Aparat de aer conditionat Vortex VAI-A1218FV, A++, 12000 BTU

Vortex VAI-A1218FV
 • Design
  (3.5)
 • Zgomot
  (4)
 • Eficienta energetica
  (4.5)
 • Pret
  (4)
4

Review pe scurt

Voi recomanda aparatul de aer conditionat Vortex VAI-A1218FV oricui are nevoie de un model accesibil ca pret, capabil sa raceasca o suprafata de pana la 20 m2, dar care are si motor cu invertor, filtru anti-bacterian si cateva functii inteligente.

Vezi pret

Unul din cele mai accesibile aparate de aer conditionat disponibile in acest moment pe piata, Vortex VAI-A1218FV va ofera nu doar o putere foarte buna, dar si o clasa energetica A++, are un filtru anti-bacterian si mai vine si cu kit de instalare inclus in pretul sau. Bineinteles, tot va trebui sa platiti pentru instalarea aparatului, dar aveti optiunea aceasta in zona de accesorii compatibile, astfel incat puteti selecta de acolo varianta potrivita.

Vortex VAI-A1218FV este un model de aparat de aer conditionat destinat uzului rezidential, deci in case si apartamente, cu o putere de 12000 BTU adecvata acestui scop. Aceasta putere il face potrivit folosirii in camere de circa 20 m2, la o inaltime standard a incaperilor. Pentru camere mai inalte, reduceti aceasta suprafata pentru a gasi suprafata potrivita. Capacitatea aceasta se refera atat la functia de racire cat si la cea de incalzire.

Vortex VAI-A1218FV vine cu un compresor dotat cu inverter. Ventilatorul are 3 trepte de putere.

Aparatul este potrivit folosirii la temperaturi intre -10°C si +46°C atunci cand vine vorba de racire. La incalzire, plaja ideala pentru operare este intre -15°C si +24°C.

Modelul vine cu kit de instalare inclus, deci mai trebuie sa platiti doar pentru instalarea propriuzisa.

Dimensiunile unitatii interne sunt de 75 cm lungime, 28.5 cm latime si 20 cm inaltime, cu o greutate de 8 kg pt unitatea interna.

Clasa de eficienta energetica a Vortex VAI-A1218FV

Cand vine vorba de functia care conteaza cel mai mult la un aparat de aer conditionat, modelul Vortex VAI-A1218FV face parte din clasa de eficienta energetica A++. In ce priveste eficienta la incalzire, va fi doar in clasa A+. Va recomand sa-l pastrati doar ca solutie de backup cand vine vorba de incalzire, sau pentru perioadele de toamana/primavara cand nu vreti sa porniti centrala.

Plusuri pentru acest aparat de aer conditionat

Multiple functii de climatizare: functii de racire, incalzire, dezumidificare sau de ventilatie, in functie de necesitati.

Functii speciale aditionale: Timer, Autocuratare, Turbo, Autodiagnosticare, Anti-Fungus.

Nivel bun al sunetului: in functie de cat de tare lucreaza, nivelul sunetului emis va fi intre 42 dB si 52 dB, adica este foarte OK pentru uz zilnic.

Accesibil ca pret: modelul va fi la reducere destul de des, iar avand in vedere si kitul de instalare inclus, poate fi o alegere buna.

Potrivit pentru camere de 20 m2: este o varianta buna pentru camere medii spre mari in apartamente.

Clasa A++: este tipul de aparat electrocasnic unde clasa energetica chiar conteaza, fiind folosit chiar si cateva ore pe zi in timpul verii.

Filtru antibacterian: ciupercile si bacteriile ce se propaga in aer nu vor trece de acest filtru.

Dezghetare inteligenta: sanse mai mici ca aparatul sa se defecteze multumita acestei functii.

Functie Turbo: pentru incalzire sau racire rapida a unei incaperi, atunci cand nu vreti sa asteptati.

Minusuri

Design-ul nu este foarte atragator: daca va doriti un model frumos, as zice ca Vortex VAI-A1218FV nu se incadreaza. Este un model de culoare alba, destul de utilitar si patratos.

Concluzia

Voi recomanda aparatul de aer conditionat Vortex VAI-A1218FV oricui are nevoie de un model accesibil ca pret, capabil sa raceasca o suprafata de pana la 20 m2, dar care are si motor cu invertor, filtru anti-bacterian si cateva functii inteligente.

Vezi pret