva minute, datorită acestei funcții. Astfel, nu doar că economisiți energie, dar și zgomotul produs de aparat este redus, contribuind la un mediu mai liniștit și mai plăcut.

Drenajul continuu

Drenajul continuu este o funcție foarte utilă, care oferă flexibilitate în utilizare. Drenajul condensului se poate face manual sau continuu. În cazul drenajului manual, în momentul în care rezervorul se umple, indicatorul de rezervor plin se aprinde iar aparatul se oprește automat și emite un semnal sonor. Aceasta înseamnă că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la golirea rezervorului – D8 Junior se ocupă de tot!

Timer pentru oprire și pornire

Funcția Timer oferă și mai mult control asupra modului de utilizare a dezumidificatorului. Aceasta permite activarea aparatului pentru un interval între 1-24 de ore, în funcție de necesitate. Astfel, puteți seta dezumidificatorul să funcționeze exact când aveți nevoie, economisind energie și îmbunătățind eficiența dezumidificării.

Setarea umidității țintă

D8 Junior are higrostat incorporat ce permite măsurarea umidității din cameră și selectarea umidității dorite în intervalul 30% RH- 80% Rh, cu un pas de 5% la fiecare apăsare de buton. Acesta asigură un control permanent al umidității din aer, iar depășirea valorii de umiditate setată duce la pornirea automată a aparatului. Imediat ce umiditatea dorită a fost atinsă, acesta se oprește.

Modul Auto-Dezumidificare

Modul Auto-Dezumidificare este una dintre funcțiile cele mai apreciate. Dezumidificatorul pornește automat în funcție de umiditatea actuală a camerei și nivelul dorit de umiditate. Astfel, dacă umiditatea din încăpere crește cu 5% peste nivelul dorit, D8 Junior va porni automat, asigurând constant nivelul optim de umiditate în aer. Acest lucru nu numai că asigură un mediu de viață confortabil, dar reduce și riscul dezvoltării mucegaiului și a altor probleme de sănătate legate de umiditatea excesivă.

Date Tehnice Explicate

Date Tehnice

Datele tehnice ale dezumidificatorului AlecoAir D8 Junior sunt un indicator al performanțelor sale și al modului în care se va comporta în diferite condiții de utilizare.

Alimentare: AC220V – 240V/50Hz

Acesta este standardul de alimentare pentru majoritatea electrocasnicelor din România, ceea ce înseamnă că nu veți avea probleme în a conecta dezumidificatorul la priza de acasă.

Putere: 175W (30°C, 80%RH)

Puterea de 175W indică consumul de energie al dezumidificatorului în condiții optime de funcționare (30°C și umiditate relativă de 80%). Acesta este un nivel relativ scăzut de consum, ceea ce înseamnă că dezumidificatorul este economic.

Capacitate de dezumidificare: 8 litri/zi (la 30°C, 80%RH)

Aceasta indică cantitatea maximă de apă pe care dezumidificatorul o poate extrage din aer în 24 de ore, în condiții ideale. O capacitate de 8 litri/zi este suficientă pentru o cameră de până la 10 m².

Nivel de zgomot: ≤43 dB(A)

Nivelul de zgomot este un factor important dacă doriți să folosiți dezumidificatorul în dormitor sau într-un birou. Cu un nivel de zgomot de doar 43 dB, dezumidificatorul AlecoAir D8 Junior este comparabil cu șoapta unei persoane și nu ar trebui să deranjeze.

Circulare aer: 80m3/h

Acesta indică volumul de aer pe care dezumidificatorul îl poate procesa într-o oră. Cu un debit de 80m3/h, dezumidificatorul este capabil să proceseze aerul dintr-o cameră de până la 10 m² foarte eficient.

Capacitate rezervor: 1.5 litri

Aceasta este cantitatea de apă pe care o poate stoca rezervorul dezumidificatorului. Dacă folosiți funcția de drenaj continuu, capacitatea rezervorului nu este importantă. Dacă nu, va trebui să goliți rezervorul de apă atunci când se umple.

Refrigerant/Cantitate: R290/52g

R290 este tipul de refrigerant utilizat de dezumidificator. Acesta este un refrigerant ecologic, cu un potențial de încălzire globală foarte scăzut.

