Beko DBK 386 WDR+, o combina frigorifica mare si foarte incapatoare

Beko DBK 386 WDR+
 • Design si functii
  (5)
 • Capacitate
  (4.5)
 • Eficienta energetica
  (4)
 • Pret
  (5)
4.6

Review pe scurt

Pastrarea alimentelor in bune conditii este o prioritate pentru toata lumea. Avand in vedere timpul tot mai scurt care poate fi alocat cumparaturilor, necesitatea unei combine frigorifice de mari dimensiuni, devine din ce in ce mai evidenta. Daca la o capacitate mai mult decat suficienta se adauga si diverse functii si facilitati moderne, iar pretul nu este nici el prea mare, atunci putem considera ca am gasit modelul perfect. Beko DBK 386 WDR+ satisface toate aceste conditii.

Vezi pret

Avantajele unei combine frigorifice sunt unele destul de evidente si probabil ca majoritatea celor care au detinut sau detin inca un asemenea aparat electrocasnic nu se vor intoarce prea curand la un frigider clasic. In primul rand, o combina are o capacitate mai mare, in special in ceea ce priveste congelatorul, iar compartimentarea acestuia nu face decat ca origanizarea alimentelor sa fie una mai facila.

Beko DBK 386 WDR+ vine si el cu aceleasi avantaje, parand a fi un model mare, incapator si eficient.

Beko-DBK-386-WDR-1O inaltime impunatoare si un volum extins

La 2.01 metri, aceasta combina frigorifica este una dintre cele mai inalte de pe piata, lucru care are atat aspecte pozitive, dar si parti mai putin bune. In primul rand, inaltimea inseamna un volum mai mare, 331 de litri in cazul lui Beko DBK 386 WDR+, dar si probleme atunci cand proprietarul va incerca sa introduca aparatul intr-un apartament sau intr-o casa mai mica. Din fericire, odata depasit acest hop destul de important, combina isi va demonstra cel mai probabil utilitatea in orice bucatarie.

Acestea fiind spuse, capacitatea se imparte in felul urmator: 244 litri pentru frigider si 81 litri pentru congelator. Cu alte cuvinte, ambele spatii sunt incapatoare si proprietarii vor putea, cu siguranta, sa depoziteze cantitati destul de mari de mancare.

Frigiderul are patru rafturi din sticla, un compartiment pentru legume si fructe si unul pentru branzeturi, dar si sapte suporturi pe usa. In plus, lumina albastra din interior ajuta la pastrarea proaspata a fructelor si legumelor. Sistemul de dezghetare este unul automat, in contrast cu cel al congelatorului, care este manual. Acesta, la randul sau, are un numar de trei compartimente, iar puterea sa de congelare este de 5 kg pe zi.

Beko-DBK-386-WDRSisteme suplimentare mai putine, dar de ajutor

Beko DBK 386 WDR+ este o combina care contine si un dozator de apa, sistem necesar si foarte util mai ales in timpul verilor foarte calduroase de la noi. In plus, display-ul digital cu LED are si functia de inregistrare vocala, acum fiind mult mai usor ca proprietarul sa lase mesaje pentru ceilalti locatari.

Din pacate, acestea si functia Blue Light pentru compartimentul legume si fructe sunt singurele sisteme suplimentare. Nu este o mare problema, dar pretul combinei este unul mai ridicat decat o arata dotarile si acest lucru ar putea nemultumi o parte din posibilii cumparatori.

Cu alte cuvinte, Beko DBK 386 WDR+ este un model convenabil pentru cei care isi doresc sa aiba o combina frigorifica mare si utila, care ofera posibilitatea de a pastra proaspete cantitati importante de fructe, legume, carne si alte alimente. Un alt avantaj important este si sistemul automat de deghetare a frigiderului, dar si clasa energetica foarte economa A+ (cu un consum de 281 KW pe an). In schimb, balanta este inclinata de lipsa sistemelor si a functiilor suplimentare. Nu este insa un produs rau, si pentru majoritatea cumparatorilor calitatile sale ar trebui sa fie de ajuns.

Plusurile combinei Beko DBK 386 WDR+

+ Volumul interior generos: la 325 litri, Beko DBK 386 WDR+ va ofera foarte mult spatiu, mai ales in zona frigiderului.

+ Spatiul ocupat: este o combina frigorifica ce se ridica in special pe verticala, spatiul ocupat la sol fiind de doar 60×60 cm, adica la fel ca un aparat electrocasnic normal, in ciuda volumului interior foarte generos.

+ Pretul foarte accesibil: este o combina cu un spatiu interior generos, dar si cu un pret accesibil tuturor. Avand in vedere ce ofera, raportul pret/calitate este unul foarte bun.

+ Dozatorul de apa: din nou, o caracteristica ce in mod normal se regaseste doar pe modelele scumpe. Foarte folositor pe timpul verii, cand va ofera apa rece in orice moment.

+ Display LCD: un alt element al unei combine frigorifice moderne.

+ 5 ani garantie: 2 ani garantie standard + 3 ani extra-garantie daca inregistrati produsul pe site-ul celor de la Beko. Detalii aici.

+ Voice recorder: puteti sa lasati mesaje audio pe frigider, pentru ceilalti membri ai familiei.

+ Compartiment congelare rapida: pentru a aduce alimentele nou-cumparate la congelare intr-un timp cat mai scurt.

+ Active Fresh Blue Light: o tehnologie ce imbunatateste timpul de pastrare al fructelor si legumelor cu pana la 30%.

Minusuri

– Sistem dezghetare congelator manual: este unul din putinele minusuri ale acestui model, dar la pretul la care este oferit, este bine ca dezghetarea automata este disponibila macar pentru frigider.

– Clasa A+: din nou, mai bine de atat nu se prea poate, avand in vedere volumul imens din interior si pretul acestei combine frigorifice.

– Nivelul de zgomot: nu este unul extrem de ridicat, dar nu este totusi nici un model silentios, la cei 42 dB atinsi in timpul functionarii.

Concluzia

Pastrarea alimentelor in bune conditii este o prioritate pentru toata lumea. Avand in vedere timpul tot mai scurt care poate fi alocat cumparaturilor, necesitatea unei combine frigorifice de mari dimensiuni, devine din ce in ce mai evidenta. Daca la o capacitate mai mult decat suficienta se adauga si diverse functii si facilitati moderne, iar pretul nu este nici el prea mare, atunci putem considera ca am gasit modelul perfect. Beko DBK 386 WDR+ satisface toate aceste conditii.

Vezi pret