Robot de aspirare Xiaomi Roborock 2

Xiaomi Roborock 2
 • Design
  (4.6)
 • Capacitate
  (4)
 • Performante
  (4.5)
 • Mobilitate
  (4.7)
 • Pret
  (4)
4.4

Review pe scurt

Xiaomi Roborock 2 poate fi o alegere excelenta, pentru oricine isi doreste un robot de aspirare de calitate, dar totusi si la un pret redus pentru ce ofera. Aceasta a doua generatie a fost mult imbunatatita, astfel ca Roborock 2 este un aparat care vi-l recomand.

Vezi pret

Xiaomi Roborock 2 este a doua versiune a robotului de aspirare oferita de firma din China. Desi s-ar putea sa ii stiti in special datorita telefoanelor ce sunt oferite pe piata din Romania, cei de la Xiaomi activeaza in foarte multe categorii si ofera printre multe altele si acesti roboti de curatenie, ce sunt perfecti pentru mentinerea unei case sau al unui birou in stare buna. Au trecut deja printr-un prim model, iar Roborock 2 este versiunea imbunatatita si nou lansata. In acest review, vom trece un pic prin punctele imbunatatite ale acestui robot de aspirare.

In primul rand, printre elementele care au fost imbunatatite, fata de primul model din serie, veti descoperi ca Xiaomi Roborock 2 are:
• putere de aspirare mai mare cu circa 11%
• nivel de zgomot mai redus cu 7-10%
• capacitate de stocare praf mai mare cu 15%
• rezervor apa 100ml inclus
• functia de stergere de tip mop
• acum include si posibilitatea setarii de ziduri virtuale
• mai multi senzori

Caracteristicile Xiaomi Roborock 2

Xiaomi Roborock 2 functioneaza pana la 2.5 ore in mod autonom, aparatul beneficiind de o baterie reincarcabila cu o capacitate de 5200 mAh. Dispune de conexiune wireless, putand fi controlat cu ajutorul aplicatiei de mobil. Are si anumite functii inteligente, cum ar fi identificarea automata a covoarelor sau posibilitatea de a seta ziduri virtuale, dincolo de care aparatul nu va trece.

Modelul are o greutate de 3.5 kg, cu o inaltime de 9.65 cm, o latime de 35 cm si adancime de 35 cm. Are un design alb, destul de simplu, dar in niciun caz urat la vedere. Are un doc de incarcare, un adaptor si o perie utilizata pentru curatarea sa. Filtrul HEPA inclus poate fi spalat.

In timpul folosirii, modelul acesta beneficiaza de o putere de aspirare excelenta, de 2,000 Pa, in timp ce versiunea anterioara era doar la 1,800 Pa. Aceasta putere este superioara chiar si unor modele mai cu staif, cum ar fi Roomba 980, ce aspira la maxim 1670 Pa.

Capacitatea de stocare a prafului a fost usor imbunatatita, fiind de circa 480 ml in modelul nou de la Xiaomi. Daca comparam totusi cu un model cum e Roomba, care il are la 700 ml capacitate, atunci modelul chinezesc isi arata limitarea aici, fiind clar inferior. Totusi, acest compartiment nu este dificil de golit, fiind accesat prin partea superioara a robotului.

Filtrul HEPA folosit acum este un pic mai redus ca eficienta in comparatie cu modelul vechi, fiind la 95%, dar in schimb este refolosibil, ceea ce va reduce din cheltuielile de operare ale modelului Xiaomi Roborock 2.

Plusuri si Minusuri

+ foarte usor de folosit
+ aspira, curata si apoi sterge, avand si functia de mop
+ baterie de capacitate buna
+ filtrele HEPA ce se pot spala si refolosi
+ putere de aspirare excelenta, peste competitie

– capacitatea de stocare praf ceva mai mica fata de unii competitori

Concluzia

Xiaomi Roborock 2 poate fi o alegere excelenta, pentru oricine isi doreste un robot de aspirare de calitate, dar totusi si la un pret redus pentru ce ofera. Aceasta a doua generatie a fost mult imbunatatita, astfel ca Roborock 2 este un aparat care vi-l recomand.

Vezi pret