Temperatura de lucru: 8ºC – 32ºC

Aceasta este gama de temperaturi la care dezumidificatorul poate funcționa eficient. Dacă temperatura camerei în care se află dezumidificatorul este în afara acestui interval, eficiența dezumidificatorului poate scădea.

Alternative de la acelasi producator, dezumidificatoare pentru diferite suprafete:

Plusuri AlecoAir D8 Junior

Eficiență energetică: Cu o putere de doar 175W, acest dezumidificator este o opțiune economică, care vă va permite să economisiți pe facturile de energie.

Capacitate de dezumidificare: Capacitatea de a extrage 8 litri de apă pe zi îl face ideal pentru camere de dimensiuni mici și medii.

Funcții speciale: Dezumidificatorul include funcții precum FAN STOP, drenaj continuu, timer pentru oprire și pornire, setarea umiditatii tinta și modul Auto-Dezumidificare, care îmbunătățesc semnificativ confortul și eficiența utilizării.

Filtru Carbon Activ: Prezența filtrului Carbon Activ îmbunătățește calitatea aerului prin eliminarea mirosurilor neplăcute.

Design compact și portabil: Cu dimensiunile sale mici și greutatea de doar 6.5 kg, acest dezumidificator poate fi mutat cu ușurință în orice zonă a casei unde este necesar.

Minusuri

Lipsa conectivității Wi-Fi: Dezumidificatorul nu are funcționalitate Wi-Fi, ceea ce înseamnă că nu poate fi controlat de la distanță.

Rezervor mic: Cu o capacitate de doar 1.5 litri, rezervorul de apă al acestui dezumidificator poate necesita golirea frecventă, în special în medii foarte umede.

Lipsa unei funcții de purificare a aerului: Deși filtrul Carbon Activ poate ajuta la eliminarea mirosurilor, acest dezumidificator nu are capacitatea de a filtra particulele mici, cum ar fi polenul sau praful.

Nu este recomandat pentru spații mari: Având în vedere capacitatea sa de dezumidificare, acest dezumidificator nu este cea mai bună opțiune pentru spații mari sau foarte umede.

Nivelul de zgomot: Deși nivelul de zgomot de 43 dB este relativ scăzut, acesta poate fi încă deranjant pentru unele persoane, mai ales dacă aparatul este folosit în dormitor sau în birou.

Concluzia

În concluzie, AlecoAir D8 Junior este o alegere excelentă pentru cei care caută o soluție eficientă și economică pentru controlul umidității. Cu funcțiile sale speciale, designul compact și eficiența energetică, acest dezumidificator oferă un echilibru ideal între performanță și cost. Deși are câteva minusuri, cum ar fi lipsa conectivității Wi-Fi și capacitatea mică a rezervorului, avantajele sale depășesc cu siguranță aceste limitări. Dacă sunteți în căutarea unui dezumidificator accesibil, fiabil și ușor de utilizat, aceasta este o opțiune care merită luată în considerare.

Vezi pretul de azi AlecoAir

FAQ – Întrebări frecvente

Ce face un dezumidificator?

Un dezumidificator extrage umiditatea din aer, ajutând la prevenirea mucegaiului și la îmbunătățirea calității aerului.

AlecoAir D8 Junior are Wi-Fi?

Nu, AlecoAir D8 Junior nu are funcționalitate Wi-Fi.

Cât de mult zgomot face AlecoAir D8 Junior?

AlecoAir D8 Junior produce un nivel de zgomot de 43 dB, ceea ce este relativ scăzut pentru un dezumidificator.

Cât de des trebuie golit rezervorul de apă al dezumidificatorului AlecoAir D8 Junior?

Asta depinde de cât de umed este mediul în care este utilizat dezumidificatorul. Cu toate acestea, cu o capacitate de 1.5 litri, este posibil ca rezervorul să aibă nevoie de golire zilnică în condiții de umiditate ridicată.

Poate funcționa AlecoAir D8 Junior fără filtrul Carbon Activ?

Da, AlecoAir D8 Junior poate funcționa și fără filtrul Carbon Activ. Acest filtru este o caracteristică adăugată care ajută la eliminarea mirosurilor neplăcute.